מצאתי דרך חיים מצוינת

הנה דרך חיים אחרת, אולי אף יותר טובה:

לשאול חבר מה עשה לאחרונה בתחביביו השונים, ולספר לו מה עשיתי לאחרונה בתחביביי.

לדבר במשפטי חיווי מלאים בלי מטפורות, בציווי ובתחביר מותאם להדגשי המשמעות.

לדבר בשפה יפה, בתחביר שמי מחובר ובתחביר אנגלו-סאכסי מפורק.

כשמישהו מתנהג לא יפה, להסביר לו במה אינו בסדר ולהגיד לו שאינו בסדר.

כשרע לחבר, לשאול אותו מה עוזר לו להתגבר.

להיות שמח ועדין ולשמוח על הצלחות חיוביות.

ליצור אמנות מקורית ומעניינת.

לבצע מחויבויות בחריצות ובנאמנות.

לחיות בריא ונכון.

לשמור על המסורת.

ai27

Well-known member
תודה. עכשיו אני עדין אז נהיו פחות אלימים אליי, אני באמת לא מצליח להבין למה הרבה אנשים התנפלו עליי בכפר במשך השנים האלה. אולי הפכתי לתוקפני מאוד ולא הייתי מודע לזה.
העיסוק בשאלה הזאת הוא לא טוב.
אתה צריך לסווג מי תוקף אותך - ולהתרחק ממנו, לא להאשים את עצמך.
מישהו אמר לי שאם אגיד להאמין לי השואל יגיד שלא עניתי לו על השאלה והוא רוצה לדעת מה האמת.
מישהו אחר אמר לי שאני לא חייב לענות על השאלה ואפשר להגיד תעשה מה שאתה רוצה תחליט אם אתה מאמין לי.
זה מבלבל כי הרי גם כשעונים, השומע מחליט אם להאמין לי.
זה לא נכון. אף אחד לא יאמין לשקרים מהסוג הזה, וזה לא מבלבל.
הוא לא יחליט אם להאמין לך - אלא יחליט איך להתייחס לזה ששיקרת לו.

העיסוק בשאלה הזאת הוא לא טוב.
אתה צריך לסווג מי תוקף אותך - ולהתרחק ממנו, לא להאשים את עצמך.

זה לא נכון. אף אחד לא יאמין לשקרים מהסוג הזה, וזה לא מבלבל.
הוא לא יחליט אם להאמין לך - אלא יחליט איך להתייחס לזה ששיקרת לו.
כשאומרים דבר, השומע מחליט אם להאמין לדבר או לא. הוא יכול גם להחליט לגמרי לא להאמין. אולי כשברור שהוא כבר חושד בי, למשל כשהוא שואל אם קיללתי אותו או גנבתי ממנו, עדיף להגיד שיחליט אם להאמין. אני משתדל להתרחק מתוקפים. אני לא מאשים את עצמי, אלא מנסה להבין מה התירוץ שלהם כדי לדעת איך להתגונן. יחד עם זה, התוקפנות שלי לא הייתה בסדר וכיוון שגם הייתי אלים בשנים האחרונות, אפשר להבין למה רצו להתגונן בדרך אלימות. פעם כמעט כל יום חבר אחר מהכפר תקף אותי או איים עליי.

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
כשאומרים דבר, השומע מחליט אם להאמין לדבר או לא. הוא יכול גם להחליט לגמרי לא להאמין. אולי כשברור שהוא כבר חושד בי, למשל כשהוא שואל אם קיללתי אותו או גנבתי ממנו, עדיף להגיד שיחליט אם להאמין.
עם אמירות כאלו, אתה מרמה רק את עצמך.
אני משתדל להתרחק מתוקפים. אני לא מאשים את עצמי, אלא מנסה להבין מה התירוץ שלהם כדי לדעת איך להתגונן.
אם אתה מבין שזה תירוץ - אתה אמור להבין שזה לא רלוונטי.
התירוץ האמתי של תוקפן היא שהוא זיהה שיש מולו קרבן שמשתף פעולה פסיבית.
יחד עם זה, התוקפנות שלי לא הייתה בסדר וכיוון שגם הייתי אלים בשנים האחרונות, אפשר להבין למה רצו להתגונן בדרך אלימות.
פעם כמעט כל יום חבר אחר מהכפר תקף אותי או איים עליי.
נשמע כמו משהו שעו"סיות גרמו לך לשנן.
כשתוקפים אדם - הוא נאלץ להתגונן.

עם אמירות כאלו, אתה מרמה רק את עצמך.

אם אתה מבין שזה תירוץ - אתה אמור להבין שזה לא רלוונטי.
התירוץ האמתי של תוקפן היא שהוא זיהה שיש מולו קרבן שמשתף פעולה פסיבית.

נשמע כמו משהו שעו"סיות גרמו לך לשנן.
כשתוקפים אדם - הוא נאלץ להתגונן.
טוב. אני לא יודע למה היו אלימים אליי, השאלה מה לעשות בזה.

ai27

Well-known member
טוב. אני לא יודע למה היו אלימים אליי, השאלה מה לעשות בזה.
לזהות מי היה אלים כלפיך בעבר, לסמן אותן כ"טיפוסים אלימים"
ולהימנע מכל התנהגות שיוצרת אצלם טריגר.
למשל: בלי ביקורת. בלי שיחות על תחביבים. בלי שיחות על זוגיות, או אפילו בלי לדבר איתם בכלל. כל מה שבעבר, אולי הוביל לתקיפה.

לזהות מי היה אלים כלפיך בעבר, לסמן אותן כ"טיפוסים אלימים"
ולהימנע מכל התנהגות שיוצרת אצלם טריגר.
למשל: בלי ביקורת. בלי שיחות על תחביבים. בלי שיחות על זוגיות, או אפילו בלי לדבר איתם בכלל. כל מה שבעבר, אולי הוביל לתקיפה.
כן, הבעיה שבמשך השנים כמעט כולם היו אלימים אליי, אפילו אנשים שהיו חברים שלי. אם אתנתק מכולם, אצטרך לנתק מגע עם רוב הכפר ואשאר לבד.

ai27

Well-known member
כן, הבעיה שבמשך השנים כמעט כולם היו אלימים אליי, אפילו אנשים שהיו חברים שלי. אם אתנתק מכולם, אצטרך לנתק מגע עם רוב הכפר ואשאר לבד.
אתה לא בכפר של גאוני-הייטק עם רגישות של ברוס וויליס. הרמה שם לא גבוהה.
אם כמעט כולם היו אלימים - אתה יכול "להרגיש חופשי" ולפעול לפי האינסטינקט שלך - רק עם מעט.
אבל יש כמה שאלימים במיוחד וכל הזמן תוקפים אותך,
איתם אתה צריך להיזהר במיוחד.

עם הרוב - אתה צריך לשים לב לאינטראקציה שלך,
להבין או לשאול אותם, מה בעצם גורם להם טריגרים אלימים?

נכון, תודה. עכשיו אני עדין ופחות תוקפניים אליי. אני לא מבין למה כולם התנפלו עליי כאן, אולי הפכתי למאוד תוקפני אבל בשום אופן לא אצדיק אלימות, אסור בשום אופן להיות אלים וחבל שנוהגים כאן כך. אני עושה מבטים מאיימים כשעושים לי מבטים מאיימים. אפשר להעיר למקלל אותי. מישהו אמר לי שאם אגיד להאמין לי השומע יגיד שלא עניתי לו והוא רוצה לדעת מה האמת. מישהו אחר אמר לי שאני לא חייב לענות על השאלה ואפשר להגיד שיחליטו אם להאמין. זה קצת מבלבל שהרי גם אם עונים השומע מחליט אם להאמין, ואני לא חייב לגלות את המידע.

אני שואל על זה כי אני מנסה לשנות את העולם, למשל בכך שאני מתעניין בתחביבים של חברים. אני מנסה להגיע למצב שאף אחד לא יצטרך לשקר. אני נלחם בעולם כבר שנים, ואני מבחין שאנשים מחקים אותי ואת דרך הדיבור המיוחדת שלי ומקבלים ממני תובנות.

ai27

Well-known member
אני שואל על זה כי אני מנסה לשנות את העולם, למשל בכך שאני מתעניין בתחביבים של חברים.
אתה גם מנסה למצוא באדמה נפט ע"י זה שאתה שותה מי-סודה?
הרי אין שום קשר בין 2 הדברים.

אם אתה רוצה לתקן את העולם - אתה צריך לשאול אנשים מה עשית שהוביל טריגר אלים,
לא לשאול על תחביבים.
כשאתה שואל על תחביבים בתדירות גבוהה מדי - זה לבדו עלול להוביל לטריגר אלים.
אני מנסה להגיע למצב שאף אחד לא יצטרך לשקר.
לא תוכל לעשות דבר בעניין.

אתה גם מנסה למצוא באדמה נפט ע"י זה שאתה שותה מי-סודה?
הרי אין שום קשר בין 2 הדברים.

אם אתה רוצה לתקן את העולם - אתה צריך לשאול אנשים מה עשית שהוביל טריגר אלים,
לא לשאול על תחביבים.
כשאתה שואל על תחביבים בתדירות גבוהה מדי - זה לבדו עלול להוביל לטריגר אלים.

לא תוכל לעשות דבר בעניין.
אני מנסה לשנות את העולם לא כי היו אלימים אליי, אלא ע"י נתינת אהבה ורוחניות מתוך עצמי. אני מנסה להפוך את העולם לרוחני יותר וחכם יותר. אם אציע להאמין לי במקום לשקר, ויחקו אותי, פחות ישקרו. אני צריך לשאול על תחביבים בדרך יותר טבעית, אבל אני בטוח שהתעניינות בתחביבים כשלעצמה מבורכת. אולי כדאי להוסיף גם נושאים רגשיים שונים. שלוש סיבות שהביאו אותי למסקנה שרוב האנשים טיפשים: אני מתעניין בתחביבים ואומרים שאני חוקר בשאלות מעצבנות, אני מנסה לדייק בדיבור ואומרים שזה בגלל אמון יתר, ואני עושה מחאות אמנותיות בדיבור ישיר ולכן אומרים שאני מטריד. רוב האנשים טובים אבל חומרניים וטיפשים. לכן אני מנסה לשנות את העולם.

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
אני מנסה לשנות את העולם לא כי היו אלימים אליי, אלא ע"י נתינת אהבה ורוחניות מתוך עצמי.
תתחיל בלשנות את העולם ע"י הבנה איך אתה מייצר טריגר אצל אנשים אלימים.
אני מנסה להפוך את העולם לרוחני יותר וחכם יותר. אם אציע להאמין לי במקום לשקר, ויחקו אותי, פחות ישקרו.
זה לא באמת יקרה - פשוט מבינים שאתה משקר.
אני צריך לשאול על תחביבים בדרך יותר טבעית, אבל אני בטוח שהתעניינות בתחביבים כשלעצמה מבורכת. אולי כדאי להוסיף גם נושאים רגשיים שונים.
התעניינות כנה היא מבורכת, והתעניינות בתדירות גבוהה אינה כנה.
העדר הכנות גורם לכעס - לתחושה שלא אכפת לך או שאתה חוקר.
הכעס גורם לטריגר אלימות.

המפתח - הוא בכנות.
פעם לפיד שאל אנשים "מה ישראלי בעיניך".
אנשים חשבו שזו התעניינות כנה במחשבותיהם.

תתחיל בלשנות את העולם ע"י הבנה איך אתה מייצר טריגר אצל אנשים אלימים.

זה לא באמת יקרה - פשוט מבינים שאתה משקר.

התעניינות כנה היא מבורכת, והתעניינות בתדירות גבוהה אינה כנה.
העדר הכנות גורם לכעס - לתחושה שלא אכפת לך או שאתה חוקר.
הכעס גורם לטריגר אלימות.

המפתח - הוא בכנות.
פעם לפיד שאל אנשים "מה ישראלי בעיניך".
אנשים חשבו שזו התעניינות כנה במחשבותיהם.
חשוב שאדע מה יוצר את הטריגר. כשכבר חושדים בי כמו כששואלים אם גנבתי או אם קיללתי, אי אפשר להסתיר את האפשרות שאני משקר. לא סופרים פעמים, צריך להוסיף עוד נושאים כמו נושאים רגשיים, למשל כשלחבר קרה משהו חשוב במשפחה או בחברה כדאי לשאול אותו על זה וגם להתחיל את השיחה מזה. זה ייצור הרגשת כנות. כוונותיי בהחלט כנות. אומרים לי שאני יוצר טריגר כי אני עושה מבטים מאיימים ומשמיע קולות לא נעימים ומפחידים עם הפה. אני עושה אותם כי אני מושפע מכוונותיי לעשות מחאה אמנותית בעזרת דיבור ישיר, וכי הכפר תוקפני ומרגיז אותי.

נערך לאחרונה ב:
חשוב שאדע מה יוצר את הטריגר. כשכבר חושדים בי כמו כששואלים אם גנבתי או אם קיללתי, אי אפשר להסתיר את האפשרות שאני משקר. לא סופרים פעמים, צריך להוסיף עוד נושאים כמו נושאים רגשיים, למשל כשלחבר קרה משהו חשוב במשפחה או בחברה כדאי לשאול אותו על זה וגם להתחיל את השיחה מזה. זה ייצור הרגשת כנות. כוונותיי בהחלט כנות. אומרים לי שאני יוצר טריגר כי אני עושה מבטים מאיימים ומשמיע קולות לא נעימים ומפחידים עם הפה.
AI, שלחתי לך מסר.

ai27

Well-known member
חשוב שאדע מה יוצר את הטריגר.
אכן.
לכן כדאי לשאול על הטריגר - ולא רק על תחביבים
כשכבר חושדים בי כמו כששואלים אם גנבתי או אם קיללתי, אי אפשר להסתיר את האפשרות שאני משקר.
אבל למה לשקר?
עדיף להתנצל, או לספק הצדקה.
זו דרך כנה לשפר את העולם
לא סופרים פעמים,
חייבים לספור: עדיף לשתוק מאשר להעליב, ושאלות בתכיפות גבוהה מדי - מעליבות.
צריך להוסיף עוד נושאים כמו נושאים רגשיים, למשל כשלחבר קרה משהו חשוב במשפחה או בחברה כדאי לשאול אותו על זה וגם להתחיל את השיחה מזה. זה ייצור הרגשת כנות.
אכן.
כוונותיי בהחלט כנות. אומרים לי שאני יוצר טריגר כי אני עושה מבטים מאיימים ומשמיע קולות לא נעימים ומפחידים עם הפה.
אם זה לא רצוני - אתה יכול להתנצל ולהסביר את זה,
אם זה "כי אתה נלחם בעולם" - אתה צריך להפסיק.

אכן.
לכן כדאי לשאול על הטריגר - ולא רק על תחביבים

אבל למה לשקר?
עדיף להתנצל, או לספק הצדקה.
זו דרך כנה לשפר את העולם

חייבים לספור: עדיף לשתוק מאשר להעליב, ושאלות בתכיפות גבוהה מדי - מעליבות.

אכן.

אם זה לא רצוני - אתה יכול להתנצל ולהסביר את זה,
אם זה "כי אתה נלחם בעולם" - אתה צריך להפסיק.
אני באמת מנסה להפסיק את זה. המבטים המאיימים גם כי הרבה חברים בכפר עושים לי מבטים מאיימים. כשאני שואל מה עשיתי, לא עונים לי אלא אומרים לי תחשוב. חברים כאן בעייתיים ומתקשים לתקשר ולהסביר את עצמם. לפעמים כדאי לשקר, למשל כשיש סכנה. אם אדם זר שואל שאלה חודרנית, לא כדאי להיות אמתי אתו והרבה פעמים אף כדאי להטעות אותו. השאלה איך כדאי להגיב ולהטעות בדרך מתוחכמת ויעילה במיוחד, ואני מאמין שיותר חכם ויעיל להגיב בדרך התחמקות מאשר בדרך שקר. אני מנסה לתת לעולם גם עוד רוחניות וגם עוד חוכמה. אם מישהו טוב יקשיב מהצד ויאמין לשקר שאמרתי לגורם המסכן אותי, אולי יחשוב שאני לא בסכנה ואין צורך להגן עליי ולכן לא יגן עליי. אני מאמין בחוכמת הדיבור ככלי יעיל לשפר את העולם. כשהצד האחר לא רואה את האמת, אפשר לעשות כאילו האמת אחרת כדי להטעות אותו וזה דבר שהייתי צריך להבין. כשאדם מסוכן שואל אם יש לי כסף באופן כללי גם בשביל עצמי, צריך להתנהג כאילו אין לי אפילו לעצמי כדי שיחשוב שאין לי, יבין שאי אפשר לקחת ולא ינסה לגנוב ממני. אם שאל אם קיללתי אותו, הוא כבר חושד ויחליט אם להאמין ולכן אולי כבר עדיף להגיד שיחליט אם להאמין ולא לענות ישירות. אני לא מאמין בספירת פעמים ביחסי אנוש, זה טיפשי. אני בדרך כלל אומר שלום פעם בפגישה. יש סדר בדברים.

נערך לאחרונה ב:
נכון, אצטרך להיזהר. חשבתי בקשר לסוגיה שלנו: אם אדם זר שואל אם קיללתי אותו, כדאי להגיד שאם ירצה שיאמין שלא קיללתי ואם לא לא אוכל להגיד, כי אז השומע מהצד את התשובה יבין שאולי קיללתי את האיש ויעזור לי נגדו. אם ישאל אם יש לי כסף, ברור שעדיף לשקר שאין, כי אז הוא לא חושד וצריך להטעות אותו כדי שלא ייקח. אם שאל אם קיללתי אותו, הוא כבר חושד ואז אפשר להגיד תאמין לי. אני האדם הכי רוחני בעולם ואשפר את העולם, יש לי שליחות. צריך להתגאות במעלות אמתיות, והוכחתי שאני רוחני מאוד. אני נלחם בעולם כבר הרבה שנים כדי לשפר אותו, אבל אני צריך להילחם בדרך חיובית של אהבה ורוחניות וחבל שעכשיו הגעתי למלחמות תוקפניות כי העולם היה נגדי. אולי היו אלימים אליי כי אני הייתי אלים, או כי הייתי תוקפני וצעקתי על אנשים ועשיתי מבטים מאיימים. תוקפנות לא מצדיקה אלימות.

מה דעתכם על השיטה הזאת:

לשאול חבר מה עשה לאחרונה בתחביביו השונים, ולספר לו מה עשיתי לאחרונה בתחביביי.

לדבר במשפטי חיווי מלאים בלי מטפורות, בציווי ובתחביר מותאם להדגשי המשמעות.

לדבר בשפה יפה, בתחביר שמי מחובר ובתחביר אנגלו-סאכסי מפורק.

כשמישהו מתנהג לא יפה, להסביר לו במה אינו בסדר ולהגיד לו שאינו בסדר.

כשרע לחבר, לשאול אותו מה עוזר לו להתגבר.

להיות שמח ועדין ולשמוח על הצלחות חיוביות.

ליצור אמנות מקורית ומעניינת.

לבצע מחויבויות בחריצות ובנאמנות.

לחיות בריא ונכון.

לשמור על המסורת.

למעלה