מציאת עבודה בהייטק בניו זילנד

vrache

New member
מציאת עבודה בהייטק בניו זילנד

שלום לכולם
אני ובעלי (והילדים) שוקלים להגר לניו זילנד לכמה שנים.
אני מנהלת פרויקטים בהייטק , וחושבת לבקש SKILLED MIGRANT VISA, על סמך עבודה שאמצא.
השאלה היא מה הסיכוי שלי למצוא עבודה בניו זילנד?
על פניו ראיתי המון משרות רלוונטיות לתואר ולנסיון שלי. האם הם פתוחים לקבל קו"ח ולראיין אנשים מחו"ל?
במבחן הנקודות להגירה יצא לי 285. כלומר לא אמורה להיות לי בעיה לעבור מרגע שאמצא עבודה. לכן הכל תלוי בכך.
תודה לעונים.

vrache

New member
אולי לחדד קצת...

אני מחפשת תפקידים ב-IT. (קראתי בפורום שזה המינוח הנכון, מה גם שהנסיון שלי הוא מה-IT)
עבדתי בארץ גם בחברות הייטק וגם בחברות תקשורת ,בחברות ביטחוניות ובתחום הבריאות.
האם עדיף אולי להשתלב בחברה כדוגמת ABBOTT בארץ ואז להגיע לניו זילנד?
(לא כרילוקיישן כי הסיכוי שישלחו אותי הוא קטן אלא רק כדי שיראו חברה מוכרת בקורות חיים)

אמנון כ

New member
מציאת עבודה מישראל

אני אמנם בסידני ולא נ"ז אבל מנסיוני הסיכוי שיקבלו אותך לעבודה מרחוק הוא קלוש עד לא קיים.
&nbsp
נתחיל בזה שקודם צריך וויזה ואישור עבודה ורק אחר כך אפשר בכלל להגיש מועמדות לרוב התפקידים.
נמשיך בכך שיש הרבה מועמדים מקומיים על כל משרה ואלא אם יש לך ממש נסיון סופר-רציני במשהו סופר-ספציפי שאף אחד אחר לא יכול לעשות, כנראה שאף אחד לא יביא אותך בחשבון. ונסיים בכך שבתור מנהלת כ"א לא היית טורחת אפילו לפתוח את קובץ קורות החיים של מועמד מהודו או תורכמניסטן אם היית מקבלת אימייל שכזה.
תמיד יש סיכוי מסוים שתיפלי על מישהו שבדיוק מחפש ממש אותך ואין לו שום אצעה אחרת, אבל הסיכוי באמת לא גדול בלשון המעטה.
&nbsp
אם את רצינית בעניין ההגירה, שווה לעשות את הניירת ולעבור את כל התהליך ואז לבוא ולחפש עבודה מבפנים.אם כל העניין זה רק בשביל חוויה לכמה שנים, חפשי חברה ישראלית שתעשה לך רילוקיישן.

vrache

New member
אבל כדי לקבל אשרת עבודה צריך עבודה

אומנם המקצוע נדרש, אבל אם קראתי נכון באתר של משרד ההגירה, צריך הצעת עבודה אחרת לא יאשרו אותי. או שאני טועה?

ANZ1

New member
הביצה והתרנגולת

זאת בעיה ידועה בניו זילנד
ברוב מודעות הדרושים כתוב כדרישה או כשאלה
האם יש לך אזרחות \ תושבות \ ויזת עבודה
ולמי שאין לא יקראו את קורות החיים שלו
מצד שני כדי לקבל את אלו צריך הצעת עבודה

איך אפשר לגשר על הקונפליקט ?
דרך קשרים מקומים, על ידי עבודה בחברה שיש לה סניף בניו זילנד, על ידי הגעה פיזית לניו זילנד ודפיקה על הדלתות,
הרבה מגיעים לניו זילנד דרך לימודים, נרשמים לתואר מתקדם, ככה גם יוצרים קשרים, גם מקבלים ויזת עבודה וגם מקבלים תעודה והכרות מקומית.
אבל אם אתם באמת רוצים ומוכנים לשלם, הנה דרך אחת, כנראה תעלה כסף והרבה, יש סוכנות הגירה ידועה ויקרה, שמחברת בן עובדים זרים שמחפשים עבודה וויזה, ובין חברות שמחפשות עובדים ולא חושבים על העסקת עובדים זרים.
http://www.immigration.co.nz/immigration-blog/post/we-have-some-it-roles-fill/
מה שכן ,אני יכול להבטיח לך שהם מקצועיים וישרים.

ואגב, המספר שכתבת בתור נקודות להגירה שיש לכם, הוא כנראה יותר מכפול ממה שבאמת יש לכם
מהגרים פוטנציאלים נוהגים לסמן רובריקות בנדיבות מוגזמת
ופקידי ההגירה נוהגים בדיוק הפוך
גם אם אפשר טכנית להגיע ל285 נקודות ואני בספק, היית צריכה ללמוד את התארים שלך בניו זילנד, ולעבוד כמה שנים בניו זילנד.
טבלת השאלות והנקודות מבלבלת, חלק גדול מהשאלות מתייחסות רק לדברים שהושגו בניו זילנד, השכלה או ניסיון, חלק אחר מהרובריקות הם שאלות של לבחור רק אחת מהאפשרויות ולא גם וגם.
מה שכן, סיכוי סביר שאם תקבלי הצעת עבודה וויזה, גם תוכלי להגר.

vrache

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת!!!

יכול להיות בהחלט שטעיתי. אבל יש רשימת תארים ורשימת מוסדות לימוד שמוכרים ע"י משרד ההגירה בניו זילנד, לצורך הנקודות בכל מדינה.
בד"כ מדובר באוניבירסיטאות - 2 התארים שלי מאוניברסיטת בר אילן שמופיעה בראש הרשימה.
שנית, יש גם רשימת מדינות שהנסיון בהם מתקבל ושווה ערך לנסיון בניו זילנד. ישראל היא אחת מהן (בכ"ז מעצמת הייטק).
אני לא אעשה את המעבר הזה , בלי עבודה ביד. נראה לי מפחיד מידי, ויותר מידי מה להפסיד.
אבל אני רוצה לבדוק את כל האפשרויות שפירטת. לראות מה נוכל לעשות כדי שהחלום הזה יתגשם.
האם הסוכנות היהודית יכולה לעזור בקטע הזה ע"מ לפתוח דלתות?
האם כדאי לעבור את מבחן האנגלית - האם זה יקדם את נושא הויזה? והאם בעלי צריך גם לעשות את המבחן באנגלית או שמספיק להגיע עם ויזה אחת, ולהסתדר שם?
שוב תודה !

ANZ1

New member
סוכן הגירה

מהקצת שכתבת
ברור דבר אחד, שאין לכם מושג
רוב מה שכתבת אפשר להכניס תחת הכותרת "דברים לא נכונים שישראלים חושבים על עצמם והעולם"
החל מהמחשבה שהסוכנות היהודית עוזרת להגירת יהודים, כן היא עוזרת להביא אותם לישראל
בכיוון השני היא עוזרת רק לשליחים שלה, שהתפקיד שלהם זה להביא עוד יהודים או לפחות את הכסף שלהם.
או שתואר מבר אילן שווה לתואר בניו זילנד, זה לא נכון, לא ברמה הטכנית ולא ברמה הפרקטית, מעסיק שיראיין אותך, מבחינתו בר אילן שווה לכל אוניברסיטה אחרת שהוא לא שמע עליה מבנגלדש או הודו.
והוא גם לא שמע שישראל היא מעצמת היי טק, הדבר היחידי שהוא יודע על ישראל שהורגים שם ערבים.
את הולכת להתחרות כשווה מול מהנדסים הודים וסינים.

כנראה שגם שאר הידע או הציפיות שלכם, על המעבר או החיים בניו זילנד נלקחו מאותו מאגר תפיסות עולם.
לכן, אני מציע לפנות לסוכן הגירה שגם יסביר לכם על התהליך, גם על המעבר, גם על רמת השכר והחיים שמצפה לכם, וגם יעזור לכם בחיפוש.
כי לענות על כל שאלה שלכם בניפרד, רק יעשה לכם עוד בלאגן במח.

vrache

New member
ברור שאין לי מושג, לכן אני שואלת

לא אמרתי שמישהו מכיר שם את בר אילן אלא שהוא נמצא באתר אינטרנט של משרד ההגירה ברשימת האוניברסיטאות המוכרות לצורך איסוף הנקודות שלו ותו לא.
ברור לי שלמעסיק המקומי אין מושג קלוש מה הן האוניבירסיטאות האלו, ומה הן החברות שעבדתי בהן.
השאלה היתה יותר בכיוון אם הסוכנות היהודית יכולה להמליץ על מעסיקים שפתוחים לקבל קו"ח זרים מחד ואולי יש להם קשרים בתעשיה מאידך שיוכלו לשים שם את הקו"ח ומישהו באמת יתייחס אליהם. (כמו בישראל נו,צריך קשרים)
אגב, כל ה"מחשבה" על הסוכנות היהודית היתה בגלל שגלשתי באתר שלהם והם מבטיחים הרים וגבעות אחרת לא הייתי חושבת בכיוון בכלל. הם מצהירים שיכולים לחסוך סוכן הגירה ב-10K$ . אתה צריך להבין שה"מחשבות האלו" נשענות על משהו. גם אצל הישראלים האחרים שאין לי מושג ירוק מי נגד מי.
לגבי הציפיות מהחיים בניו זילנד. אנחנו לא "משפרי דיור". אנחנו משפרי איכות חיים. אני מקווה שהחיים שם שלווים יותר מהארץ, ואין שם מלחמות פעם בשנה, ויש איפה לטייל. זה בערך עונה על הציפיות שלי. מוגזם?

Sweet Hereafter

New member
שווה לשקול גם את אוסטרליה

החיים בהחלט יותר שלווים מאשר בישראל, אין מלחמות פעם בשנה (אא"כ בוחרים להתגייס מרצון לצבא האוסטרלי ולשרת מעבר לים באחת המלחמות של ארה"ב) ויש איפה לטייל. חוצמזה, תושבי קבע של אוסטרליה רשאים לגור ולעבוד בנ"ז.
טיסה מאוסטרליה לישראל קצת יותר קצרה ולפעמים יותר זולה מאשר מנ"ז (ביקורים וכאלה).

vrache

New member
פחות התחברנו לאוסטרליה

הינו גם פה וגם שם ופחות התחברנו לאנשים ולמרחבים - המון מרחק וזמן להגיע ממקום למקום.
הערים הגדולות לא מושכות אותנו וגם האוסטרלים לא נתפסים כנחמדים במיוחד (ואולי רק צריך להבין את חודש ההומור שלהם).
זה סיבוב גדול מידי לנסות להוציא PR לאוסטרליה כדי לבסוף להגיע לניו זילנד.
ננסה בדרכים המקובלות ,ואם זה לא יעבור נשקול שנית.
תודה

Sweet Hereafter

New member
תגובה קצת מוזרה

מה זה אומר "היינו גם פה וגם שם"? גרתם? חייתם? עבדתם? התעריתם? או שרק ביקרתם? כמה זמן?
המרחקים באוסטרליה באמת יותר גדולים, אבל גם נ"ז זה לא בדיוק חיפה-ת"א. באמת צריך לבחור את המקום בתבונה, אם טיולים מרובים זה הדבר העיקרי, אבל גם באוסטרליה יש "כמה" אפשרויות הייתי אומר.
אנשים - אני לא חושב שיש איזשהו הבדל מהותי ועמוק בין האנשים בנ"ז ובאוסטרליה. בממוצע ("האיש הקטן ברחוב") זה כמעט אותו דבר, ובמילא מה שקובע זה אנשים ספציפיים שפוגשים מתוקף הנסיבות ומתחברים איתם, והרי כל אחד בסוף מסנן ומוצא לו את מי שהוא מתחבר אליו יותר.
דבר אחרון - אני לא מבין למה אתם חושבים שלהוציא PR לאוסטרליה זה סיבוב יותר גדול מאשר להוציא ויזת עבודה לנ"ז.

בכל מקרה - שיהיה בהצלחה, איש באמונתו יחיה.

vrache

New member
למה מוזר?

טיילנו גם פה גם שם, וחזרנו מאוהבים בניו זילנד כמו הרבה מאוד ישראלים.
באוסטרליה נתקלנו בחום קיצוני (נשרפתי תוך רבע שעה לגמרי למרות קרם הגנה ,ראה ערך חור באוזון), אנשים מאוד לא נחמדים, מרחקים אדירים בין מקום למקום, וגם מהפרוורים של ערים גדולות לא התרשמנו.
זכותינו. גם אם אוסטרליה היא יבשת, וסביר להניח שבפעם הבאה נתרשם יותר לטובה, עדין לא אומר שזה עושה לי חשק לעבור לשם. להיפך.
המטרה היא לא לעזוב את הארץ ולא משנה לאן. החיים שלנו בסה"כ נוחים ודי רגילים פה.
המטרה היא לעזוב כדי לחוות חוויות יוצאות דופן. להנות. לטייל - כן יש משמעות לכך שבסופי שבוע חצי שעה מהעיר אני יכולה להגיע לכל מיני מקומות מדהימים בלי לחזור על עצמי, בכ"ז ניו זילנד זה לא יבשת .
וזהו. לא עניין של אמונה, אלא של חוויות שונות. אני שמחה שהחוויה שלך היא שונה משלי.
אני אבדוק את עניין ה-PR , לראות מה הפרוצדורה והאם היא כוללת מגורים באוסטרליה - כי אז זה סיבוב גדול. אולי עדיף לי פשוט להגיע לניו זילנד לחפש עבודה כחודש חודשיים וכשאקבל הצעה לחזור עם המשפחה בצורה מסודרת? לא יותר קצר?
זו דעתי בכל מקרה....

Sweet Hereafter

New member
זכותכם לחשוב / להאמין במה שאתם רוצים

אני האחרון שאכפת לו אם תנסו להגר לנ"ז או לאוסטרליה או בכלל לא.

שיהיה בהצלחה.

ronenb75

New member
עוד אחד

שאם זה באמת יקרה, מה שאני בספק - זה יגמר בבכי.
אנשים שיטחיים עם סט החלטות כל-כך דבילי תמיד נכשלים בתהליך הגירה, אפילו אם היו דוחפים להם ישירות לעכוז ויזת VIP לגן עדן.

ronenb75

New member
עכוז. לא תחת

אני לא אמרתי שום דבר על תחתים. עדיין.
מעבר לזה, זהו איבר בעל חשיבות עליונה. נסה להסתדר בלעדיו שבוע. נראה מה יקרה.

vrache

New member
ועם רמת התגובה שלך אני בטוחה שאתה בן אדם מאוד "עמוק"

"מצטערת" מאוד אם אני נתפסת בעינך שיטחית אבל זה ממש לא עניינך מה סט ההחלטות שלי. מה גם שאני לא הולכת לפרט אותן ע"ג האינטרנט.
חוץ מזה שזה לא מעניין אף אחד כאן מה הן הסיבות שלי לקום ולעזוב את הארץ לכמה שנים.אין לך מושג מי אני ומה אני.
עדיף היה שלא תגיב בכלל.

Sweet Hereafter

New member
חשבתי שכבר כתבת מהן הסיבות:

"המטרה היא לעזוב כדי לחוות חוויות יוצאות דופן. להנות."

vrache

New member
חלק עזבו את הארץ בגלל תסמונת טורט כמו ידידך כאן למעלה

וחלק, כמוני , בגלל מגוון סיבות רחב שתקצר היריעה מלפרט, ואינו נוגע לדיון של מציאת עבודה. אשמח לפרט בפרטי אם זה מעניין אותך.
להנות היתה הסיבה למה דווקא ניו זילנד ולא אוסטרליה, כמו גם מזג אויר וכו. לא אומר שאני אפסול הצעת רילוקיישן לאוסטרליה שעדיין עונה על רוב הדרישות שלי.
וזה שאתם מוכנים להגן בחירוף נפש על אוסטרליה אומר לי שכנראה הרושם הראשוני מטעה ודווקא טוב לחיות שם. (ולא כולם חוטפים סרטן מהשמש כמו ידיד שלי

למעלה