מעתיקה שאלה שכתבתי בתגובה לדיון שעלה במפגש .אשמח לתגובתכם.

ואולי א-מיניות

תלויה בתקופה בה נמצא האדם ? ואולי א-מיניות תלויה בכך שהאדם לא פגש מישהו שיודע ללחוץ על הכפתור המיניות שלו?

k500

Active member
מנהל
אבל א-מיניות היא לא חוסר במיניות לגמרי

א-מיניות היא חוסר במשיכה מינית, אם לזה התכוונת.
או שיש כאלה שהם א-פורים או דמי-מיניים שיש להם/ן משיכה רק בסיטואציה מסוימת או עם אדם מסוים בתנאים מסוימים, גם זה יכול לקרות. לזאת הכוונה?

א-מיניות זה לא חוסר מיניות

אז בעצם אתה אומר,K500, שא-מיניות היא תופעה זמנית מסיבות כאלה או אחרות. מובן שאנחנו לא נמשכים לכל אדם. לדעתי אנחנו נמשכים ואוהבים את אותו האדם שאנחנו אוהבים את ההשתקפות שלו בו. משהו כזה אמר גבריאל גרסיה מארקס, אם לא טועה: "אני אוהב לא אותך, אלא מה שאני מרגיש במחיצתך" . מקווה שהציטוט הכי קורב למקור

k500

Active member
מנהל
לא, א-מיניות היא לא זמנית

מה שכתבתי על א-פורים ודמי-מיניים אלה חלקים במגוון של הסקאלה הא-מינית. לא כולם/ן כאלה, אבל ישנם גם כאלה תחת המטריה הא-מינית המגוונת.

מי שטוען/ת שא-מיניות היא זמנית, מדבר בעצם על סוג של התנזרות ממין ופחות על חוסר משיכה. ושוב, ההגדרות כאן הן לא שחור-לבן כי כל אחד/ת בסקאלה הזו נמשך בעוצמה שונה, לאנשים שונים ובסיטואציות שונות. ואני חוזר להגדרה הכללית של א-מיניות לרגע:
א-מיניות מוגדרת כחוסר משיכה מינית לאחרים. אם אני לא נמשך מינית לאחרים/ות עכשיו וגם לא בעתיד, זה לא ממש זמני אלא נטיה בפניי עצמה כמו שלסבית נמשכת לבנות מינה וזה לא זמני עבורה. או כל נטיה אחרת שנמשכת לנטיה אחרת שזה מה שהם/ן מרגישים באמת בעצמם כלפי הסביבה.

p019

New member
יש הרבה חומר על א-מיניות בפורום

עם את רוצה באמת להבין אז תיקראי - אני חושבת שזה יענה על רוב השאלות שלך.
ועם לא - אנא פתחי שירשור נפרד לשאלות.

k500

Active member
מנהל
מה ששמבול אמר וגם:

בעניין ההגדרות, היו לנו לאורך השנים דיונים בעניין גם לגבי עצם ההגדרה של המונח א-מיניות וגם לגבי השאלה, האם זו נטיה?

בענייין הנטיה, אז אין כאן תשובה מוחלטת אחת ויחידה כי אנחנו נמצאים בשלב של התהוות שטרם התגבש לסוף פסוק והכוונה היא ל"אנחנו" גלובלי, לא רק כאן בפורום וגם לתקופה שהיא בשלבים של הבשלה כי עם השנים (בעיקר בעשור וקצת האחרונים) הגדרות קיבלו יציבות והפכו לקצת יותר מדויקות ונכונות בקרב א-מיניים.
מה שכן, יש הסכמה די רחבה בקרב הקהילה העולמית באופן כללי שכן מדובר בנטיה, כמו להיות הטרו, הומו או בי כשא-מיניות נחשבת לנטיה הרביעית, כביכול. אולי בהתחלה זה נשמע קצת מוזר כי אנחנו א-מיניים בהגדרה ויש כמובן א-מיניים/ות שהם גם הומו ו-בי ושלל אפשרויות נוספות, אבל הנטיה באופן כללי היא לא להמשך מינית כלפי אחרים/ות. בכל אופן, כמו שציינתי, זה כרגע המינוח הרווח, יכול להיות שבעוד כמה שנים נבין את הדברים אחרת.

ובאופן כללי יותר, לא חייבים להיצמד להגדרות אם לא רוצים וזה בסדר. העניין הוא שהרבה אנשים בארץ ובעולם מסתובבים עם תחושה שמשהו אצלם לא בסדר כי הם/ן עדיין לא מכירים את הנושא ואת ההגדרה של א-מיניות, לא יודעים שקיים דבר כזה ואנחנו רואים את זה כל הזמן ולראייה גל המצטרפים האחרון מלפני כשלושה שבועות לאחר התוכנית בערוץ 2.
אז עבור אלה ואחרים, צריך לתת הגדרה וכל אחד יכול להתחבר לאיזה חלק שירצה, העיקר, כמו ששמבול גם אמר, שתהיה מודעות לנושא ושלא נצטרך להיות אלה שלא שמעו עליהם מספיק, אלא שהנושא יהיה ידוע בקרב כלל האוכלוסיה.
מתי זה יקרה? בעתיד. בינתיים, אנחנו כאן, מתקדמים לאט אבל בטוח.

מתחדשת88

New member
K500 תוספת נהדרת שמסדרת לי עוד חלק בפאזל. מקווה שהעמקה

שלי מתאימה לך ולחברי הפורום. זה מפרה אותי להמשיך ומקווה שגם אותך/אתכם.

עכשיו, כשיש את ההגדרה הנקראת - א-מיניות וזה אסף אותנו סביב אותה מדורה בפורום לרבות ברמה הגלובלית, מרגיש לי שאולי יש מקום להתקדם להדהוד הבא שלנו כקבוצה.

עבורי, כל מה שמתחיל ב - א,,,, או באנטי.... כלומר ממקום ששולל דרך מסויימת ודרך זה אני מוצאת את הגדרה, שלי, יכול לשרת אותי עד שלב מסויים היות וכבר דרך מה שלא, מצאתי את מה הכן! וזה בעל ערך, אין ספק.
מכאן, השלב הבא שאני חשה, זה לגלות ולמצוא את מה שאנחנו כן כהגדרה באופן עצמאי, מתוך הגילוי והביסוס של הדרך שלנו על כל גווניה כדי למשוך עוד אנשים ולהרחיב את התודעה דרך היש, למדורת ההגדרה הגלובלית.
(ואולי לא סתם יצאה לי מטאפורה של מדורה שיש באופן תמידי להבעיר אותה ושיכולה לחמם כמות גדולה של אנשים - כשכל אחד עם האש שלו מגדיל את כולנו).

מזמינה אותך ואת חברי הפורום, שמי מרגיש עניין עם מה שכתבתי וזה נכון לו/לה, אולי יש מקום לפתוח דיון ולהציע הגדרה ממשיכה מתוך החוסן והיש שנוצר לקבוצה הגלובלית שצברה הכרה ולהעלות ("לחמם") את כולנו לגדילה דרך שלב המשך..

כחדשה, זקוקה לעזרת חברי הפורום ובייחוד החברה הוותיקים יותר שחוו את התהליך בשנים האחרונות ועדים להתפתחות המבורכת.
.
K500, זה יכול להתאים לך שנציף זאת יחד ונראה לאן זה לוקח?
מה תאמר?

k500

Active member
מנהל
מזכיר קצת דיאלקטיקה דאואיסטית

של ניגודים שמתקיימים זה לצד זה כחלק מהקיום המתמשך בעולם (בהפשטה כללית, כן?).

ומשהו לגבי המונח: אמנם המונח הוא א-מיניות, אבל המשמעות היא לא אנטי כי אנחנו כא-מיניים/ות לא אנטי מין, אלא יש לרובנו כאן חוסר במשיכה מינית. אז נכון, אולי זו לא המילה הכי מדויקת בעולם כרגע מבחינה סמנטית, אבל זה מה שנמצא בשפה כרגע כהגדרה לנושא.

אשמח לשמוע (וכל העולם הא-מיני, מן הסתם..) אם יש לך או למישהו אחר כאן מילה מדויקת יותר לא-מיניות. ואני רוצה להפריד כאן בין המילה א-מיניות לבין ההגדרה של המילה. אלא אם כן דיברת על ההגדרה לא-מיניות ומה היא, שזו התעסקות אחרת, פחות סמנטית.

ובאופן כללי, אני שמח לראות שיש שוב דיונים על המהות הא-מינית, זה לא מובן מאליו. מקווה שעוד קוראים/ות ישתפו גם את דעותיהם.

מתחדשת88

New member
תודה שכתבת. מסכימה אתך שהדואליות, זה החיים. התכוונתי לגבי

המילה ולא ההגדרה. כדי למצוא ו/או "להזמין" מילה חדשה, אישית,אני זקוקה להשראה,הפרייה,עזרה ולכן, אמתין לתגובות של חברי הפורום (אם יהיו) כדי לחוש אם יש עניין אמיתי לחפש מילה חדשה או שאולי זה פחות מתאים כרגע... המציאות תהדהד זאת
))

p019

New member
שמובל ענה יפה אבל אנסה לחדד

יש בפורום הרבה דיונים על עיניין ההגדרות.
כל ההגדרות שאנחנו משתמשים בפורום זה כמו סרגלים.
כל אחד יכול למדוד את עצמו מול הסרגלים הללו ולהחליט מה מתעים לו יותר ומה פחות.
הסיבה שיש כל כך הרבה הגדות - ועם תכנסי לAVEN תראי שאנחנו עוד משמתשים בפחות הגדרות ממה שיש להם, זה כדי שכל אחד ימצא את הנישה המתעימה לו.
&nbsp
זה כמו ניסיון לתמצת את כל החוויות השונות שאנשים סיפרו במשך השנים למספר הגדרות.
&nbsp
זה מקל על חדשים, זה מקל על ההסברה לשאר העולם.
ודרך הגב - זו הסיבה שאנחנו מתעקשים לקרוא לזה "נטיה". כי זה נותן לנו מקום.
אנחנו לא זרים, אנחנו לא שונים - אנחנו רק נטייה נוספת בספקטרון של הנטיות המינייות.
&nbsp
אם כי אני אישית, כאשר הייתי צריכה להגדיר את עצמי לפני שגיליתי את המושג "א-מיני" - אמרתי שאני חסרת נטיה.
אבל שוב - הגדרות הם מילים - והם קיימים כדי לעזור לנו להבין את עצמנו, -ולא- כדי להתעים את עצמנו אליהם!

תשובות

- מה זה עשה לכם בהתחלה?/ מה הרגשתם? הקלה. לא צריכה יותר לתרץ בפני אף אחד ובעיקר בפני עצמי.

- מה היה החשש המרכזי שלכם? שאני אגלה שזה לא נכון ואז אצטרך להתחיל לחפש סיבות אחרות שיקבלו אותי כמו שאני.

- את מי שיתפתם? משפחה וחברים קרובים

- באיזה שלב הייתה הכרה וקבלה שלכם את הנטייה? לא היתה

- מי בסביבה התנגד או לא קיבל זאת? (או לא אמר בקול שהם חושבים שמשהו לא בסדר איתי) כל מי שסיפרתי לו.

- מי כן קיבל ותמך? אף אחד בזמנו.

- האם חשתם בודדים? לא בגלל זה.

- האם חשתם שאתם נושאים סוג של סוד? לא ממש, יש לי סודות יותר גדולים מזה...

- באילו קשיים נתקלם? להסביר למכרים והקולגות ה"נורא אכפתיים" למה אני מסרבת לשידוכים שלהם.

- אילו תובנות ופיתרונות גיליתם?
1. מותר לא לרצות סקס וזה לא עושה אותי מישהו פגום או חולה.
2. 99% מהנטייה הנורמטיבית נגרמת מטראומה חברתית ולא בגלל שהיא באמת "נורמטיבית טבעית"
3. סקס הפך לקודש הקודשים שאנשים התחרפנו ואיבדו את שפיות דעתם עד כדי פגיעה (וחינוך לפגיעה) באחרים.

- האם כיום כל החברים הקרובים שלכם הם א-מיניים? לא. כמעט אותם חברים נשארו עוד לפני.

- איך היחס שלכם בעניין זוגיות וילדים?
1. אין לי בעיה עם זוגיות, אם אמצא את האדם או האדמית שמתאימים לי, אשקול בחיוב (סיכוי קלוש כי אני אדם מאוד... מיוחד...
)
2. נגד הבאת ילדים (מכל מיני סיבות)

מתחדשת88

New member
המבורגר666 התחברתי לתשובותיך במיוחד לתשובות של שתי השאלות

האחרונות שענית. מסכימה אתך במיוחד עם התשובות הללו -

1. מותר לא לרצות סקס וזה לא עושה אותי מישהו פגום או חולה.
2. 99% מהנטייה הנורמטיבית נגרמת מטראומה חברתית ולא בגלל שהיא באמת "נורמטיבית טבעית"
3. סקס הפך לקודש הקודשים שאנשים התחרפנו ואיבדו את שפיות דעתם עד כדי פגיעה (וחינוך לפגיעה) באחרים.

אהדהד את תשובותך.
תודה שהתייחסת ושיתפת אותי/אותנו.

אשמח להמשיך לקרוא אותך ואת היחוד שאת מביאה

queen helen

New member
האאאאאאאללללללללללווווווווווווווו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

ומה אני???

p019

New member
היא שאלה אותה למה היא לא סופרת אותה בתור חברה שלה

p019

New member
חשבת שהשאלה על חברים א-מיניים מתייחסת לחברים מיניים?

אוי... עכשיו קראתי את השאלה שוב. בלה

ככה זה כשעונים על שאלות כשחולים >.<

חשבתי שהשאלה אם עכשיו כל החברים הקרובים אלי הם רק א-מיניים (החדשים שהכרתי אחרי התגלית), ז"א שניתקתי קשר עם המיניים שלא הבינו.
ניסיתי להבהיר שלא. הם עדיין נשארו. וכמובן כמובן שיש לי חברים א-מיניים קרובים שהכרתי בעקבות התגלית! כאילו, מבחינתי זה די ברור P:
אוף...

טוב. אני אוסיף הבהרה XD

למעלה