מקבץ שאלות 5...

flor77

New member
not end up diluting messages

רעיון מה הכוונה במשפט הלא מובן הזה? " not end up diluting messages.

Though the 21st century has seen technological
innovation at exponential rates unseen by any prior
generation, it has brought with it a breakdown
of brand communications and authorial reach.
General information has become ubiquitous,
but how it is accessed have become overbearing,
overwhelming, and more often than not end
up diluting messages.

AlteredBeast

New member
שימי לב ש-more often than not זה ביטוי כבול

כלומר ה-not הוא חלק ממנו, ולא כפי שציטטת בשאלה את הצירוף שעליו את שואלת.

more often than not זה ביטוי שאומר שהדבר קורה בתדירות גבוהה. אפשר לתרגם פשוט ל-'בדרך כלל'.

ומה שנאמר פה במשפט זה שאופן הגישה למידע הפך מסורבל, ובדרך כלל מה שקורה בסופו של דבר זה שחלק מהמידע הולך לאיבוד (או שפשוט קשה יותר למצוא אותו).

מילולית, המשמעות של diluting messages היא שההודעות נמהלות (למען הסר ספק ויישור קו, הכוונה ב-'למהול' כמושג בסיסי בכימיה היא הפחתת ריכוז של תמיסה מסויימת. כלומר, אם יש לך 100 גרם מלח בליטר של מים, זה ריכוז התמיסה, אבל אם את מוסיפה לתמיסה ליטר מים נוסף, עדיין יש לך 100 גרם מלח, אבל עכשיו הם נמצאים בתוך נפח הרבה יותר גדול, כלומר התמיסה נמהלה. כשהתמיסה מהולה, יש למומס הרבה יותר מקום להיות בו, כך שבכל דגימה של התמיסה יש פחות מומס מאשר לפני שהתמיסה נמהלה).

אז הכוונה בזה שהודעות (ואני מעדיף פשוט 'מידע') נמהלות היא שהן הולכות לאיבוד בתוך הרבה מאוד פיסות מידע אחרות, כמו שקורה לכמות מסויימת של מלח בתוך נפח מאוד גדול של מים.

flor77

New member
עוברת על כל ההצעות המון תודה ובנוגע לחיפוש

אני עושה בשיטה שלך עם מרכאות על ביטוי מסוים (גאוני!) אבל לא על כולם הגעתי למקור בעברית ומכאן היה לי הקושי להבין...

AlteredBeast

New member
עוד אופרטור חשוב ומועיל בחיפוש בגוגל הוא - (סימן מינוס)

כשמצמידים למילה אחת (או יותר) מתוך כלל מילות החיפוש את סימן המינוס, את בעצם אומרת לגוגל להביא רק את העמודים שבהם מופיעות המילים האחרות והמילה עם המינוס *לא* מופיעה.
&nbsp
לדוגמא, אם את רוצה לחפש את כל העמודים בגוגל שמופיע בהם השם בנימין, אבל את לא רוצה תוצאות שקשורות לבנימין נתניהו, את כותבת בחיפוש "בנימין -נתניהו".
נסי "בנימין נתניהו" עם ובלי מינוס, ותראי את ההבדל.

flor77

New member
הסתבכתי ממש עם הביטוי הזה מי שכתב את זה

לפעמים הרגיש לי שכתב תחביר לא מדויק, או אולי פשוט זאת אנגלית גבוהה יותר ומתחכמת... אבל טוב מדי פעם לצלול לתחום של ז'רגון יותר מקצועי (עד כמה שזה קשה ומסובך) כדי להשתפר לפעמים הבאות שוב המון תודה.

למעלה