מצב רוח נאחס

עינבלית

New member
מצב רוח נאחס../images/Emo7.gif../images/Emo122.gif

הי... אני כותבת ומאוד עצובה. אחותי הקטנה והמתוקה מאוד חולה, והרופאים לא מצליחים למצוא מה הבעיה. יש לה קרון דסיס אבל זו כנראה לא הבעיה כרגע. היא סובלת מכאבים בבטן העליונה, ליד הקיבה, ואמר לה רופא אתמול שזה או דלקת בלבלב או סרטן. ממש נחמד הא? בינתיים היא אצל ההורים, בקושי אוכלת ובקושי שותה, ממש מתה מכאבים וכל כך עצוב לי שאני לא יכולה להקל עליה
ובנוסף- חברה מאוד טובה אמרה לי הבוקר משפט שנכנס לי כמו בעיטה בבטן הרכה שלי, משהו על זה שאני כמו דבק מגע ונדבקת לאנשים...
ושהיא ממש לא...
לא אמרתי שום דבר, ואני לא יודעת אם בכלל להעלות את זה ולדבר על זה או מה שבא לי לעשות- פשוט לנתק מגע? אני מרגישה פגועה וכועסת ומנסה לא להוציא שום דבר אבל אני על סף פיצוץ..

nubi

New member
היי

איפה אחותך מטופלת? אולי לקחת אותה למרכז רפואי אחר? ולגבי החברה-תשלחי אותה...

lulyK

New member
../images/Emo24.gif

כתבתי כבר קודם, ונעלם לי... אחותך? האחות שאני מכירה? מי הרופא האטום הזה? כל כך נורא לפגוש אנשים כאלה דווקא כשאת חולה. ולגבי החברה.... את אומרת שהיא בד"כ חברה טובה - הייתי מורידה פרופיל לכמה זמן, עד שהיה עובר לי. היא בטח לא התכוונה או שסתם יצא ממנה האיש הרע

עינבלית

New member
כן, האחות שאת מכירה../images/Emo10.gifוהיחידה שיש

לי... לגבי החברה, אני אכן אוריד קצת פרופיל ואחכה שהטוב יעלה בחזרה...

קרניר

New member
../images/Emo24.gif עצוב לשמוע,

מקווה שימצאו מהר מה יש לאחותך ושתבריא הכי מהר שאפשר... בקשר לחברה, גם אני הייתי מחכה קצת וראוה לאן דברים מתפתחים.

אפרת12

New member
ענבלי ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אהמממממ.... יום לא משהו בכלל
תגידו לרופא שיהיה קצת יותר החלטי - רצוי לכיוון הדלקת בלבלב (למרות שגם זה לא מציאה גדולה). לגבי החברה - יש לי המון מה להגיד. אבל אמצה את זה בזה שאני לא הייתי קוראת לה חברה. את אולי חברה שלה, אבל היא לא חברה שלך. תנתקי מגע, לפחות בינתיים. אם היא תנסה ליצור איתך קשר, תחשבי טוב-טוב אם בא לך על זה - ואם כן אז תאמרי לה שנפגעת, ותנסו ללבן את זה. אם לא בא לך, ואת מרגישה טוב גם בלעדיה, אז פשוט אל תיעני לה. אני כל כך כועסת עליה

ילדונט

New member
../images/Emo24.gif

אני מקווה שאחותך תרגיש טוב בקרוב, ושמדובר במשהו שהוא יחסית קל לטיפול. ולגבי החברה, אולי באמת כדאי לתפוס קצת מרחק.

משוש30

New member
אוי ../images/Emo7.gif ../images/Emo24.gif

מה זה קרון דסיס? אני מאד מקווה שזה לא סרטן והייתי מיד בודקת עם עוד רופא. אל תכנסי לפאניקה לפני שיש סיבה אמיתית!! לגבי החברה הייתי מנסה לדבר איתה ולהבין למה הכוונה. יכול להיות שיצא לה משהו שהיא כן מתכוונת אליו. תנסי לא להעליב אלא לנסות לראות אם זו הייתה סתם פליטת פה בלי כוונה או שיש דברים עמוקים יותר.

../images/Emo24.gif איזה יום ...

לדעתי - אם תוכלו - כדאי לשמוע רופא נוסף, רצוי בעל המלצות או שם טוב. בקשר לחברה - לתפוס מרחק. הרבה פעמים אנשים קרובים אומרים דברים רעים שלא מתוך כוונה רעה, אבל את יכולה לברר זאת איתה או עם עצמך. ואל תשכחי: "כל הפוגם - במומו פוגם"; וזה קרה לי כ"כ הרבה פעמים (ובד"כ עד שאני מבינה את זה אני שופכת נחלים של דמעות, בשל נטייה ברורה ומיידית לקחת ללב ולהאשים עצמי בכל דבר
).

מעיןבר

New member
איזה יום קשה ../images/Emo24.gif

דבר ראשון תרגישו טוב. מקווה שייגמר במשהו קטן ולא כ"כ מפחיד. לעניין החברה, מותר פרשנות אחרת
אמנם לא הייתי שם וידוע שהמוסיקה עושה את הטון אבל בכ"ז... אולי היא התכוונה שאת חברותית ומתחברת בקלות עם אנשים בזמן שהיא לא
משום מה זה מה שעולה לי בראש. אולי זאת בכלל היתה מחמאה שנוסחה לא טוב
לכולנו יש לפעמים פיקשושים. לדעתי כדאי שתדברו שוב, תספרי לה מה את מרגישה. אם היא באמת חברה אז אני בטוחה שהכל יבוא על מקומו בשלום, אם לא אז זה הזמן לשקול את המשך החברות.

../images/Emo24.gif קבלי עידוד

בת כמה אחותך? היא מטופלת בבית חולים? מקווה מאד שהכל יסתדר והיא תרגיש יותר טוב. באשר לחברה - אין לי מה להוסיף על מה שכתבו הבנות לפני. אם היא לא רוצה לא צריך. אבל אולי היה לה יום רע במיוחד. תני לזה זמן ותני לה הזדמנות להתנצל. אם היא תעשה את זה שתיכן תרוויחו ואם לא תנסי לחשוב על זה שהיא מפסידה יותר ממך. ובאמת יותר חשוב שאחותך תרגיש טוב. צביה

עמית@

New member
רק להוסיף תמיכה.

קשה לשמוע דברים כאלו מחסרות, וקשה עוד יתר לחוות כאלו משברים המשפחה, צר לי נורא.

עינבלית

New member
../images/Emo51.gifלכולכן על התמיכה הנפלאה../images/Emo70.gif

לגבי אחותי- מחלת הקרוהן היא מחלה שפוגעת במעיים, תורשתית אבל מתפרצת בעקבות זיהום חיידקי ויכולה להיות רדומה או להתפרץ שוב ושוב. הקטע, שבדקו את זה ולמרות שהיא חולה במחלה, הכאבים הללו הם לא התפרצות של הקרוהן- המעיים נקיים. זה משהו אחר, ורופא מומחה העלה היום סימן שאלה גדול- לא מצאו מה יש לה, מה גורם את הכאבים וממליצים לה להתאשפז. עכשיו היא מתלבטת בין אישפוז ברמב,ם, קרוב להורים ולרופא המומחה שאצלו היא מטופלת כבר 5 שנים, לבין תל השומר או בילינסון במרכז, קרוב לבעלה ולמשפחתו... ולגבי החברה... אני באמת צריכה לדבר איתה ולראות לאן זה זורם... אני פשוט כזאתי רגישה, כל כך לוקחת ללב, כמה שאני מנסה להרים חומות ולעשות מחיצות והגנות- לא עוזר. אני רגישה. אבל כמו שמעין הזכירה- הפוסל במומו פוסל. ויתכן שבאמת נאמרו הדברים ממקום של מצב רוח נאחסי שאינו דווקא קשור אלי, ופשוט- עלי זה יצא. לא יודעת. היום התחמקתי מלדבר איתה, עשיתי חושבים והתעצבתי לי, וקראתי את דבריכן הנבונים ושמחתי לפחות שאתן- כאן! אז תודה שקראתן את מגילת אסתר שלי ושלחתן לי חיבוקים עינבל

lulyK

New member
אז זה מגיע לאשפוז?

כל כך מבאס (שונאת בתי חולים).
לשתיכן

SIKU

New member
../images/Emo24.gifענבלית

אני לא רופאה גדולה אבל בעלי סובל מקרון דזיז כבר הרבה שנים וקרון זה לא רק מעיים. קרון זה כל מערכת העיכול מהפה ועד פי הטבעת. לבעלי היו אפטות בפה והם הודגרו כחלק מהמחלה ככה ששווה להתיעץ עם עוד רופאים. אם את רוצה את שם הרופאה המטפלת בחיפה תשלחי לי מסר

עינבלית

New member
../images/Emo9.gifחייבת לכן עדכון חיובי...../images/Emo41.gif

לגבי אחותי- זה בסוף כן קרוהן, והיא מקבלת טיפול חזק ואמורה להתאשפז אבל בינתיים דוחה את זה למען תרופות שיעבדו לאט יותר אבל בלי בתי חולים-מצטרפת למתעבי בתי החולים. לגבי החברה- דיברנו, היא התנצלה ואמרה שהיא היתה עצבנית ולחוצה ממשהו אחר וזה יצא מגעיל, אבל הכוונה היתה חיובית- שאני חברותית ומתידדת בקלות. טוב, אני סולחת כי אני פשוט
אותה. זהו...מצב רוח שלי טוב יותר, ומחר אני בטיול- כבר כייף!!!
על התמיכה, אתן נפלאות! עינבל

מעיןבר

New member
יש../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif

צדקתי
העיקר שאת והחברה יישרתן הדורים. מקווה שאחותך תרגיש טוב בהקדם. קרוהן זו מחלה לא קלה, ייתכן שהיא יכולה להיעזר גם בעצות מדיאטנית קלינית להתאמת התזונה. תרגישו טוב כולן

למעלה