מפניני השבוע (כולל חול המועד):

חמוד

וגם לי יש פנינים: היינו אצל אחותי וגיסי בשביעי של פסח והיא סיפרה שיום קודם הם היו בטיול ואחיין שלי (הבן שלה) בן 3 ורבע, קרא לה כמה פעמים והיא לא שמעה אז הוא אמר לה "כמה פעמים אני צריך לקרוא לך???" ובליל שבת אכלתי עוגת מצות שהיא עשתה ובירכתי "מזונות" והם לימדו אותו שמברכים עליה "המוציא" אז הוא אמר לי:"..., התבלבלת אבא ואמא ואני מברכים המוציא לא מזונות"

יוווווו, איך שילדים מחקים את מה שהם שומעים

בבית...

ועוד אחת שנזכרתי בה:

הקראתי לו את הסיפור "עוגת גזר" של מיריק שניר, כשפותחים את הספר בכריכה יש ציורים של ציפור, חתול וארנב אז הוא אומר "אני רוצה להיות חבר שלכם, איפה אתם גרים?" לאכול אותו.

עוד אחד שנזכרתי:

ב"שביעי של" הינו אצל הורי, רציתי שאמא שלי תביא לי משהו מהמטבח אז קראתי "אמא, אמא" איתן צועק "אבא! אמא פה!" ומצביע על... אישתי.

ahiad8

New member
גם לנו יש!!!

הילדה צועקת מהאמבטיה: "אמא בואי תראי אני סוחטת" אמא: "מה???" (שנינו הולכים לאמבטיה. הילדה: "אני סוחטת" (שוחה)

שרשור מעניין../images/Emo70.gif ../images/Emo27.gifאפשר להצטרף?

אמנם הסיפור הוא על ילדים קצת יותר גדולים, אבל בכל זאת - מדהים.... ביום מן הימים הגעתי לשבו"ש ב"עטרת כהנים". - נכנסתי, ישבתי, וסרקתי בעיניי את הלומדים - למקרה שמישהו יתפנה לחברותא. והנה פתאום נכנסת לבית המדרש חבורה של ילדים, בערך בני 7, - ילדי העיר העתיקה בירושלים (כן כן, האלה הקטנטנים עם הכיפה הענקית והפאות הארוכות..) כשאחד מהם ניגש אליי ומציע לי ללמוד עם חבר שלו. - סרבתי בנימוס, והסברתי שאני רוצה חברותא מבוגרת... חלפו להן מספר דקות, והנה חוזר אליי הילדון ואומר לי: "מה איכפת לך?! גם ככה אתה לא לומד עם אף אחד.." - נדחקתי להסכים, וכשהגיע ה"חבר" - שאלתי אותו: "מה אתה רוצה ללמוד?" והוא ענה: "בבא קמא.." אז השחלתי ניסיון בריחה אחרון ואמרתי: "אבל אני לא יודע איך לומדים את זה" אך הילד ענה לי: "מה הבעיה? - אני ילמד אותך!"
נכנעתי: "טוב, אז אתה בא?" "רגע, מתי לומדים?" "עכשיו, מז'תומרת?"
"לא.. התכוונתי - באיזה ימים?"
"רק היום.. גם ככה אני לא כאן קבוע" "אה..
אם זה לא חברותא קבועה - אז זה לא שווה.." - והלך לו הילד, - אפילו בלי להסתכל אחורה..
הלוואי עליי, ילדים כאלה

למעלה