מקבץ שאלות (כלכלה)

flor77

New member
ניסוחים נוספים

then you still don't get social change - כאן המשמעות היא של לא להבין את המשמעות של איך מייצרים שינוי חברתי?

liberal versus conservative or progressive versus something else, this is about social change in any direction - כיוון למה מתכוונים כאן עם ליברל ופרוגרסיבי? האם לדעתם הכוונה היא ל"תפיסות"?

If people don't think there is anything that can be done, if they think that they are ineffective, that there is no possibility for change, then you still don't get social change.

You have to have all three (elemetns of social change). And this is not a comment about liberal versus conservative or progressive versus something else, this is about social change in any direction

Lhuna1

New member
בעיני גם פה קשה להכריע בלי לשמוע את שאר ההרצאה

זה יכול להיות don't get במשמעות שכתבת (לא להבין) ויכול להיות במשמעות של "לא נקבל/לא נשיג שינוי חברתי"
&nbsp

AlteredBeast

New member
תשובות

לדעתי בשאלה הראשונה, הכוונה ל-'לא מקבלים שינוי חברתי'. אחרי ששוקלים את שתי האפשרויות, זה פשוט יותר סביר מאשר "אתה לא מבין/לא מבינים", מה גם שלהשתמש ב-get במשמעות כזאת בהרצאה רשמית פחות סביר, כי זה מרגיש כמו משלב נמוך מדי, סלנג לא מתאים (לא בלתי אפשרי, פחות סביר).
זה גם מסתדר מבחינת התוכן - אם אנשים לא חושבים שאפשר לעשות משהו, לא יקרה שינוי חברתי.

לגבי השאלה השניה, כן, הכוונה היא לתפיסות או לגישות, בה' הידיעה. אפשר לכתוב כך באנגלית (Liberal במקום Liberalism) באותה משמעות. ולכן מה שהוא אומר זה: "זו לא הערה לגבי ליברליזם לעומת קונסרבטיביות או פרוגרסיביות לעומת משהו אחר..."
לדעתי אפשר להשתמש בצורות כאלו גם בעברית, אבל בשפה מדוברת ולא מספיק רשמית, למשל: "זה לא עניין של חילוני או אורתודוקסי, השבת היא של כולם" (סתם דוגמא מהראש...), ולכן בחרתי בצורות המקובלות של שם העצם.

flor77

New member
כאן היו דוגמאות למכביר

על "הפערים" שעולים כשצריכים לנסות להבין מתוך הטקסט על מה בדיוק מדובר -
לגלות את המשמעות "העקיפה", כאן היה לי די קשה להבין באופן וודאי, הרגשתי שאני מנחשת יותר מדי דברים (הקדשתי שעות לפצח את הכוונה)... ההערות שלך מאוד עוזרות לי לפעמים הבאות לדעת למה לשים לב כדי לגלות את כוונת המשורר, תודה על ההצעות הנהדרות

למעלה