מפקד לשעבר פה בשביל לענות לשאלותייכם

מפקד לשעבר פה בשביל לענות לשאלותייכם

שלום לכל חברי הפורום!
שמי יונתן ביגון ולמי של מכיר אותי הינה קישור לכתבה שתסביר הכל
אשמח לענות לכל שאלה שעולה בראשכם.
החל מהציוד שמומלץ לקנות לפני הגיוס, דרך האימון הפיזי הנידרש על מנת להגיע למקום בו אתם רוצים לשרת, והכי חשוב - ההכנה המנטלית והנפשית לקראת הצבא.
אני כאן בשבילכם!

מרגנית2

New member
שלום יונתן

טוב שבאת לפה.. זקוקים ליד מכוונת... וקצת לרדת מהלחץ שלפני גיוס.
קראתי את המאמר - כל הכבוד לך על הדרך שעשית ועל ההתגייסות עכשיו לעזור לחיילים.

N o R i K o

New member
ברוך הבא

תבקש האדמה מנטע (או אולי להצטרף לצוות הניהולי?), נראה לי שלא תזיק לפורום קצת רוח רעננה עם מוטיבציה לעזור...

netapet2

New member
ברוך הבא לפורום!

כפי שהאדומה מעליי כתבה, אשמח שתיצור איתי קשר במידה ואתה מעוניין,
בנוסף לזה- כאמור- נהדר שיש אנשים כמוך לעזור.

הכתבה מאד מרגשת

bluegreyeyes

New member
היי

דבר ראשון נעים להכיר :)

אתה מאמין שגם אנשים שמשרתים שירות שאינו קרבי (ג'וב) זקוקים להכנה נפשית לצבא? איזו?

netapet2

New member
אני מאמינה שכן

ואני מצטערת על זה שלא קיבלתי אותה לפני הגיוס.

לא משנה אם אתה מגיע לג'וב, לתומכי לחימה או קרבי, בסופו של דבר השינוי הקיצוני מבית ספר, מחופש גדול, מעבודה, לא משנה מה- למסגרת די מקובעת וקיצונית בדר"כ לעומת מה שקורה בחיי היום-יום הרגילים, צריך איזה שהיא הכנה לכך.

ואיך לדעתך יש לעשות את ההכנה?

הרי מלשבים לא באמת יודעים מה מצפה להם ולמה הם ניכנסים.
רובם עד שלב מסוים אפילו לא יודעים לאיזה תפקיד הם מיועדים..
שואלת כי אני בדיוק באותה סיטואציה..

bluegreyeyes

New member
מבין אותך

לא יודעים מה זה טירונות ומה זה צבא עד שלא מאוחר מידי.
וצריך הכנה נפשית רק בשביל להתמודד עם מערכת המיון והשיבוץ הכושלת של צה"ל.

bluegreyeyes

New member
ספרי

איך הצבא הפיל לך את המוטיבציה? לאיפה התמיינת?
ובסופו של יום זה יעבור ובתקווה תמצאי אנשים טובים שיעשו לך את השירות לא משנה באיזה תפקיד תהיי 3>

.....

התמיינתי למסלול מסויים במודיעין ערבית ועברתי את כול השלבים ובסוף שלחו לי מכתב עם סטאטוס מועמדות שבו נאמר לי שעברתי את כול המיונים ואני עכשיו על תקן מקום פנוי. כלומר אני מוקפאת לחמ"ן, פספסתי את כול המיונים האחרים, דחו לי את התאריך גיוס ב9 חודשים ובסוף יש סיכוי גדול שאני בכלל לא אתקבל ואהיה מיועדת לאלוהים יודע לאן..

bluegreyeyes

New member
וואו

אבל תסתכלי על הצד החיובי את כרגע יכולה להתקבל למסלול!
בכל זאת אם מודיעין מאפשרים לאנשים להכנס על תקן מקום זה אומר שיש סיכוי שלא יהיו להם מספיק מתמודדים.
אני לא משלה את עצמי ואני מבין את מערכת המיון האכזרית של החיל הזה אבל אני יוצא מנקודת הנחה שאת הבנת את זה ברגע שהתחלת להתמיין ואת מודעת לתוצאות במקרה ולא תתקבלי (כלל צהלי)

מה הנתונים שלך? אילו תפקידים שאינם דורשים מיון היו לך במנילה?

והאמתי תגידי תודה XD
אני כרגע מתמיין לתפקיד אחד שאם לא אעבור אותו אני אלך ישר לכלל צהלי (זה המיון הנורמלי היחידי שקיבלתי חוץ ממסלול של מודיעין)
ולי לא היה שום יום מא"ה או רשימה של תפקידים איכותיים "ליפול" עליהם במקרה ואכשל

netapet2

New member
היי,

האמת היא שאין לי מושג איך צריך לעשות את ההכנה.
אבל אני יודעת למשל שהרבה אנשים שהיו בגדנ"ע בחייהם, הגיעו עם הרגשה שהם יודעים קצת יותר מה זה צבא ומה זה טירונות, אני יודעת שאין ב100% הרגשה של טירונות, אבל לבשת מדים, הרגשת מה זה צבא קצת...

אני יכולה להגיד לך כזה דבר, לוקחים לגדנ"ע בדר"כ, ממה שידוע לי, מבתי ספר שהגיוס שלהם דליל יותר. ככה שאני לא למדתי בבית ספר כזה, אבל כששאלתי למה אין לנו גדנ"ע נענתי ב-"למה? את תלכי לישון עכשיו בשק שינה באוהל?", אז מה שעניתי לה זה- "א', כן. ב' במילא אני אתגייס ואצטרך לעשות את זה, מה זה משנה אם עכשיו או אח"כ?"

באתי מבית שיודע צבא, שני אחים ששירתו בצבא, אבל מה לעשות שהשוק הראשוני שלי היה בגיבוש לוחמות שזה בערך ההפך ממה שקורה בטירונות 02...

אני חושבת שגדנ"ע צריך להיות משהו שהוא אופציה גם בבתי ספר שכן מתגייסים בהם, זו גם חוויה וגם קצת לימוד.
כמו שנאמר צריך הכנה איך להתמודד עם המוסד הזה, בסופו של דבר גם אני נפלתי בין הכיסאות וזה מה שהיה הכי מכאיב.

ותראי, כשההורים שלנו התגייסו הם לא ידעו תמיד לאן הם הולכים לפני הגיוס\לפני הטירונות.
אני ידעתי ביום של הגיוס לאן אני הולכת, אממה, התפקיד שאליו שובצתי זה תפקיד כל כך כללי, שלא ממש עזר לי, ובטח ובטח לא כשקצין המיון אמר לי שזה קרוב לבית אבל זה אממ... בעצם שעתיים נסיעה מהבית באוטובוסים.
ברגע שהייתי יודעת באמת מה הולך לקרות איתי אני בטוחה שהטירונות הייתה קצת יותר קלה...

bluegreyeyes

New member
:)

אז אם לנו היה גדנ"ע בבית הספר זה אומר שהגיוס אצלינו דליל? האמתי דווקא נשמע אמין.
בתכלס לא הלכתי לגדנ"ע כי ברצינות לא הבעתי הרבה התלהבות או עניין לשרת בצבא במיוחד לאחר הכירות עם הרשלנות וחוסר הסדר הבלתי פוסק, אבל בלית ברירה אני ממשיך להלחם כדי לפחות להשיג את המטרות שלי ולא להרגיש מבוזבז. :)

נטע, את לא מכירה אותי בכלל, אבל קראתי המון סיפורים של חיילים ש"נפלו בין הכסאות" וביניהם הסיפור שלך.
למרות שלא הגעת לטופ ראיתי מקריאה של מה שאת כותבת שאת אדם מיוחד ואיכותי מאוד ולמרות שהצבא לא נתן לך הזדמנות את תגיעי להישגים גדולים בחיים! לפחות זו דעתי p:

לקח לי הרבה זמן להבין ,במיוחד כאדם שמאמין שהגורל שלנו הוא בידינו בלבד, מה המושג "נפל בין הכסאות" באמת אומר.
בתור אדם שלא רצה בכלל להגיע למצב כזה ונלחם מהרגע הראשון כדי להשיג את התפקיד שרצה גיליתי שלמרות נחישות ומוטיבציה גורלי הצבאי תלוי בידיה של הסופה הזאתי שנקראית "צה"ל" וכל פעם שניסיתי להשיג נתקלתי במכשולים לא הגיוניים וברשלנות.

בסוף, יוצא ש"ליפול בין הכסאות" אינו תופעה שקיימת רק אצל העצלנים וחסרי האכפתיות אלא לכל מלש"ב בלי קשר לנתוניו או יכולתו.

טוב זהו בלי אוף טופיק D:

netapet2

New member
לגבי המשפט האחרון שלך,

"ליפול בין הכסאות" זה מונח המציין פחות או יותר- חוסר מיצוי יכולות של חייל [או בכללי, של אדם בחיים.]
מישהו עם נתונים נמוכים שלא נלחם על מה שהוא רוצה לעשות בצבא, לא יקרא לעצמו "נפלתי בין הכסאות". כי לא היה לו הרבה אפשרויות לאן להגיע, ומצד שני גם לא חיפש להגיע למקום טוב יותר.

אני יכולה להגיד לך, שאני מכירה אנשים ואני מבינהם, שדווקא בגלל הנתונים שלך, אתה לא יכול להגיע לדבר שצורך נתונים "פחותים".

מודיעין בדר"כ גורמים לאנשים ליפול בין הכסאות, כי בשנייה האחרונה אומרים לך "אוי, לא נורא, לא עברת, בהצלחה!" ואז יש לך שלושה ימים לגיוס וזהו.

אני מקווה שזה לא יהיה המצב שלך, ושיהיה המון בהצלחה!

bluegreyeyes

New member
מה שמצחיק

זה שאין לי ממש תפקידים ליפול עליהם אז אני יותר "אתרסק בין הכסאות" XD

מבין את מה שאמרת אבל אני עדיין חושב שאנשים בעלי נתונים נמוכים יחסית יכולים למצות את עצמם.

לגבי האם אפול או לא...נראה עוד שבועיים :)

כ"כ מסכימה איתך עם הקטע על המודיעין

ורוצה לציין שמס' לא מבוטל של תלמידים בשכבה שלי, מוצלחים ואיכותיים לכול הדעות, נפלו בשלבים הממש סופיים של ההתמיינות שלהם, פספסו את כול המיונים האחרים ולבסוף הגיעו לתפקידים שלחלוטין לא תואמים את כישוריהם. אין לי ספק שההפסד כולו של צה"ל ומקווה לא ליפול ככה גם אני, אבל מודה שכבר אין לי ציפיות.

bluegreyeyes

New member
מבין לגמרי

זה למה התכניות שביניתי לשירות שלי בצה"ל לא כללו את מודיעין בשום שלב.
בעקרון אם חס וחלילה לא תעברי ותגיעי לתפקיד כלל צה"לי...תתחילי לחשוב מעכשיו על תפקידים שתרצי להשתבץ אליהם! ככה אולי תצליחי עם פקסים/שיחה עם קצין מיון להשפיע איכשהו!

אני אישית ממליץ על שח"ם בגלל שזה פשוט מחוץ לצבא ומרחיק אותך מכל הטפשות הזאתי...והמסגרת מאפשרת שירות במגוון תפקידים אם יש לך את הנתונים והיכולת. (ובמקרה שלא הלך לך את יכולה להפלט בחזרה לצבא ולנסות את מזלך)

למעלה