YYY את יודעת כמה סרטים ראינו?
לקחתי כמה קלטות וידאו מהמיילדות שלי (יש אצלן במרפאה ספריית וידאו וספרים להשאלה) וצפינו יחדיו בכמה וכמה לידות. היה חשוב לי לצפות איתה וגם עם גבי בסרטים "אמיתיים", לא רק כאלו שמשודרים בערוץ TLC שם אסור בשום פנים ואופן שתיראה טיפת דם, פטמה תועה, או שערת ערווה
ראינו סרטים שבהם רואים את הלידה ממש על כל שלביה, ויש לנו גם ספרים עם תמונות (שוב, לא מטושטשות). הילדה כל כך מרותקת לעניין שזה מדהים. גם מאיה מתעניינת בתמונות, אבל פחות בסרטים. אף אחת מהן לא הראתה סימני פחד או גועל מהלידות, אלא להיפך - מאיה הראתה בעיקר חוסר עניין, ויובל לא הפסיקה לבקש לראות שוב ושוב ולשאול עוד ועוד שאלות... חשוב לי לא להציג את הלידה באור שלילי, אבל גם להצביע על הקשיים שיכולים להיות לי וגם לה. דיברנו על זה שכואב לאמא, בהתחלה כאב בטן חזק ולפעמים אמא עושה קולות בגלל שכואב לה, אבל אמא תהיה בסדר. ודיברנו על יציאת התינוק עצמה שבה גם לפעמים כואב וזה קשה להוציא את התינוק אז אמא מתאמצת מאד. השארתי לה פתח לא להיות שם אם היא משנה את דעתה, ומה שבטוח יהיה מישהו בבית שתפקידו אך ורק לטפל בילדות. בינתיים, יש עוד 12 שבועות עד התל"מ ועד אז אני מקווה שכולנו נגיע להחלטה (או שהרגע יחליט עבורנו
).