מצוות שילוח הקן - אפרוחים או ביצים

יודיX3

New member
תודה לך מובן+נצל"ש

אתה בטח חסיד גדול של הרבי מליבוביץ (ישעיהו). "אמרתי שעלינו מוטל לקיים את המצוות בייחוד השכליות לא בגלל שהן מובנות לנו אלא בגלל המקור המצווה, היינו הקב"ה".

mgb

New member
חס וחלילה !!

בס"ד חלילה וחס !! איני חסיד של אותו כופר באיצטלא רבנית!!

shushu10

New member
לmgb -לא בשמים היא" נאמר בתורה

הכל ניתן בהגיון לבני אנוש וחז"ל חילקו את חוקי התורה ל"מצוות" שניתנו והנמקתן בצידן, ול"חוקים" - שטעמם לא פורש, והריהם - כ"גזירת מלך על עבדיו" . הפרשנות המסורתית שנרקמה סביב למצוות ולחוקים כאחד, פיתחה שיטה ובה כללים לצורך פירוש - בכל תחומי חייו של הפרט והציבור. למה לדעתך - עדיין - לא נחשבות "גלויות" טעמן של אלו שאין הנמקה בצידן?

mgb

New member
מענה ל - shushu10

בס"ד שלום לך! ראשית, חלוקת מצוות לקטגוריות לא נעשתה ע"י חז"ל. בתורה עשרות פעמים נכתב, למשל : " אלה המצוות החוקים והמשפטים אשר ציוה ה' וכו'" מכאן שאין "פרשנות מסורתית שנרקמה" ש"לא תגנב" היא מצווה שכלית. מול "שעטנז" לדוגמא, שהינה מצווה ללא הגיון אנושי!! פרשנות זו מראש ניתנה מנותן התורה ופרשנות מה שכלי ומה לא הינה חלק אינטגראלי של התורה כבר מעת נתינתה !! וגבי אומות העולם, הרי שלי על כל פנים לא ידועה מצווה או חוק אחד שניתן ללא כל סברא טעם או הגיון !! ואם את מפרשת את הדברים שעם ישראל דומה בכך לאומות העולם אלא שהעם לדורותיו החליט מה הגיוני ומה לא הרי שחלילה הוצאת את החוצץ המבדיל ביננו לבין אומה"ע! ברור שככל שחלפו להן שנות ההסטורי'ה והמדע התפתח ונעשו מחקרים כאלה ואחרים נחשפו ממימצאים המאששים את מרבית המצוות. לרבות אלה שנחשבו בעבר כבלתי הגיוניות ו\או שכליות. מה נשאר את שואלת אותי?? איני מעודכן אבל למיטב ידיעתי ואני די עוקב אחר הדברים מרבית המצוות מאוששות ע"י מימצאים "מחמיאים". לי , אישית אין הדבר מעלה או מוריד, אולי להיפך! אני כולל בצייני מחקרים גם "שיטת הדילוגים" הידועה או הוכחות ארכיאולוגיות וכו'. ברור שאת הטעם האלוקי במצווה לא נדע. אבל, בלאו הכי, ישנן מצוות שעדיין לא נתגלה לנו טעמן. וכי יושבים אנו "על הגד"ר ומחכים למימצאי המדענים כדי שנרוץ לקיימן??? חלילה, אנו בשיטת אבי האומה : " וילך אברהם כאשר ציוה אותו א'"!! יום טוב לך !!

mgb

New member
תןספת קטנה

בס"ד אולי זה משל אולי סיפורון אבל ממחיש את דבריי לעיל: קבוצת מדענים מטפסת לה במרומי הר המדע, הטכנולויות והקידמה. נטפי זיעת המצאות מרשימות נוטפות ממצחם. פניהם סמוקות ממחמאות המאמץ לאור מחקריהם ושכלוליהם בכל התחומים. עוד מאמצים מספרנוספים קטנים (כך הם סבורים והם או.טו.טו מגיעים לפסגת ההר. כשסוף סוף הם מגיעים לפסגה. רואים לתדהמתם קבוצת "שחורים" עטורי זקן ופיאות. בידיהם ספרי התלמוד, ההלכה, המוסר, והקבלה. או-אז, פונים החרדים אל קבוצת המדענים ואומרים להם: "נווו..סוף סוף הגעתם?!.."

shushu10

New member
אדוני הנכבד mgb , כמדומני שאנו

משוחחים על 2 דברים נפרדים. אתה מדבר על אמונה ללא עוררין בכל מצוות התורה, גם ללא צורך להבינם, ומנסה לשכנע שכך יש לעשות, בעוד אני לא חולקת על כך !!! זוהי התפרצות לדלת פתוחה. בנוסף, - "והגית בו יומם ולילה" -ולא ידוע לי על איסור מהתורה על כך - אני מנסה להבין בכל דרך שהיא, כולל פרשנות מסורתית, את משמעותן של המצוות, גם אלו שאין נמוקן בצידן. אגב - כל החלוקה ה"טכנית" של מצוות שכליות ללא שכליות רק מורידה ומעוותת מיופין וערכן, וגם מלאכותית משהו. טוב לי עם "מצוות עשה ואל תעשה". אין צורך להכנס לענין גילויים מדעיים-היסטוריים ואחרים, שאין לי חפץ בהם ע"מ להבין כוונתם של המצוות. האם לא ניתנו כל החוקים והמצוות מאת ד' לישראל כדי להבדיל את ישראל מכל גויי הארץ, לעשותם לממלכת כוהנים וגוי קדוש ?

mgb

New member
הן הן הדברים (ל- shushu10)

בס"ד כעת גבירתי הנכבדה התפרצה ל"דלת פתוחה"! יישר כוחך, חיזקי ואימצי!

שיבולית

New member
שאלה הלכתית בקשר למצווה-

זו שאלה שמטרידה אותי כבר כמה שנים- קו ציפור שלא צץ לי במקרה בדרך, אלא מתהווה לי על העדנית בחלון- ואין לי שום רצון בגוזלים/ ביצים או מה שלא יהיה, האם גם שילוח קן כזה הוא בגדר מצווה, או שאולי אכזריות? כמה רבנים - אמרו לאבא שלי שמצווה וצריך לשלח, אבל זה לא מסתדר לנו עם ההיגיון (מילא היגיון - אבל זה גם לא עולה מהכתובים!)

יוסי ר1

Active member
שילוח הקן - האם מצוה לשלח

לשיבולית שלום. אני לא רב ולא פוסק הלכה. אך לעניות דעתי, כוונת המצווה היא שאם במקרה נתקלת בקן ויש לך עניין באפרוחים, עשה זאת בדרך החמלה, כפי שמופיע בציווי. מצורף קישור לדיון הלכתי בנושא, וחיפוש קצר בגוגל יעלה לך עוד דיונים כאלו, חלקם עם פסק מודגש שדווקא ראוי לחפש ולזכות בשילוח, גם אם אין לך עניין. איך תחליטי? לפי כל עניין של עשה לך רב, כלומר ברור לך את הרב שפסיקותיו תהיינה מקובלות עליך בכל עניין. הקישור - http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1987

שיבולית

New member
תודה ../images/Emo13.gif

גם בעיניי זו כוונת המצווה - אם כי קטונתי מלחפש כוונות במצוות... בכל אופן למיטב הבנתי - קן על העדניה שווה ערך ליונים שבבעלותי (למרות שלא קניתי אותן - הן גדלות בשטח שלי) ומכאן - שאין בכל מצווה ומכאן בכל מקרה אין טעם בשילוח והפרדת האם מהביצים / גוזלים. כלומר אפשר להניח להם לחיות יחד בשלווה
השאלה רק האם ההיגיון שלי נכון?

פלגיה

New member
אם לא מתאים לך קן על החלון

לדעתי מותר לך להרוס אותו. עדיף כמובן לעשות את זה בשלב בניית הקן, ולא בזמן שיש כבר ביצים

שיבולית

New member
מסכימה, אבל זה לא מה ששאלתי...

אין לי בעיה עם הקן, פשוט היו כמה רבנים שאמרו לאבא שלי - שחובה לשלח את היונה על מנת לקיים את המצווה (על מנת שתעורר רחמי שמים), רק שאני לא מבינה איך שילוח של יונה שהתמקמה לה בעדניה שלי קשורה לשילוח הקן....

פלגיה

New member
אני מכירה את הדיעה הזאת

אבל במקרא כתוב בפירוש "כי יקרה" - אם יהיה במקרה. לא צריך לחפש, ולא צריך לשלח אם אין צורך.

למעלה