מנצל"ש באותו עניין "שווה ללכת לדוג..."
אתמול יצאתי לניסוי כלים ולבדיקת מיקום החביב על הרבה מאיתנו. הציוד - שימנו סטראדיק 4000 מותקן על חכת דיווה סנסור (20-70ג') עם חוט פייר ליין 25 חדש וריג נסיוני המשלב ניקל סנייפר + שני סיליקונים 8.5 ס"מ. המיקום - מרינה הרצליה לכל אורכה. מגיע לקצה המרינה בחמש בבוקר, המטרה גומברים ו/או מליטות בכניסה למעגן (כ- 200 מטר מהראש). מהר מאוד מגלה שאני הפסיכי היחידי (יום עבודה) שהגיע למרינה ומטיל למרחק במחשבה שאם יש דגים... אין להם אלא לבוא לדמויים שלי
הכל פועל כמו שעון מתקתק עד ש...... פלונטרים! אחרי הפלונטר השלישי, מבין שאין מנוס ומקצר את החוט בכעשרים וחמישה מטרים. שעה חולפת ללא תגובה, משנה מיקומים עד שמגיע לראש ומטיל מלמעלה לכיוון צפון מערב, כבר בהטלה ראשונה עולה לוקוסון חביב שמוצא את דרכו חזרה לים, משוכע שעליתי על נקודה טובה יותר, יורד בזהירות מדולוס לדולוס עד שמגיע קרוב יותר למים (ברוטל - כבר אתמול הים היה נמוך מאוד), אין ספור נסיונות ודמויים מקרבים שני דגים שונים (לא הצלחתי לזהות בודאות) שהתפתו לעלות לדמוי, אבל הגיעו עד אליו ולא תקפו. השמש עולה והמים כבר אזלו, מחליט לבדוק בדרך חזרה נקודות נוספות (המטרה היתה לזהות רתיחות טוניות), מדי פעם יורד על הדולוסים לקו המים ומנסה שוב ושוב מיקומים לכיוון הים (מליטות ולוקוסים) וגם אל תוך המעגן (גומברים, מוסארים ומליטות). ממשיך עד לתחילת המרינה שם מנסה לטרגט לברק טועה אבל הים כל כך נמוך ושקוף שהצצה בשעון משכנעת אותי לקפל ולהכריז על המקום כ"סגור לרגל התרבות"
מסקנות: - הסטרדיק עובד כמו חלום, עם יחס 1:5.7 הוא מאפשר הרצת דמויי דרטר צפים על המים (עם נחיתת הדמוי) ובכך ליצור את התמריץ הנדרש למשיכת דגים לדמוי ולאחר מכן להמשיך עם ייעודו המקורי. -החוט קשיח מדי בתחילת הפעולה ונדרש לעבודה מרובה על ניקלים עד שיאבד מהציפוי ויפעל באופן רך וידידותי יותר. -הריג החדש תיפקד מצוין (ללא פלונטרים), לתוצאות סופיות אצטרך להמתין למיקומים מוצלחים יותר. -במרינה הרצליה יש דגים, אבל הכמות כל כך קטנה שלא מתאפשרת רדיפה של כמה פרטים מה שיוצר את אפקט התקיפה ללא בדיקה! באותה נשימה, אין לפסול את המרינה לחלוטין מפני שהמקום נהנה מעומק ואטרקציה לטורפים מזדמנים וכן המרינה ידועה בקרבתן של להקות טוניות בעונתן (מתחיל עכשיו). ברוטל, תודה על העידכון
בהצלחה לכולם.