מפורום אחר. מצמרר! ראוי לדיון

s h o o s h a

New member
הקורבן אינו מטומטם

אישה מוכה היא שאריות של בן אנוש. כי מי שהיכה אותה גרם לה לחוש חסרת ערך לחלוטין. היא נשארת כי היא מאמינה שאין לה לאן ללכת!! היא נשארת כי בתמימותה הרבה היא מאמינה שיום יבוא והבעל המכה יחדל מלעשות כן. היא נשארת כי פוחדת ממה שיקרה לה 'בחוץ'. ומה במקרה של ילדים מוכים? האם בעיניך גם הם מטומטמים ואשמים במצבם? שיח סלימאן- גם בפעם המאה, גם בפעם המיליון- אל לנו לשפוט את אותן נשים עד שלא עמדנו במקומן. אין לך שמץ מושג מה חולף בראשה של אישה שזה עתה טעמה נחת זרועו של האיש עמו היא חיה (בפעם הראשונה, המאה או המיליון), האיש שמשליט טרור בבית ומפזר איומים כמו שאני מפזרת מטהר אויר. אכן אין כל הצדקה להתעללות אולם אסור לנו להאשים בשום מקרה ואופן את האישה ולכנותה מטומטמת!!!

צלליתה

New member
עוד רגע על טמטום

לו היינו דנים באלימות נגד נשים באופן תיאורטי הייתי אומרת שזו גסות רוח לכנות נשים מוכות מטומטמות, גסות רוח שמקורה בבורות והתנשאות. אלא שפה אנחנו דנים בספור אישי של אישה ששיתפה אותנו ברגשותיה.אני מוצאת שלהתעקש שהיא מטומטמת זו פשוט רשעות. אל תשפוט אדם עד שלא עמדת במקומו. ומאחלת לך שלעולם לא תאלץ לעמוד במקומה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בואי נחזור קודם לעובדות

אנחנו (אני לפחות) לא דנים בשום סיפור ספציפי אלא בסיפור כתוב באופן מעולה אגב שרץ כבר כמה חודשים באי מייל ואשר הועלה לכאן (מפורום אחר). כבר עניתי לשושה שהויכוח בינינו אינו עקרוני אלא סמנטי, היא מתעקשת לקרוא לזה היא נשארת כי בתמימותה הרבה היא מאמינה שיום יבוא והבעל המכה יחדל מלעשות כן. ואני קורא לזה טימטום. מדובר בתופעה חברתית שצריך לשרש ולנקוט כלפי בני הזוג האלימים בכל חומרת הדין אבל לדעתי אם נצליח להשריש בציבור את הדעה כי אשה הממשיכה להתנהג כמו זו שבדקלום היא מטומטמת אולי אשה אחרת תבין שהבעל המכה לא יחדל יום אחד מלעשות כן והיא מטומטמת אם היא לא מנתקת קשר בפעם הראשונה שהוא מרים עליה יד (למיטב ידיעתי זה קורה במקרים רבים עוד לפני שהם בכלל מתחתנים). לכנות את התנהגות האשה בשמות יפים ולהשתדל להיות PC לא תורם לדעתי מאומה במאמץ למיגור התופעה.

צלליתה

New member
אני מדברת על ספור ספציפי

של מי שכתבה מסר תחת הכותרת אלה תמונות מחיי. אני חושבת שנדרש אומץ רב להודות בספור שכזה, גם אם נעשה תחת האנונימיות שבפורום. ולדבר על אישה מוכה כמטמטמת אחרי ספור כזה נראה לי כחוסר רגישות. (בלשון המעטה) פסיכולוגים וסוציולוגים מדברים על סיבות מסיבות שונות לכך שנשים וילדים (קרי חלשים) נשארים בתוך מערכןת יחסים אלימות. מעולם לא שמעתי על טמטום כאחת מהסיבות. אבל תמיד אפשר ללמוד דברים חדשים. מענין אותי איך כינוי נשים מוכות כמטומטמות יביא למיגור התופעה. אולי באותה דרך שהקביעה שנאנסת מבקשת את זה מיגר את התופעה ההיא?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הצלחת לשכנע אותי

אשה מוכה שנשארת בכל זאת עם בן זוגה (בעל, חבר) המכה מתוך אמונה שזו הפעם האחרונה עושה זאת מתוך תבונה, פקחות וחכמה.

צלליתה

New member
לא על זה בכלל אני מדברת

לא ניסיתי לשכנע אותך שאישה מוכה שנשארת עם המכה היא נבונה פקחית וחכמה. איני חושבת שיש קשר בין רמת האינטלגנציה או ההשכלה לבין הקלעות ליחסים אלימים. עד כמה שאני יודעת (אני לא מקצועית בתחום) אנשים נשארים ביחסים אלימים מסיבות רגשיות. ויש הרבה אנשים חכמים מאוד שסוחבים פציעות רגשיות מילדות קשה. (או אולי ילד שגדל אצל הורה אלים הוא גם מטומטם?) אבא שלי הוא גם כזה שמאמין שאין דבר כזה פגיעות פסיכולוגיות. שכל אחד יעשה מאמץ, יפגין קצת כוח רצון, יתנהג כשורה ויפסיק לילל. ויפה שעה אחת קודם. אני בכלל דברתי על הקשר בין ההערה על טמטום לבין ספור אישי שנחשף פה. (נראה לי שהבחורה נעלמה כבר מהפורום. לא מסובך להבין למה)

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תרגילים פולניים לא עובדים עלי !

יש לי אמנם אמא פולניה אבל במקום גנים פיתחתי נוגדנים אז אל תנסי להפיל על המצפון שלי מישהי שאולי נפגעה מדברי, נסי לשכנע אותי בטיעונים ענייניים. גם אני לא פסיכולוג ולכן איני יכול לפסוק אם טימטום זה דבר מולד או נרכש, אני גם מוחה על ההשוואה בין מעשה אונס ו/או אלימות נגד קטינים שבד"כ הם חסרי ישע ובין התנהגות של אשה שנשארת עם בן זוג אלים מרצונה תוך שכנוע עצמי שהתופעה תעלם מעצמה או במקרה אותו אני מכיר אישית בו הגב' אומרת: למרות הכל אני אוהבת אותו. חוזר ומדגיש, תגובתי היתה לקטע שפתח את השרשור ולא לשום בחורה אלמונית שהיתה או נעלמה.

צלליתה

New member
אני פולניה גאה

אין לי מושג למה אתה כל כך זועם עלי. לא הסכמתי לדבריך. זה קורה לי פה ושם. לא חושבת שזה כל כך נורא. אני לא מנסה להפיל עליך או על המצפון שלך דבר. אז בוא נסכים שהיתה בינינו אי הבנה אתה הגבת לקטע הראשון אני התיחסתי לשני ונסגור ענין.

s h o o s h a

New member
למגר את התופעה

אכן, יש צורך וחובה לעשות ככל יכולתנו כפרטים וכחברה למיגור התופעה. יש להגביר את דרכי הענישה והאכיפה. כן, חייבת להיות מערכת שתתמוך בנשים הללו כדי שיאזרו אומץ, מיד עם המכה הראשונה לקום ולברוח ולא להאמין כי זה רק משהו חולף, כמו וירוס. מסכימה אתך בכל האמור, אם במילותיך ואם במילותיי שכן בטוחני ששנינו- כוונותינו טובות. רק בענין אחד יש בינינו חוסר הסכמה מוחלט- בענין המינוח לנשים שסובלות מאלימות, שבמקרים רבים באות ממסגרת אלימה (אב מכה, אם מוכה) וההתנהלות הזו נראית להן 'נורמאלית', נשים שמעולם לא זכו למידת מינימום של הערכה (ופירטתי קודם ואין טעם לחזור שנית). אין מדובר כאן בויכוח סמנטי שכן אישה מוכה היא אישה אומללה שזקוקה לכל העזרה אבל היא לא מטומטמת!!! שיח, חושבת שאתה יודע בדיוק כמוני שאותן נשים בסיכון, אותן נשים שנמצאות במעגל האלימות, הן מודעות היטב למצבן, יש בהן את הרצון לברוח, יש בהן את הכמיהה לחיים אחרים- חיים שנדמה להן שיש רק באגדות, אבל 'משהו' עוצר בעדן. והמשהו הזה הוא בעיקר פחד וחוסר עמוד שידרה כי מישהו ריסק להן אותו. יש בינינו הסכמה כי לכנות בשמות יפים לא תורם מאומה במאמץ אבל גם ההיפך לא תורם. ההיפך, במקרים שכאלו, גורע. (תנסה לדמיין את עצמך כאיש מוכה שסובל ופוחד ובאה אני וקוראת לך בנוסף לצרותיך- מטומטם. לאן יכול בטחונך העצמי, אם עוד נשאר לך משהו ממנו, לצנוח עוד???) מתנצלת אם תגובתי מבולבלת. העייפות וסערת הרגשות שכרוכה בתגובה זו נותנים אותותיהם, אבל אני מקווה שהובנתי. אין בדבריי כדי לנסות לפגוע באיש אלא רק לנסות ולהבהיר מצבים והלוואי ואיש לא היה נקלע אליהם.
והיום, נר ראשון של חנוכה, חג האורות והניסים- אאחל לכולנו שכל אחד יואר באור גדול ויתרחש לו הנס שהוא מייחל לו.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מסכים עם רוב דברייך להוציא נק' אחת

בעייתית. את מציינת כי יתכן והסיבה להתנהגותה של אשה מוכה היא שהיא באה ממסגרת אלימה (הורים מכים) ולכן ההתנהגות הזו נראית להם נורמלית. הסכנה בטיעון שלך הוא שזה יכול באותה מידה לשמש כטיעון לקולא לטובת הגבר המכה שבסבירות גבוהה התחנך גם הוא על אותם סטנדרטים. אני חושב שאם החברה תלחם בנחישות לא רק נגד הצד האלים אלא גם נגד הנכונות לקבל אלימות כהתנהגות לגיטימית יגברו הסיכויים למגר את התופעה. חג חנוכה שמייח.

RANOFROY

New member
../images/Emo88.gifאכן מצמרר אך מוכר וידוע

תוכן השיר גם אם הוא קשה לא חריג. כי סיטואצייה כגון זו קראתי בלא מעט רומנים ואפילו צפיתי בלא מעט סרטים !אם לדון בסיטואצייה כפי שהינך מציע אשאיר זאת לאחרים .כי לי בא להגיב על הכיף שבחיים ואין לי רצון להתמודד עם סיטואצייה וירטואלית, קרובה למציאות ככל שתהייה !

למעלה