מצטערת לנדנד אבל...
רציתי לספר לכם קצת על המחקר שלנו בתקווה להשיג קצת יותר היענות
הרעיון המקורי למחקר עלה בעקבות הרגשה שלנו (שלי ושל שותפתי למחקר) שמגמגמים באופן כללי לא כ"כ אוהבים קלינאיות תקשורת. חיפשנו חומר בספרות בנושא עמדות של מגמגמים כלפי טיפול בדיבור ולא מצאנו כמעט כלום - יש המון מאמרים על עמדות של קלינאיות כלפי מגמגמים והשקפות של קלינאיות לגבי טיפול בגמגום, אבל אף אחד לא בדק את זה מהכיוון ההפוך. אז הנושא שלנו הוא השקפות של אנשים מגמגמים לגבי טיפול אצל קלינאי תקשורת. אנחנו בודקות מה אתם מרגישים שעזר לכם בטיפול שעברתם ומה לא, אילו גישות טיפוליות הכי יעילות מבחינתכם, עד כמה הטיפול השפיע בתחומים השונים, איך אתם מעריכים אספקטים ספציפיים של הטיפול ומה דעתכם על הקלינאית (בלי להזכיר שמות, כמובן). כל זה כדי להבין מה חשוב לכם למצוא בטיפול - וזה לדעתי נושא שלכל אדם מגמגם יש מה להגיד בו. בהנחיית רותי עזרתי בנינו שאלון שמורכב משאלות סגורות ומעט שאלות פתוחות קצרות, להערכתי לוקח כעשר דקות למלא אותו. השאלון בעילום שם ואף אחד לא ייקרא אותו חוץ ממני ומשותפתי למחקר (אפילו לא רותי). ושוב אני רוצה להדגיש את חשיבות הנושא לכל האנשים המגמגמים. זו באמת ההזדמנות שלכם להראות לנו מה אתם חושבים. אז נכון שזו "רק" עבודה סמינריונית ואנחנו רק סטודנטיות שנה ג' ולא מומחיות עולמיות לגמגום, ונכון שככל הנראה העבודה שלנו לא תשנה את כל ההתייחסות לטיפול בגמגום בישראל. אבל זה כן איזשהו צעד בכיוון של טיפול שממוקד בכם ובהעדפות שלכם. מי שרוצה לראות את השאלון יכתוב לי בבקשה - זו לא התחייבות למלא אותו. הכתובת שלי היא [email protected] המון המון תודה לכל מי שמוכן לעזור, סיון ואורית
רציתי לספר לכם קצת על המחקר שלנו בתקווה להשיג קצת יותר היענות
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)