וחמתי איך לומר , פולניה שנולדה בקובה (ההורים פולנים) ובארץ מגיל 4 כך שאפשר לומר שהיא גם פלסטינית כי היה לה פספורט פלסטיני. היא רק עושה את זה לא כמו הפולנים , מתוק ודי טפל , אלה יש גם תבלינים וקצת חריף ( לא חרימה ) אך בסדר . ומה כל כך נורא במאכלים פולניים ? הרי הם אוכלים אותם ונשארים בחיים וזה בכלל מאכל יהודי ולא פולני .
גם חריימה, קוסקוס, קובות, או מחשי הם מאכלים יהודיים... אז מה? הגפילטע שונה? הוא יותר יהודי? שוב, אם יש תבלינים וזה חריף, זה כבר לא הגפילטע המסורתי, עליו מדובר. לכן אתה מצליח לאכול אותו כנראה....
"רוטב" זה לא, כי הצמיגות והשקיפות שלו מעוררת רק אסוציאציה אחת........... והספיקה לי פעם אחת לראות את אבא שלי אוכל את ה"רוטב" הזה מצנצנת, ככה לבד, בלי כלום, כדי לקבל טראומה קולינרית אמיתית.....
רק במקום לסחוט אותו מדג, סוחטים אותו מ........... (עוד מישהו זוכר את המושג Cat Juice מ"אלף" המיתולוגי? "זה כמו מיץ תפוזים, רק שבמקום לסחוט אותו מתפוז, סוחטים אותו מ.....")