מצלמת רמזור אדום - מקרה שהיה, כך היה

Doron Atik

New member
מצלמת רמזור אדום - מקרה שהיה, כך היה

ערב טוב, לפני כחודש, בתום יום עבודה, הגעתי לצומת כלשהיא, ונעצרתי באור אדום, כמו שצריך. בנתיב מצד שמאל שלי, הפונה שמאלה, התחלף האור לירוק, ואני, מתוך בלבול, שילבתי להילוך ראשון וגלשתי לתוך הצומת במהירות איטית מאוד. ואז, הסיפור הידוע, 2 פלאשים, צניחת מצב רוח, 2 קללות ובאסה להמשך הערב. הדוח הגיע הביתה. 1000 ש"ח, 10 נקודות. אני שוקל לבקש להגיע למשפט ולהסביר שלא חציתי את הצומת באור אדום, מכיוון ששתי התמונות צולמו בעודי בצומת, ובכל מקרה - עצרתי עצירה מלאה לפני הצומת ורק מחמת הבלבול גלשתי פנימה. האם יש קייס בכלל, או שמא עלי להפרד בצער מ-1000 שקלים? תודה על העזרה,

be_roo

New member
רוב הטיעונים שלך אינם רלוונטים

1. העובדה שלא חצית את הצומת לא משנה, החוק אוסר כניסה לצומת באדום. 2. גם העובדה שעצרת לפני כן לא משנה. אפשר לעצור ולחצות את הצומת באדום, לא רק מי שמגיע בנסיעה וממשיך עובר על החוק. הטיעון היחיד שיכול לעזור אם במידה ובשתי התמונות מכוניתך נמצאת באותו מקום. הסיבה שמצלמים שתי תמונות היא כדי להוכיח תנועה. אבל הסיכוי כאן קלוש, היות ומלכתחילה לא אמורים להפיק דו"ח במקרה והרכב באותה נקודה בשתי התמונות.

בני קהן

New member
המלצה

במידה ואתה נהג זהיר,אני ממליץ לך להעלות על הכתב את טיעונך תוך 30 יום מיום קבלת הקנס ולבקש מהתובע להמיר את הדוח באזהרה. אומנם הסיכוי לכך הוא לא גבוה, היות ומדובר בעבירה חמורה שנכללת בתוספת השלישית. אך מתוקף תפקידי אני מכיר כמה אנשים אישית (ואני בינהם) שלאחר העלאת טענות בפני התובע המירו להם דוח על נסיעה באור אדום לאזהרה.

למעלה