מפחיד משהו.

Simbbam

New member
לא מסכים בכלל

האם יש מידתיות בין העברה שהיא ביצעה לבין היחס המשפיל והמחפיר (והלא חוקי במדינות רבות) שקיבלה?

גורם לי לתהות על התפיסה הבעייתית של זכויות אדם ביפן.

Simbbam

New member
כלומר, ברור שהיא עברה עברה ויש להענישה.

אך שלושה חודשים של חקירות צולבות בתנאים קשים כמו שהיא מתארת (אם התיאור שלה נכון) נשמע לי לא מידתי בצורה קיצונית.

fighterisr

New member
הם לקחו אותה לחקירה והיא לא רצתה

להלשין על הבוס, וכל העיסוק הזה הוא פשע, היא יצאה בזול!

herouth

New member
מערכת המשפט והכליאה ביפן עובדת כמו

...בעולם השלישי, ולא כמו בעולם הראשון. מבלבל, כי יפן מדינה מודרנית עם כלכלה מפותחת, אבל ככה זה.
בגדול, מאחר שלא מדובר באיזושהי דיסידנטית, מישהי שפעלה מתוך אידיאולוגיה ותחושת שליחות, ונכלאה מסיבות פוליטיות, אלא סתם עבריינית, שמודעת לכך שמה שהיא מבצעת זו עבירה, ושעוד שמרה על "אתיקת הפושעים" ולא סיבכה את "הבוס", קשה לי להרגיש ממש אמפטיה כלפיה. If you can't do the time, don't do the crime. מן הסתם, אם היא היתה מודה ומסגירה את הבוס כבר מההתחלה, היא היתה עפה משם הרבה יותר מהר. ובכלל, היתה לה חוייה יפנית הרבה יותר מרנינה אם היא היתה בוחרת שלא להתעסק בעבירות מלכתחילה.

mishel s

New member
מסכים

ה"מסקנה" שלה בסוף בכלל הצחיקה אותי.
הקירות זה לא כלא, עלק. לרגע חשבתי שאולי המסקה שהיא תגיע אליה זה שלא היה שווה לעבור על החוק... אבל לא, מסתבר שלעבור על החוק עדיין בסדר רק לא צריך לחשוב על כלא בתור כלא... אלא בתור חווית מדיטציה מתקנת . נו טוב.

johnny d

New member
lol

אני בוכה מצחוק!
לא שמתי לב לזה שיש שם מסקנה, ועוד כזו מסקנה :)

Mondsee

New member
שלא תעבוד לא חוקי

אני לא מבינה למה אנשים שעוברים על החוק חושבים שמגיע להם משהו.

אני חושב שהיא הגזימה בתיאורים

נשמע כאילו הרעיבו אותה בצינוק 3 חודשים.
הייתי רוצה לשמוע את תגובת היפנים למעשיה.
ויכול להיות שהעברות שלה היו יותר חמורות מדוכן לא חוקי והיא לא מספרת על זה כמובן.

mishel s

New member
כן, בכותרות ניתן לחשוב

שלא האכילו אותה אבל זה שהיא לא אהבה את האורז שהביאו לה כל יום ולא אכלה זה כבר בעיה שלה :)
ואני בטוח שבתקופה הנאורה שהיא בילתה בהודו היא גם לא התקלחה יותר מפעם בחמישה ימים :)

johnny d

New member
ברור שמגיע לה.

כמו שמגיע לאוסטרלית שנאנסה ונכנסה לכלא בעקבות זה בUAE.
אם אתה טיפש מספיק בשביל להיכנס למצבים כאלו, תשלם את המחיר!

חוץ מזה היא לא הייתה בכלא, סתם בתא מעצר.

Mondsee

New member
מה הסיפור עם האוסטרלית?

לפי התימצות שלך זה נשמע שממש לא מגיע לה.

johnny d

New member
תחפשי בגוגל

היא הלכה לשגרירות, הם אמרו לה להגיש תלונה, והיא הגישה תלונה במדינה שיש חוק ברור שאומר שאסור להיאנס ע"י גבר נשוי היא קיבלה על זה 9 חודשים ועוד 3 חודשים על שתיית אלכוהול שגם היה בסיפור שלה...
בסופו של עניין היא ישבה בכלא שנה ותבעה את ממשלת אוסטרליה.

אני חושב שלפני שאתה נכנס לטרטוריה שאתה לא מכיר, מן הסתם רצוי לקרוא קצת על מה הולך שם...

גם ביפן, אם תחפשי באינטרנט לגבי מה היחס לפשעים ביפן, תביני שאין מה להסתובב שם עם עגלות.

הפושע האמיתי בסיפור הזה, זה מי שמכר לה את הסיפורים האלו.
אותו האדם שאכן סוחר בסחורה גנובה והיא בחרה לשבת במעצר ולהגן עליו.

Mondsee

New member
לא חיפשתי בגוגל

אבל לפי מה שסיפרת היא צודקת בתביעה נגד ממשלת אוסטרליה ואין שום דמיון בין הסיפור שלה לסיפור של הבחורה הישראלית.

לגבי יפן אני לגמרי מסכימה. תקרא את מה שכתבתי למטה.

innocence

New member
זה לא היה אוסטריה?

ועם כל הכבוד, יש הרבה מאוד הבדל בין הסיפורים.
הבחורה נאנסה. זה לא שהיא הביאה את זה על עצמה ואז היתה צריכה להתמודד עם התוצאות של משהו שהיא הביאה על עצמה.

נכון שהסוחר שהעסיק אותה אשם יותר - אבל במקרה הזה היא סירבה להסגיר אותו, וזו אחת הסיבות שהיא קיבלה יחס שכזה.
כלומר, היא בחרה לא לתת עליו פרטים.

johnny d

New member
מסכים עם Mondsee אבל זו דעתי.

זה היה באוסטרליה, אני זוכר את זה כי הייתי באוסטרליה שהסיפור הגיע לחדשות.
וכן התביעה מול ממשלת אוסטרליה לגמרי במקום.

1. הבחורה עבדה במקום בו אסור להיאנס, גם תור גבר לא הייתי מתקרב למדינה כזו.
2. היא קיבלה עיצה מטעה שכל בן אדם עם טיפת שכל היה יכול להבין שלא צריך לקבל אותה (אם כי אפשר להבין שאחרי אונס אולי מצבה היה לא הכי שפוי)

בנוגע לישראלית,
גם היא הלכה וביצעה עברה בניגוד לכל הגיון של בן אדם עם טיפת שכל.
יפן זה לא מקום לעבור בו על החוק. (כלומר זה לא משתלם.)

ortolan

New member
יש כמה עשרות אלפי חברי יאקוזה

ועוד מספר דומה של חברי כנופיות לא "רשמיות" שדווקא חושבים שמשתלם מאד לעבור על החוק.

מהיכרות אנקדוטית עם גירוש מיפן על מכירת תמונות וכאלה, בד"כ מחזיקים אנשים במעצר למשך זמן קצר מאד, אם בכלל, מנערים מהם את כל הכסף שמוצאים ושולחים אותם הביתה שלא על מנת לחזור, בכרטיס טיסה שנרכש במחיר המלא על חשבונם...

העצה שהבוס נתן לה לא הייתה מטעה במיוחד ואכן לרוב האינטראקציה עם המשטרה היא כפי שתוארה (שוב, מעדויות אנקדוטיות ששמעתי מישראלים) - כלומר השוטרים מעיפים את המוכרים והם חוזרים שוב אחרי שעה. אני מניח שיש פרטים נוספים שלא זכינו לשמוע, אבל אני גם מאמין שלהיות אחד מיחידי הסגולה שמבלים זמן במערכת הכליאה היפנית זה לא נעים (ועל פי השמועות, בית סוהר הוא עוד פחות נעים מבית מעצר)

mishel s

New member
אני מכיר אישית

בחור שעבד שם בדוכנים ונתפס בשלב כלשהו וגורש.
והוא טען שהשהות שם במעצר הייתה הדבר הכי קלאסה שיכול להיות.
כאילו, יחסית לזה שזה היה מעצר, הוא הרגיש בבית מלון, לטענתו.
והיחס שלהם היה מצויין ותוך כדי שמובילים אותו ברכב לשדה התעופה לטיסה החוצה, הוא הביט מהחלון החוצה ונחתה עליו ההרגשה "איזה פספוס, ממש חבל שאני לא יכול לחזור לפה, זה אחלה מקום".
כנראה יש כמה דברים שהיא לא מפרטת בכתבה...

כנראה שעברה עברות יותר חמורות

חבל שלא בקשו את התגובה של היפנים.

למעלה