מצטרפת חדשה - אפשר?

מצטרפת חדשה - אפשר?

שלום לבנות הפורום היקרות, בימים האחרונים וממש בלי אזהרה מוקדמת כמעט (אף פעם לא חשבתי על הנושא ברצינות עד לפני שבוע בערך) התחלתי לחשוב המון על לידה בבית. כמה סיפורי לידה ומאמרים שקראתי גרמו לי להתעניין בנושא ואני מוצאת את עצמי נעזרת (באופן סמוי עד עכשיו) גם בפורום הזה. יש לי תחושה טובה לגבי לידה בבית, גם כי יש לי הרבה אמון בגוף שלי (יחסים טובים איתו בדרך כלל, מרגישה שהוא משרת אותי נאמנה ומאותת לי באופן ברור כשהוא צריך משהו), גם כי כאב זה לא משהו שמפחיד אותי בצורה קיצונית, וגם כי יש לי חשדנות כלפי כל מה שמקובל להגיד, ומה שאנשים רגילים לחשוב, בלי לצאת מהקופסא שלהם. אני מבינה שלמדע הרפואה יש צורך להצדיק את קיומו ולכן רופאים וברי סמכא בתחום לא ימהרו להמליץ לוותר על שירותיו, ואני מתחברת מאוד לתובנה שבפעולה כל כך גופנית כמו לידה, כמה שיותר אנשים והתערבויות בסביבתך רק יעכבו ויפריעו להתפתחות טבעית. בכל אופן, בינתיים אני עדיין בהתלבטויות. לא מכירה באופן אישי אף אחת שילדה בבית, ובסביבתי הקרובה אני לא מצליחה לחשוב על הרבה אנשים (או בכלל על מישהו) שלא יחשוב שאני קצת פסיכית אם אעלה את הרעיון. בן הזוג עבר משלילה מוחלטת לפני כמה ימים למחשבות חיוביות באופן לא מחייב, אחרי שנתתי לו לקרוא סיפור לידת בית וזרקתי כמה נקודות למחשבה אתמול. זהו, יצא קצת ארוך, אבל אני אשמח לפגוש אתכן כאן, ללמוד ולשתף בחודשים הקרובים. שנה מוצלחת לכולנו!

ואו, נראה לי שצריך

אומץ רב במיוחד כדי ללדת תאומים לידה ראשונה בלידת בית.... אבל תודה על הקרדיט

mamadan

New member
בכל מקרה.. אני ממליצה בחום

על לידת בית, עברתי שתי לידות, (השלישית בדר כנראה), אחת בבית חולים ואחת בבית, והיום, יש רק אופציה אחת מבחינתי. רק המחשבה של ללדת בבית חולים מצמררת אותי, אפילו שלא חוויתי שם לידה קשה מבחינה פיזית. זה מנוגד בתכלית להשקפת העולם שלי.

כרמית מ.

New member
יעזור לך לפגוש באופן אישי

מישהי שילדה בבית? גם כאן, וגם ב"באופן טבעי" וב"אמנות הלידה" יש לא מעט נשים כאלו, ואני מאמינה שרבות מהן יהיו מוכנות להפגש איתך, אם את מהסביבה. ב"באופן" יש גם את הקו_החם_ללידות_בית - שנועד בדיוק למטרה הזו.

איזה יופי שבאת ../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה! אני בשמחה אפגש איתך אם את מרגישה צורך לפגוש אישית יולדת בית. נשמע לי שאת בכיוון הנכון. לוקח זמן להיכנס קצת לעיניינים אבל עצם זה שהתחלת כבר להשפיע לטובה על בעלך מראה שאת באמת מתחברת לזה. הרבה פעמים נשים אומרות שהן מוותרות על לידת בית בגלל בן הזוג. לדעתי, מצב כזה מראה שהאישה לא לגמרי שלמה עם הרעיון. ברוב המקרים אם האישה ממש שלמה ורוצה את זה, בן הזוג ילך איתה. ממליצה לך לקרוא כמה שיותר מאמרים בנושא וגם סיפורי לידה וכשתרגישי מוכנה אז גם להפגש באופן לא מחייב עם מיילדת בית (ביחד עם בן זוגך). תרגישי בנוח לשאול כאן כל שאלה ולשתף בחוויותיך

תודה רבה על כל התגובות../images/Emo13.gif

זה מחמם את הלב (לא יודעת למה אני כ"כ נרגשת....) מעריכה מאוד את כל ההמלצות, תודה לכולן ויום נהדר!

את נרגשת כי זה מרגש ../images/Emo13.gif

אותי בעיקר ריגש בהתחלה לדעת שסוף סוף מצאתי את מקומי. עוד לפני שנכנסתי להריון הזה התחילו לקנן בי מחשבות ספורדיות על לידת בית, אבל ברגע שהתחלתי להתעניין יותר ולהכנס לפורום הזה בעיקר, הרגשתי שאני בבית. שזה הכי מתאים לי. וזה מאוד מרגש
.

debby12

New member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שבי עימנו בנחת ותני לעצמך להתבשל עם הרעיון. האמת היא שיש הרבה מה לקרוא ולחשוב - ויש פה כמה מומחיות רציניות <לא, לא אני>, אז הגעת בהחלט למקום הנכון ללמוד ולקרוא על הנושא. לדעתי אחרי שאוספים קצת יותר מידע אז כל ההתלבטויות נגמרות.... אבל אני מודה שאני כנראה כבר לא אובייקטיבית. בינתיים שיהיה הריון רגוע עם רמת מעקב שמתאימה לך.

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה גבינ"צ!!

כך בדיוק היה אצלנו עם בן הזוג: הוא התחיל מ"את מטורפת" ו"בשביל מה הם למדו רפואה כל כך הרבה שנים"... אחרי הנקודות למחשבה שזרקתי לו הוא התחיל להתעניין יותר, ואז קראת את "ללדת בבית" ונשבה.

למעלה