מפקד לשעבר פה בשביל לענות לשאלותייכם

היי חברים

אני מאמין שכל אחד שמתגייס צריך לעבור איזשהי הכנה נפשית. הגיוס קוטע לכולנו את תהליך גיבוש הזהות העצמית שאנו עוברים בגיל ההיתבגרות וזו היא התמודדת לא פשוטה.
בנוסף מתקיים התנגשות תרבויות ומעבר חד מחברה דמוקרטית שמתחשבת ומכבדת את דעותיינו לחברה טוטאלית הדורשת ציות וזה לא משנה לאן אתה מתגייס.
ולמי ששאל איך אפשר להתכונן לזה מוזמן לחפש בפייסבוק "חזקים בראש" יש שם מידע על קצה המזלג
 

netapet2

New member


 
"בין הכיסאות" - הצד השני של המטבע

לכל פרט/מועמד יכולה להיות הרגשה של "נפילה בין כסאות" כאשר לא קיבל את מה שרצה או שחושב/מרגיש ש"המערכת" לא מנצלת את כישוריו ו/או נתוניו.
אבל צריך לזכור כי גם למערכת יש "אילוצים" ו"צרכים", שלא תמיד נראים לנו כהגיוניים.
כמעט בכל חייל, ובכל תפקיד, גם כאלה שמראש לא מוגדרים כדורשי קב"א ודפ"ר גבוהים, המערכת תנסה לשבץ "חברה" עם נתונים מעל הממוצע מתוך מטרה/שאיפה להכין עתודה פיקודית והדרכתית תפקיד
בד"כ לא ישבצו מראש מלש"ב עם קב"א 56 ודפ"ר 90 למשטרה הצבאית (וזו דוגמא בלבד כמובן), אבל ברגע שקיים אחד שכזה "זמין" בגלל שנפלט ממיוני טייס, מודיעין וכד' ברגע האחרון הוא עשוי/עלול לביות משובץ לכזה תפקיד במטרה שבהמשך הדרך ייצא לקורסים פיקודיים והדרכתיים.
נכון, אותו חייל צעיר ירגיש כי "נפל בין הכיסאות", וש"המערכת מטומטמת", ושהוא לא ממצה את יכולותיו, אבל מבחינת המערכת הוא בהחלט במקום הנכון עם מטרה דיי מוגדרת
 

bluegreyeyes

New member
לא הגיוני

הנתונים האישיים של המלש"ב לא מעידים על מוטיבציה לצאת לקצונה, ולכן להסתמך על דבר כזה נותן הרגשה של מחסור בחשיבה מוקדמת.
האמתי גם לא מעט אנשים שנפלו בין הכסאות יתייאשו מהצבא ויעדיפו לסיים אותו כמה שיותר מהר מאשר לכבול את עצמם אליו לתקופת זמן ממושכת.
אם כבר, הצבא רוצה בכוונה לשלוח אנשים איכותיים לתפקידי בלאי כדי שיסבלו בהם ויברחו לתפקידים פיקודיים יותר שייראו להם כמעניינים יותר וכך בעצם "ילכדו במלכודת" שהצבא שם להם.
 
למעלה