מצבה לא תקינה

Roman0087

New member
מצבה לא תקינה

שלום לכולם, אני לא יודע אם הפורום הזה הוא המקום המתאים לשאלתי, אך בכל זאת אני אשאל אותה פה. לפני כחודש אבי נפטר ולאחר הלוויתו פנינו למספר קבלני מצבות על מנת להקים לזכרו מצבה בבית העלמין. כאשר בחרנו את הקבלן שיקים את המצבה סיכמנו עמו שהמצבה תיבנה משיש תורכי והצבענו על תמונה של אחת המצבות ב"קטלוג" שהוא הביא עמו על מנת להראות לו את צורת המצבה שאנחנו רוצים. כמו כן, הקבלן מילא בכתב ידו הזמנה שבו הוא ציין את סוג האבן שממנה תהיה עשויה המצבה, חתם עליה והשאיר לנו עותק מקורי שלה. כאשר הגענו לבית העלמין לבדוק את המצבה, גילינו להפתעתנו שהיא איננה עשוייה משיש טורקי אלא מאבן גרניט כמו המצבה שהצבענו עליה בתמונה לצורך בחירת צורתה. לאחר מכן, פנינו טלפונית לקבלן וסיפרנו לו את מה שראינו. תשובתו של הקבלן הייתה שהוא הקים את המצבה לפי התמונה שביקשנו, כולל סוג האבן והצבע, למרות שבהזמנה רשום סוג אבן אחר לגמרי. מחר הקבלן צפוי להגיע לביתנו על מנת להסדיר את העניין. שאלתי היא אילו דברים יש ביכולתי לעשות במידה ולמרות פרטי ההזמנה, הקבלן יעמוד על סירובו להחליף את המצבה וידרוש את התשלום שסיכמנו עליו טרם הקמתה. בתודה, רומן

תשובה

הנושא מתאים לפורום דיני חוזים. מהתיאור עולה שהחוזה שנכרת עם הקבלן היה לאספקת מצבה מסוג מסויים (מה לגבי צורת ועיצוב המצבה?). חשוב לשים לב שהקבלן מתמקד בתמונה בעוד שאתם מציינים שהתמונה הדגימה לכם את צורת המצבה וצבעה ואילו את סוג החומר הוא הבטיח בע"פ ואמור היה לרשום/אכן רשם אותו בהזמנת העבודה. האם חתמתם על הזמנת העבודה? האם הוסברו לכם המונחים שהקבלן רשם לעצמו? ועוד ועוד? מדובר בנושא בעל ערך רגשי מעבר לעובדה שמדובר בחוזה לקבלת מוצר מסוג ואיכות מסויימת. הייתי מתייעץ בטלפון לגבי הבדלי המחיר בין מצבה מחומר איקס ומצבה משיש טורקי וזאת אל מול קבלנים אחרים שלא מאותו אזור. להמשך נא לפנות לפורום דיני חוזים.

למעלה