גנץ ולפיד אימצו את ה"טראמספר" ושיבחו את טראמפ על תוכניתו "המעניינת".
אם לפני שבועיים ברוך מרזל או בן-גביר היו מציעים להעביר שני מיליון פלסטינים לסומלילנד, מה היו אומרים אז?
רעיונות מהסוג שטראמפ העלה קרוב לוודאי יחזקו את החמאס וישיגו את המטרה ההפוכה.
ראשי האופוזיציה בישראל כנראה יודעים את זה
אך מעדיפים לחבק את הרעיונות ההזויים של טראמפ ונתניהו, במקום להציע חלופה ראויה.
בושה!
x.com
"אנחנו מסיימים ישיבת סיעה של המחנה הממלכתי -
ואני מבקש בשמי ובשם כל חבריי לברך את הנשיא טראמפ על המחויבות העמוקה שלו לביטחון ישראל ולעתיד האזור כולו.
העיקרון החשוב ביותר שעליו עמד הנשיא טראמפ אתמול הוא להעביר את האחריות על תושבי עזה - מחמאס לעולם.
עזה הופכת מבעיה של ישראל – לאתגר של העולם.
הרעיון לבנות עבור תושבי עזה אזורים בטוחים ומשגשגים מחוץ לשטח הרצועה ולאפשר לרוצים בכך לעבור אליהם – ראוי להערכה, ויעמוד למבחן המציאות.
בין אם יצליח באופן מלא או חלקי, אין לישראל מה להפסיד ממנו - רק מה להרוויח.
צריך לדאוג שכספי שיקום לא הופכים שוב לכספים לגיוס פעילים, לייצור נשק ולבניית מנהרות, אלא מיועדים לתושבי עזה, לשיקום אזרחי של רצועת עזה מפורזת מאיומים צבאיים.
הדבר החשוב ביותר כעת הוא לנצל את כל הלחץ הבינלאומי שהניעה הצהרת הנשיא טראמפ להשבת חטופינו הביתה - עד החטוף האחרון; למימוש קפדני של ההסכם הביטחוני בגבול הצפון ולהשבת התושבים לבתיהם. אני מברך גם על הצעדים שנקט הנשיא טראמפ מול איראן ועל אמירתו שלא יאפשר לה להגיע לנשק גרעיני.
יש לנו חלון הזדמנויות להרחיק את איום הגרעין האיראני. אסור לפספס אותו."
אם לפני שבועיים ברוך מרזל או בן-גביר היו מציעים להעביר שני מיליון פלסטינים לסומלילנד, מה היו אומרים אז?
רעיונות מהסוג שטראמפ העלה קרוב לוודאי יחזקו את החמאס וישיגו את המטרה ההפוכה.
ראשי האופוזיציה בישראל כנראה יודעים את זה
אך מעדיפים לחבק את הרעיונות ההזויים של טראמפ ונתניהו, במקום להציע חלופה ראויה.
בושה!
x.com
![x.com](https://abs.twimg.com/responsive-web/client-web/icon-ios.77d25eba.png)
"אנחנו מסיימים ישיבת סיעה של המחנה הממלכתי -
ואני מבקש בשמי ובשם כל חבריי לברך את הנשיא טראמפ על המחויבות העמוקה שלו לביטחון ישראל ולעתיד האזור כולו.
העיקרון החשוב ביותר שעליו עמד הנשיא טראמפ אתמול הוא להעביר את האחריות על תושבי עזה - מחמאס לעולם.
עזה הופכת מבעיה של ישראל – לאתגר של העולם.
הרעיון לבנות עבור תושבי עזה אזורים בטוחים ומשגשגים מחוץ לשטח הרצועה ולאפשר לרוצים בכך לעבור אליהם – ראוי להערכה, ויעמוד למבחן המציאות.
בין אם יצליח באופן מלא או חלקי, אין לישראל מה להפסיד ממנו - רק מה להרוויח.
צריך לדאוג שכספי שיקום לא הופכים שוב לכספים לגיוס פעילים, לייצור נשק ולבניית מנהרות, אלא מיועדים לתושבי עזה, לשיקום אזרחי של רצועת עזה מפורזת מאיומים צבאיים.
הדבר החשוב ביותר כעת הוא לנצל את כל הלחץ הבינלאומי שהניעה הצהרת הנשיא טראמפ להשבת חטופינו הביתה - עד החטוף האחרון; למימוש קפדני של ההסכם הביטחוני בגבול הצפון ולהשבת התושבים לבתיהם. אני מברך גם על הצעדים שנקט הנשיא טראמפ מול איראן ועל אמירתו שלא יאפשר לה להגיע לנשק גרעיני.
יש לנו חלון הזדמנויות להרחיק את איום הגרעין האיראני. אסור לפספס אותו."