מצלמות מעקב - כן או לא?

מצלמות מעקב - כן או לא?

כתוצאה מארועים שונים בעיקר טראגיים, אנו נחשפים יותר ויותר לתופעה שהולכת וצוברת תאוצה. הצבתן של מצלמות מעקב בבתים פרטיים, במוסדות חינוך, בבתי עסק, בבנקים ובמקומות עבודה. בבתים פרטיים - על מנת לעקוב אחר מטפלות הנחשדות בהתעללות בילדים ואחר עובדות משק בית החשודות בגניבה. בבתי ספר - הרצח האחרון בקצרין מסביר למה. בגני ילדים - מעקב הורים אחר התנהלות הגננות. בבתי עסק - גניבות. בבנקים - שוד. במקומות עבודה - גניבות ו... מעקב המנהלים אחר העובדים. וכמובן החשש הגדול מכולם , החשש הבטחוני. ועוד ועוד. ברור שאת הכסף הגדול עושים יצרני ומשווקי מצלמות המעקב. אך האם כל זה מצדיק את הפגיעה בפרטיות ובזכויות האזרח? אני יכול להבין חששות הורים בנוגע למטפלות, אני יכול להבין את חששות מנהלי בתי עסק מגניבות, אני יכול להבין את עמדת הבנקים בנוגע לשוד, אך האם יש הצדקה למשל למעקב הורים אחר גננות? הרי ברור שגם הורים שהמעקב באמצעות המחשב מסיח את דעתם וגם הגננות שנאלצות להתמודד עם "האח הגדול" שמביט בהם ו"מחפש" אותן אחרי כל צעד ושעל, אינם יכולים בעצם לתפקד ועלול להשבית אותם מעבודה. והאם יש הצדקה למעקב מנהלים אחר עובדיהם, היכן הבעת האמון? והאם ולמרות הרצח הנתעב בבית הספר בקצרין, יש הצדקה להציב מצלמות מעקב במסדרונות ובכתות? האם המורים יכולים ללמד והתלמידים מסוגלים ללמוד במצב כזה? היכן עובר הגבול והיכן חייבים למתוח את הקו האדום, אם יש בכלל כזה? לתגובותיכם אודה.

zoomarch

New member
מצלמות תרתי משמע

מצלמת מעקב גם מעכבת. כשהבריות מודעות למעקב יש להם שליטה מוגברת על עכבותיהם וכך מעכבים ואף מפסיקים פעילות פשע.

s h o o s h a

New member
מצלמות

האם יש הצדקה להציב מצלמות? התשובה היא חד משמעית כן. אבל! כן, גם בחד משמעיות יש אבל. וה'אבל' מתייחס ל'לאן'. לא חושבת שהצבת מצלמות עיקוב, למשל, בבית, בסלון, כדי לראות אם הילד אכל הררי גלידה עם קצפת ולא את השניצל והאורז היא מוצדקת. וכן, מצלמה כזו היא הפרה בוטה של צנעת הפרט, גם אם מדובר בבן שלנו, בשר מבשרנו. גם לא נראה לי מוצדק להציב מצלמה שתעקוב אחר ילדנו הבוגר במעשיו בחדרו. תירוצים של 'זה כדי לוודא שאינו מעשן/ שותה/ עושה' אינם קבילים. לעומת זאת, בית שמעסיק מטפלת לתינוק, ולאור האירועים הנוראים אליהם אנו נחשפים מידי זמן, נראה לי מוצדק והוגן להציב מצלמות כדי שנוכל לוודא שהכל מתנהל כפי שאמור להתנהל. וכן, חושבת שמטפלת צריכה לדעת שהיא מצולמת. הידיעה שמישהו מתעד את מעשיה ימנע ממנה לעשות את מה שאינה אמורה לעשות ואם חלילה מדובר באדם חולה הרי שייקל לאנשי החוק לשים עליו[ה] ידיהם, חלילה, במקרה הצורך. ומה עם מצלמות בבתי ספר? מסייגת את מיקום הצבתן. לא חושבת שראוי להציב מצלמות בכיתות. מיותר. לא תורם דבר ורק עשוי לרָפות את ידי העושים במלאכת ההוראה והתלמידים. אולם מצלמות בשטח בתי הספר, באזורים מועדים לפורענות? חד משמעית כן. אולי אם היו מצלמות בבית הספר בו למדה תאיר ראדה ז"ל היה נמנע הרצח. אולי אם היו ממוקמות מצלמות בבתי ספר היו נמנעים מעשי אלימות רבים אחרים, היו נמנעים כל מיני סוחרי סמים מלהגיע למקומות אלו כדי לשדל ולמכור סמים לבני הנוער. ולמרות כל אלו, אל לנו להיתמם ולחשוב כי הצבת מצלמות יוכלו למנוע את כל התופעות המוזכרות. לשם כך צריך עבודה מאומצת ויסודית וארוכת טווח. אלא שצריך להתחיל היכן שהוא. ואם מצלמות יוכלו למנוע חלק ממה שדובר בו, הרי שזו הדרך שיש לנקוט בה.

למעלה