מצעד השרמוטות - מצעד ילדותי ומרגיז

oren399

New member
מצעד השרמוטות - מצעד ילדותי ומרגיז

נשים שבוחרות להשתמש בגופן בשביל להעביר מסר חברתי, למעשה משתמשות בסקסואליות שלהן בשביל למחות נגד גברים שרואים בהן אובייקט מיני. שמתן לב לאבסורד? אני אחזור שוב - נשות המצעד מתפשטות ומציגות את גופן לעיתים תכופות באופן מאוד מיני ובוטה (חלקן חשופות חזה בכלל כמו נשות פמן המזרח והמערב אירופאיות) בשביל להעביר מסר לגברים: "אנחנו לא אובקייט מיני!". אני שואל את עצמי, האם אני, כאדם צמחוני, שמתנגד להרג שיטתי של חיות, צריך לאמץ את הרעיון המטופש של המצעד, לצאת ולערוך טבח בפרות וכבשים בכיכר רבין בשביל להעביר את המסר שלי כאדם צמחוני ("אל תהרגו חיות")?

כנשים בוחרות להשתמש בגופן כנשק איזה מסר הן מעבירות לעולם בדיוק? מבחינתי הן לא רק שרומסות את כבודן של נשים אחרות, שלא מעוניינות להיות חלק מהמופע המיני ולעיתים הבוטה (זאת מילת המפתח פה) שלהן, אלא גם מרמזות על כך שזה הנשק היחידי שלהן ושאין להן יותר מה להציע. ובדוגרי מה זה אומר? שהן מוכיחות שההישג היחידי של האישה על הגבר הוא הסקסואליות שלהן ולא השכל, כי הרי לא בעזרת השכל הן שואפות לייצור שיח ולקדם שינוי. האם המופע הראוותני הזה מועיל למישהו? איך זה מקדם זכויות נשים במדינות פטריארכליות? האם זה שינה את הדעה: "הוטרדת מינית? אשמתך! התלבשת כמו שרמוטה."?

ולסיום תמונה אבסורדית מאת נשות פמן. למה אבסורדית? כי הן יוצאות נגד שעבוד נשים, אבל מעשה הן עצן משעבדות את הגוף שלהן (את המיניות שלהן) בשביל המופעים הבוטים שלהן.

Berethor

New member
בגלל שככל הנראה ההודעה הפרובוקטיבית ואנטי-פמיניטיות הזאת

עומדת להימחק, אני לא הולך להשקיע יותר מדי בתגובה עליה, אבל זה מאוד שקוף שאתה מעלה פה אג'נדה דתית/שמרנית במסווה של דאגה שלפמיניסטיות/לנשים, וזה האבסורד האמיתי. המסרים של פמן והמפמיניסטיות במצעד השרמוטות לא מדברים רק על להיות אובייקט מיני, זאת חוסר הבנה או/ו עיוות מכוון של המסרים שלהן. אישה יכולה לתמוך בחשיפת הגוף ולהתנגד לכך שיגעו בא ללא רצונה או/ו ישכרו בא, אבל כנראה שזה משהו שקשה לך לקלוט. פמן גם לא מתחסדות לגבי העובדה שהן משתמשות בגופן כנשק וכדי לקדם את המסרים שלהן, הן מאמינות שבחברה שלנו ובקרב גברים בפרט זאת הדרך הכי טובה לקבל הכי הרבה צומת לב/חשיפה, והן די צודקות לגבי זה, עובדה שהן הפכו למאוד מוכרות בזכות הדרך שבא הן מפגינות, הרבה יותר מארגונים פמיניסטיים רבים אחרים.

oren399

New member
א.זאת לא הודעה פרובקטיבית ב.אני מקווה שהודעתי לא תמחק

כי זה נושא חשוב. אני מגדיר את עצמי כפעיל למען זכויות האישה בחברות מסורתיות, איך זה מתיישב עם המסקנה השגויה שלך לגביי? אני שואל אותך (ומצפה שתתייחס לגופו של עניין) - האם פמן השיגו משהו חוץ מתהילה עצמית וכסף? אם כן, תפרט בבקשה איזה שינוי הן חוללו. אני לא רואה שום שינוי מעשי. אני לא יודע אם עקבת אחר הרעיונות שלהן, אבל הן טוענות שהן ייסדו את פמן כי לא הייתה לפני זה תנועה פמיניסטית פרקטית. במה מתבטאת הפרקטיות שלהן?

אתה קורא לי אנטי-פמיניסט? אולי מי שאנטי-פמיניסט זה אתה? כנראה (כמו רוב הגברים) אתה נהנה לצפות בנשים עירומות שלעיתים משתמשות בטקטיקות פורנגרפיות (תכתוב בגוגל תמונות FEMEN G7, כי אני ממש לא מעוניין לעלות לפה את התמונות ההזויות האלה) ומבזות את עצמן. אתה בטוח שהן מקדמות מלחמה נגד תכנים פורנוגרפיים כפי שהן טוענות?

אני לא יודע אם שמת לב, אבל נשות פמן גם מפגינות נגד אופנה ורזון. האם שמת לב לצביעות של העניינים? נשות פמן הן נשים צעירות ורזות שמתלבשות בצורה מגניבה ואופנתית לאללה (פאנקיסטיות). האם ראית שם נשים בנות 45+? האם ראית שם כונפות? האם ראית שם נשים עם עודף משקל? חוץ ממחאה אחת שלהן שהן הזמינו איזו אישה עם משקל עודף (אחרי שספגו ביקורות), לא תראה כונפות. מדובר בנשים יפות וצעירות בדרך כלל. מה זה אומר? שהן צבועות. הן מפגינות נגד החברה והנורמות שלה, אבל בעצמן הולכות לפי אותן הנורמות. למה הן לא מזמינות נשים פנסיונריות להפגנות שלהן? למה הנשים שמפגינות נגד רזון, רזות בעצמן? אתה בטוח שזאת תנועה פמיניסטית ולא תנועה שבאה לקדם את המשתתפות ולצבור הון על חשבון נשים אחרות?

Berethor

New member
אתה ניצלת את ההזדמנות להתנגח גם במצעד השרמוטות ולא "רק" בפמן

"פעיל למען זכויות האישה בחברות מסורתיות", נשמע לי כמו בדיחה, הרי רובנו יודעים שהחברה הדתית/מסורתית היא החברה הכי סקסיסטית שיש, ככה שהיחס לנשים שם הוא רקוב מהשורש, ולכן הפתרון הכי טוב לסקסיזם שיש שם הוא פשוט לא להיות דתיים. לא יודע אם פמן חוללו שינויים חוקתיים, אבל המטרה שלהן הייתה לזכות בחשיפה רבה יותר למסרים שלהן והן הצליחו במטרה הזאת מעל ומעבר, פמן זה אחד האירגונים הפמיניסטיים הכי מוכרים כיום, המטרה שלהן היא להשפיע על אנשים ולא על הממשל, ועד כמה הן הצליחו להשפיע על דעות של אנשים זה משהו שקשה לשפוט.

אני לא תומך בכל ההפגנות של פמן, לפעמים הן מגזימות, בין אם זה במסרים ובין אם זה בצורת המחאה, אבל באופן כללי אני תומך בתנועה הפמיניסטית הזאת. הן לא עירומות הן טופלס, אז נא לדייק ולא לעוות את זה עם הקיצוניות הדתית שלך, וכן אני נהנה מלראות נשים שהולכות טופלס(במיוחד אם הן עושות את זה מבחירה), אני בטוח שגם אתה, אבל אתה פשוט מתחסד לגבי זה, כמו הרבה מהדתיים, חוץ מזה אני מאמין שחזה הוא לא איבר מין אמיתי, ככה שזה לא עירום מבחינתי, כפי שגבר יכול להיות טופלס בלי שיעשו מזה יותר מדי עניין, כך גם אישה יכולה, וזה גם מסר פמיניסטי. נשות פמן לא מפגינות נגד רזון, הן מפגינות נגד אנורקסיה ורזון קיצוני, שוב אתה מעוות דברים עם החשיבה הקיצונית שלך. לפמן יש גם מפגינות שאינם צעירות ורזות, אבל לטענתן הן זוכות לפחות חשיפה תקשורתית, ולכן נוצר הרושם כאילו כל הפעילות של פמן הן רזות וצעירות. פמן משתמשות בכלים שיש להן בחברה כדי להעביר את המסרים שלהן וזה עובד, במקום להתפשט כדי בשביל פרסומת של מכוניות, הן מתפשטות בשביל להעביר מסרים פמיניסטיים.

oren399

New member
אז אתה תומך בהן כי זה עושה לך טוב בעין?

אני לא מתחסד בכלל - אני מפיק הנאה מחזה נשי, לכן אני חושב שהפעילות שלהן עשויה להטריד גברים. זכותן להתפשט - איפה טענתי שלא? אבל אני חושב שלכל פעילות יש מקום מיועד. זכותי ללכת בלי תחתונים, זכותי להשתין, זכותי לקיים יחסי מין, אבל זו גם זכותם של אנשים לא להיות מוטרדים מהזכויות שלי, לכן אני אמנע מלחשוף את הפעילויות הללו באופן פומבי, למשל, אני לא אקיים יחסי מין בגן ילדים, מתחת לבניין שלך ובכיכר רבין. האם זה אומר שאני שמרן? דתי? בחייך.

אני כבר הבנתי שאתה משיב רק על שאלות קלות, ומתחמק מדיון אזרחי-חברתי. לפני שאתה תוקף אותי, כדאי שתעשה שיעורי בית. חזה נשי זה לא איבר מין, גם הישבן שלי לא, האם זה אומר שמחר אני צריך לכסות את הפין שלי באיזה עלה ולצאת לעבודה?

Berethor

New member
כן, למה נראה לך שאני יתמוך בדברים שעושים לי הרגשה שלילית?

אם אתה מודה שאתה נהנה מזה אז איך בדיוק זה מטריד אותך? אחרי כל הביקרת שאתה מטיח בפעילות פמן ובנשים שמשתתפות במצעד השרמוטות, רק בגלל שהן חושפות את גופן יותר ממה שיאה בעיניך, אתה מתחסד ואומר שזאת זכותן לעשות את זה? חוץ מזה מספיק שאישה חושפת מרפק או הולכת בלי כסוי ראש כדי שאחד כמוך ירגיש "מוטרד", אז אתה לא צריך ללכת רחוק עד כדי פמן ומצעד השרמוטות בשביל זה, עבור מישהי כל כך שמרן/דתי כמוך, הרף הוא הרבה יותר נמוך מזה. ההשוואה שלך בין טופלס לעירום מלא וליחסי מין היא מגוחכת, פעם אחרונה שבדקתי המשתתפות לא מקיימות יחסי מין בפומבי במחאות של פמן ובמצעד השרמוטות, למרות שהשם מצעד השרמוטות יכול לבלבל בנושא, משום שבמקור הכינוי שרמוטה מתייחסת להתנהגות מינית ולא ללבוש, התנהגות שמינית שכוללת יחסי מין עם גברים רבים.

כן אני מעדיף לענות על השאלות שמתאים לי לענות עליהן, ועדיין עניתי לך על הרבה מהשאלות שלך. למקרה שלא שמת לב, לא בכל מקום הפעילות של פמן נחשבת למקובלת, והמשטרה עצרה אותן יותר מפעם אחת, ובאותה מידה יכולה לעצור גם אותך אם תסתובב עם ישבן חשוף, אלא אם כן זה יהיה במצעד הגאווה, ששם דווקא נוטים להיות סלחנים יותר לזה, אבל זה ידוע שבמערב לנשים הרבה יש יותר חופש לחשוף את גופן, אז אני מבין שהיית מעדיף שהיחס לפעילות פמן יהיה כמו בארצות ערב? וסביר להניח שיש לך כזה אישיו עם פמן לא רק בגלל שהן "לא צנועות מספיק" אלא גם משום שיש להן גם הרבה מחאות על דברים דתיים/שמרניים.

"Three female activists from the Ukrainian-based feminism group FEMEN stripped in a Swedish mosque on Saturday to protest Islamic law in Egypt, revealing painted messages on their bodies, like “No shariah in Egypt and the world” and “My body is mine, not somebody’s honor.”"

"Employees of the central Stockholm mosque called police, who arrested the women on suspicion of disorderly conduct, The Local reported."

"The women told media they appreciated living in a country where being arrested would be their worst punishment."

"“If we did that demonstration in my country, we [would get] raped, we’re going to be cut with knives, we were going to be killed,” Egyptian protester Aliaa Magda Elmahdy told the Swedish station AftonBladet."

http://www.washingtontimes.com/news/2013/jul/2/no-shariah-topless-femen-activists-protest-swedish/

oren399

New member
אתה בטוח שאתה תומך בנשים ולא ביצר המיני השלך?

אני מבין שאין לך דרך אחרת לסתור את דבריי חוץ מלטעון שאני שמרן. שאלה לי אליך - אתה מגרבץ את הביצ... שלך מול אישה? לא?! אז יש מצב שאתה שמרן לא קטן
מה הבעיה בגרבוץ פומבי? איבר מיני שייך אך ורק לי, למה אני צריך להתבייש בזה? לטענך, אני אמור לגרבץ את האשכים שלי מול עיניה של בחורה חביבה, כי אם לא אני שמרן? ובכל זאת, אני מאד מקווה שאתה לא מגרבץ את האשכים שלך בפומבי.

אתה מעדיף להתעלם שהבחורות האלה מקדמות רק את עצמן. חלקן קיבלו בתים מפוארים בצרפת. הן עסק ותאמין לי שהן בכלל לא רוצות שתתחיל להתייחס לחזה שלהן באופן א-מיני, כי הן יאבדו את התעסוקה המכניסה שלהן. אם הן כל כך דואגות לנשים וחשוב להן שהמסר שלהן יקלט בחברה כולה, למה הסרטים שהן הפיקו לא נגישים לצפייה בחינם? גם סרטים שצולמו לפני 3-4 שנים?

oren399

New member
ברטור, אתה עדיין חושב שהן לא מבזות ומחפיצות את האישה?

לא לילדים

אם כן, תחשוב שוב. קח תמונה שמוכיחה את הקשר שהן מעולם לא ניסו לערער - אישה ומין.
מה הקשר בין הסלוגנים שעל גופה והיד וימנית שלה?

Berethor

New member
קודם כל אם אתה שם הזהרות, אתה אמור לשים אותן בכותרת

אני די בטוח שהיד שלה שם בשביל לחסות קצת ולא כדי לאונן, אם זה מה שאתה רומז, אבל כנראה שאתה לא מסוגל להבין את זה לבד, עם הראש הכחול שלך, ואתה היחיד פה שמבזה ומחפיץ את פעילות פמן עם המחשבות האלו שלך ועם הניסיון הנואש לשים פה רק את התמונות הכי לא מחמיאות שאתה מוצא עליהן. אתה צריך לשים לב במיוחד לסלוגן Peaceful Terrorism, משום שזאת אחת הסיבות העיקריות לכך שפמן בחרו בצורת המאבק הזאת. הן יודעות שהחופש של האישה לחשוף את גופה מרצונה החופשי ומבלי שגבר יגיד לה אם לעשות או לא לעשות את זה משהו שמפריע לגברים עם צורת חשיבה פטריארכלית כמוך, והנה עובדה שהן השיגו את מטרתן, ולכן אתה כל כך ממורמר עליהן.

oren399

New member
בשביל זה האנושות המציאה הלבשה תחתונה

הראש שלי כחול? וואלה אולי נולדתי אתמול ואני באמת לא מבין דבר?
תתפלא כמה שתתפלא, לא צריך להשקיע זמן בשביל למצוא תמונות לא מחמיאות של פמן. האינטרנט מלא בתכנים מיניים שהן בכלל לא התכוונו לסתיר. כנראה שלבחורות הללו יש מוסר כפול - לא מפריע להן להיראות בוטות ולהציף את האינטרנט בעוד כמה תמונות מיניות במיוחד (ובכך בעצם לצמצם את מאגר הפורנוגרפיה
), אבל מפריע להן כשמישהו אחר מעלה תמונות עם תכנים מיניים לאינטרנט. תמשיך לתמוך בנשים שאולי לא מיגרו את הזנות ומועדוני חשפנות כפי שקיוו
אבל העבירו את הפעילות שלהם לרחוב.

Berethor

New member
הלבשה תחתונה? חזיות זה גם דבר שהוא לא בריא, וזאת עוד סיבה

למה עדיף לנשים לא ללבוש אותן, הפמיניסטיות ששרפו חזיות בזמנו, לא ידעו עד כמה זה היה צודק.

[URL]http://www.brafree.org/[/URL]

oren399

New member

אני רק מקווה שאתה יודע שתחתוני גברים, במיוחד תחתוני ספידו צמודים במיוחד, אינם בריאים לבריאות הגבר. אולי באמת כדאי לעבור לעלה? מה אתה אומר?

Ayaan

New member
אני חושבת שפיספסת את הנקודה

אתה מכיר את זה שמישהי מותקפת מינית במועדון ואז כשהיא מספרת שואלים אותה מה היא לבשה?
הצועדות מנסות לומר לך שהם שואלים את השאלה הלא נכונה.

אישה לא מביישת את עצמה כשהיא חושפת את גופה כי הגוף שלה הוא לא מביש.
זה רק גוף.
גם לך יש פטמות.
אם החוק היה מאפשר לנו להתהלך חשופות חזה כמו שהוא מאפשר לכם, לא היית מתרגש כל כך מציצים כי כמה כבר אפשר להתרגש ממשהו שאתה רגיל לראות?
הכל עניין של תרבות ותפיסה.

oren399

New member
אני עוסק בעריכת דין יותר מ-20 שנה

ובשום מקום לא טענתי ששאלות מעין אלה הן לגיטימיות. אני מכיר את הדפיקויות שקיימות לצערי במערכת המשפט בישראל. חשוב להבין שהדפיקויות האלה לא פוגעות רק בנשים, מערכת המשפט גם לא מטיבה עם גברים במקרים מסוימים. אכן מצב טעון שיפור, אבל זה לא הנושא.

טענתי המרכזית הייתה שמי שחושב/ת שחשיפת החזה הנשי וביטול המיניות המיוחסת לו, תביא אותנו למקום טוב יותר או יקדם את האישה איכשהו, טועה. בואי אני אסכם את עיקרי דברי: זה שאני לא יכול לחשוף את הישבן שלי ולהסתפק בעלה גפן, לא אומר שהגוף שלי בבעלות הנשים והחברה. הגוף שייך לי ובסך הכל אני יכול לעשות בו כרצוני (בעולם המערבי כמובן) חופש מוחלט (במובן הטהור של המילה) אין לי כמובן עליו. כמו שאין לי חופש מוחלט למעשים שלי - אני יודע שבחברת חוק רצח יוביל למאסר, והליכה עם ישבן חשוף יטריד גברים ונשים כאחד ויש מצב שאקבל קנס או עונש מסוים. זה שאת לא יכולה ללכת עם חזה חשוף, זה לא אומר שהגוף שלך לא בבעלותך (כמו שטוענות פמיניסטיות רבות) והוא שייך לגברים. לאף אחד לא אכפת מה את עושה בחדר המיטות שלך ואיזה סילקון שמת בשדיים. תעשי מה שבא לך, מצדי תכרתי לעצמך אצבעות. אכפת לי? העובדה שאת לא יכולה להתהלך ברחוב בלי חולצה בכלל לא מקפחת אותך כפי שאת חושבת, כמו שהעובדה שאני לא יכול לחוות הריון, לחוות הנקה, לבייץ כל חודש, לצבוע את הריסים (כגבר סטרייט), ללבוש שמלות וכול השאר, לא מקפחת אותי. פשוט ככה זה. את לא יכולה לטשטש לחלוטין הבדלים בין מגדרים. האם העובדה שאת לא יכולה ללכת בלי חולצה מונעת ממך זכויות אזרחיות? מונעת ממך עבודה? מונעת ממך להחזיק בדעות ולהביע אותן? בשביל להגיד: "הנה גם אני יכולה ללכת בלי"? ומחר תקראי לבת שלך אברהם, כדי להגיד: "הנה גם הבת שלי יכולה להיות אברהם" בשביל מה? הרי זה לא יסתיים לעולם. בחברה המסורתית יש מוסכמות אחרות. אני כמובן בעד לפשר לנשים לבחור נתיב חיים בלי שהחברה תכפה עליהן. אבל מי אמר לפעילות פמן שכל נשות האסלאם מרגישות מקופחות מכיוון שהן הולכות עם כיסוי ראש? אני בוודאי חושב שצריך להשאיר את ההחלטה האם לשים כיסוי ראש או לא לכסות ראש, בידי הנשים עצמן ולא בידי החברה (בין אם מדובר במסורת שכופת עליהן כנגד רצונן, ובין אם מדובר בנשים מערביות שרוצות לכפות עליהן את רצונן).

Ayaan

New member
יש בזה משהו

אתה צודק שהזכות להיות חשופת חזה היא לא קריטית כמו זכויות אחרות אבל כן חשוב לומר שהגוף הוא לא מביש. כי כן יש מוסכמה כזאת שכוס זה בושה וציצים זה בושה וזין זה בושה וזה מגוחך.
אבל יותר רלונטי לנושא הוא המסר של אותה מחאה. ואתה שואל במה עוזרת חשיפת החזה? זו פרובוקציה מחאתית שגורמת לאנשים להתעניין ולדבר על זה. לא זה לא מתחשב ברגשות הציבור ולא נורא, לפעמים צריך לנקוט באמצעים קיצוניים, אחרת הפמיניזם לא היה מגיע לאיפה שהוא הגיע היום וגם לא גייז וגם לא שחורים.

Berethor

New member
לא צריך לבטל את המיניות לחלוטין, צריך להוריד אותה לרמה סבירה

גם אנשים שנמשכים לגברים רואים בחזה הגברי דבר סקסי/אטרקטיבי, במיוחד בחזה אתלטי/שרירי, ועדיין לא משתמשים בזה בטיעון כדי להכריח גברים לחסות את החזה שלהם, והיחס לחזה גברי הוא הרבה יותר פרופורציונלי, כמעט אף אחד לא חושב שצריך לשים הזהרה של שמונה עשרה פלוס על וידאו שרואים בו גבר שמסתובב טופלס, וככה זה צריך להיות גם עם נשים שמסתובבות טופלס. יצא לי לא פעם לראות גברים מסתובבים טופלס ברחוב, גם במקומות שמאוד רחוקים מחוף הים, מה גם שפעילות פמן והמשתתפות במצעד השרמוטות, לא באמת מסתובבות טופלס ברחוב ביום יום, הן עושות את זה בעיקר בהפגנות/מחאות.

על איזה סילקון אתה בדיוק מדבר, אתה שבוי בתפיסות שגויות, דווקא ממה שראיתי כל/רוב פעילות פמן הן בעלות חזה טבעי, עצם זה שלרובן אין חזה מאוד גדול גם מהווה סוג של עדות לכך, וטוב שזה כך משום שנתוחי חזה זה דבר מזיק ומיותר לנשים, לכן עדיף לפמיניסטיות לא לתמוך בזה. למה ללכת טופלס מטשטש את ההבדלים בין המינים? נהפוכו ככה רואים תהבדל בין חזה גברי לחזה נשי גלויה וישירה יותר, זכותן של נשים ללכת טופלס זה עניין של זכויות שוות ועניין של מאבק בשמרנות קיצונית, אשר ברוב המקרים מזיקה לנשים, ולא עניין של טשטוש הבדלים טבעיים בין המינים.

"מי אמר לפעילות פמן שכל נשות האסלאם מרגישות מקופחות מכיוון שהן הולכות עם כיסוי ראש", זה דבר ידוע שזה ככה ברוב המקרים, ובתור שמרן קיצוני אתה מנסה להסתיר את זה ולהתכחש לכך, רוב הנשים באסלאם הן מקופחות, מהרבה בחינות, והן לא שמות כיסוי ראש מבחירה, הן שמות אותו כי אחרת הן יאנסו או/ו ירצחו, ביהדות זה בדרך כלל לא מגיע לרצח, אבל זה מגיע ליריקות על ילדה בת 8, על כך שהיא "לא הולכת מספיק צנוע", ואלו דוגמאות טובות לכמה שמרנות דתית היא "טובה" לנשים וכמה "בחירה" יש לנשים בחברות שמרניות, ולמה הדת בדרך כלל מנוגדת לפמיניזם, לא במקרה החברות הכי סקסיסטיות כיום הן החברות הדתיות.

"נעמה בת 8, תלמידה בכיתה ג' מבית הספר "אורות נריה" מספרת על ההתקפות בשבועות האחרונים. "הרבה פעמים מפחידים אותי. הם רוצים שאני אתלבש כמו חרדית ושאני אתן להם את בית הספר. לא נעים לי, אני חוששת שהם יקללו אותי ויפגעו בי. מבחינתם אני בכלל לא דתייה"".

"חרדי בשם משה שהתראיין לכתבה אמר, "יורקים על הילדות הקטנות כי הן לא צנועות, זה מפריע לי, אני אדם בריא. צריך לירוק על ילדה שמתנהגת לא כדין תורה. מה הבעיה? יש רבנים שנותנים לנו את הכוח איך ללכת ברחוב וכיצד אישה צריכה להתנהג כשהיא הולכת ברחוב"".

[URL]http://www.inn.co.il/News/News.aspx/230730[/URL]

"Aqsa Parvez was murdered for refusing to wear the Islamic hijab"

[URL]https://www.jihadwatch.org/2010/06/canada-honor-killing-victim-aqsa-parvezs-father-and-brother-sentenced-to-life-of-prison-dawah[/URL]

"So, you thought fanservice was only targeted towards men..."

"A hunky man (real or animated) goes shirtless, is completely nude or wears a revealing top that shows off his pectorals. Saves the crew a fortune in wardrobe (or ink) for Mr. Fanservice."

"Despite applying mostly to young, hairless types such as Bishonens, some men will occasionally sport a Carpet of Virility. Of course, their pants will always stay on. (Well, almost always...)"

"This type of gratuitous semi-nudity is also called a Shirtless Jackman Scene, named after muscular Australian actor Hugh Jackman whose film contracts allegedly contain a clause that demands the presence of at least one shirtless scene, even when the plot does not require it. It's not proven, but the majority of the films he has appeared in are strong evidence. Legend has it that some people are not able to recognize him with his shirt on, and X-Men (2000) established him as the pioneer of the current generation of topless male actors."

"This trope is among the Always Male tropes because... well, you know. The closest female equivalent would usually be a Lingerie Scene or a Swimsuit Scene."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/ShirtlessScene[/URL]

RubberSoul92

New member
אם כך, מדוע FEMEN לא מפגינות נגד יהדות?

אולי כי הסְפּוֹנְסֶר שלהן הוא Jed Sunden - איש עסקים יהודי-אמריקאי? ייתכן כי הפעילות שלהן משרתת אינטרסים מסוימים.

Berethor

New member
תמיד מוצאים דרך להאשים את היהודים, אבל יכול להיות שזאת הסיבה

שפמן נמנעות מלבקר את היהדות, למרות שהן נגד הדת באופן כללי ולמרות שליהדות מגיע לקבל יותר ביקורת מאשר לנצרות(שהרבה פחות סקסיסטית מהיהדות), אבל לא יותר מהאסלאם(שהרבה יותר סקסיסטי מהיהדות). אבל היהדות היא גם הדת המונותאיסטית הכי קטנה בעולם, ועבור אירגון שנוסד במקור באוקראינה, הגיוני להתמקד בנצרות ובאסלאם יותר מאשר ביהדות, הייתי מצפה מהסניף החדש יחסית של פמן בישראל להתמקד גם בביקורת על היהדות, בינתיים הן מפגינות נגד האפליה בקהילה הגאה בישראל.

"שושן מוסיפה ומספרת כי "צעדת השרמוטות היתה הצעד הראשון שלנו בשטח, אבל הפעולה המגובשת והרצינית שלנו כתנועה היתה במצעד הגאווה. כשהתפרצנו לבמה, בהתחלה המאבטחים ניסו לעצור אותנו בכוח פיזי ולאחר מכן מילולי וגם המארגנים ניסו שנרד. אחרי שהתחלנו לצעוק 'די לאפליה בתוך הקהילה', המארגנים עצרו את המאבטחים ואיפשרו לנו להישאר על הבמה וגם הנמיכו את המוזיקה כדי שישמעו אותנו. המסר שלנו חשוב ורלוונטי והם תמכו בו. גם הפידבקים מהקהל היו חיוביים מאוד"".

[URL]http://www.haaretz.co.il/gallery/mejunderet/.premium-1.2350479[/URL]

oren399

New member
אתה מתבלבל
מכיל תמונה לא נעימה

אין כל קשר בין שמרנות ולאי-חשיפת חזה נשי בפומבי, לאי-חשיפת ישבן גברי בפומבי, לאי-קיום יחסי מין בפומבי, לאי-ישיבה עם פיסוק רגליים בוטה מול עיניה של אישה. אתה פשוט מסרב להבין שזה לא קשור לשמרנות, דת, או חוסר בעלות על הגוף האישי שלך.
אני מתנגד לדתות, אבל זה כמובן לא ישכנע אותך
כי לא חקרת שום דבר באופן מעמיק, ולכן אתה מרשה לעצמך לתמוך בהן באופן עיוור. שיבושם לך. אתה כמובן גם טועה כשאתה אומר שרוב המוסלימיות לא רוצות לשים כיסוי ראש ולחיות לפי המסורת שלהן. כשפמן הפגינו בצרפת וראו את עצמן כמשחררות האולטימטיביות של הבחורות המוסלימיות המסכנות ששמות כיסויי ראש בצרפת, אפילו מוסלימיות חילוניות הצטלמו עם כיסויי ראש (והעלו תמונות אלה לרשתות חברתיות) וטענו שזו הזכות של כל אישה ואישה להחליט בעבור עצמה מה היא רוצה ומה היא לא רוצה. הן טענו גם שהרעיון של פמן (להסיר כיסויי ראש מכל אישה מוסלמית) כנראה לא כל כך שונה מהדת שכופה את הרעיונות שלה על הפרטים. וואלה צודקות. אבל אתה כנראה מנסה להשמיד דת באמצעות דת הפמן. כנראה בכך מתבטאת החשיבה החופשית שלך ו"ההתנגדות" שלך לכפייה

תגיד אם אני אלך ככה (בלי הבולבול שמהבהב), אני אהיה חופשי יותר? שמע, אולי באמת כל הגברים הגרושים צריכים להפגין ככה נגד החוקים שמפלים אותם (כמו למשל חזקת גיל הרך)? אני בטוח שבית המשפט יתרשם ויפיק מסקנות בהתאם

למעלה