מצוקה ובקשת עזרה

הרעיון של "הכנה" - מאוס בעיניי !

גן צריך להיות - גן, ולא הכנה למשהו אחר. מי שכל הזמן מתכונן לדבר הבא... לא מספיק לחיות את החיים. תגידי - כמה זמן נסיעה , למשל, יקח לכן כדי להגיע לביה"ס הדמוקראטי?

פרח7

New member
הגן הפתוח בנווה שאנן

שממשיך לבית הספר הפתוח שמעתי שזה מאוד מוצלח לא אנרכיה אך לא מסגרות נוקשות

יסמין@

New member
מיז פיגי, למה התכוונת כשכתבת

"מערכות אלטרנטיביות"? האם יש "מערכות אלטרנטיביות" לגן חובה עירוני? האם יש גן חובה פרטי???? ואם כן, איפה אפשר לברר? ושאלה נוספת לכל מי שמבינה: האם אפשר בכלל לעבור מגן חובה עירוני לגן אחר? הבנתי ש*העירייה* היא זו שמשבצת את הילדים בגני החובה לפי הצרכים של *העירייה* ולאו דווקא לפי בקשות ההורים. האם הבנתי נכון?

אני לא מיז פיגי ../images/Emo8.gif

אבל בתור אמא בעלת נסיון: יש מערכות חינוך פרטיות בעלות הרשאה של משרד החינוך, כמו "אל המעין" של ש"ס , רשת החינוך האנתרופוסופי, רשת החינוך הדמוקראטי (פתוח) , הגנים של מונטוסורי (לא ידוע לי אם יש להם בתי ספר), בית ספר לאמנויות, ועוד. ההבדל היחיד הוא בתשלום, שהוא בד"כ סובב 2,000 ש"ח לחודש, ממנו יורדת ההשתתפות של העיריה - כ-600 ש"ח. גם בחינוך העירוני, ניתן לעבור מגן לגן.

יסמין@

New member
אז זהו, החלטתי! אל המעיין!!! ../images/Emo3.gif

אל המעיין בא גדי בא גדי קטן אל המעייייייייין בא גדי קטן אבל לא בתי

רשימות גני ילדים -

יש במחלקת חינוך בכל עיריה, למשל כאן במקרה מצאתי את של עירית בת ים:5558566. התקשרתי אליהם, והם התפלאו מאד לשמוע שרשימת הגנים לא מופיעה בספר הטלפונים, ושאלו מס' טלפון של איזה גן אני רוצה. כנ"ל ענו לי בעירית ר"ג.

../images/Emo18.gif

מסתם ניסיון..לא הייתי ממהרת לשים כותרות לגנים טובים ופחות טובים.. 2 הגדולות למדו בגנים פרטיים כל הזמן...שילמתי המון כסף וחשבתי שזה יבטיח משהו..לא יכולה לומר שסבלו שם או לא קיבלו מה שהובטח .. הקטנה לעומתן למדה בגן בישוב גן דתי(לא יודעת לאיזה זרם מישתייכת הגננת)אבל גן של המועצה האיזורית לכל דבר...והצוות דווקא בגן הזה והגננת בעיקר הם הדבר הטוב ביותר שהיכרתי במערכות החינוך השונות...בשנים הקשות ביותר בהיתמודדויות הלא קלות שעברנו כאן היתגלתה גננת בעלת יכולות מדהימות,רגישות ואינטואיציה מעל לכל חלום שלי..וראה זה פלא גן איזורי רגיל שלא עולה המון כסף...גננת עם כיסוי ראש שלא כפתה את אורח חייה על אף אחד ..אפילו הקריאה בגן את הספר "כל אחד והמישפחה שלו"וכשהיה לה קשה להמשיך לקרוא לקחה אויר יום יומיים ואז המשיכה לאחר שעיבדה את הקושי שלה עם עצמה...ומאז אני בהחלט גרופי של לא בעיקר המה?אלא חשוב המי?

a w1

New member
גן חובה

היי לפעמים הקושי של ההורים מהמעבר יותר חזר מהילדים שהתחושות של המבוגרים עוברים לילדים וזה מקשה על כל התהליך. מניסיון יש לשים את הילד בגן להפרד בקצרה וללכת ולא להאריך את הפרידה יותר מדי. כמה ימים כאלו והכל עובר. ילדים מסתגלים לכל מצב השאלה מה עם ההורים !!!! לא לקחת
יותר מדי , זה יעבורררר

יסמין@

New member
קראתי את כל השרשור המעניין הזה

ולמדתי הרבה. קשה לי לתת עצה משום שאין לי מידע בנושאים חשובים: * האם אפשר בכלל לעבור מגן חובה לגן עירוני אחר, או שהעירייה קובעת וזה קשה או לא אפשרי * אני לא יודעת האם יש אלטרנטיבות לגן חובה עירוני (מיז פיגי כתבה רמז קצר בנידון וכבר שאלתי אותה) כלומר, אם הייתי יודעת בבירור שאפשר בקלות לעבור מגן חובה עירוני אחד למשנהו ושיש אלטרנטיבה (גן חובה פרטי?) לגן העירוני הייתי יכולה לדון בנושא שהעלאת בצורה מבוססת יותר. אז נניח שיש אלטרנטיבות (אפשר לעבור לגן עירוני אחר ויש גן חובה פרטי), כדאי לדעתי לחשוב על נושאים אלו: * אולי כדאי לתת עוד קצת צ'אנס לגן הנוכחי (נאמר עוד שבוע-שבועיים או משך זמן שיראה לך) ולראות אולי הילדה מסתגלת לגן החדש ולגננת החדשה. הרי לא מובטח שבגן החדש היא לא תצטרך לעבור שוב זמן של הסתגלות. * השאלה אם בכלל אפשר לבחור גננת וגן חובה עירוני - הבנתי שאי אפשר בכלל לבקר בתוך הגנים ולבדוק (וגם אם היו מרשים, הרי לא תמיד אפשר לראות במבט ראשוני את הכל). אז מי מבטיח לך שתהיה יותר כימיה בין בתך לגננת הבאה? * נושא חשוב אחר לדעתי הוא גיאוגרפי: אם היא תלך לגן הקרוב לביתכן, היא תכיר ילדות וילדים שגרים בסמיכות וזה חשוב לחיים החברתיים של הילדה (היא גם תיפגוש אותם בגינה הציבורית הקרובה לביתכם, היא גם תוכל בקלות להגיע לביקורים ואפשר יהיה לבוא אליכן לביקורים וכו' וכו'). יתרה מזאת: קרוב לוודאי שרובם ילכו איתה גם לכיתה א'. וזה מאוד חשוב בעיניי. בקיצור, לא נתתי שום עצה ממשית משום שאין לי מידע חשוב שיאפשר לי לחוות דעה. העלאתי כמה שאלות וכמה סוגיות שכדאי לתת עליהן את הדעת. אבל בכל זאת אומר משהו: אם את רואה שהילדה באמת סובלת - אז כדאי לעשות כל מאמץ שבעולם כדי לעזור לה ולמצוא גננת אחרת וגן אחר! אבל אם רואים שהיא מתרגלת לאט לאט לגננת ולגן - אז אולי אפשר לעזור לה בהסתגלות זו.

קודם כל תודה

על ההתיחסות האמפטיה והעצות הטובות. וגם על השאלות. כמו שאימי כבר כתבה, הנסיכה מתקשה בפרידות, מימים ימימה, אבל כמו הפרידות כאן לא היו רבות, אלא בתחילת המשפחתון שהיתה בו בגיל שנה פלוס. היו מחשבות על נסיון לאלטרנטיבה, שהיא גן בבית הספר הפתוח, אבל זה לא אפשרי ( הפעלתי את תחמושת הפרוטקציה החזקה ביותר, וזה בלתי אפשרי). נראה לנו שעם הגננת אין מה לדבר. היא כזו ולא נשנה אותה. היא קשוחה, וזה אומר שהיא מקנה הרגלים ( לא דבר מבוטל בעיני כלל וכלל) אבל לא ממש רואה את הילד/ה שמול העיניים שלה. היא מעבירה את החומר, מקנה הרגלים והילדים שבגן שלה מוכנים לבית הספר. אבל לנו תחושה שמשהו בנשמתה של הנסיכה לא כתמול שלשום, ויש תחושה שהיא עצובה ומתוחה יותר, מה עוד שהגוף השברירי שלה זועק את זעקתו והיא לא חשה בטוב. בכלל יש תחושה שכאשר מגיעים למערכת העירונית אין בחירה ואין בדיקה אמיתית של הגן והגננת, ולעבור שנה שלמה כזו זה נראה לא טוב ולא נכון. לשאול את הנסיכה זה קצת מלכוד, כי היא בודקת מה אנחנו רוצים ומנסה לכוון את תשובותיה לפי זה, ולא ברור אם תענה את תשובתה היא. אני גם נורא מזדהה עם הקושי ( אימי קצת יותר שקולה ממני בענין הזה) והנסיכה מזהה מיד ופורטת על המיתר הזה אצלי. זהו בינתיים. לא ברור לי שלמדתי מה לעשות, אבל היה טוב ונעים לקבל את התגובות.

יסמין@

New member
שאלתי כמה שאלות אינפורמטיביות

בפורום "הורים ותומים" - קראי את התגובות שקיבלתי. אולי הן יסייעו גם לך ושיהיה בהצלחה! http://www.bsh.co.il/forums/ShowMessage2.asp?id=308899&Fnumber=77&SunId=0

אוףףףףףף קשה ....

אין מקום ב"פתוח"? אנתרופוסופי יש בסביבה? מהכרות מעשית עם שתי המערכות, ככל שהן מאד שונות (מאד-מאד) אחת מהשניה, דווקא בדברים החשובים באמת, הן מאד דומות: כבוד לילד/ה, העמדת צרכי הילד/ה במרכז, בניית בטחון של הילדים מול המערכת, ועוד. נשמע לי שהילדה תשרוד את הגן, אבל הולכת להיות לה שנה לא -קלה... אם אפשר לעבוד - הייתי מעבירה.

../images/Emo24.gif לכולכן, זה באמת קשה

כשהילדים גדלים ולנו יש קצת פחות אפשרות לפתור להם את הבעיות... מעבר לכל מה שכבר נאמר כאן, אני יכולה להתחלק איתכן בניסיון שלי. חלק מהכיף של ילדי בגן לא קשור בגננת אלא בחברים שלהם. ככל שהם נפגשים יותר אח"הצ עם ילדים מהגן ומפתחים חברויות איתם, כך יותר טוב להם גם בגן. אז ברור שלא ניתן לשנות את ההתנהלות של הגננת, אבל אולי אפשר לחזק לנסיכה את העניין החברתי. וחוץ מזה אני מקוה שנתראה במהרה ובקרוב

מותק... הבנים שלך הם לא דוגמא !

לאבירי-על אין בעיות מהסוג שנסיכות או ילדים רגילים מתמודדים איתן... תגידי - הם באותו גן?

../images/Emo24.gif מתגעגעת אליך

כן, הם באותו הגן. לפני שנה כשעלו לטרום-חובה 18 ילדים מהגן הקודם שלהם שובצו לאותה כיתת גן חובה ושאר הילדים התפזרו לגנים רחוקים, כך שלא היתה לי ברירה והשארתי אותם ביחד. השנה הם נשארו כמובן באותו הגן. בשנה הבאה - כיתה א, הם כבר יהיו בכיתות שונות. ויש לי שאלה אליך, לאיזה גן קטינא הולכת שיש שם גם ילד בן 9?

../images/Emo99.gif גמאני !

בגן של קטינא יש ילד בן תשע.. כי גם אמא שלו השאירה אותו באותו גן ...
סססססססססססתתתתתתתתתתתתתתתםםםםםםםםםםם קטינא התחילה את השנה בגן של בהי"ס הדמוקראטי... שהמילה "גן" לא בדיוק מתאימה לו... זו יחידה אחת שיש בה ילדים מגיל גן, ועד גיל כתה ט', כולם באותו המתחם. על פניו זה נראה רעיון יפה, וגם עובד לא רע (סה"כ 65 ילדים), כולל העובדה שלרשות כולם עומדים 4 תאי-שירותים... ועוד כמה דברים שאמא נלהבת לא שמה לב אליהם מראש... בקיצר - נראה שלא רק אצל הצפוניות חיפושי גן חדש עומדים על הפרק...

למעלה