מצתרפת רישמית וגם את דעתכם...

sweet pita

New member
מצתרפת רישמית וגם את דעתכם...

טוב אז קוראים לי תמר ואני גרה בטורונטו (4 שנים) ולפני זה ניו-יורק(שנתייים) שכירה עד לפני שנתיים (הייטק, ניהול בלה בלה בלה) ובשנתיים הארחונות בעלת גלרייה וחנות למסגור תמונות וחנות באי-בי לקונסולות משחקים. ולשאלה...יש לי מוצר שמאוד נמכר כאן שקשור לתינוקות בתחום מוצרים לתינוקות ואין לי ספק שהוא יהיה להיט בארץ. נגיד וקיבלתי זכיון בלעדי לשיווק, נגיד ומצאתי חנויות ( אין ספק הרבה עבודה) האם הייתם הולכים על זה? ואני אסביר מה מפחיד אותי : מנטליות השוטף פלוס 1000 ימים, לא תמיד משלמים בזמן ובכלל איך שבארץ נראה לי (שוב הכול ממה נראה לי כי לא היה לי עסק בארץ) מאוד קשה להיות ספק ולקבל תשלום בזמן. מה דעתכם?

zoti

New member
מה בדיוק את מוכרת באיביי ?

מה שם החנות שלך ?

אם יש לך חלומות להצליח בארץ?

למה באת לגור בצפון אמריקה? היפכי קודם להצלחה ביבשת אמריקה . מבטיח לך שאחרי זה גם תהפכי להצלחה מסחרית בארץ. דעתי, שהפרינציפ לא עובד ההפך.... זהו (על רגל אחת)

sweet pita

New member
לא אין לי חלומות להצליח בארץ...

אבל יש לי נטייה ללכת על משהו שנראה לי בעל תזרים מזומנים חיובי בלי קשר באיזה יבשת זה נמצא... שאלתי על מנטליות עבודה בארץ והבעתי חשש מיחס לספקים ועל כך הייתה השאלה שלי : לא בקשתי מדד של הצלחה בארץ מול חו"ל אלא שאלה לגבי ייצוא לארץ . ולידעתך הפרנציפ כן עובד גם הפוך : אנשים שהצליחו בארץ ופרצו לצפון אמריקה ...זהו(על רגל אחת)

אז אם את כל כך חכמה,את לא צריכה...

עצה של אף אחד ! נכון ? אז לא נכון(דעתו הצנועה של שמוליק. שמוליק זה אני אם לא הכרת אותי קודם) ואם את כזאת חכמה אז למה את כבר לא עשירה ? זהו על רגל אחת ודרך אגב: ממני לא תקראי דברים נעימים פה. ממני רק תקראי דברים שלדעתי יעזרו לך בתובנותיהן(אגב יש לי רק כוונות טובות! ואני עושה את זה בפרינציפ הTOUGH LOVE) שהיה עדיף שתפנימי ותנהלי ויכוח לוהט לפעמים עם הראי גם....

sweet pita

New member
שמוליק שמוליק שמוליק

לא למדת עדיין לענות למה ששואלים ולא לענות על מה שלא שאלו? שאלתי אותך איך להתעשר? ביקשתי ממך לכתוב לי דברים נעימים? ואני אחדד : שאלתי האם כדאי לעשות עסקים עם הארץ לאור מדיניות תשלום לספקים שלהם. זה הכול! לא בקשתי מידע איך להתעשר או דעה על כמה אני חכמה או עשירה. אז גם לי יש רק כוונות טובות ושאני שואלת שאלה אני מצפה לתשובה עליה : לא למה שאתה חושב שאני רוצה להיות או איפה אני רוצה להתעשר. יש? ערב טוב. אני מקווה שאולי מישהו שהבין את השאלה יוכל לתת את דעתו על הנושא : יבוא לארץ ויחס הספקים לאן.

בבית ספר למנהל עסקים לא מלמדים.....

לשחרר אנרגיות שליליות לגבי מדינות מסויימות או שווקים ספציפיים. נתנו לך פה כמה אלטרנטיבות לשווק בארץ. מי שענה לך, ענה לך לעניין. שימי לב שעשו זאת במקצועיות. בלי ללכלך על אף אחד או שוק מסויים ! אני אישית, עושה פאקטורינג(FACTORING) לכל הלקוחות שלי בארהב. יש הרבה חנויות ובעלי עסקים שלמרות שהמון אנשים בענף הזהירו אותי שהם לא משלמים עבור הסחורה....אני בניתי יחסי תשלומים מצויינים ! לא הקשבתי לאף אחד ובניתי מערכות יחסים נהדרות עם כל האנשי עסקים האלו, בה ,לי הם משלמים כמו שעון שוויצרי. אולי תסבירי לי מה הסיבה? דעתי היא שהסיבה היא שבניתי דו שיח הכי קרוב שאני מסוגל אתם וקומוניקצייה די אינטנסיבית עם בעלי חנויות לפני שספקתי להם הסחורה. תתפלאי לשמוע שיכולת קומוניקטיבית בין ספק לקליינט היא המרכיב הכי חשוב בעסק, כל זאת כמובן אחרי שיש ביקוש למוצר שאת מספקת להם ושהוא נמכר טוב ובקלות בשוק. הבעיה שהיתה לי היא בשרשור,היא עם נסיונך לשחרר אנרגיות שליליות לגבי צורת המסחר בארץ והסוחרים הישראלים. לא יפה ! וגם זה לא יקדם בפורום כלום בהלך חשיבה עסקי.... אנחנו פה ללמוד דברים שאנחנו לא יודעים עוד. למדי אותי משהו שאנחנו לא מכירים כאן. אבל פליז, לא בנושא של שחרור אנרגיות שליליות. מתלמידך הנאמן שמוליק זהו

sweet pita

New member
אני כבר ממש נקרעת מצחוק ממך

מה קורה? אין לך עם מי לריב? אף אחד לא "משחרר אנרגיות שליליות" בסך הכול שאלתי שאלה : לא מתאים לך אל תענה לי.לא באתי ללמד אלא לשאול שאלה וחבל שאתה ככה נכנס בי : את הפורום זה בטח לא יקדם ובטח ובטח את האנשים שבאים לפה. ניסתי לפתוח דיון בנושא " יצוא לארץ ויחס הספקים : זה הכול! די

אל תשחררי אנרגיות שליליות כאן ! זהו

אבל אני(אף פעם) לא בורח מדיונים מעניינים. אפילו אם אני טועה... את ניסית למצוץ אנרגיות שליליות מאנשים על מסחר לארץ. קיבלתי את התנצלותך, מקווה שזה לא יקרה יותר. אני רואה בשמחה נושאים שתורמים לידע ועוזרים לנסיונם של כולם פה. הפורום אהוב עלי. אל תפחדי מדיונים ..... וולקום(אמרתי?) זהו

sweet pita

New member
לא ניסתי למצוץ כלום

וחבל שאתה רואה את זה ככה. זה ממש מביך איך שאתה מתנהג שיהיה לך יום טוב

sweet pita

New member
יאללה בסדר../images/Emo39.gif

but i win! סתם. בכול מקרה נעים מאוד להכיר, אני לא הרבה בפורום ישראלים בחו"ל אבל שיוצא אני קוראת ונהנת מביקורות הסרטים שלך.
אם אפשר לשאול במה עוסק כבודו?

אני מוכר מסגרות אופטיות לאופטיקאים

אופטומטריסטים ורופאי עיניים...כך שהעיסוק בגביית כספים הוא די קל,כי כל בעלי העסקים הם אנשים תרבותיים ובעלי השכלה. ואל תקראי לי כבודו, קוראים לי שמוליק.
זהו

mentorit

New member
הממ שמוליק!

שלום לך גם אני עבדתי (בקרייריה הקודמת - סה"כ לפני שנה) עם רשתות אופטיקה בארץ-בתור יועצת עסקית שהתמחתה בתחום עבדתי גם עם 2 מפעלים בתעשיית האופטיקה נכון הם משכילים...הם מקסימים ורובם הפכו להיות חברים ממש קרובים שלי (ככה זה בתעשייה קטנה וצפופה שבה כולם מכירים את כולם כמו באופטיקה- אנחנו מכירים אולי?) עם זאת- תנאי התשלום היו ממש לא קלים ונדרשתי לעיתים לחוסן כלכלי רציני כדי לבקש אחרי הצ'ק הזה וההוא שעדיין חייבים לי. כאן בחו"ל אני לא מתמודדת עם הבעיה הזאת היא לא קיימת בכלל. משלמים במזומן וזהו! ולגביך יקירתי- קודם כל ברוכה הבאה (ואני מאוד מתגעגעת גם לאכול איזה פיתה!) והמון הצלחה את יכולה להצליח בארץ אני בטוחה בכך אבל -יהיה לך קשה למכור ולמכור ולהשקיע ולרדוף אחרי כסף של אנשים תבזבזי הרבה אנרגיות מיותרות במקום להשקיע בפיתוח וקידום העסק. הצעתי לך היא לבדוק מכירה לחנויות ועסקים קיימים במקום להשקיע כ"כ הרבה. איך תגבי מבעלי העסקים הקיימים? זאת באמת שאלה קשה...ערבויות וענינים.

../images/Emo45.gif את צודקת בגדול מאוד מנטורית !

אני עושה פאקטורינג בעצמי לקבלות של החנויות שאני מוכר. כמה שמכירים יותר טוב, כך הקרדיט הופך להיות יותר ויותר ארוך...את צודקת במיליון אחוזים ! זה באמת עובד משהו בפרינציפ ה: FAMILIARITY BREEDS CONTEMPT .... למזלי, אני לוחץ על האמנית שיוצרת את המסגרות שאני מוכר, שתצא עם סט של עיצובים חדשים של דוגמאות וצבעים 4 פעמים בשנה....ככה שהחנויות מתות לקבל ממני כל תקופה, משהו חדש כשהדוגמאות מגיעות. המפתח להצלחה בשיווק הוא חידוש וגיוון בקו המוצרים בארהב... כלומר הקונה האמריקאי הוא מפונק נורא. אם אתה כמשווק מצפה שהוא יקנה את אותו המוצר כל הזמן...אתה עלול למצוא עצמך בלי קונים ובלי עסק בזמן קצר נורא ! אז אני רק מספק סחורה חדשה של דוגמאות טריות אחרי שהצלחתי לקבל תשלום לסגור חשבון ישן עם חנות... דעתי היא שבענף האופטיקה קלים יותר בתשלומים בארהב מאשר בארץ בייחוד כשאתה מוכר מוצר ייחודי כמוני. זהו על רגל אחת

sweet pita

New member
יופי!

אז אולי תוכל לספר לי על מדיניות האשראי ברשתות כמו שליב? ובכלל האם אתה מצוא הבדלים בין יבוא לקנדה ליבוא לישראל? תודה תמר

medalssy

New member
יבוא לישראל

איו הרבה הבדל בין הכנסת סחורה לישראל או לקנדה כמובן שיש הבדלי מיסוי ואישורים שונים בין המדינות אבל שום דבר רציני שעמיל מכס טוב אינו יכול לפתור לגבי מדיניות אשראי לחברות זה תלוי בחברה שאת מוכרת לה את הסחורה וזה משתנה יש חברות שאיתם אנו עובדים כסוכנים על אחוזים בלבד זאת אומרת שאנו לא מתעסקים עים מימון ואז כמובן אנחנו מקבלים אחוזים בלבד מהעסקה ןהתשלןם הוא מיידי ויש חברות שאנו ותנים להם מימון וזה בדרך כלל שוטף שישים או תישעים תלוי בלקוח כמובן שאפשר לבקש בטחונות אישייםאו בנקאיים לעסקאות גדולות את צריכה למצוא חברה בארץ שכבר מתעסקת בשיווק בתחום שבו את עוסקת את יכולה לענייו אותם במוצר ואים המוצר הוא טוב אין שום סיבה שהם לא יממנו אותו כמו שאמרתי במסר הקודם יש לנו חברה שמתעסקת בנושא הילדים בארץ ואים תדצי תוכלי לפנותאליי אים עוד פרטים על המוצר ואוליי אפשרלעזור לך יותר בברכה מאיר

sweet pita

New member
קונסולת משחקים

או בקיצור x-box ומשחקים ל אקס בוקס ולפייסטיישן

zoti

New member
מאיפה את קונה סטוק ?

והאם זה שווה את הזמן שאת משקיעה בזה ? אני שואל כי אני מחפש משהו דומה ומאחר וזה התחום שאני בא ממנו במקור זה נשמע מעניין. אני אשמח אם תוכלי לצרף לינק לחנות שלך בכדי שאוכל להתרשם.

למעלה