מפי הטף

צימעס

New member
נפלאה

נשמע כאילו ברור לה שאת מתכננת להעיר אותה/להביא מהגן כשתתחיל הלידה...

I am not sure she understands

that it is possible that the birth will occur when she is not arround... Or that it's not up to me to decide when it happens
But then again, she understands so much already, that I can totlly be wrong about this... I assume that if it happens at night, she will wake up on her own just from all the commotion. I don't know what to do if it happens when she is in the gan, though. This is a dilemma for me. If I don't send someone to pick her up, she will be very disappointed, I'm sure.​

swann

New member
במקומך הייתי מסבירה שיש סיכוי שכך

זה יקרה - בזמן שהיא תהיה בגן. הרי לא בטוח שתוכלי לשלוח מישהו לקחת אותה, אם תספיקי בכלל. את צריכה גם את בעלך וגם את אמא שלך לידך. בכל מקרה, אם זה יקרה כשהיא תהיה בבית - נשמע שהיא מוכנה מאוד לעניין ובטח תחליט בעצמה אם היא רוצה להיות מעורבת אישית ולהיות נוכחת.

ילדים בלידה מניסיון של שלוש לידות

בבית בשלושתם הילדים ישנו בלידדה השניה הבת הגדולה ישנה כ"כ חזק שלא הצלחנו להעיר אותה אחר כך. בפעם הנוכחית היא התעוררה אחרי והיה ממש כייף איתה היא גדולה. והיום במבט לאחור אני שמחה שהיא לא נוכחה בשלבים ה\של הצירים כי עם כל המוכנות זה לא קל. אחרי היה מדהים. מאחלת לך לידה מופלאה.

רוני הבת ה"גדולה" שלי בת 6.5

היא הייתה בשלב ההתחלתי של הצירים ולפני שהיא הלכה לישון היא הסתכלה עלי ואמרה לי אמא היום את יולדת. (וזה אחרי שבוע של צירים..)שאלתי אותה איך את יודעת היא אמרה לי כי מאוד כואב לך. והיא הלכה לישון. מיד בתום הלידה הערנו אותה והיא הייתה נוכחת בחיתוך חבל הטבור, ראתה את השילייה, החזיקה את התינוקות. והייתה המון התרגשות. יש לי עוד שני ילדים בבית בני 2 ו4.5 שפשוט לא התעוררו ולא קמו. אני מאמינה שיש להם מנגנון הגנה והם יודעים מה וכמה הם צריכים לראות. (בפעם הקודמת לא הצלחנו להעיר את הבת הגדולה למרות בקשותיה מיד בתום הלידה) . והלידה הנוכחית ארכה שעתיים וחצי.(לא כולל שבוע לפני של צירים) הקודמת 13 דקות. ממליצה לך לזרום עם מה שקורה, כי יכול להיות שהנוכוחות שלה לא תהיה נוחה לך ולה בללידה, ואלי כן לארגן מקום או ואדם שימור עליה. מאחלת לך לידה מעצימה.

תודה תודה תודה!! אני מסכימה איתך

ובהחלט יהיה מישהו בבית שכל תפקידו להיות עם הילדות ולטפל בהן. יש לנו בית גדול לכן לא תהיה בעיה של מקום ואין צורך להוציא אותן מהבית. אני מתכוונת להמשיך ולדבר איתה על הלידה ועל הדברים הפחות נעימים, כדי לא ליצור אצלה ציפיה למשהו נפלא ונהדר בלבד. כמובן שיהיה נפלא, אבל גם כואב וקשה ולא תמיד נעים. עוד משהו לשוחח איתה עליו שנמצא אצלי ברשימה, הוא האפשרות שהיא לא תהיה נוכחת (כרגע היא לא מוכנה לקחת זאת בחשבון בכלל) אם בגלל שהיא תשנה דעתה, או שאני לא ארצה אותה שם, או שהיא פשוט לא תהיה בבית או שתישן. אני משתדלת לדבר על הכל ולארגן הכל מראש כדי שלא יהיה לנו הפתעות לא נעימות (שברור לי שיהיו הפתעות, רק מנסה לצמצם אותן).

רוני אני מאחלת לך לידה נפלאה

ממליצה לך להרפות ולזרום ולראות איך הכל מסתדר. ולדעת שיש להם הגנות.(מניסיון). וברגע שתרפי תראי איך הכל מסתדר. הרבה טוב.

debby12

New member
מנהל
נראה לי שהילדה הולכת בדרכיך ../images/Emo45.gif

ומגלה עניין בתחום מגיל צעיר. איזו ילדה חכמה!!! לדעתי אם את שוקלת לשתף אותה אז את צריכה לצפות יחד איתה באיזשהו סרט על לידות בית ולראות איך היא מגיבה - ככה גם תוכלי לראות אם היא "באמת מתכוונת" וגם להכין אותה טיפה למה שיקרה למה אני מתכוונת ב"באמת מתכוונת"? לא חלילה שהיא לא רצינית במה שהיא מציעה - אבל לפעמים איך שחושבים שיהיה ואיך זה באמת זה לא אותו דבר. זה מזכיר לי קטע שראיתי פעם בטלוויזיה. זו היתה תוכנית שבה מגשימים לילדים חלומות. בקיצור, ילדה אחת החלום שלה היה שיביאו לה נחש גדול שהיא תוכל ללטף או לשים על הצוואר או משהו כזה. בקיצור, הביאו את הנחש -והילדה נתקפה פחד עמוק ורק אמרה " לא לא לא" וברחה אחורה. בקיצור - היא חשבה שזה החלום שלה אבל זה לא יצא כך בדיוק (נדמה לי שזה היה בתוכנית מסוג "פיספוסים" או משהו כזה). אני חלילה לא משווה לידת בית לנחש... - אבל עדיין כדאי לדעתי לנסות לראות מראש איך היא מגיבה לסרט על לידת בית. וחוצמזה היא נשמעת מתוקה אמיתית

YYY את יודעת כמה סרטים ראינו?

לקחתי כמה קלטות וידאו מהמיילדות שלי (יש אצלן במרפאה ספריית וידאו וספרים להשאלה) וצפינו יחדיו בכמה וכמה לידות. היה חשוב לי לצפות איתה וגם עם גבי בסרטים "אמיתיים", לא רק כאלו שמשודרים בערוץ TLC שם אסור בשום פנים ואופן שתיראה טיפת דם, פטמה תועה, או שערת ערווה
ראינו סרטים שבהם רואים את הלידה ממש על כל שלביה, ויש לנו גם ספרים עם תמונות (שוב, לא מטושטשות). הילדה כל כך מרותקת לעניין שזה מדהים. גם מאיה מתעניינת בתמונות, אבל פחות בסרטים. אף אחת מהן לא הראתה סימני פחד או גועל מהלידות, אלא להיפך - מאיה הראתה בעיקר חוסר עניין, ויובל לא הפסיקה לבקש לראות שוב ושוב ולשאול עוד ועוד שאלות... חשוב לי לא להציג את הלידה באור שלילי, אבל גם להצביע על הקשיים שיכולים להיות לי וגם לה. דיברנו על זה שכואב לאמא, בהתחלה כאב בטן חזק ולפעמים אמא עושה קולות בגלל שכואב לה, אבל אמא תהיה בסדר. ודיברנו על יציאת התינוק עצמה שבה גם לפעמים כואב וזה קשה להוציא את התינוק אז אמא מתאמצת מאד. השארתי לה פתח לא להיות שם אם היא משנה את דעתה, ומה שבטוח יהיה מישהו בבית שתפקידו אך ורק לטפל בילדות. בינתיים, יש עוד 12 שבועות עד התל"מ ועד אז אני מקווה שכולנו נגיע להחלטה (או שהרגע יחליט עבורנו
).

debby12

New member
מנהל
אם ככה אז היא מוכנה לדעתי

איזו ילדה מדהימה! נתברכת...

למעלה