מקבילית המוחות
- שאלות ותשובות

חשבתי קצת על זה היום

מה דעתך לחתום על שני שטרי חוב נפרדים? אני אף פעם לא שמעתי על כזה דבר שאם כותבים על משהו "צ'ק בטחון" אפשר לפדות אותו רק בבית משפט, אבל מצד שני אני כן יודעת ששטר רבות הוא כזה, אז למה צריך צ'ק? תציעי לחתום על שטר ערבות שהסכום הרשום עליו הוא ערך הדירה, ותוסיפי סעיף בחוזה בו יאמר ששטר זה רלוונטי אך למקרה בו פרצה שריפה בדירה, והוכח כי האשם הוא בך השוכרת. והערה נוספת: צ'ק פתוח לא נותנים אף פעם (אלא אם כן זה מישהו שאת סומכת עליו במאת האחוזים.). אני אדגים: מישהו לוקח את הצ'ק הפתוח (אפילו לא בעל הדירה, נניח הבן שלו רואה את זה מונח) וממלא בו סכום. הוא ניגש לפדות את הצ'ק בבנק, אצל פקידה נעלולה שלא יודעת מהחיים שלה (יש לי אחת בסניף - הוא מוזמן לבוא לשם).נני והיא אפילו שואלת אותו "רגע, אדוני, מה זה כתוב כאן?" והוא יאמר לה "כן, נתנו לי את זה פקדון על משהו, ואיבדו את הדבר אז עכשיו אני פודה את הצ'ק". בנתיים יש תור ארוך, אנשים עצבניים, הבחורה לא יודעת אם להטריד בכזה דבר את המנהל, מה גם שכנראה זה סטנדרטי לגמרי לפי איך שהאיש מדבר, והופס: את איבדת כך וכך אלפי שקלים. עכשיו, אם מתחשק לך ויש לך עצבים, את יכולה להתחיל לחפש למי הם הועברו ולנסות להתחיל לתבוע בבית משפט.

winterbabe

New member
זה דווקא לא נהוג

מספיק שנתת לו שטר בטחון, צ'ק בטחון נוסף זה כבר ממש מוגזם. ותחשבי, בלי לפגוע ברצונך בדירה, יהיה לך הרבה יותר נמאס ותהליך הרבה יותר ארוך והרבה הרבה הרבה יותר מייגע אם תתני לו צ'ק פתוח והוא יפדה אותו שלא כמו שצריך. לכי תתחילי לחפש אותו, ולתבוע אותו, ועניינים. חמור מזה, הוא יכול להעביר את הצ'ק למישהו אחר, ואז לכי תתבעי את השלישי. זה סתם בלגן מיותר, ועם כל הכבוד לדירה, נראה לי שעדיף הבלגן של לחפש דירה אחרת מאשר להתרוצץ אחרי אנשים.

winterbabe

New member
אם תוכל לסרוק את השטר

כך שנוכל לראות אותו כאן באתר יש סיכוי טוב שאוכל לעזור לך.

אתמול רכשתי שטר כזה

אמנם בארבעה שקלים במקום אחד, אבל הוא נראה בדיוק אותו הדבר. מחר אני אסרוק אותו (אין לי סורק בבית), ונוכל לעשות סדר בדברים.

SaintJohn

New member
הכל הסתדר../images/Emo13.gif

בסוף עזרו לי למלא את השטר בטחון כמו שצריך, חתמתי על החוזה והכל אחלה בחלה המון תודה למי שנענה לבקשה שלי לעזרה. לדעתי זה עדיין יהיה רעיון מצויין להעלות תמונה של השטר בטחון ולהראות איך ממלאים אותו כמו שצריך, לכל מי שרק ירצה לדעת.

הבעל בית שלי הסביר לי

ואגב, הוא הביא לי שטר ביטחון בעצמו ואמר שחבל שקניתי... למי שעוד לא יודע איך למלא - רק צריך למלא את הסכום ופרטים של ערב (אפשר אחד ההורים)

JustMeNow

New member
אפשר במקום

למלא צ'ק בטחון במקרה הזה זה צ'ק רגיל רק שאתה כותב עליו למעלה צ'ק בטחון עם איזה 2 קוים מתחתיו להדגשה, לא מציין תאריך ובד"כ בסכום של 2-3 חודשי שכירות. (אאל"ט) וכך הוא לא יכול להפקיד את הצ'ק בלי להכנס להליכים משפטיים (למקרה שלא שלמת שכ"ד/השארת נזקים בדירה)

למעלה