מפוטר או לא?

מצב
הנושא נעול.

WinPooh

New member
מפוטר או לא?

מפוטר או לא?
החברה שבה אני עובד החליפה בעלים. לכן חתמנו על "כתב סיום העסקה – כתב ויתור ושחרור". כרגע אני במצב שבו לא חתמתי על שום חוזה העסקה חדש, למרות שברור לי שאקבל כרגיל את משכורת החודש הנוכחי, מהחברה החדשה. האם כרגע אני בסטטוס של מפוטר ולצורך קבלת דמי האבטלה המכתב עליו חתמתי נחשב כמכתב פיטורים? אם כך, מה בנוגע לעבודתי שהמשיכה אחרי החתימה על המכתב והמשכורת שמגיעה לי בגינה? תודה!

שיר ורד

New member
תשובות

מפוטר או לא?
החברה שבה אני עובד החליפה בעלים. לכן חתמנו על "כתב סיום העסקה – כתב ויתור ושחרור". כרגע אני במצב שבו לא חתמתי על שום חוזה העסקה חדש, למרות שברור לי שאקבל כרגיל את משכורת החודש הנוכחי, מהחברה החדשה. האם כרגע אני בסטטוס של מפוטר ולצורך קבלת דמי האבטלה המכתב עליו חתמתי נחשב כמכתב פיטורים? אם כך, מה בנוגע לעבודתי שהמשיכה אחרי החתימה על המכתב והמשכורת שמגיעה לי בגינה? תודה!
תשובות
אם קבלת מכתב פיטורים או מכתב סיום עבודה, אתה יכול לכאורה לחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה. אבל, ברגע שתקבל משכורת, יקזזו מדמי האבטלה המגיעים לך את המשכורת שתקבל (תוך הקטנת יתרת ימי האבטלה המגיעה לך). אם תתפטר כרגע, צפוי ויכוח בינך לבין הביטוח הלאומי, האם אתה בחזקת מפוטר (מהמעסיק הקודם) , או מתפטר מהבעלים הנוכחי וצריך להמתין 90 יום. נקודה נוספת, אם קבלת פצויי פיטורים מהבעלים הקודמים ותמשיך לעבוד באותו מקום, יתכן ומס הכנסה יסרב להכיר בפטור ממס על הפצויים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה