מציאת עבודה

גילג2

New member
אולי תשנה את החתימה שלך, זה רעיון

"ומלבד זאת, יש להחריב את המרכז האוניברסיטאי באריאל"

lital10000

New member
התגובה שלך לא לעניין, מיותר לציין...

וידוע שהתואר שלהם במדמ"ח לא נחשב משהו, פשוט כי הם לא מוסד אקדמי טוב. מי שבשוק, יודע את זה. עוד לא יצא לי לפגוש בחברות שעבדתי ואני עובדת בהן, מישהו שלמד באריאל.

ביזיון למדינת ישראל - לקדם מוסד אקדמי שרמתו נמוכה, רק בגלל שיקולים פוליטיים. אבל בכנסת שמתנהלת כמו גנון, ובממשלה שמצפצפת על השיקולים הכלכליים שמעניינים לא מעט מציבור מעמד הביניים ומטה, למה כבר אפשר לצפות.

אני מבינה את העלבון שלך. כל מי שלמד בכל מוסד אקדמי, תמיד מרגיש קצת נאמן אליו וחש צורך להגן על שמו של המוסד. אבל גם אם הם ישתפרו מחר, יקח להם לא מעט זמן להוכיח שהם שווים משהו למרות השם שיצא להם. והשיקולים הפוליטיים שמקדמים אותם, יכולים לגרום למעסיקים לחשוב שהם אונ' בחסד פוליטי, ולא בזכות.

dckur

New member
לדעתי צריך להגיד את האמת

שהרמה של המוסד גם נקבעת לפי מי שהולך ללמוד אליו...

אין מה לעשות - מכללת אריאל היא לא יעד מועדף, ולכן מי שיכול להרשות לעצמו לא ללמוד שם - גם כדי לא להדפק מאיזה מראיין שנגד ההתנחלויות , וגם כי זו הייתה מכללה.

אבל עכשיו עם התקצוב, יש סיכוי שזה ימשוך אנשים איכותיים יותר - והרמה תעלה.

zaske

New member
ובנוסף

האם את מוכנה לחתוך בשכר שלך בשביל עבודה ראשונה שתתן לך נסיון? להרוויח 4500 ? 5000, 6000 שח?

zaske

New member
ועצה אחרונה

אני מניח שכל עבודה תספק אותך.
למדת מערכות מידע?
יופי, למדת קצת תכנות בתואר.
שבי בבית, כל יום שאת לא עובדת, 9 שעות , ותלמדי לפתח לבד. אפשר ללמוד לפתח לבד בקוד פתוח ,אנדרואיד, אתרי ווב, וכו'. להתחיל בקטן - אפליקציות קטנות, אתרים קטנים, ולהתקדם.
תוכלי להציג את זה כ"פורטפוליו" כשאת באה לראיונות , ויהיו כאלה שאולי יתרשמו ויעבירו אותך הלאה *גם* בגלל אוטו-דידקטיות שתפגיני, שהיא דבר מאוד חשוב בעולם הפיתוח (אבל נשאלת גם השאלה למה למדת מערכות מידע ולא מדעי המחשב, אולי תכנות לא מושך אותך?)

מירטל

New member
זסקה הזקן קיבל הרבה אש על התגובה

הראשונה שלו, ולכן אני מניחה שלתגובה הזו בכלל לא הגעת, וזה חבל, כי דווקא כאן יש לך את העצות הפרקטיות של איך בכל זאת ( למרות שיש לך תואר גרוע ממכללה שאינה תמיד נחשבת בשורה הראשונה של המכללות, ועוד שנה של חיפוש עבודה - ואני מניחה שכשאת מדברת על הקטנים את לא מדברת על חתולים, נכון?) לצאת מהמעגל שלך.

את לא עובדת? שבי ותלמדי חומר חדש, או שבי ותחזרי על החומר שלמדת.

במידה ויש לך ילדים, הייתי אומרת אפילו לוותר על לעבוד במקצוע, ולהכנס לאיזשהו מקום עבודה גדול ( חברת חשמל, משרד ממשלתי אינטל או אמדוקס) באיזושהיא משרה, אפילו בתור פקידה על שכר מינימום, הסיכוי להתקדם בתוך מקומות ללא ניסיון הוא גדול בהרבה מאשר להיכנס לתוכם ללא ניסיון.
אין לך ילדים? תתראייני גם למרכז וסעי ברכבת.

ותלמדי, בעיקר בבית, הדבר הכי גרוע זה להשאר במקום.

zaske

New member
מילא הייתי סנאטור כמו קאטו

למה את נותנת לי טייטל של "זקן" סתם?
זהו? 36 זה זקן?
אה, נכון, או 4 שנים אני הולך לעבוד ב Cole's (רשת סופרמרקטים גדולה באוסטרליה).

מירטל

New member
זקן הפורום....

jgut

New member
תראי זה לא פשוט למצוא עבודה

לבוגרים שאינם שייכים לשורה הראשונה של האוניברסיטאות\מכללות.
באזור הצפון עוד יותר קשה למצוא מאשר במרכז. השאלה האם תמצאי עבודה במרכז יותר, תוכלי להשקיע תקופה בנסיעות.
אני מתארת לעצמי שעם ילדים קטנים זה לא פשוט.

מה את יכולה כן לעשות, מעבר למה שזסקה הציע:
1. לבדוק האם הקורות חיים שלך כתובים בצורה טובה.
2. ללמוד היטב לכל הראיונות ולשלוט בחומר שבתואר.
3. אחרי כל ראיון לכתוב לעצמך את השאלות שנישאלו, לוודא שאת יודעת לענות על השאלות היטב לפעם הבאה.
4. מה זה אומר את?

אביבקיץ

New member
את יכולה להתחיל לחפש גם במרכז

אם בטעות תקבלי הצעה מפתה - תשקלי לעבור, או לנסוע כל יום.

אם לא תקבלי - זה ייתן לך תשובה מאד ברורה לגבי הסיכוי למצוא עבודה עם התואר שיש לך, ואולי תשקלי הסבה.

chroot

New member
אני לא בוגר עדיין, אבל אני יכול לנסות להמליץ

אמנם רק שנה ג', אבל אני עובד יחסית בתחום ובגלל שאני בזמן תפר של לחפש משרות אחרות טובות יותר, אני יכול אולי להמליץ לך קצת, שוב למרות שאת בעצם מקדימה אותי.

זה קשה לקבל ראיונות אם את סתם בוגרת ובטח אם לא מצטיינת,

אז דבר ראשון זה לטפל טוב בקורות חיים,

אני לדוגמה לא מצטיין, (ממוצע 80) מכיוון שאני עובד במשרה כמעט מלאה, אבל שמתי לעצמי מטרה להצטיין *בכל* הקורסים של המערכות מידע ובינתיים אני עומד בזה, ואת השורה הזאת הוספתי לקורות חיים. (זה עוזר)

דבר שני, להבין לאיזה תחום בדיוק את מכוונת בתעשייה וניהול, לבדוק בהצעות עבודה אילו כלים הם דורשים ולנסות ללמוד אותם בבית,

לדוגמה, הרבה חברות, דורשות שליטה מעולה באקסל, VISIO וכו'
זה דברים שאפשר להתמקצע עליהם בבית ללא בעיה, את כל השחזורים של המבחנים במבוא להנדסת חשמל כתבתי ב VISIO :)

ללכת לראיונות עבודה, להבין מה בעצם המכנה המשותף של כולם,
למשל אני שמתי לב שבכל המבחני מיון שהייתי בהם לתפקידים שקשורים לאפיון מערכות, השאלות המרכזיות היו על תהליכי WORKFLOW

חשוב להבין איפה את נופלת ולמה, ולנתח את זה

ושוב הכי הכי חשוב ואמרו פה גם לפני, זה לנסות ללמוד או לעשות משהו שתוכלי לכתוב בקורות חיים שיוכל לבלוט לעין, פרוייקט מסויים, שפת תכנות מסויימת, שליטה במערכות הפעלות מסוימות
משהו שיהיה עניין... אחרת קשה מאוד ואת תצטרכי להתפשר,

למעלה