מפגש הפורום - זמן להצעות ולהחלטות

vegan

New member
מפגש הפורום - זמן להצעות ולהחלטות

מכיוון שהדיונים התפצלו לארבעה פורומים ועל מנת לקדם את ההכנות ולהחליט על הפרטים, לקחתי על עצמי לאחד כאן את התגובות, ההצעות והדעות בנושא מכל הפורומים. אנא הכנסו בהקדם כדי להוסיף את הצעותכם, במיוחד לגבי מטרת ההתרמה, אוכל, פעילויות נוספות, מועד ומקום. לאחר מכן נצביע על הנושאים השנויים במחלוקת. על מנת לקדם את הנושא, אני מציע: 1. עד מוצאי שבת בחצות - העלאת רעיונות ודיעות. המועד נקבע על מנת לאפשר לפעילים בסופי שבוע להשתתף ולדתיים להספיק להגיב במוצ"ש. 2. עד מוצאי יום כיפור (יום שני) בחצות - משאל. 3. אם לא הושגה הסכמה ואין רוב (50%) לאף הצעה, תערך הצבעה בין שתי ההצעות הפופולריות שתסגר לאחר 24 שעות, ביום שלישי בחצות. כך נשאיר הזדמנות לכל אחד להציע ולהשפיע וגם נדע את הפרטים כשבוע לפני המפגש (בהנחה שהמועד מוסכם). אנא חכו כעשר דקות עד שאשלח את ההודעות המשורשרות לפי נושאים והגיבו בהתאם. עדיף להגיב בארבעת הפורומים לטובת כולם. נא לא לשרשר הודעות שאינן קשורות למפגש לשרשור זה. לשימושכם כתובות הפורומים המשתתפים: זכויות בעלי חיים - וואלה (כולל תת פורום צמחונות וטבעונות): http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/index&forum_id=2510&cat_id=303 זכויות בעלי חיים - תפוז: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/sp/forumpage.asp?id=360 זכויות בעלי חיים - נענע: http://forums.nana.co.il/forum.asp?id=2056 צמחונות וטבעונות - תפוז: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/sp/forumpage.asp?id=301

vegan

New member
מבצע התרמה

הוצע לנצל את המפגש למבצע התרמה שיבוסס על איסוף פריטים למכירה ומכירתם. נשאר להחליט על מטרת ההתרמה. הועלו כמה רעיונות, אך יש מקום לרעיונות נוספים כדי להגיע לשימוש הטוב ביותר בכסף. אנא שלחו את הצעותיכם עד מוצאי שבת בחצות. להלן ההודעות (או חלקיהן) העוסקות ברעיון של מבצע ההתרמה: איך נעזור? אז ככה: נבקש מכל חבר שיביא איתו משהו, חפץ כלשהו (שווה אבל), נאסוף את כל החפצים ונמכור אותם בדוכן (מה שנקרא באנגלית Garage Sale). את הדוכן נעמיד או בעצרת לזכויות בעלי-חיים שתתקיים בתחילת אוקטובר (אם יורשה לנו ע"י המארגנים, אנונימוס) או באחד הירידים שמתקיימים מדי יום שישי בכיכר דיזנגוף. אנחנו יכולים לנצל את החג המשפחתי הזה שצונח עלינו מחרתיים כדי לשתף את בני משפחתנו ואת מכרינו במבצע ההתרמה ולבקש גם מהם לתרום פריט כלשהו. אנא הפיצו את קיום המפגש בכל הפורומים שנראים לכם רלוונטיים ואל תשכחו להזכיר את "פריט הצדקה" להזכירכם, את המפגש הזה ננצל כדי לפגוש ולהכיר אחד את השני וגם כדי לעזור לאחת מעמותות הגנת בעלי-החיים, ע"י כך שכל אחד יביא עימו למפגש חפץ כלשהו (שווה) ואת החפצים נמכור בדוכן (Garage Sale). ההכנסות מהמכירה יוקדשו לעמותה. את הדוכן נעמיד או בעצרת לזכויות בעלי-חיים שתתקיים בתחילת אוקטובר (אם יורשה לנו ע"י המארגנים, אנונימוס) או באחד הירידים שמתקיימים מדי יום שישי בכיכר דיזנגוף.

vegan

New member
דיון כיצד יוחלט על מטרת ההתרמה

לאור הדיון בנושא, נראה לי מוסכם שהתרומות ילכו למען עמותה או פרוייקט כפי שיוחלט בהצבעה. היו הצעות לפיצול הכסף, אבל נראה לי שההעדפה הייתה להפנותו למטרה אחת, מכיוון שלא מדובר בסכום מאוד גדול. אם יש מחשבות אחרות - הגיבו בהקדם. להלן ההודעות או חלקיהן שעסקו בעניין זה: אני באמת בעד שכל אחד מחברי הפורום יחליט למי הוא תורם, ואז או שכמות הכסף המצטברת תלך ביחס שווה, או שכמות הכסף שכל אחד בסופו של דבר ישיג/יביא/שניהם תלך לאן שהוא רוצה. אני מאמין שככה כל אחד יהיה מרוצה, אני צודק? אם רוצים לבצע פעילות בשם הפורום, רק הגיוני לדון בפורום במה רוצים להשקיע. גם הרעיון שכל אחד יבקש לאיזו עמותה יילך הכסף אינו רעיון רע בכלל. לדעתי, צריך להגיע למפגש ולהחליט. רעיון ההתרמה הוא נחמד, אבל אני חושב שכדאי לדון במטרה. אני מציע אחת מהאפשרויות: תרומה לארגון או יותר המוסכמים על כלל המשתתפים או כל תורם שם פתק עם הארגון למען בעלי חיים המועדף עליו ומחלקים באופן יחסי. או בוחרים 2-3 ארגונים בעלי התמחויות שונות וכל אחד תורם לארגון שהוא בוחר או מתרימים לפרוייקט ייעודי של הפורום כמו הפקת עלון, סטיקר או יומן לתלמידים. נותר לנו להתדיין על "מי יזכה בתרומות": --- אני הצעתי לעזור ל"לב לחי" מפני שהיא נמצאת במצב חירום ומאות כלבים עלולים למצוא את מותם בקרוב. --- אמנונימוס הביע הסתייגות מכך שהתרומה תינתן לגוף שמציל כלבים וחתולים בטענה שהם ניזונים מחיות אחרות ובטענה שנכון יותר לעזור לגוף שעוסק בהסברה מאשר ברווחה כי זה מציל יותר בעלי-חיים. --- רעות הציעה לתת התרומה ל"עמותה למען מדע מוסרי". --- הועלתה גם אפשרות שהתרומות יחולקו למספר עמותות. את ההצעה האחרונה אני מציעה לדחות מכיוון ש: א. בדוכן המכירה של החפצים (שיהיה פתוח לציבור הרחב) צריך להיות מסר ברור למי הולך הכסף (משהו בסגנון "כל ההכנסות מוקדשות ל...". ב. אם היינו עושים מיליונים, היה על מה לדבר, אבל מדובר כולה על כמה מאות או אלפי שקלים (תלוי בכם כמובן - במה שתביאו) ולהתחיל לפצל זאת זה יהיה חסר ערך. אני ממליצה שלא ניכנס כאן לויכוח אידיאולוגי. אמנונימוס, תן הצעה קונקרטית למי תינתן התרומה ונריץ כאן (ובשני הפורומים המקבילים) משאל מהיר. אני מקווה שבחירת הרוב תהיה מקובלת על כולם, גם על אלה שיצטרכו להתקפל מעט הרעיון של מבצע גיוס כספים שנערך על ידי הפורום למטרה שנקבעת על ידי הפורום נראה לי טוב ומוסיף עוד פן לפעילות הפורום. אם ניתן הייתי גם מגייס את הפורום לשימוש בכסף. אני בעד להריץ פרוייקט של הפורום שימומן על ידי מבצע זה. עד כה לא השתכנעתי שיש בעיה אמיתית עם ההצעה שלי, אך בכל זאת הצעתי שנעשה משאל בקרב חברי הפורומים לזכויות בעלי-חיים.

vegan

New member
רעיונות למטרת ההתרמה

כל המטרות המוזכרות חשובות, אך לצערנו עלינו לבחור. אני מניח שאני יכול לכתוב בשם כל המעורבים את ההצהרה: "אין לראות בדיעות המצורפות משום דיעות נגד המטרות או הארגונים המוזכרים אלא בהקשר של העדפת המטרה במבצע זה בלבד". אני מצרף לגבי כל רעיון שהוצע את הדיעות שהובעו בנושא עד כה. הסדר אקראי והשתדלתי לחתוך את החלקים הרלבנטים מבלי לאבד את ההקשר. אם טעיתי בכך, אני מתנצל ואנא שרשרו את תיקונכם.

vegan

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

vegan

New member
העמותה למדע מוסרי

העמותה למדע מוסרי - בעד ======================= ההצעה שלי היא עמותה, חדשה וטרייה, מלאה לה רק שנה (בערך), ואני בטוחה שכולם יסכימו עליה: העמותה למען מדע מוסרי. אנשי העמותה הם מעטים, והבנתי שעדיין לא בנו מערך תורמים ראוי לשמו. להתרשמותי האגודה הזו חשובה מאין כמוה, אין לה תחליף כיום בארצנו הקטנטונת. כל יום שעובר מבלי שהעמותה למדע מוסרי והאגודה נגד ניסויים בבעלי חיים משיגות תוצאות בתחומן, יותר מאלף בעלי חיים מוצאים את מותם בעינויים במעבדות הניסויים בארץ. העמותה למדע מוסרי - נגד ===================== מי שרוצה לתרום לעמותה למדע מוסרי, מוזמן לתת הוראת קבע עצמאית שלא במסגרת התארגנות או משהו.

lilithmm

New member
בעד!

למה מי שרוצה לתרום מוזמן לתת הוראת קבע עצמאית. זה גם נכון לגבי כל שאר ההצעות שהעלת.

vegan

New member
עלון או סטיקר

הפקת סטיקר לפרסום הפורומים. בפורמים מפורסם מידע רב המעודד לשמירה על זכויות בעלי חיים וככל שיותר אנשים ייחשפו אליו יהיה יותר טוב. סטיקר כזה פונה בעיקר לכאלה המקורבים לנושא אשר כניסה לפורום יכולה להכניס אותם לפעילות אשר תסייע להרבה בעלי חיים. מכיוון שמדובר בכמה פורומים, אפשר לפרסם דף שער שנקים, אשר יפנה לכל הפורומים. לחילופין אפשר להפיק עלון שיפרסם את הפורומים, בתוספת קצת דברי הסבר על זכויות בעלי חיים. העלון או הסטיקרים יופצו בעזרת חברי הפורום בכל הארץ ויאפשרו פעילות גם לאלה שאינם גרים במוקדי פעילות כיום. צודק מאד בקשר לסטיקרים כמה פעמים כבר אנשים שאלו אותי שאלות והפנתי אותם לפורום (וואלה) לקבל תשובות. אכן אני לא חושב שזו סיבה להתרמה, אך אולי כדאי לפנות לוואלה בבקשת מימון. יש להם אינטרס (יופלה) לא פחות מהאינטרס שלנו לגבי הפקת סטיקרים לפרסום הפורומים - כפי שהסברתי כאן קודם, מדובר במבצע שמטרתו להתרים את הציבור הרחב באמצעות מכירת פריטים שיתרמו ע"י חברי הפורומים. בדוכן המכירה יהיה שלט שיסביר למה מוקדשות ההכנסות (לדוגמה: "הצילו את הכלבים! כל ההכנסות מוקדשות להצלת 400 כלבים במקלט לב-לחי"). אינני חושבת ששלט שיאמר "כל ההכנסות מוקדשות להפקת סטיקרים לפרסום פורום זכויות בעלי-חיים" יהיה אפקטיבי. מלבד זאת, עם כל החשיבות שאני מייחסת לפורומים שלנו, אינני רואה בהתרמה לפרסומם מעשה ראוי או מעורר השראה כלשהי. לא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם שלט על הדוכן "כל ההכנסות קודש להעלאת מודעות בני הנוער לזכויות בע"ח". המטרה הראוייה אינה פרסום הפורום לכשעצמו אלא הפצת המסר של זכויות בעלי החיים. המטרה העיקרית של הפורומים היא הפצת מסר זה וככל שיותר אנשים יראו אותו יותר טוב והפעילות שלנו תהיה יעילה יותר. מספיק שאחד מהם יהפוך לפעיל, ישנה את אורחות חייו או יפעל בצורה משמעותית אחרת כדי למנוע פגיעה בבעלי חיים, כדי להציל אלפי בעלי חיים. זכרו הכותבים בפורום הם רק חלק מזערי מהקוראים בו. מדובר בהסברה ישירה שיכולה להציל אלפי בעלי חיים ויותר. לא תמיד ניתן להווכח ישירות בתוצאות, אבל הן קיימות.

lilithmm

New member
מתנגדת

את כל המידע שיש בפורום אפשר למצוא מסודר באתרים של אנונימוס והאגודה נגד ניסויים בבעלי חיים. רוצים לפרסם פורומים? בבקשה, יש לנו ספונסר חדש, בירה "לא חשוב" שיממנו את הפרסום של הפורומים בכוחות עצמם.

vegan

New member
יומן זכויות בעלי חיים

יומן - בעד ========== הרצת הרעיון שהועלה על ידי נטע התרנגולת, הפקת יומן זכויות בעלי החיים. נטע עשתה עבודה מדהימה והכינה דוגמה ליומן עבור שנה זו, אבל יש עוד הרבה עבודה כדי להביאו למצב שניתן יהיה להדפיסו בעלות סבירה. תרומות של חברי פורום נוספים יכולים להוסיף עוד הרבה ליומן. אם נתחיל לעבוד עליו במשותף עכשיו, ניתן יהיה לצאת עם יומן מכובד לקראת השנה הבאה. יומן כזה יוכל לתת מידע על כל הארגונים למען בעלי החיים. לא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם שלט על הדוכן "כל ההכנסות קודש להעלאת מודעות בני הנוער לזכויות בע"ח". היומן הוא רעיון מבריק (תשואות לתרנגולת!!!) ונחוץ, והבעיה היחידה היא מימון: * לגבי ההפקה והעיצוב: הפורום יכול להתהדר לפחות בשתי גרפיקאיות - נטע ואני (נטע מוכשרת, אני מתפרנסת מזה), ושתינו מחויבות להפקתו. לי גם יש (בעוונותי) נסיון רב בהפקות דפוס. * לגבי הפצה: חברת הפצה לא נראית אופציה ריאלית, כדבריך, אבל בדוכנים של אנונימוס ובשאר דוכנים של אגודות זבע"ח זה יכול להיות להיט, לקראת שנת הלימודים הבאה. אם נתחיל במהדורה קטנה יחסית, אני מאמינה שזה יכול להצליח, ולפי נסיון שנה זו נוכל לדעת אם להפיק מהדורה נוספת לשנה"ל הבאה. * מימון: ומכיוון שהבעיה היחידה, כפי שציינתי, היא מימון, כאן יש הזדמנות נפלאה לפורום. חשיבות היומן היא בהחדרת מסרים מתונים וחשובים לבני נוער, שאולי אין להם גישה לאינטרנט ולפורומים, ואולי בכלל לא שמעו עלינו מעולם, ואולי שמעו אבל יש להם בעיה בבישול צמחוני/טבעוני בבית ההורים, וכן הלאה - יומן כזה עשוי להגיע לאנשים חדשים, ולחזק את הזקוקים לכך. מעבר לכך, באופן אישי, אין לי שום בעיה עם שום אגודת עזרה לבעלי חיים, ולא נראה לי שתהיה לי בעיה אם החלטת הרוב בפורום באשר ליעד התרומות. אלא שהיומן נראה לי מטרה חשובה ו-לא פחות חשוב - מוסכמת. יומן - נגד ========== לגבי ההתרמה להפקת יומן לתלמיד - ההערה הקודמת שלי לגבי השלט בדוכן תופסת גם כאן. בנוסף, מנסיוני האישי בתחום, ולמרות האופטימיות הבסיסית שלי, אני די סקפטית לגבי הפקת והפצת היומן הזה. ראשית, הפקת יומן כזה היא מורכבת ויקרה מאוד (בהנחה שאין בכוונתנו לייצר יומן חובבני אלא יומן מכובד כיאה לנושא). שנית, קיימת בשוק תחרות קשה מאוד בנושא הספציפי הזה - קיימות מספר הוצאות לאור שמתמחות בתחום והן מנהלות מאבקים קשים על-גב התלמידים. עם כל הקסם שבהפצת יומן כזה, בפוליטיקה הזו סיכויינו אפסיים.

dylan

New member
אמממממ..

קודם כל אני מצטרף לתשואות לתרנגולת
, באמת רעיון מבריק. אין לי מושג אם מה שאני כותב ריאלי אבל שיהיה..
בעניין המימון, חוץ מתרומות אישיות של חברי הפורום (שאני מניח יכסו חלק קטן מההוצאות) אפשר לממן אותו בעזרת (ובחסות) האגודות למען בע"ח ופרסומות (של חברות שלא פוגעות בבע"ח כמובן.. אם חברה כמו קרליין תפרסם אפשר גם להדגיש את עניין אי הפגיעה בבע"ח ביצור מוצריה..). בעניין התחרות, האפשרות היחידה שיומן כזה יצליח היא שהוא לא יימכר אלא יחולק בחינם.. (מה שכמובן מוסיף לעלות, אבל מצד שני בניגוד ליומנים אחרים אין כאן מטרות רווח אלא רק כיסוי הוצאות).

haleth

New member
ובכן......

לא חייבים לחלק בחינם - אפשר למכור את היומן במחיר נמוך (זה תלוי בתמחור המוצר, בכמה תרומות נשיג, והאם נשיג חסויות), וזה יעזור בהחלט בכיסוי ההוצאות. - כמו שציינת, אין לנו עניין ברווח, אבל מצד שני, גם אין לנו הוצאות על תמונות של אלילי נוער... וגם לא על עיצוב או הפצה. היומן הוא בהחלט מטרה ברת השגה, ויתרה מזו - זו מטרה חשובה!

dylan

New member
ואגב אפשר גם

(אני מניח שזה היה די ברור אבל לא נכתב..) לגייס סלבריטאים.. אורנה בנאי (היא צימחונית אגב?) למשל אולי תסכים לתרום כספית ותוכנית כנ"ל לגבי עוד אנשי בידור צימחונים (מישהו מכיר כאלה?), וגם אנשים קצת פחות אטרקטיביים מבחינת בני נוער אבל עדיין חשובים למאבק כמו ח"כ אברהם פורז ורפי(?) קישון..

הרעיון (הסודי) בעניין היומן

ניסיתי להשיג חסויות- אף אחד. ההוצאה של היומן שעשיתי עלתה הון. אנשים באנונימוס המליצו לי לפנות לאחת החברות המובילות לייצור יומנים, והרעיון שעלה לי, הוא שמיכיוון שאסור להעסיק ילדים בגילי אני אצור "יומן בעלי החיים" ובאחד העמודים הבולטים תתנוסס הידיעה המשמחת "50% מההכנסות ממכירת יומן זה יוקדשו לעמותת "אנונימוס"...". מה דעתכם?

גולדי2002

New member
לא פרקטי בכלל

אנחנו לא מדברים כאן על חבילות של כסף. מדובר על כמה מאות שקלים כולה (בשאיפה לאלפים אבל לא הייתי בונה על זה), כך שאם נחלק את זה זה יהיה סתם. 50 או 100 שקל לכל עמותה זה כלום. ת´חור בשן זה לא יסתום. עדיף לקחת את כל הכסף ולשים בעמותה אחת.

vegan

New member
מקום ומועד

הועלתה הצעה לקיים את המפגש בתל אביב בחול המועד סוכות, ביום ב´, ה-23.9, בשעה 17:00, בפארק הירקון, בדשא שמול הכניסה ללונה-פארק. כדאי לוודא שהצעה מתאימה לפחות עבור הרוב ולתת הזדמנות נאותה, אם יש מי שרוצה להציע הצעה שונה. יש לזכור שלא ניתן יהיה להגיע לזמן ומקום המתאימים לכולם. צריך לנסות להתאים לרוב ונפצה על כך במפגש הבא שיכול להתקיים במקום ושעה שיתאימו לאלה שיפספסו הפעם. אנא הגיבו במיוחד לפרטים,על מנת שלא יהיו תקלות: 1. מדובר בשעה מוקדמת יחסית לאנשים עובדים. מדובר בחול המועד שבו חלק מהאנשים בחופשה ואחרים עובדים חצי יום, אך לא כולם. לעומת זאת שעה מוקדמת יכולה להתאים יותר לצעירים ולבאים מרחוק. האם יש כאלה שלא יוכלו להגיע בשעה זו? 2. האם יש תחבורה ציבורית סבירה למקום? אנא פרטו לטובת הבאים. 3. האם ניתן למצוא חניה בזמן ועלות סבירים באיזור המפגש? 4. האם יש אפשרות שהמקום ייסגר לצורך אירוע כלשהו הנערך בסוכות? 5. האם מותר לערוך פיקניק במקום? להבעיר אש/גזיות? 6. האם אפשר להביא בעלי חיים? להלן ההודעות שנשלחו בנושא זה: מפגש שייערך בחול המועד סוכות, ביום ב´, ה-23.9, בשעה 17:00, בפארק הירקון, בדשא שמול הכניסה ללונה-פארק. כיוון שחוץ משתינו המשועממות שמתכתבות כאן בבוקר כל חברי הפורום לדעתי הינם תלמידים תהיה בעיה קלה, אלא אם כן נתמקד על סוכות.. נדמה לי שלא כולם כאן תלמידים, אך גם המבוגרים מחברי הפורום בודאי אינם עסוקים בימים אלה בצבירת שעות שינה עודפות. הזמן הפנוי מדי משותף כאן רק לנו, מה שיוצר שרשורים נטושים כמו זה... יש בירושלים, בתחילת רחוב יפו, מסעדה צמחונית שמגישה גם אוכל טבעוני בשם ויליג´ גרין. במסעדה די גדולה ויש לה קומת מרתף שלדעתי יכולה להכיל את מפגש אנשי הפורום... עשר דקות הליכה מוילג´ גרין נמצא המרכז החדש של אנונימוס בירושלים. כמובן שחברי הפורום מוזמנים לערוך שם את המפגש. מסעדת וילג´ גרין מומלצת מאד. הכל שם צמחוני והרוב טבעוני. אני לא בטוח שכדאי לעשות את המפגש במסעדה מכיוון שאז לא יהיה ניתן להביא כיבוד טבעוני מעשה ידי חברי הפורום. רשימת מקומות מהם מגיעים המשתתפים, על פי משאל בפורום צמחונות-טבעונות בתפוז: בת חפר שפלה כפ"ס, בסוכות עסוקה דרום תל אביב רגבה (ליד נהריה) הוד השרון עמק יזרעאל עמק הירדן מודיעין מרכז עפולה קיבוץ אשדות יעקב איחוד מודיעין (אבל מעדיפה בצפון הרחוק) ראשון לציון סיטי אזור (ליד תל אביב) חיפה תל אביב חיפה רמת השרון רמת אפעל (ליד רמת גן) השפלה ירושלים השרון (אבל מבלה כל זמני בתל אביב ופתח תקוה) תל אביב מושב רמת צבי, בין עפולה לבית שאן ירושלים קרית חיים רמת גן חיפה חיפה (מציע לעשות בירושלים)

vegan

New member
כיבוד ואוכל

עלתה הצעה שכל אחד יביא מאכל אחר, ללא רכיבים מהחי כמובן וכולם יטעמו מהכל. כך יש כיבוד טעים שאינו כרוך בניצול בע"ח וגם הזדמנות לכולם להכיר מאכלים חדשים. אחר כך שמים את כל המתכונים בפורום. אלה שאינם יודעים לבשל יביאו משקאות, פירות, חטיפים, כלים, מפיות או ייעזרו באחרים לקבלת מתכונים פשוטים. אפשר לעשות זאת אקראית לחלוטין, מתוך הנחה שיש מספיק אנשים כדי שיהיו מנות מכל הסוגים - סלטים, תבשילים, קינוחים ומשקאות. אם חוששים, אפשר למנות מתאם שיודיעו לו מה כל אחד מביא וכך הוא יוכל ליזום שינויים אולייעץ למתלבטים. אם מעדיפים כך, אני מוכן להתנדב. אלה שרוצים עצות למתכונים מוזמנים כמובן לשני הפורומים שעוסקים בצמחונות וטבעונים ולבקש הצעות. להלן ההודעות בנושא: חשבתי על רעיון נחמד- מכיוון שזה פורום שעוסק בענייני אוכל, מה דעתכם שברוח זו נקיים את המפגש נקיים כסעודת פוטלאק- שכל אחד מביא מנה אחת, וכולם אוכלים מהכל? זה יהיה הרבה יותר כיף, וכך גם כולנו נוכל להכיר מאכלים טבעוניים חדשים! מצטרף לרעיון של דדי שי שהועלה בפורום אחר - כל אחד מביא מאכל טבעוני אחר וכך יש כיבוד טעים שאינו כרוך בניצול בע"ח וגם הזדמנות לכולם להכיר מאכלים חדשים. אחר כך שמים את כל המתכונים בפורום. אלה שאינם יודעים לבשל יביאו משקאות, פירות, חטיפים, כלים, מפיות או ייעזרו באחרים לקבלת מתכונים פשוטים. אנחנו בפורום (צמחונות טבעונות כאן בתפוז) מארגנים הגעה קבוצתית לארוע הזה ומגיעים למפגש פורום - פיקניק טבעוני - שעתיים קודם תהיתי האם תהיו מעוניינים להצטרף למפגש? וחשבנו האם תרצו לעשות את זה במקום ובזמן שכבר קיימים להפגש שעתיים קודם לפקיניק טבעוני לדבר, להכיר ואולי לחשוב על פעילויות בנושא זב"ח שאפשר לעשות לגבי טוזיג (פיקניק) מקדים - אני בעד. ואני מציעה שהוא יהיה משותף לנו ולפורום צמחונות-טבעונות בוואלה, מאחר שמדובר באירוע שנסוב סביב ענין האוכל, וזה בעצם המיקוד שנותנים שני הפורומים... אני לא מבינה את העניין הזה סביב האוכל. יש כ"כ הרבה דברים שאפשר לאכול חוץ מבשר חלב וביצים... אז למה לעשות מזה עניין גדול מצטרף לרעיון של דדי אותו אני רוצה להגשים זמן רב. בחו"ל זה מקובל מאד במפגשים של ארגונים צמחוניים. רבים גדלו או גדלים בבית שאינו צמחוני ואינם מודעים למגוון האפשרויות הרחב. כמו שנאמר, נכון שאין בעייה למצוא אוכל צמחוני או טבעוני, אבל לא כולם מכירים ותמיד טוב לגוון. חוץ מזה זה נחמד כשיש כיבוד מעורר תאבון על טהרת הטבעונות. כמובן שזה לא צריך להדאיג את אלה שאינם יודעים או יכולים לבשל. אלה יכולים להעזר בחברי הפורום האחרים לקבלת מתכונים לא קשים או להביא דברים קנויים - משקאות, כלים, מפיות. אם כבר מתכונים, מדוע שכל אחד מאיתנו לא ישכפל כמות מסוימת של עותקים של המתכון של המאכל אותו הוא מביא, כך שבסופו של מפגשש הפורום כל אחד מאיתנו יצא גם עם ערמת מתונים צמחוניים-טבעוניים חדשים?

vegan

New member
פעילויות נוספות

אתם מוזמנים להציע כל רעיון לפעילויות נוספות במפגש, אם לצורך הוספת עניין (משחקים, חידונים, הרצאה, בדיחות, שירים...) או לקידום הפעילות למען זכויות בעלי חיים. להלן הצעות שעלו עד כה: חשבתי על לנסות ולהפוך את המפגש לבמת יוזמות לפעילות בנושא זב"ח... ולנסות ולהקים תאים מקומיים שיפעלו בנושא בשיתוף שני הפורומים מה דעתכם? מה דעתכם לנצל את נוכחותם של תומכי זכויות בעלי-חיים כה רבים לפעילות בנושא? לדוגמה, זמן רב אני מנסה לארגן הפגנה גדולה נגד "מקדונלדס" - אפשר יהיה לחשוב על גימיק מגניב ולעשות בת"א משהו.

למעלה