מצטרפת חדשה - אפשר?

swann

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

באמת חשבתי לי מתי יראו אותך פה
אחרי הדיון בפורום הריון. הפורום הזה מצוין לא רק למי שכבר החליטה, אלא גם עוזר בהתלבטויות ובעיקר חומר הקריאה מרתק ויכול להכניס אותך לפוקוס בעניין הזה. שיהיה בהצלחה!

ס ו ל ה

New member
ברוכה בבואך... הגעת לפורום מקסים

אני אישית הולכת וצומחת (ומשמינה) לי כאן, תקראי דפים קודמים, סיפורי לידה וכו'.... יש הרבה מה ללמוד, והרבה תהליכים לעבור. פשוט תני לעצמך להפתח למחשבה שיש כזאת אפשרות של לידת בית. אחד הדברים שהביאו אותי להבנה שזה נכון לי הפעם, זו המחשבה שאני לוקחת אחריות על התהליך הנפלא הזה שקוראים לו לידה. זה שלי ואני הכי נוכחת שאפשר! עצם ההרגשה הזו מרגשת ומחזקת. בכל אופן יצא לי קצת ארוך. שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחרו.

vashti72

New member
באתי להצטרף ואת מי אני פוגשת....../images/Emo8.gif

אז שלום לכולכן - אני פותחת השרשור בפורום השכן... מאד רצינית במחשבותי. יש לי המון שאלות והתלבטויות אבל כשאני אחשוב מה בדיוק אני רוצה לשאול אני אעשה זאת

את גדולה!

תדעי לך שכשפתחת שם את השרשור חשבתי לי, איזה מזל שיש אותך, בי המחשבה רק התחילה לקנן באולי ובכאילו, ואת יצאת בצורה הכי ברורה לשאול את כולן מה דעתן. ותראי איזו תהודה תפסת שם!

ברוכה הבאה גם את ../images/Emo24.gif

את מוזמנת לשאול כל שאלה שתעלה בראשך, וגם ממליצה לקרוא במאמרים והקישורים ובכלל כל החומר שמוצע פה בפורום.

ברוכה הבאה וסחתיין על פתיחת השירשור

אני זוכרת שכשאני בזמנו ניסיתי לפתוח שירשור על הנושא בפורום השכן (לפני כ- 9 חודשים) הייתה דממה מוחלטת, ממש דום שתיקה, אף אחת אפילו לא הגיבה. הבנתי אז שאין לי כ"כ מה לדבר על הנושא בפורום ההוא. בגלל זה בער בעצמותי לפתוח את הקומונה שהפכה בסוף לפורום הזה. ממש כייף לי לראות איך המודעות לנושא הולכת וגוברת.

מצטרפת למחמאות לושתי

אני חושבת שזה היה גם עיתוי מוצלח, כי זה היה בדיוק כמה ימים אחרי השרשורים על הכתבה בשבעה ימים על מישל אודנט, וכשרבות בפורום היו תחת הרושם של החוויה המתסכלת של ספיאיה מניסיון ללדת טבעי בבי"ח כשהכל הולך נגדך. ואז השאלה הזו כאילו ממש התבקשה ועובדה שהיא הכתה גלים (גם אם מספר השוקלות ברצינות הוא קטן, זה בכ"ז עורר הרבה מחשבות גם אצל אחרות).

debby12

New member
מנהל
ברוכה הבאה ושתי

שמחנו למלא לך את השרשור שם... האמת היא שהופתעתי גם אני מזה שהוא לא נקטל שם באופן מידי. בדרך כלל יש פחות סובלנות לנושא... (אפילו ברמת הדיון בלבד)

אתן פשוט מקסימות../images/Emo24.gif

באמת כיף להיות פה.
תודה על המחמאות על התל"מ (הפוטוגני
), אבל אני באמת לא מייחסת לו הרבה חשיבות. כבת לאמא שילדה את שני ילדיה בסוף שבוע 42 אני מצפה ללדת לפחות באמצע יוני...

תות בר

New member
מנצלת את ההזדמנות להצטרף גם...

אנחנו בממלכת לידות הבית - הולנד. זהו הריון ראשון שלנו ואני מרגישה שנתתי את חלקי לבתה"ח כי ההריון הזה נוצר לאחר מאמצים רבים בעזרת הפריית מבחנה. הטיפולים היו, כאמור, לא פיקניק, אבל דווקא יצאתי מחוזקת מהם מבחינת האמונה בגוף שלי ובתפקוד שלו. מה שחיזק אותי גרם לעירעור מוחלט של בעלי בגוף שלו, העולם התערער בבת אחת והוא לא מוכן לחזור על זה בשנית. ההריון עובר לו (לבעלי... לא לי...) מאוד מאוד קשה פיזית. אין אין אין מה לדבר איתו על לידות בית!!! אז הנה אני כאן מתה לנסות ללדת בבית עם אותה מיילדת שאמורה ללוות אותי בביה"ח. התוכנית הנוכחית היא שהמיילדת מגיעה הביתה ומלווה אותי עד פתיחה של 5 ואז נוסעים ביחד לביה"ח להמשיך את הלידה שם. ואני שואלת - אם כבר עד 5 אז למה לא עד הסוף???????? אבל קשה לי לשכנע את הבעל, מבקשת את עזרתכן לטיעונים. ושאלה נוספת טיפשית אבל מטרידה - הבית שלי כולו עם שטיח מקיר לקיר, איך בכל זאת שומרים על השטיח? לגבי הלידה עצמה, יש לי חבילת לידה עם האיבזור הנחוץ, אבל מה עם השלב הראשון? תודה וסליחה על מבול השאלות

c 2 4

New member
מניסיון טרי טרי (יומיים)

אמנם ילדתי בבריכה, אבל בחדרים יש שטיחים מקיר לקיר והיה שלב שעברתי מהבריכה למיטה כדי ללדת את השיליה- ואין סימן על השטיחים. השתמשנו בוילון מקלחת ועליו עיתונים (כדי שלא יהיה חלק) ואפשר גם להשתמש במעין גזות ענקיות סופגות (באנגלית זה underpads).

תות בר

New member
תודה על התשובה ../images/Emo140.gif

אגב, מזל טוב!! במהלך היום, כשניסיתי לחשוב על הנושא, חשבתי לפרוס שני מזרונים כאלה של טיולים ומעליהם סדין, ושזה יהיה "משטח הלידה" שלי במידה ואני אדמם. בכלל מדממים עד השלב האחרון? האם זה ריאלי?

כרמית מ.

New member
לפעמים...

מזרוני טיולים (בהנחה שהכוונה היא לדקים, המתגלגלים) נשמעים לי דקים מדי. צריך להיות נוח לעמוד על שש בלי שיכאב בברכיים. (גם מתחת לבריכת לידה כדאי לשים מזרונים, מאותה סיבה).

אשכר ש

New member
ברוכה הבאה גם ../images/Emo13.gif

מסכימה איתך לגמרי, עדיף כבר להשאר בבית. נראה לי שלצאת מהבית בשלב כזה זה מאוד מרגיז ויכול להרוס מהלך טוב של לידה. אל תשכחי שאת זאת שיולדת ולכן, אין סיבה שלבן זוגך יהיה מין "וטו". בהחלט חשוב שהוא יתמוך, ולכן את באמת צריכה לדעת אילו דברים לתת לו לקרוא או לספר לו בע"פ שיוכלו להניע אותו מהסירוב המוחלט. בדיוק גבינת צאן שיתפה, שמתן סיפורי לידה לבעלה, עזרו בקבלת תמיכתו (החלקית בתור התחלה, וגם זה משהו). אני מציעה לך קודם כל ממש להיכנס לעיניינים, ע"י קריאת מאמרים כאן בפורום, ומעבר על האתרים שנמצאים בקישורים (האתר של אילנה שמש עונה על הרבה שאלות). אחרי שתרגישי שישי לך מספיק אינפורמציה, תערבי אותו יותר. אז יהיו לך הרבה תשובות לשאלות שלו ולא תעמדי מולו חסרת תשובות מבוססות. אני גם מאמינה מאוד, שאם *את* תרגישי שלמה לגמרי עם לידה בבית, הדרך לתמיכתו קצרה מאוד (ברוב המקרים). בתור התחלה- המלצה חמה על המאמר "לידה ראשונה בבית" ו"מה יקרה אם..."

vashti72

New member
אהלן... אני מתחילה לשאול../images/Emo3.gif

1.מה לגבי הטענה שלידה ראשונה עדיף לעשות בבית חולים כדי לראות איך אני בלידה(נגיד אם אני צרה, או שהלידה לוקחת המון זמן והעובר נכנס למצוקה...) 2. האם אין מצבים בלידה שמתפתחים מידית למצב מסוכן? התחלתי קצת לדבר עם הסביבה על זה וכמובן שיש על זה עליהום!!!! אבל כשמתחילים לשאול אנשים כמה הם יודעים על הנושא - הם לא! זה הרגשה של מסע הפחדה נגד לידות בית! סתם לחלוק...

vashti72

New member
יו אני אהבלה... רק עכשיו ראיתי את

הקישור למאמרים... נו טוב טמטמת הריון קלה

vashti72

New member
וואו קראתי את המאמרים - שאלה

קודם כל זה מדהים איך כל שאתה שלי - נענתה שם! השאלה שלי האם נכון להניח כי מה שהמיילדות בבריטניה קיבלו הכשרה לעשות גם המיילדות פה הוכשרו לעשות?

סטיוויה

New member
לגבי הטענה הראשונה

היא די מופרכת מיסודה. מה זאת אומרת לראות איך אני בלידה? למה צריך בי'ח בשביל זה?תראי,אין כזה דבר "צרה מידי". נשים יולדות משחר ההסטוריה האנושית. נשים קטנות,נמוכות,רזות.אישה צריכה לדעת,להאמין שהיא מעבירה בתעלת הלידה שלה תינוק,שהיא נפתחת לקראת הלידה.כשאישה נמצאת במצוקה ריגשית בזמן הלידה היא לא נפתחת כמו שצריך כי גופה משחרר אדרנלין במקום אדורפינים. לגבי לידה שלוקחת המון זמן-המון זה דבר יחסי. לידה ראשונה יכולה לקחת יותר זמן באופן יחסי(ולא וודאי)-דווקא זה מביא למצב של התערבות יתר כשאת נמצאת בסביבת בי'ח,סביבה שלוקחת את הלידה שלך כמאורע פתולוגי ולא טבעי. זאת אומרת שיש דן-ליין. אם את לא נפתחת ככה וככה תוך ככה וככה זמן מתחילים להתערב לך בלידה,בקצב הטבעי שלך. ואז הגוף מגיב בקטסטרופה. את בני הבכור ילדתי בבי'ח,לצערי.לידה שהתחילה בירידת מים והתקדמה באופן עקבי אבל איטי. אם הייתי בבית,עם תמיכה נכונה ומיילדת מקצועית,היו נותנים לי מרחב ללדת בקצב שלי יחד עם מעקב צמוד ואחראי וללא התערבות מיותרת. לצערי בבית החולים הגעתי להתערבויות שגררו התערבויות שגררו לניתוח קיסרי מיותר לגמרי. אפשר להכנס למצב לא חיובי גם בלידת בית.נניח,אם אין לך תמיכה מוצלחת בלידה אפילו אם היא בבית.או אם יש לך פחדים לא מעובדים ורגשות מעורבים לגבי הלידה והפרידה מתקופת ההריון. לידת בית לא תמנע תסריט של התקדמות איטית. ויש גם סיפורים של לידות שהתחילו בבית ונתקעו. עברו לבי'ח ושם הסתיימו בהצלחה. לסיכום,טוב שאת כאן,טוב שאת שואלת ומתעניינת ואני בטוחה שתוך חודש תדקלמי בע'פ ומתוך שינה את כל התשובות לשאלות שלך (-:

תות בר

New member
תודה על קבלת הפנים ../images/Emo140.gif

תודה, קראתי את כל המאמרים האלה וכבר התחלתי לגמוע את ספרה של אילנה שמש. העלאתי את הנושא בפני הבעל, שלא קיבל את זה בצורה הכי הכי, אבל הוא מעכל. הטענה הנכונה שלו שכל המאמרים האלה מגמתיים והוא התחיל לחפש מאמרים הפוכים שמעידים על הסיכונים. אולי המאמר של "מה יקרה אם..." יעשה את העבודה, כי בסה"כ אני מבינה אותו.... הוא פשוט דואג ורוצה שהכל יהיה בסדר. מחרותיים אני אפגש עם המיילדת ואכין אותה גם לאופציה של לידה מלאה בבית. האופציה של נסיעה לבי"ח (שהוא, אגב, במרחק 5 דקות נסיעה) תמיד תהיה. תודה למגיבות, בנתיים גומעת גם אתכן

כרמית מ.

New member
כשמחפשים את המאמרים ההפוכים

צריך לשים לב: א. שאלו לא סתם הפחדות לא מבוססות (בכל מאמר/כתבה על לידת בית, מביאים את הרופא שאומר את המנטרה הקבועה שזה נורא מסוכן, ואי אפשר לדעת איזו לידה תסתבך. אלו רופאים שלא מעודכנים במחקרים, וכנראה מעולם לא ראו לידת בית). ב. אם מחקרים - שהם כוללים רק לידות בית מתוכננות (לידות בית לא מתוכננות נחשבות ללידות בסיכון גבוה), ולראות איזה לידות הם כוללים (המחקר היחידי שאני מכירה לגבי לידות בית מתוכננות, שבו התוצאות בבית היו גרועות יותר, הוא מאוסטרליה. שם א. מיילדים בבית גם לידות בסיכון גבוה, שבארץ מיולדות רק בבי"ח. ב. המרחקים שם מבי"ח הם מאד מאד גדולים (ברמת מסוק)). לגבי הספר של אילנה שמש - בהחלט מומלץ לקרוא אותו, אבל לזכור שגם בנושאי לידת בית יש יותר מגישה אחת, גם בארץ, ולא כל המיילדות הן אילנה שמש (לטוב ולרע).

למעלה