מצוקה ובקשת עזרה

מצוקה ובקשת עזרה

הנסיכה שלנו התחילה ללכת לגן חובה. זו השנה הראשונה שהיא במערכת העירונית, אחרי שבשנה הקודמת היתה בגן מדהים עם גננת נפלאה. המפגש עם המערכת קשה לה ולנו, היא בגן עם גננת קשוחה ונוקשה, וכל יום הפרידה שלה מאיתנו קשה יותר. הלב נכמר למראה הקטנטונת שהולכת לגן, ולנו יש תחושה שהיא ממש סובלת. מי יעוץ לנו מה לעשות? האם לחפש גן אחר ( זה גן עירוני כזכור) או לסגל אותה לעולם הלא נפלא ומגן שיש שם בחוץ?

ליבי לנסיכה ../images/Emo23.gif

ואני לא חושבת שבגיל כה רך צריך להתרגל לעולם שהוא פחות מנפלא. אין לי הרבה עצות מעבר לזה אבל אני מציעה לך להכנס גם לפורום חינוך לגיל הרך (מספר 192)- פורום מאוד רציני ומוצלח לטעמי. בימים אלה בדיוק יש שם לא מעט שאלות בנושא הזה (זהו כנראה הזמן שבו ילדים והורים מגלים את מגרעות המסגרות החינוכיות). תשאלי גם שם ואולי יעזרו לכן לברר אם מדובר בקושי של מעבר או במסגרת שממש לא מתאימה לה.

אני לא אובייקטיבית...

אני אתחיל בלינק להודעה ששמתי בפורום של ליאת הגננת, ותקראו את כל השירשור.. אם יש לכם כוח
. למה אני לא אובייקטיבית? כי דברים קשים קורים גם בחינוך הפרטי היקר והמפנק ומסוכך-לכאורה, ודברים נפלאים קורים גם בגן העירוני ה"פושט"... בעיניי כל מה שחשוב הוא אם צומחת אהבה בין הילד/ה לגננ/ת - או לא. אם לא - לעזוב !

חוץ מזה שכבר המון זמן

לא החמאתי לערבה (החמאתי לערבה אחרת - אבל זה סיפור אחר...) אני גם עונה לכן יקירותי. כואב הלב לראות את הפשושים שלנו בצערם. וכמה הם יותר קטנים הצער מורגש יותר. אני מסכימה מליון אחוזים עם ערבהאיןקץ. לא משנה כמה משלמים לגן, ואיזה תיאוריות עומדות מאחוריו. וגם איזה תארים יש לגננת וכד'. מה שחשוב זה הכימיה בין הילד לגננת. נראה לי שאצלכן המרכיב הזה אינו קיים. יש אפשרות לחפש גן אחר? אני עדיין מצטערת על שהשארנו את הפשושים שלנו בכל מיני מקומות שהשכל הישר אמר לקחת ולברוח.

שאלתי את דוביבת הגננת

והיא קודם כל אמרה שאין לה מספיק אינפורמציה כדי לשים את האצבע על הבעיה, אבל... רוב הסיכויים שהבעיה היא לא בגננת אלא בהבדלי גישות - כלומר, סביר להניח שבגן הקודם שלה, היתה גישה יותר אישית, לכל ילד היה יותר מרחב ובגן הזה, כנראה מתוך נקודת מוצא שנועד להכין את הילדים לביה"ס, הגישה היא יותר כללית, עם פחות מקום לכל ילד, וזה - אין מה לעשות, חלק מהחבילה, של מערכת החינוך. אלא אם כן את רוצה להכניס אותה למערכות האלטרנטיביות (שלא מבטיחות לך יותר חום לילדה). סביר להניח שעיקר הקושי של הילדה בפרידה נובע מהשוני בגן. ילדים הרי לא סובלים שמשנים להם את הסביבה. חוצמיזה מספרת הגננת שיש לה בגן ילדה מתוקה שהפרידות נורא קשות לה למרות שהיא ממש נהנית בגן, כי פשוט יש ילדים שקשה להם להיפרד בבוקר וזה לא אומר כלום שבשנה שעברה לא היה לה כ"כ קשה. בשורה התחתונה, בהיעדר עוד פרטים, דוביבת אומרת לא למהר לשלוף את הילדה מהגן אבל כן להשגיח על הגננת ב- 7 עיניים ולשוחח עליה עם הורים אחרים. מקווה שעזרנו ובהצלחה.

טוטולס

New member
עוד קצת אינפורמציה

הנסיכה בהחלט מתקשה בפרידות (גם בגן הקודם, הנפלא, היא משכה את הפרידות אפילו בסוף השנה), אבל בימים האחרונים היא פשוט נצמדת אלינו ולא נותנת לעזוב, עד שהיא "נלקחת" מאיתנו על-ידי הגננת או הסייעת. (סליחה על הטרמינולוגיה, אבל ככה זה מרגיש.) הגננת ידועה בשכונה כ"קשוחה", ומנסיוננו מגיבה באופן אוטומטי לילדים. השאלה אם להשאיר אותה שם כהכנה לבית-הספר (או לטירונות!), או לחפש בכל מחיר (זה לא יהיה פשוט) מקום אחר. בפרט, לא ברור לי אם הבעיה מערכתית (בגישה של גני החובה), או פרטנית (ויש גננות במערכת החובה עם גישה אחרת).

פה כבר קצרה ידינו

היות ודוביבת עובדת עם גילאים צעירים יותר, היא לא יכולה לדעת עם הבעיה מערכתית או אישית. אני יכולה רק לספר לך מנסיוני המאוד אישי שלא מעיד על כלום, שאני הייתי בגן תת חובה וחובה עם הגננת הקשוחה שהפחידה הורים וילדים רבים, היא אפילו היתה צועקת על הילדים ומענישה - בזמנו זה היה רק קצת חריג - וכשסיימנו את הגן אצלה קרו שני דברים: ראשית, כל הבוגרים שלה הסתגלו לכיתה א' כבר ביום הראשון ורובם היו הכי מקובלים בחברה והמצטיינים בלימודים (אפילו שהתפזרנו על פני 5 כיתות א' שונות - הפער בינינו לבין שאר הילדים ניכר!) ושנית, לפחות חצי מהילדים היו מגיעים להתארח בקבלות שבת אחרי שנגמר ביה"ס בימי שישי, חלקם אפילו עד כיתה ג'. אז לא תמיד הקשוחיות היא לרעה. אבל שוב, שווה בדיקה מקיפה, השוואה עם הורים אחרים בגן ובעיקר - שיחות עם הנסיכה.

אבא גאה

New member
האם היא מבטאת במילים את הקושי?

היא מספרת למה היא לא רוצה ללכת? אני הייתי בודק גנים אחרים (או גננות אחרות) ומנסה למצוא גננת רכה ונעימה יותר - אין סיבה להכין את הילדה לחיים ע"י גננת קשוחה כמו שלא נרביץ לה כדי שתסתגל לאלימות שקיימת בעולם (
) ליבי אליה וכן, הייתי מחפש מקום אחר במיוחד אם ידוע לכם שהיא נחשבת לגננת קשוחה (במה זה מתבטא ?) ו..........לגבי ה"נלקחת" האם אין דרך אחרת? בעיני זה אקט די מזעזע ואני לא מרשה לגננות לעשות אותו, בפעמיים שקרה שאושר נצמד ולא הרפה, אחרי נסיונות שיכנועים רבים אמרתי לו :"אבא חייב ללכת, עכשיו אפשר שתגיד לי שלום ותיכנס או שהגננת תבוא ותיקח אותך בכוח" בפעמיים האלו זה עבד, היה לו קשה אבל הוא תמיד מעדיף שלא יעשו לו משהו בכוח.... זה גם נראה לי מסר נכון יותר פסיכולוגית (לא?, מכירה מסיכולוג/ית?
)

אני מאמינה...

שהילדה יודעת מה הכי טוב לב וההורים יודעים לקרוא אותה..הייתי לוקחת אותה ובורחת..ללא שום קשר לגן פרטי או עירוני כי כמו שאמרה ערבה היה פעם שירשור שנאמר כבר שמי שעושה את הגן זה הגננת והצוות ולא המימסד אליו הגן משוייך..לא מאמינה ששיחות עם גננות עוזרות באמת יש דברים שבאים מהלב קשה לשתול שם מה שלא קיים.......... בהצלחה בררו ובידקו בטוחה שבאיזורכם המקום שמצמיח כ"כ הרבה שמאל ונשים יפות יש גנים מעולים

Freeda

New member
האם שאלתם את פי הנסיכה

אם היא רוצה לנסות גן אחר, או רוצה להתמודד עם הגן הזה, או רוצה פיצויים/שוחד על הסבל. נסיכות הן חכמות (תורשה
) ויודעות לקבל החלטות לא פשוטות, בלי כל קשר לגודל. אני קוראת לזה חוכמה מרוכזת - בדומה למתיקות. אולי תנסו ? חיבוקים יערה 20 יום ל GRS

עוד ח"י ימים??????

וואו, חמודה יקרה - כבר מעכשיו, שיהיה המון בהצלחה
מחזיקה לך את כל האצבעות, ועוד !

Freeda

New member
תודה

אכן הזמן מתקדם - 15 ימים לטיסה. רוצה כבר להיות אחרי. חיבוקים יערה

colourful

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif../images/Emo24.gif

שיהיה בהצלחה!!! מחזיקים לך אצבעות וחושבים עלייך!!! מתי חוזרת?

Freeda

New member
יום ששי 28 בנובמבר בבוקר

אבשר לכם כאן בשובי וגם אכתוב משם בהיעדרי נישוקים יערה

בטח תכתבי!

רוצים לדעת איך את מתקדמת, שהכל קורה לפי התכנית, ואת מחזיקה מעמד (בטוח), ו... 29 לנובמבר הוא יום הכרזת העצמאות... שמת לב?

למעלה