מצטערת לנדנד אבל...

סיון ג

New member
מצטערת לנדנד אבל...

רציתי לספר לכם קצת על המחקר שלנו בתקווה להשיג קצת יותר היענות
הרעיון המקורי למחקר עלה בעקבות הרגשה שלנו (שלי ושל שותפתי למחקר) שמגמגמים באופן כללי לא כ"כ אוהבים קלינאיות תקשורת. חיפשנו חומר בספרות בנושא עמדות של מגמגמים כלפי טיפול בדיבור ולא מצאנו כמעט כלום - יש המון מאמרים על עמדות של קלינאיות כלפי מגמגמים והשקפות של קלינאיות לגבי טיפול בגמגום, אבל אף אחד לא בדק את זה מהכיוון ההפוך. אז הנושא שלנו הוא השקפות של אנשים מגמגמים לגבי טיפול אצל קלינאי תקשורת. אנחנו בודקות מה אתם מרגישים שעזר לכם בטיפול שעברתם ומה לא, אילו גישות טיפוליות הכי יעילות מבחינתכם, עד כמה הטיפול השפיע בתחומים השונים, איך אתם מעריכים אספקטים ספציפיים של הטיפול ומה דעתכם על הקלינאית (בלי להזכיר שמות, כמובן). כל זה כדי להבין מה חשוב לכם למצוא בטיפול - וזה לדעתי נושא שלכל אדם מגמגם יש מה להגיד בו. בהנחיית רותי עזרתי בנינו שאלון שמורכב משאלות סגורות ומעט שאלות פתוחות קצרות, להערכתי לוקח כעשר דקות למלא אותו. השאלון בעילום שם ואף אחד לא ייקרא אותו חוץ ממני ומשותפתי למחקר (אפילו לא רותי). ושוב אני רוצה להדגיש את חשיבות הנושא לכל האנשים המגמגמים. זו באמת ההזדמנות שלכם להראות לנו מה אתם חושבים. אז נכון שזו "רק" עבודה סמינריונית ואנחנו רק סטודנטיות שנה ג' ולא מומחיות עולמיות לגמגום, ונכון שככל הנראה העבודה שלנו לא תשנה את כל ההתייחסות לטיפול בגמגום בישראל. אבל זה כן איזשהו צעד בכיוון של טיפול שממוקד בכם ובהעדפות שלכם. מי שרוצה לראות את השאלון יכתוב לי בבקשה - זו לא התחייבות למלא אותו. הכתובת שלי היא [email protected] המון המון תודה לכל מי שמוכן לעזור, סיון ואורית

סיון ג

New member
השאלון מיועד גם לשונאי קלינאיות ../images/Emo13.gif

גם אם אין לכם אף מילה טובה להגיד על הטיפול שעברתם, נשמח מאד אם תקדישו עשר דקות מזמנכם למילוי השאלון שלנו. זה יעזור לנו מאד בסמינריון ובחיים המקצועיים. שוב תודה, סיון ואורית - [email protected]

shuky63

New member
נו חבר'ה זה ההזדמנות להגיד לקלינאי

התקשורת מה אתם חושבים עליהם.מה יותר טוב מזה?

אפשר לשלוח לי .....

ובכלל , איך קלינאי יכול לעזור לנו בענין אם הוא מעולם לא חווה את "הגמגום" ? אשמח לתשובתך בתיה

spidergirl

New member
בתיה

למה זה משנה אם המטפל חווה את הגמגום או לא? אני חושבת שכל עוד יש לו שיטה שעובדת ומקלה, זה לא משנה.

סיון ג

New member
תשובה לבתיה

בתיה, זו שאלה שקשה לי מאד לענות עליה. ברור לי שאדם שאינו מגמגם לעולם לא יוכל להבין באמת איך מרגיש אדם מגמגם. לזכותה של המרצה הנהדרת שלנו לגמגום ייאמר, שבמסגרת הקורס היא ביקשה מאיתנו לגמגם בכוונה במקומות ציבוריים ובשיחות טלפון, כדי לנסות בכל זאת לחוות משהו מהתחושות שהגמגום מעורר ומהיחס שמתקבל מהסביבה. אני ממש לא משווה את זה לגמגום אמיתי, אבל זו התנסות שנתנה לנו משהו. אני לא מגמגמת, אבל אדם קרוב לי כן, ואני לומדת ממנו המון. בעצם הדרך היחידה שלנו הסטודנטים ללמוד על החוויה הסובייקטיבית של הגמגום היא להקשיב לכם. זו הסיבה לנוכחות סטודנטיות באירועי אמב"י (זו ממש לא חובה לימודית, אף אחד לא רושם לנו נוכחות). מאד העציב אותי לקרוא כאן שנוכחותנו גרמה לחלק מהאנשים לתחושה של "גן חיות". זו ממש לא היתה הכוונה של אף אחת ואני מאד מאד מצטערת אם זו התחושה שנתנו לכם. אני לא מתכוונת לשמש כאן כסניגורית של כלל קלינאי התקשורת המטפלים בגמגום, אני לא חושבת שיש לי את הכלים לכך בשלב זה. אני אישית כן חושבת שטיפול של קלינאית תקשורת יכול לעזור. לא בהכרח להעלים את הגמגום, אבל כן להגביר את כמות השטף, ולעזור בתחומים אחרים - בהתמודדות עם הגמגום ובהפחתת ההמנעות מדיבור. אבל זו רק דעתי. ואגב, האדם המגמגם הקרוב אלי (שלא מעוניין להחשף) הוא שונא קלינאיות מושבע. יש לו סיבות טובות לכך. ואני מכבדת את דעתו ואת דעתם של אנשים אחרים שחשים כמוהו. אני מקווה שעניתי לשאלה שלך.

סיון ג

New member
השאלון (קובץ word)

אני מצרפת את השאלון שלנו, כולכם מוזמנים לקרוא אותו. נשמח מאד אם תחליטו למלא ולשלוח לנו אותו בחזרה - [email protected] המון תודה! סיון ואורית

אני מוכנה לשתף פעולה

ואולי לתרום במשהו לקהילת הקלינאיות העתידית. אם לא למעני אז למען הדור הבא. אשתדל לשלוח עד סוף היום.

R O N Y1

New member
עוד קלינאי תקשורת שמחפש שפני ניסיון

איזה יופי איזה דרך קלה מצאה ה"קלנאית תקשורת"לעשות עבודת גמר או סתם בדיקות מענינות! אני לא יודע אבל למה מביאים למוצצי כסף האלו להיכנס לאתר?!הרי זה אתר תמיכה!!איזה אינטרס יש להם מעניין... מעניין כל מה שאני זוכר מהקלינאי תקשורת זה שהם יודעים בול על השניה מתי ניגמר הטיפול ואיך שהם מסתכלים על הלוח שנה ואומרים בטון סמכותי "תגיע ביום זה וזה "וכמובן אומרים "שיש שיפור ניכר בדיבור כדי שנמשיך לבוא! בכל הכנות לא היה שום שיפור בדיבור למעט השיפור בחשבון הבנק של אותו קלינאי תקשורת !!!!!!!!!! נ.ב מעניין השיפור בדבור התחיל שעזבתי את קלנאי התקשורת ולקחתי את עצמי בידיים RONY

סיון ג

New member
רוני

רוני, אשמח אם תקרא על נושא המחקר שלנו בהודעה המקורית. המחקר עוסק בהשקפות של אנשים מגמגמים לגבי טיפול אצל קלינאי תקשורת, ודווקא בגלל דעתך החריפה בנידון נראה לי שהנושא רלוונטי לגביך. נודה לך מאד אם תחליט בכל זאת למלא את השאלון שלנו, כדי שגם לדעות האלו יהיה ייצוג במחקר. סיון ואורית

סיון ג

New member
תודה לכולכם ../images/Emo39.gif

המון תודה לכל מי שטרח ומילא את השאלון שלנו, עזרתם לנו מאד. נשמח לקבל שאלונים מכל מי שעדיין לא פנה אלינו ומעוניין להשתתף. ככל שיותר אנשים ימלאו את השאלון, יהיה למחקר יותר תוקף ויותר קלינאים יתעניינו בו. סיון ואורית - [email protected]

לסיוון , העברתי אליך שאלון מלא בלינ

אשמל לעזור או לענות על שאלונים נוספים בהצלחה בתיה נ.ב : כולם יכולים לעיין בתשובות שלי (חברי הפורום

סיון ג

New member
תודה לבתיה, והערה חשובה לכולם

בתיה, קודם כל, המון תודה על העזרה.
חשוב לנו מאד שהשאלון ימולא אישית ע"י כל אחד ושהתשובות לא יושפעו מתשובותיהם של אחרים. לכן אני מעדיפה ששאלונים לא יפורסמו בפורום עד לסיום איסוף השאלונים (בעוד חודש בערך). אחרי שכל המשיבים הפוטנציאלים יחזירו את השאלון, אין שום בעיה שכל מי שמעוניין יפרסם את תשובותיו בפורום. אגב, כשנסיים לכתוב את המחקר אשמח לשלוח אותו לכל המעוניין. מאד אודה לך אם תורידי את הלינק לשאלון לעת עתה (יש אפשרות לעשות זאת? אולי לפנות למנהל הפורום?). מצטערת על הטירחה...

R O N Y1

New member
סיון סוף סוף ניגמר הסיוט איתך ..

את ממש בדרך הנכונה את לא שונה מכל הקלנאיות תקשורת אני בטוח שתנצלי את המגמגמים כמו שניצלת אותם בפורום . אני לא מבין איך יש לך את החוצפה לעשות לעצמך פירסום בפורום חסר רק שתקבעי לנו זמני טיפול אצלך .... עצה שלי שתתחילי לטפל במגמגמים תראי שהכסף מתחיל לזרום יופי, את תראי שהמגמגם יתן הכל בשביל התקווה להפסיק לגמגם .ואת תנצלי את התקווה עד תום. אני לא יכול להסתכל עלכם כי אם היית רואה את הפרצוף שלכם במראה היית.... נו טוב למה אני מתרגז שיהיה לך בהצלחה בעצם את תצלחי את בדרך הנכונה ... RONY

avi9

New member
רוני,הסברת שאתה שונא עד מוות

קלנאיות תקשורת. אינך חייב לעשות זאת בכל הודעה ובלשון כה בוטה. אל תענה לבקשתה,אבל יש נימוס מינימלי וההתקפה על תלמידה שניסתה בטקט רב להשיג חומר לצורך לימודיה לא היתה במקומה. זה לא גבורה להיות אלים מילולית על ילדה מאד מנומסת! יש לך מטען רב מאד לפרוק, תפרוק אותו על מי שגרם לך!! לך למשרד של הקלינאי/ת שגרם לך עוול ותהפוך שולחן או תתבע אותו בגין הונאה, אבל אל תהיה גיבור על ילדות,זה חוכמה של אנשים חלשים מאד!!

R O N Y1

New member
מה הכוונה גיבור על ילדות "הרהורים"

אם מדברים על גיבור על ילדים אוליי זכור לך שהתנפלתה על רובין והוא רק בן 16. אותה קלנאית בת 23 או יותר ותאמין לי שהיא לא צריכה את ההגנה שלך .אותה "ילדה מאוד מנומסת". אתה לא מכיר אותי אז אל תקרה לי בשמות"חוכמה של אנשים חלשים מאוד ". אני רואה שאתה לא מבין, אני אף פעם לא יפגע במגמגמים או יגרום להם רע אז אל תיתגרה בי .תאמין לי שהדבר הכי קל בעולם זה לפגוע במגמגם!! נ.ב אני לא טיפוס שהופך שולחנות.... RONY

avi9

New member
רוני,אני משתדל להתעלם ממך, אבל יש

גבול. אני לא יכול להתעלם כשמכים,בעל חיים,או להבדיל ילד קטן. או כשיורדים בצורה אלימה על ילדה שלא פגעה בך וכל חטאה שבקשה בעדינות שיתוף פעולה. אני מניח שאינך מבין זאת וחבל.

למעלה