מציגה את עצמי - אורית

Diana M

New member
טעות ביאטריס../images/Emo13.gif

התוצאה טובה ביותר. הבנתי כי אובחנת כלקויית למידה. ומדוע אני אומרת כי התוצאה טובה? מפני שכעת את יודעת מדוע את מגלה קשיים בטח לא מפני שהיית "עצלנית וטיפשה". היית ילדה לקויית למידה שלא ידעו לאבחן ולטפל בה כנדרש.

ronen1981

New member
גם אני אציג עצמי....ודיאנה

רונן נולד ב4.8.81 רווק חיפאי אתאיסט ציוני חופשי ליברלי. סטודנט להנדסת חשמל ואלק"ט בטכניון. רשמתי פה בפורם כבר לא מעט עלי ואפשר לראות בכרטיסי עוד פרטים. יש לי לקויות למידה בהן הפרעת קשב וריכוז דיסגרפיה בעיה קלה במוטוריקה הקלה והגסה ויתכן דיסלקציה קלה. אני מבקר בפורם לעיתים . דיאנה אגב אני לא מצליח להביא עצמי לידי לימוד אינטנסיבי
. היה לי אתמול בוחן (30 אחוז מגן) השארתי לי שלושה ימים ללמוד אליו לא כולל בוקר המבחן ובסוף יצא שלמדתי רק קצת בערב שלפני הבוחן ובבוקר ביום הבוחן. ובבוחן עצמו היה לי קוצים בישבן ויצאתי חצי שעה לפני הזמן כשעניתי על חלק מהשאלות עלידי ניחוש אינטלגנטי פיזיקלי (מבחן אמריקאי בפיזיקה) ולא עלפי חישוב מטמתי מדויק שהתעצלתי לעשות. אמנם קיבלתי ציון מאוד יפה יחסית 75 (הרבה נכשלו) אבל זה סתם איכס כשאני יודע שאני יכול יותר. אני מלא פעמים בזמן המבחנים מרגיש צורך לקום וללכת ואני ממש בכוח מחזיק עצמי לעשות את המבחן.

רונן יודעים עליך תמיד עוד מפתיע

אין ספק !! בקבוק מים קרים על ידך בבחינה! לגימה גדולה - נשימה עמוקה ותמשיך לשבת. כמובן לביצוע רק אם חשוב לך!

SHIRITA13

New member
ועכשיו תורי../images/Emo124.gif

אני בת 37, אם ל3 ילדים: הגדול בן 10 הקטן בן 4 והאמצעית בת 7 וחצי. לילדה יש פסיכוזה עם רקע של PDD. מטופלת למעלה משנתיים בתרופות אנטי-פסיכוטיות. לומדת בחינוך המיוחד. זקוקה להשגחה צמודה כל הזמן. נכנסת עוד שבועיים למסגרת בית ספרית, מקוה שתתקבל ל"יחדיו"-בי"ס לאוטיסטים בת"א. וזהו, קשה, הלואי והייתי אופטימית ומלאת כוחות כמו כמה אמהות פה, אולי זה החופש ואולי אלו החגים המתקרבים, וכנראה שהכל ביחד, אני מרגישה פשוט מותשת.........

../images/Emo24.gifאולי יתן קצת כח.גם מרחוק.

תעשי כמוני כאשר מרגישה כמו סמרטוט, נכנסת מרביצה מקלחת בסגנון ישראלי עם הרבה מים קרים - ושהשכנים יקצצו על חשבון הגינות שלהם!!! שותה נס קפה עם הרבה קרח!!! ( ומותר גם עוגה טובה) ולצאת אם יש כלב לטיול קטן לנקות את הראש נסי זה עובד!

Diana M

New member
ואולי זה אך מצב טבעי

שיריתה יקרה, איני חושבת כי קיים מצב קבוע של אופטימיות וכוחות. ואם כן הרי שהוא נדיר מאוד. לרובנו יש עליות וירידות. עצם זה שאת מסוגלת לזהות מצב זה ולהודות בו, מלמד על הרבה מאוד כוחות. לא כולנו מסוגלים לכך. אז תני לעצמך גם את הזמן הזה, דאגי לעצמך יותר ואפילו תפרגני לעצמך יותר מנוחה, בטלה, פינוק ותראי כי הכוחות שבים אליך ואיתם גם האופטימיות. שבת נהדרת

Diana M

New member
שלום רונן../images/Emo24.gif

נהדר לראותך אצלנו, רונן. תחילה אגיד כי ההישגים שלך בהחלט מרשימים ואתה צריך להיות גאה בעצמך. לקבל 75 בבוחן קשה שכמעט ולא למדת לקראתו , מלמד כי אתה בעל יכולות גבוהות. יחד עם זאת יש לך קשיים אשר לא מאפשרים לך למצות את מלוא יכולתך. אתה כמובן יכול להחליט לקבל את עצמך כפי שאתה כיום ואז להפסיק להתייסר על מה יכולת להשיג ואינך משיג. להסתפק בהישגים הקיימים. או שאתה יכול לפעול בנושא. באוניברסיטה וגם בטכניון אני מניחה , קיימים שרותי יעוץ לסטודנטים, במסגרתם תוכל לקבל סיוע אשר יאפשר לך להערך ולהתמודד טוב יותר עם נושא הבחינות. איני מדברת רק על התאמות לסטודנטים לקויי למידה אלא גם על נושאים כמו אסטרטגיות למידה והתמודדות עם בחינות. נסה לברר וספר לנו. שבת נהדרת

ronen1981

New member
הי דיאנה.

תאמיני או לא אבל לאור כמות הנכשלים בבוחן המדובר (ממוצע כולל בכיתה מתחת ל50) המרצה החליט שהוא יקיים בוחן מגן נוסף שהציון שילקח הוא הטוב מהשניים אז כמובן שאני אגש לשני כי סכ"ה אין לי מה להפסיד אני יכול רק להרויח. (מקווה שלשני אצליח טוב יותר,הבעיה היא שהשני הוא על נושאים אחרים קשים יותר .) מכל מקרה לגבי היועצת אני נוהג לבקר אותה לפחות חד לסמסטר (סתם מבחירה אישית שלי) ומבחינת אסטרטגיה היא לא מחדשת לי על הידוע לי מראש וזה אומר שאני צריך למצוא לי מישהו ללמוד איתו וכד..ולצלם מחברות מאנשים בקורסים איתי כדי שאוכל להתרכז יותר בהבנת החומר מאשר רישומו (מה שאני עושה לרוב) ואם ניתן להסיג מראש סיכומים של החומר של הקורס אז עוד יותר טוב ,ולקחת שיעורי עזר היכן שאני מתקשה (ובמובן מסויים זה יכול לבוא במקום שותף במקרה שאני לא מוצא ,הבעיה שלקורסים המתקדמים והקשים אין שיעורי עזר ) . מכל מקרה חילקו לנו בתחילת התואר חוברת כזאת שמסבירה וכד על הנושא הנ"ל. אחת הבעיות שלי כיום לטענת אימא שלי ביחס לעבר הוא שאם בעבר היתי מוכן לותר על בילוים בשביל לימודים היום אני לרוב לא מוכן ואני (לטענת אימא שלי) "מפחד באמת להשקיע ולשאוף לציונים גבוהים כי אני חושש שזה יביא לידי כך שזה בסופו של דבר יבוא גם על חשבון הבילויים". מכל מקרה זה מורכב משום שהבילויים הם מה שנותנים לי כוחות נפשיים ללימודים . בלי קשר אחותי לבקשתי קנתה לי גיטרה לכבוד יום הולדתי ואני עכשיו לאט לאט בינתים לבדי לומד איך לנגן (אתגר לא קטן אם נזכור את הבעיות שלי) .

bis fd

New member
תורי הגיע

ביאטריס בת 34 מאילת. מורה לאומנות . נשואה לבעל מקסים ,ואם לשלושה סהר-11 ,שביט-8 .הילה-5 חודשים. אני עברתי סוף סוף לפני חודש איבון ,אני דיסלקתית אמרו לי קשה שביט היא ילדה חולת דיסאוטונומיה שהובחה רק בגיל 5+ למרות שזה מחלה מולדה. עד אז עברנו איתה המון בדיקות ניתוחים וקשים . fd זאת מחלה שפוגעת בכל המערכות האוטומטיות בגוף. שביט שותה רק דרך פתח בקיבה (כפתור) היא מקבלת קצת 1/4 כוס שתיה בארוכת שבת עם קש,בשביל הטעם וננפש. אין לה דמעות לכן היא מקבלת טיפות כל שעתים. בלילה היא מחוברת למכשיר האכלה. כל התרגשות הכי קטנה טובה או רע תיגרלום לה להתקף . אין לה ויסות של חום וקרור .לדוגמה היא תכנס למים קרים ולא ופריע לה ואחרי חצי שעה בשמש תתחיל לראוד מקרור, היא יכולה גם להישרף ולא להרגיש. אין לה ויסות של לחץ דם לכן שהיא קמה מהמיטה היא מתעלפת בקלות.לחץ הדם יכול להיות נמוך אולקפוץ גבוה מאוד. יש לה חוסר תחושה במקומות מסוימים היא שברה את היד ולא הירגישה ,אני ראיתי ולקחתי אותה לב´ח ,הרופא לא רצה לעשות לה צילום ביגלל שהיא לו הרגישה כלום,אני תעקשתי והם אכלו את הכובע. ועוד.......ועוד......ביגלל כל זה יש לה סיעת צמודה .היא בכיתה ב´. בכיתה רגילה ,היא לא רגועה וקשה לה להיתרכז יותר מ 5 דקות והיתחלנו השבוע רטאילן. היא מקבלת פיזיוטרפיה קלינאית תיקשורת ריפוי בעיסוק בקושי והיתחלנו בבית טיפולים בברכה, עד ליפני חודש גם רכירה טיפולית. ארוך......ארוך...... שניהיה בריאים. טוב לי להיות פה בפורום איתכם
ביאטריס

אמאשל א

New member
וגם אני פה

אני עוד שבועיים בת 36 ולי 5 ילדים בני 13, 11.5, 9.5, 6,5 2.5 בתי בת ה6.5 סובלת מאפילפסיה חמורה מאז היתה בת 3.5 . זאת אומרת שפעם שבוע בערך היא עוברת מספר רב של התקפים במשך יומיים ולוקח לה עוד כמה ימים לחזור לעצמה. ב"ה עברו עלינן עכשיו כמעט שלושה וחצי שבועות בלי כלום והיה ממש כיף איתה עד המשבר של סוף השבוע כשזה קרה שוב. כשהיא בסדר- היא זקוקה להשגחה צמודה כי המחלה גרמה לה לנסיגה איומה והיא מתנהגת כמעט כמו אחותה הקטנה ומדברת פחות. היא לומדת בגן מעוכבי התפתחות ותשאר שם גם בשנה הבאה למרות שהיא הסבתא של הגן.
היתה לי שבת מאד קשה ושוב שאלתי את עצמי מאין לוקחים את הכוחות ואז קראתי את כל שנכתב פה לפני ואני רואה כי לא חסרות צרות בעולם וצריך באמת לחזק ולהתחזק ולקוות לטוב. אני מאד נהנית לקרוא את שנכתב בפורום למרות שאני לא כ"כ פעילה. הרבה בריאות וכח לכולנו

וגם אני

בת 30 ,אמא של כוכב בת החמש. השנה אני מצטרפת רישמית למשפחת החינוך המיוחד(היום היתה לי ועדת השמה) כוכב נראית קטנה לגילה ויש לה קצת בעיות בשפה עקב נוזלים באוזניים (צריכים לעשות לה כפתורים)ובנוסף יש לה חשש ל-ADHD .לפני כשבוע בערך גילו גם תסמונת טרנר.אני עדיין לא יודעת איך זה יתבטא אצלה ,שבוע הבא יעשו לה את הבדיקות.שמחה שהפורום קיים למדתי ממנו לא לפחד מהמילה "מיוחד" משתדלת לא לפספס יום מבלי להכנס. ולסיום הרבה תודות לדיאנה ולכולכם .

איריסא

New member
מציגה את עצמי

איריס 30 רווקה מורה לחינוך מיוחד במקצועי מובטלת במעשי מאז סיום לימודי כבר 4 שנים מנסה להיכנס למערכת החינוך ללא הצלחה בתקוה שיגיע יום ואצליח

למעלה