מצב הים היום ה-6.5.07

brotal

New member
מצב הים היום ה-6.5.07

אין יותר מדי מה לעדכן.. הים היום פשוט פלטה!!!! שווה ללכת לדוג ולצל את זה, רק קחו הרבה מים למה מתחיל להיות שרבי :) אין רוחות כמעט בכלל. עם שבירת השרב יתחילו לעלות הגלים, בינתיים שווה לקחת ציוד ולהוציא מה שאפשר :) חוץ מזה, סיימתי תקופה עמוסה של לימודים ואני אוטוטו ממשיך וחוזר לדוג :) הייתי מאוד מעוניין להכיר דייגים מאשקלון שעוסקים גם בז'יז'ור, ויוכלו להדריך אותי, כי בינתיים העלתי רק חרס.. :/ שיהיה אחלה יום :) נ.ב. שימו לב היום ומחר יש יום מצויין לים, אבל מחרתיים כבר מתחילים גלים גבוהים. לנצל!!!! מפות:

brotal

New member
ניסיון שני להעלות מפות:

[היום] https://www.fnmoc.navy.mil/products/WW3/ww3.b.europe.sig_wav_ht.000.gif [מחר] https://www.fnmoc.navy.mil/products/WW3/ww3.b.europe.sig_wav_ht.024.gif [מחרתיים] https://www.fnmoc.navy.mil/products/WW3/ww3.b.europe.sig_wav_ht.060.gif

ori j

New member
מנצל"ש באותו עניין "שווה ללכת לדוג..."

אתמול יצאתי לניסוי כלים ולבדיקת מיקום החביב על הרבה מאיתנו. הציוד - שימנו סטראדיק 4000 מותקן על חכת דיווה סנסור (20-70ג') עם חוט פייר ליין 25 חדש וריג נסיוני המשלב ניקל סנייפר + שני סיליקונים 8.5 ס"מ. המיקום - מרינה הרצליה לכל אורכה. מגיע לקצה המרינה בחמש בבוקר, המטרה גומברים ו/או מליטות בכניסה למעגן (כ- 200 מטר מהראש). מהר מאוד מגלה שאני הפסיכי היחידי (יום עבודה) שהגיע למרינה ומטיל למרחק במחשבה שאם יש דגים... אין להם אלא לבוא לדמויים שלי
הכל פועל כמו שעון מתקתק עד ש...... פלונטרים! אחרי הפלונטר השלישי, מבין שאין מנוס ומקצר את החוט בכעשרים וחמישה מטרים. שעה חולפת ללא תגובה, משנה מיקומים עד שמגיע לראש ומטיל מלמעלה לכיוון צפון מערב, כבר בהטלה ראשונה עולה לוקוסון חביב שמוצא את דרכו חזרה לים, משוכע שעליתי על נקודה טובה יותר, יורד בזהירות מדולוס לדולוס עד שמגיע קרוב יותר למים (ברוטל - כבר אתמול הים היה נמוך מאוד), אין ספור נסיונות ודמויים מקרבים שני דגים שונים (לא הצלחתי לזהות בודאות) שהתפתו לעלות לדמוי, אבל הגיעו עד אליו ולא תקפו. השמש עולה והמים כבר אזלו, מחליט לבדוק בדרך חזרה נקודות נוספות (המטרה היתה לזהות רתיחות טוניות), מדי פעם יורד על הדולוסים לקו המים ומנסה שוב ושוב מיקומים לכיוון הים (מליטות ולוקוסים) וגם אל תוך המעגן (גומברים, מוסארים ומליטות). ממשיך עד לתחילת המרינה שם מנסה לטרגט לברק טועה אבל הים כל כך נמוך ושקוף שהצצה בשעון משכנעת אותי לקפל ולהכריז על המקום כ"סגור לרגל התרבות"
מסקנות: - הסטרדיק עובד כמו חלום, עם יחס 1:5.7 הוא מאפשר הרצת דמויי דרטר צפים על המים (עם נחיתת הדמוי) ובכך ליצור את התמריץ הנדרש למשיכת דגים לדמוי ולאחר מכן להמשיך עם ייעודו המקורי. -החוט קשיח מדי בתחילת הפעולה ונדרש לעבודה מרובה על ניקלים עד שיאבד מהציפוי ויפעל באופן רך וידידותי יותר. -הריג החדש תיפקד מצוין (ללא פלונטרים), לתוצאות סופיות אצטרך להמתין למיקומים מוצלחים יותר. -במרינה הרצליה יש דגים, אבל הכמות כל כך קטנה שלא מתאפשרת רדיפה של כמה פרטים מה שיוצר את אפקט התקיפה ללא בדיקה! באותה נשימה, אין לפסול את המרינה לחלוטין מפני שהמקום נהנה מעומק ואטרקציה לטורפים מזדמנים וכן המרינה ידועה בקרבתן של להקות טוניות בעונתן (מתחיל עכשיו). ברוטל, תודה על העידכון
בהצלחה לכולם.

brotal

New member
בעעע.... אחי!מה אני עושה לא נכון?

יש לי חכה של ז'ירז'ור ועוד איזה 6 דמויים. אני זורק ומושך בקלאץ' חצי פתוח עם חכה בשיפוע מקביל למים. לפעמים אני גם מזגזג פה ושם אבל כלום! אני לא מצליח לתפוס שום דג.. הייתי מאוד סבלני אבל הסבלנות שלי פוקעת לאט לאט... אני נוהג ללכת לכמה וכמה חופים מדי פעם... (אני מאשקלון אגב). כבר כמה חודשים שאני מנסה וכלום...

ori j

New member
ידידי, זרזור זו אומנות (נרכשת).....

אתה חייב להבין את דרך מחשבתם והעדפותיהם של הדגים אותם אתה מטרגט על מנת להגדיל משמעותית את אחוז התפיסות שלך. ישנם עוד המון אלמנטים כמו מיקום, שעות תזונה, עונה, מז"א, תנאי ים, זיהומים ועוד גורמים שמשפיעים על סיכויי התפיסה בדיג. אם תמלא אחר חלק גדול מהתנאים להגדלת הסיכוי... תתפוס יותר - פשוט! אבל אומנות! המון הצלחה ואל תדאג... אם תתמיד, זה יבוא!

תודה לפרוטל על העדכון ולאורי על הדוח../images/Emo45.gif

אורי ....לדעת איזה דגים מטרגטים מראש מעיד על הבנת הים ואזור הדייג וזה מצויין ללכת לדוג עלא באבאללה ומה שיצא זה טוב ....זה כבר בכלל לא טוב לפי סוגי הדגים אפשר לדעת במה משתמשים מבחינת ציוד .דמויים .ואיזה שיטות גרגור דוח יפה בהצלחה בבאות

Barracuda

New member
brotal, מזמין אותך לז'רז'ר איתי באחד החופים

של אשקלון בשבת הקרובה. דבר איתי במסרים.

ori j

New member
אז זהו? אין דגים = אין תגובות??

הבנתי - מעכשיו רק דוחות תפיסה - כמו כולם. לדוח אינפורמטיבי אין ערך. השפל הבא מעיד רק על השפל שיבוא אחריו. תודה מאמון.

תפסתי

New member
תגובה ונצל"ש

דוח ברור ומושקע, תודה...אל תתבאס, כולנו קמצנים במחמאות לפעמים :) הייתי רק שלוש פעמים במרינה ורק פעם אחת היה לי דוראדו במרדף קצר...כל שאר הזמן בית קברות. דייג על דולוסים לבד לדעתי זה משהו שמתאים למישהו שאין לו משפחה או ילדים. נפילה אחת ואתה לא יוצא משם - גם לא להלוויה שלך... תזהר ושמור על עצמך. אתמול בחוף אשדוד נסיתי ז'ירז'ור לילה עד השעה 21:30 הים נמוך עם שפל - הבורות בעומק מקסימלי של 80 ס"מ... צפ' מע' חזקה שהקשתה על זריקות ארוכות. חכה קצרה מספר רגלו ובומבט ג'יג האד של צלופח חול (אורך כ - 20 ס"מ) מספר דמויים עם ספינרים ברזלים בגרירה איטית על החול וגרירה מהירה בעומק ביניים TW שאינם כלבים נבחרת החוף בשעות הלילה: שיכור מחורפן אחד שדיבר על עצמו, זוג דוסים שכמעט נתנו ידיים וזוג ילדים שבדק מה הגבול בין מזמוז ל XXX יון עם בגדים ...-בקיצור הייתי היחידי על החוף עם פנס דולק על הראש. פעם הבאה אני בא עם בקבוק וודקה ומתחפש לשיכור - פאדיחה.

Barracuda

New member
זה בדיוק כמו שאמרת אורי...

אין דגים+אין תמונות= אין תגובות! בעבר הייתי משקיע בדוח פספוס הרבה יותר מדוח דייג עם דגים, העניין הזה עניין בודדים בלבד! מאז הפסקתי לכתוב דוחות מסוג זה. אני את שלי למדתי מאותו פספוס, אך האחרים הפסידו שהדוח לא עלה לפורום. מה שהרוב רוצה מדוחות דייג היום- תמונה, נקודת GPS מדויקת, ואיזה דמוי! יותר מזה לא מעניין אף אחד! לדוח אינפורמטיבי כבר מזמן אין ערך לצערי. היום כולם רוצים עכשיו ומייד! איפה הסבלנות של פעם?! זו גם אחת הסיבות שהפסקתי לכתוב דוחות (מקווה שהפזל מתחבר). כשלא רוצים ללמוד דרך הראש... תמיד יש את דרך הרגליים!

אדי, זה שאין תגובות רבות

לדו"ח " ישב" אינפורמנטיבי, עדיין לא אומר שדו"ח זה לא נקרא בעניין ע"י מספר רב של חברים, לא כל דו"ח דורש " תגובות" יש דוחות רבים שאני למשל קורא בכייף ולא מגיב. ויש קוראים רבים כמותי. מתי שמוצא לנכון להגיב אז עושה כן. בקיצור- דוחות " יבשים " ללא דגים - חשובים לא פחות. ומקווה שהחברים ימשיכו לכתוב אותם.

ronbs

New member
אדי, לא מסכים

מרביתנו רוצים דוחות עם הסברים, זה שיש ילדים בפורום שרוצים תוצאות מידיות לא צריך להשפיע עליך מרביתנו דייגים בוגרים שמאד מעונינים ללמוד ולהתמקצע, דוח טוב מאפשר לכולנו להמשיך ללמוד ולהתמקצע מקווה שתחזור לכתוב דוחות רון

shragam

New member
אורי, לא להעלב. אנשים קוראים מפנימים אבל לא

תמיד יש מה להגיב.

satlans

New member
דו"ח יפה וכבוד על הסקת המסקנות.

אוליי אין תגובות כי הכול מושלם?

מ ר ס ל ו

New member
רק עכשיו קראתי,עבורי אחד הדוחות התורמים ביותר

שנכתבו בתקופה האחרונה. (יומיים לא קראתי מה כתבו בפורום). אני מגיע למרינה מידי פעם וכל פיסת מידע לגבי המקום חשובה לי. בדו"ח שלך אורי יש לא מעט אינפורמציה רלוונטית (עבורי). באם כבר תמונה.... אז של הריג
אגב לפי מה שראיתי פעם ברידינג, מדובר בניסיונות לא חדשים אצלך (לשלב מספר דמוים מסוגים שונים), אולי לרוב הדומם (שלא מחפש רק תמונות) הסבר בנושא יתרום לנו תרומה משמעותית. תודה על הדו"ח והזירות בדולוסים

alonps

New member
גם לנו דו"ח נטול...

שרגא ואני יצאנו אתמול והבוקר עם הסירה. אתמול בטרולינג בים מבולגן לחלוטין על דמוי פייר טייגר יצא לגינון מצוי... שחירבן לנו את המשך הדייג. הנחנו שני טפפים למשך הלילה. הבוקר, לאחר שבמיוחד לקחתי יום חופשה לכבוד ים הפלטה, גם חזרנו ללא תוצאות. בג'יג כמובן כלום, טונות "רותחות" ראינו רק פעם אחת וגם הם מיד נעלמו. מאוחר יותר גילינו שטפף אחד נגנב בלילה... אם מישהו רואה טפף צהוב שכתוב עליו "ברוך ג'מילי" אז שיחזיר לנו
בדרך חזרה כאשר במיוחד הצטיידנו בגמברי טרי, לשם דייג פתיונות על הריפים, המנוע שבק שוב חיים. בקושי הצלחנו להניע וכמה מטרים לאחר הכניסה למרינה מת לגמרי. את המטרים האחרונים עשינו עם משוטים. כשלא הולך אז לא הולך... נקווה לטוב.

הפלמידות נמצאות ובגדול אבל עוד מוקדם

לצאת במיוחד אליהם בגרגור על להקות רותחות הרתיחות לזמן קצר מאד והם נעלמים מהר דבר שלא מתאים לדייג בשיטה זו זה מתקרב וזה מתחמם....ובקרוב נתחיל לצאת לצייד טונות אחרי קבלת אור ירוק מהבוס אלון....לא חשבתם על מנוע רזרבי בהזדמנות? ( משהו כמו 6 כוח סוס ) בהצלחה בבאות

למעלה