מקבץ שאלות (כלכלה)

AlteredBeast

New member
התרגום המילולי של ore הוא 'עפרה' (ofra), ולא 'עופרת'

עפרה היא המתכת הגולמית, כלומר, מה שכורים ישירות מהאדמה, לפני ניקוי ובידוד המתכת עצמה מהלכלוך.
עופרת (Lead) היא יסוד כימי ספציפי, ולא על זה מדובר.
&nbsp
אני מציע לתרגם 'מתכת' כפי שהציע סוס כסוף, מכיוון שעפרה היא גלגול מסויים או צורה מסויימת של מתכת, אז מבחינה פרקטית, מדובר במתכת. בנוסף, המילה 'עפרה' בעברית מופיעה כמעט רק בהקשרים מקצועיים, כלומר במקומות שבהם חשוב להבדיל בין הגלגולים השונים של המתכת. במקרה הזה זה לא חשוב, ולכן אפשר לתרגם פשוט כ-'מתכת' כדי לא לסבך את הקורא.

flor77

New member
מספר תהיות

מצרפת מקטע מלא על מנת שיהיה הקשר...

the later word of the banknote איזשהו כיוון מה זה אמור להיות?

במקטע השני בכלל.. מתוסבך לאללה..
In order not to withdraw the metal from the bank at each payment the fee was paid by a banknote with an appropriate denomination.

withdraw בדרך כלל במשמעות של למשוך (כסף) אבל מה הכוונה כאן עם מתכת? אני מבינה שזו אמורה להיות צורת תשלום במתכת אבל זה לא מובן... אולי לא לרוקן את מאגר המתכת מהבנק המציאו צורת תשלום באמצעות שטר כסף? זורקת ניחוש

המשך..
the fee was paid by a banknote with an appropriate denomination

העמלה שולמה על ידי שטר בעל ערך מטבע תואם? denomination מצאתי במילון לענייני כלכלה, רק ששם denomination זה "עריך", מקווה שזה נכון

בנוגע ל respected אולי זה קשור לעניין "שכיבדו" את שטרות הכסף של הבנקים שהיו בעלי מוניטין טוב? לא בטוחה שהתכוונו למשהו בסגנון "זכו לכבוד רב"...

For the goods brought, the banker issued a bank note. Hence, the later word of the banknote. It was a confirmation of depositing a certain amount of gold. In order not to withdraw the metal from the bank at each payment, the fee was paid by a banknote with an appropriate denomination. There were many banks and each of them could print their own bank notes, but only banks with good repute were the most respected, their banknotes were widely used by the market.

בפנים

הבנקאי הנפיק שטר בנקאי תמורת הטובין שהופקדו. מכאן נגזרה המילה העכשווית של "שטר כסף" (כדאי לצרף גם את המקור באנגלית).
השטר היווה אישור לכך שהופקדה כמות מסוימת של זהב.
כדי שלא יהיה צורך למשוך את המתכת מן הבנק בכל פעם שהיה צורך לשלם את העמלה, העמלה שולמה באמצעות שטר בנקאי בעל ערך נקוב התואם לגובה העמלה.
היו הרבה בנקים וכל אחד מהם היה רשאי להנפיק שטרות בנקאיים משלו, אולם רק הבנקים בעלי המוניטין הטוב זכו לכיבוד שטריהם. ורק השטרות שלהם אומצו לשימוש רחב ע"י שווקים.

flor77

New member
וואו מעולה! תודה רבה

ועברתי על ההצעות האחרות אלוף אותה

חן 1111

Active member
רק תיקון קטן, fee כאן זה לא עמלה אלא פשוט תשלום

וגם שטריהם צ"ל שטרותיהם...

flor77

New member
תודה על ההבהרה

אז זה פשוט "התשלום שולם באמצעות שטר בנקאי" והמשך התרגום המעולה של סוס...

חן 1111

Active member
עדיף התשלום בוצע ולא התשלום שולם

או לחילופין הסכום שולם, החוב שולם וכדומה

flor77

New member
issuing more banknotes than there is gold

את המשפט המסומן ניסיתי לתרגם כך: הגיעו עם הרעיון של הנפקת שטרות נוספים יותר ממה שקיים במלאי הזהב בכספות. מה דעתכם?

Everything worked very well, however, cunning bankers also appeared. They came up with the idea of issuing more banknotes than there is gold in their vaults. After some time people realized that there are much more banknotes than precious metal this resulted in a so called bank run.

הם העלו את הרעיון להדפיס שטרות בהיקףשעלה על כמות הזהב ששכן ב

כספות שלהם.

flor77

New member
bank run

מצאתי במילון כלכלי כל מיני ורסיות של המונח הזה- הסתערות על בנקים, הסתערות משיכות, לי נראה יותר מדויק משהו בסגנון "הסתערות משיכת פקדונות"? מה דעתכם?

Everything worked very well, however, cunning bankers also appeared They came up with the idea of issuing more banknotes than there is gold in their vaults. After some time people realized that there are much more banknotes than precious metal, this resulted in a so called bank run.

flor77

New member
notes + ניסוח

עם notes לפי מילון כלכלי אני רואה שזה "שטרות", שטרות ללא כיסוי זה נכון?

את השורה הבאה שמסומנת ניסיתי לתרגם כך: בנקים כוזבים (לא נשמע לי קולח כוזבים..) הוענשו לא רק בפשיטות רגל (שחוו) אלא גם נקנסו על ידי המדינה. איך הניסוח, האם יש משהו לשפר בו?

Everyone wanted to exchange all their banknotes for gold. It was not possible. banks that produced notes without coverage closed and declared bankruptcy, Of course false bankers were punished not only by bankruptcy, but also by state fines.

flor77

New member
bullion + ניסוח

bullion זה מטילי, התהיה האם לכתוב מטילי זהב?

ובנוגע למשפט המסומן השני ניסיתי כך: והמדינות עצמן לקחו שליטה בלעדית על מונופול ייצור הכסף?

The markets worked well until the states allowed the production of more banknotes than bullion, and they themselves took over the monopoly in money production

flor77

New member
lucrative business

lucrative business- איזה דבר רווחי זה עשוי להיות? לא הניסוח הכי קולח אשמח להצעה נוספת

עם The currently valid system Central Banking was established
ניסיתי כך:
המערכת החוקית הנוכחית של הבנקאות המרכזית הוקמה, האם זה מדויק?

However, when countries realized how lucrative business it might be to have a monopoly on money creation, they forbade Free Banking. The currently valid system Central Banking was established.

flor77

New member
episodes + ניסוח + תהיה

כאן יש הרבה שלא ברור לי... אנסה..

episodes - כל האפיזודות שהיו קשורות לכסף פרטי הוחלפו בכסף שהונפק על ידי בעל המונופול- כאן מרגיש לי שמשהו חסר.. אולי בעל מונופול הכסף? או שאין צורך לתוספת הזאת?

המקטע הבא, goods יכול להיות טובין או סחורה, אבל לא בטוחה מה המשמעות של כל ההקשר.. הכסף הזה אינו מכוסה...

ובנוגע ל it זה מתייחס למונופול נכון?

Until the mid 20th century, all episodes with private money were replaced by money issued by the monopolist. This money is not covered in any goods or metal and is based only on trust in the monopoly, which guarantees that it conducts its monetary policy well.

flor77

New member
over the state / cypherpunks

over the state- עליונות אחזקת כסף פרטי על פני... רעיון איך לנסח כאן "על פני המדינה"? מתארת שהכוונה היא לניהול כסף.. יצירת כסף..

cypherpunks - מצאתי שכותבים את זה בתעתיק לעברית, אמשיך לחפש אם יש מקבילה בעברית. תודה! אחד הקשים שהיו לי...

...with the creation of the economic book: The Denationalization of Money" by the Nobel prize-winner Friedrich Hayek. He has again started a discussion about the superiority of private money over the state. However, no government wanted to take up this topic. It lasted until the 90s when a group of cypherpunks appeared.

למעלה