מצאתי סרטון הסברה אמריקאי על הסכסוך המזרח תיכוני

יוליקה

Member
מנהל
תזכורת למי זה החמאס בדיוק

צריך לזכור שעד שהחמאס לא השתלט על עזה חיינו איתם די בהגיון....
קיבוץ נחל עוז ישב על גבול עזה עוד לפני מלחמת ששת הימים... אז נכון
שמפעם לפעם הגיחו הפדאיון ופגע במעבדי השדות... אבל אחרי מלחמת ששת הימים
הם עבדו בשדות של הקיבוצים שלנו, ואח"כ הגיעו כפועלי בנין ביישובים שלנו...עד שהגיע החמאס
והתחיל לחמש את הפועלים ולפוצץ אוטובוסים.... אז תראו מי זה בדיוק החמאס

תזכורת קטנה לכל מי שעדיין חושב שיש להכיר בממשלת הפיוס עם החמאס, ולראות בחמאס פרטנר לשלום, כל עוד תנועה זו אינה מצהירה על נכונותה לשנות את האמנה - תנועה שחרטה על דגלה את השמדת העם היהודי לתמיד - "הכר את אויבך".
תנועת החמאס (ראשי תיבות בערבית של "תנועת ההתנגדות האסלאמית") הוקמה בשנת 1987 ומטרתה הקמת מדינה פלסטינית אסלאמית תיאוקרטית בשטחי ארץ ישראל. מטרה זו מעוגנת ב'אמנת חמאס' שנכתבה ב-1988 והינה המסמך החשוב ביותר של התנועה. במסמך זה מוצגת האידיאולוגיה של חמאס, כפי שגובשה ע"י מייסדיה ובעיקר אחמד יאסין.
באמנת חמאס יש כמובן התייחסות נרחבת ל"פולש הציוני", אבל גם ליהודים ולמה שהם קוראים "הציונות העולמית". האמנה כוללת 36 סעיפים, להלן 8 סעיפים עיקריים - על משקל "הכר את אויבך". חומר קריאה מזעזע.
1. טענה שפלסטין היא אדמת וקף אסלאמי (סעיף 11): "תנועת ההתנגדות האסלאמית מאמינה שאדמת פלסטין היא אדמת וקף אסלאמי עבור דורות של מוסלמים עד יום-הדין. אסור להזניח אותה או חלק ממנה, או לוותר עליה או על חלק ממנה".
2. איסור על ניסיונות פשרה (סעיף 13): "יוזמות, ומה שקרוי פתרונות של שלום וועידות בינלאומיות, עומדים בסתירה לעקרונותיה של תנועת ההתנגדות האסלאמית. אין פתרון לשאלת פלסטין אלא בג'יהאד."
3. חינוך הילדים (סעיף 16): "שימוש בתוכניות-לימודים שיעצבו בצורה בריאה את מחשבותיו ואמונתו של התלמיד המוסלמי. זאת יחד עם לימוד מעמיק של האויב, כישוריו האנושיים והכספיים, הכרת נקודות התורפה והעוצמה שלו, וידיעת הכוחות התומכים בו ומסייעים לו."
4. השוואה של היהודים לנאצים (סעיף 20): "אויב מרושע הנוהג כמו הנאציזם ואינו מבדיל בין גבר לאישה ובין זקן וטף.... הנאציות היהודית הקיפה נשים וטף, והפחדה של הכלל. הם לוחמים בפרנסתם של אנשים, סוחטים את כספם ומאיימים על כבודם. הם נוהגים באנשים כאילו היו פושעי המלחמה הגרועים ביותר. ההגליה מן המולדת היא סוג של רצח."
5. אנטישמיות ברורה (סעיף 21): "הם (היהודים) שעמדו מאחורי מלחמת העולם הראשונה, אשר בה הצליחו לחסל את מדינת הח'ליפות האסלאמית, להפיק רווחים חומריים ולשלוט על רבים ממקורות העושר. הם (היהודים)שעמודו מאחורי מלחמת העולם השנייה, שבה הפיקו רווחים אדירים מסחר בחומרי מלחמה ופלסו את הדרך להקמת מדינתם. הם עמדו מאחורי המהפכה הצרפתית, המהפכה הקומוניסטית ורוב המהפכות שעליהן שמענו ואנו שומעים פה ושם. בכספם השתלטו על אמצעי התקשורת הבינלאומית, על סוכנויות הידיעות, העיתונות, בתי ההוצאה לאור, תחנות השידור וכיוצא באלה...."
6. הזדוניות היהודית (סעיף 28): הפלישה הציונית היא פלישה זדונית. אין היא נרתעת מלהשתמש בכל השיטות, ולהשתמש בכל האמצעים השפלים והבזויים להשגת מטרתה.... הם שואפים לקעקע חברות, להרוס ערכים, להשחית את המצפון, לקלקל את המידות ולהכחיד את האסלאם. הציונות עומדת מאחורי סחר הסמים והמשקאות האלכוהוליים לכל סוגיהם למען ייקל עליה לשלוט ולהתפשט".
7. שלום - רק תחת האיסלאם (סעיף 31): "בחסות האסלאם יכולים בני שלש הדתות – האסלאם, הנצרות והיהדות – לדור בכפיפה אחת בביטחון ובשלום. לא ייתכנו ביטחון ושלום אלא בחסות האסלאם".
8. שאיפות הציונות (סעיף 32): "אין גבולות לתכנית הציונית. אחרי פלסטין שואפים (הציונים) להתפשט מן הנילוס ועד הפרת, ולאחר שיאכלו את האזור שאליו הגיעו ישאפו להתפשטות נוספת, וכך הלאה. תכניתם (משתקפת)" בפרוטוקולים של זקני ציון", ואין כהתנהגותם בהווה כדי להעיד על דברנו. היציאה ממעגל הסכסוך עם הציונות היא בגידה בעיקר".
לסיכום, ובהמשך לציטוט האחרון מבין 8 הסעיפים שלהן, קשה מאוד להאמין שכל זמן שחמאס שולט ברצועת עזה - יהיה פתרון ארוך טווח. "תהדיאה", כלומר הפוגה זמנית או סוג של הפסקת אש - את זה כנראה ניתן להשיג. אבל בימים בהם המטרה היא לייצר הפסקת אש למשך שנים ארוכות - צריך לשוב ולקרוא את 'אמנת חמאס'. בשביל שלפחות נדע עם מי יש לנו עסק.

עמיקם10

New member
האמנות וההצהרות הן לא דוגמא.הצהרת בלפור נותנת

את הארץ [שלהם?]לנו.התנ"ך מבטיח מהנהר הגדול עד הים.הנביאים מבטיחים להשמיד את זה וזה וזה.הצהרת העצמאות פורסמה לאחר ה'נכבה' כשנשארו 150 אלף ערבים תחת ממשל צבאי.
הקיצר בפולנית-[ואתמול לא הבנתי מילה במשחק טניס של סרינה עם קרוליין ווזניאקי [דנית מתאזרחת]עם אבא שלה בפולנית]
הקיצר בפולנית-אומרים 'בהיסטוריה אין אילו.'
וככה לא ת[נ]גיע לשון דבר...איך שאמא שלי היתה אומרת. [אגב פולין..היתה גיא ההריגה של העם היהודי. ועזה הרוסה..ולא אחת ולתמיד!]

י מ י ת 2

New member
כל דברי ההסבר וההסברה נכונים מאד

השאלה העיקרית היא , מה עושים? איך יוצאים מהמצב שלא כל שנה שנתיים סיבוב אלים נוסף.
לדעתי ההסברה הטובה ביותר היא המעשים. כל זמן שאין מעשים יכולים לברבר ולהסביר מהבקר עד הערב, זה אפילו לא מדגדג.
איזה מעשים על ממשלת ישראל לעשות כדי להגיע לשלום ולרגיעה. זו השאלה היחידה.
אגב, לענין השמאל והימין והמרכז. מרכז לטעמי זה לא חלב ולא בשר. או שאתה חושב כך או שאתה חושב אחרת הצרה היא שעל כל דעה מצמידים את המילה קיצוני. קיצוני זה מי שחושב שכל האמת רק בצד שלו . אבל אנשים רציניים יודעים גם לכבד את הדעה של האחר גם בלי להסכים אתה בלי לנפנף בקיצוני.

בת אל751

New member
זה שאת אומרת שהמרכז לא בשר ולא חלב מראה

שאת נמצאת בעמדה של בחירה בקיצוניות ללא התפשרות המחשבה
החיים הם לא שחור לבן ,מצבים משתנים ואיתם גם המחשבות,,פעם לא ירו טילים על כל הארץ
פעם לא ידענו לפחות כל העם על המצאות המנהרות,,ולכן צריך לעשות חושבים במצבים חדשים
ולא להשאר מקובעים,

המרכז חושב -,יש שדברי השמאל נראים לו הגיונים ומקבל אותם
ןיש שדברי הימין נראים הגיוניים בעינו ומקבל אותם,,
לי זה נשמע מחוכם,ובעל בגרות,,ןלא תמים,
לא נצמד למחשבה אחת,בצורה קיצונית לא מתפשרת,

מחשבות לפעמים משתנות עם הזמן ועם השנות מצב ולא נשאר מקובע ,

עמיקם10

New member
130 שנה זה משך הזמן.

ומי שנשאר ממול הם הפלשתינאים. ועוזרות להם ומסייעות מדינות נוספות.מוסלמיות. אז מה עושים ?.
מה שלא נעשה ומה שנעשה לא ישנו את המצב ש-130 שנה עשינו.

משוגעים או ליצנים ?

הסעיף הנלעג ביותר הוא סעיף 7 שאומר ששלום לכל העמים - מוסלמים נוצרים ויהודים, יכול להיות רק בחסות האיסלאם.
הם כמו הדתיים אצלנו, מוכרים שקרים מתוך הנחה שאף אחד לא מכיר את חוקי הדת או הספרות הדתית.
באיסלאם כתוב במפורש שבמדינה מוסלמית יהיו רק מוסלמים. מי שאיננו מוסלמי, או שיתאסלם וייחשב אזרח נחות, או שילך לפי חרב (ימות).

המשפט שהוא המאפיין של החמס ושל כל הערבים, הוא באמנת החמאס: "היציאה ממעגל הסיכסוך עם הציונות, היא בגידה..."
אז מי ששאל מתי ייגמר כל הענין, הוא לא ייגמר (ואתמול ציטטתי מהתנ"ך עובדה זו).

אני אולי אחשב כרואה שחורות (גם בלונדיניות וברונטיות...) אבל אני מציג את העובדות בלי פרשנות ובלי הנחות.

מינהר

New member
מאיר, לדעתך אובאמה גם בדעה המוסלמית הזו?

והוא מסייע לנו קצת בנשק וכד', רק כדי לא לעצבן את דעת הקהל אצלו?

בניגוד לעיתונאים פרשנים, אני לא יודע מה חושב אובמה

אבל ההנחה שיש לו שיקולים פוליטיים, זה קורה אצל כל הפוליטיקאים בכל העולם, היא הנחה מוכחת, ובאמריקה יש לובי יהודי חזק.

י מ י ת 2

New member
בת אל את יכולה לחשוב עלי מה שאת רוצה

אני לא קיצונית אני בעלת דעות שמאליות שחושבת בהגיון. אני לא מגנה אף אחד על הדעות שלו.
ואם את דוקא רוצה לדעת מיד לאחר מלחמת ששת הימים הייתי נלהבת מאד , אבל כאשר ראיתי מה קורה ואיך אנחנו מתנהלים בשטחים ובעם אחר שנתון למרותנו שיניתי את דעותי. כך שאני למרות שאני שמאל, ושמאל זה בכלל השקפת עולם חברתית. מצאתי שנכון לצאת מיד מכל השטחים אם חפצי חיים אנחנו. מאז לא שיניתי את דעתי זאת.
אבל העיקר שאף אחד פה לא ענה על השאלה הפשוטה ששאלתי. איזה פתרון יש לכם למצב שאנחנו נתונים בו שיביא לשלום ובטחון ושלוה עלינו ועל עמנו.

מינהר

New member
בזמנו פרופ ליבוביץ טען, שיש לצאת מיד מן השטחים, ולהחזיר אותם

לירדן ולמצרים.
הוא לא היה טיפש, והיה יהודי דתי.
ירדן ומצרים היום לא רוצות את השטחים.
אז הבעיה היא שלנו.

עמיקם10

New member
הם לא רוצים אותנו שם ולא רוצים אותנו כאן.זה ממש לא משנה

הם חתמו על הסכמי אוסלו והזכירו את ההסכם שחתם מוחמד. [מומחים לערבים יודעים בדיוק להגיד את הפרטים.]
כשהסורים ישבו למעלה הם התנהגו אותו דבר. לולא המלך חוסיין היה צריך אותנו כדי לשמור עליו לא היה חותם עם רבין ולולא המצרים חשבו שהם ניצחו לא היו חותמים.[ובעקבותיהם ירדן. ]
נשארו לבנון ועזה שהיא לא בעיה צבאית אלא שכונתית שהעולם לא מרשה לטפל בהם.
נ.ב.
כמו השכן שלי שהמקלחת שלו מרטיבה את הקיר בסלון. ואני מתקן כל מספר שנים את הטיח.

תקראי את מה שכתבתי

בשורה התחתונה, שלום לא יהיה פה לעולם, אלא אם כל מדינות ערב תהיינה חילוניות, ובישראל לדתיים לא תהיה מילה במדיניות החוץ.

כמובן שזו אוטופיה, כיוון שהפנאטיות הדתית רק עולה ומתפשטת ומתחזקת בשני הצדדים, כשכולם רוצים להנחיל את "החבר הדמיוני" שלהם, כי לא מספיק לדתיים שהם מאמינים בהבלים הללו (שוב, בשני הצדדים) , הם דורשים שגם אחרים ילכו לפי דרכם שיש בה מליארדי פרשנויות ולכל אחד יש דת משלו.

תביטי למעלה יוליקה הציגה את עיקרי האמנה של החמאס, אין ממנה שום כיוון .
ומשפט המפתח הוא:"...היציאה ממעגל הסיכסוך עם הציונות, היא בגידה..."

אז התשובה הפשוטה היא:"אין פתרון".

בת אל751

New member
ימית מה שאני חושבת זה בכלל לא חשוב כי אני סתם אדם מהשורה

היות ואמרת שהמרכז זה לא חלב ולא בשר הבעתי את דעתי בנושא
וזכותך להיות מה שאת ובעצם לכל אדם,זכותו לבחור בדרכו הוא

אני שיניתי דעתי אחרי שכל הזמן דובר להחזיר שטחים ואחרי שהחזירו ראיתי מה שקרה גם אני למדתי מהמציאות,,כל שטח שהוחזר הופנה לא להתפתחות אלא לכניסת נשק נגדינו
מאז למדתי שזה רק תורץ החזרת שטחים,,

כל אחד למד משהוא בחיים,

והשאלה ששאלת לדעתי לעולם לא יהיה שלום בין ערבים ויהודים זה לא התחיל הרבה הרבה לפני שהצהירו באום על מדינת יהודים ב48 והנכבה גם תרוץ ושקר לא גרשו את הערבים הם ברחו לבד אמרו להם להשאר,

חמאס לא רוצה אותנו פה ואף מצהיר בריש גלי שילחם עד החיל האחרון שלא נהיה פה
אז איך יהיה שלום??קודם שיכיר בנו אחכ" נדבר על שלום אי אפשר לעשות שלום עם אנשים שלא מכירים בהם,

י מ י ת 2

New member
חבל מאד . בלי תקוה אין אפשרות לחיות

ממשלה רצינית ואמיצה צריכה להפיח תקוה באזרחים שלה ולעשות הכל כדי להגיע למקום טוב ונכון.
צר לי מאד שאתם נאחזים בתעמולה שמאכילים אותנו כבר שנים כל זמן שהממשלה הזאת שולטת. צריך לשנות את החשיבה להחליף דיסקט. לא יכול להיות שלא יהיה פתרון. אפילו ביבי אמר שתי מדינות לשני עמים הצרה היא שהוא לא פועל בכוון אלא נהפוך הוא פועל כל הזמן כדי לחבל באפשרות הזאת.

שמעתי הערב ברדיו דיון מענין עם פרופ' אבינרי, על מדינות לאום והנה התברר שכל המדינות שנולדו מאיחוד של כמה עמים כמו ברה"מ, כמו יוגוסלביה בסופו של דבר נפרדו. בטוב או ברע.
ואני מאד חוששת שבמוקדם או במאוחר הפלשתינים בשטחים לא ירצו יותר לסבול את השלטון הישראלי יתקוממו ואז יהיה מרחץ דמים רציני מכל הכיוונים. אולי זה יקרה רק בימיהם של הנכדים או הנינים שלי אבל בכל מקרה זה יהיה רע.
כדאי להקדים תרופה למכה.

בת אל751

New member
אני בכלל לא מקשיבה למה שהממשלה הזאת והקודמות אמרו

אני רואה עובדות בשטח,,,האיסלם משתלט על על העולם אז דוקא להאחז בפלשטינאים שיתקוממו
בסוריה אין פלשטינאים ויש התקוממןת בעירק אין פלשתינאים ודאעש טובח בלי רחם
במצרים היתה הפיכה ובכלל כל האביב הערבי הפורח,,בלי פלשטינאים ,האיסלם הם אנשי חרב לא יעזור כלום,
כל העולם רועד מהם,

עמיקם10

New member
הם יתקוממו? ומה עד עכשיו הם עושים.נחים?

למזלנו ולמזלם-אין להם נשק שווה.לא בעזה ולא ביו"ש.להתקומם הם כל הזמן מתקוממים מדור לדור. כבר 130 שנה.

מינהר

New member
בתאל, נאה דרשת. אפילו הרמבם אמר, שאדם צריך

לבור לו את דרך האמצע.
ומי יותר חכם מן הרמבם, שהיה גם רופא ואיש אשכולות.

deebeebee

New member
ואז כמו דיקטטורות

גם בישראל ״הדמוקרטית״ לא תהיה אופוזיציה.

למעלה