מקבץ שאלות

flor77

New member
can be written in

written in להיות מוזנות/מעודכנות?

Blockchain is the first database in the history of the world that is immutable: nothing can be removed or modified inside of it. Only fresh blocks with new transactions can be written in. Production of the new block is not an easy task.

YONA74

New member
can be written in

לא ניתן לשנות/לעדכן רישומים או להסיר מידע... ניתן לבצע/להוסיף אך ורק רישום של מידע חדש.

flor77

New member
radical escalation

לגבי המשפט המודגש תרגמתי כך "גדילת צריכת כוח המחשוב הביאה גם לבטיחות שיא" העקיפה שעשיתי כאן ל radical escalation טובה?

At first, the computing power of a desktop computer was enough to generate new blocks, but with the increasing number of participants the amount of power became higher and special devices were created. Their only task is to search for the correct hash of another block. The increase computing power also resulted in radical escalation of safety of the whole site and the data stored inside of it, lessening the risk of anyone's interference in the blockchain structure.

maccarena

New member
הצעה

לדעתי התרגום לא מדויק. בשום מקום לא כתוב שזוהי בטיחות שיא. כמו כן, לדעתי לא מדובר בצריכת כוח המחשוב, אלא בקדמה הטכנולוגית. מציעה משהו בסגנון: התפתחות יכולות מחשוב מתקדמות הביאה לשיפור דרמטי באבטחת האתר כולו והמידע שהוא מכיל....

flor77

New member
לגבי computing power

תרגמתי ככוח מחשוב כיוון שמדובר על יכולת "כרייה" של המחשב והיכולת שלו לייצר בלוקים אלקטרוניים...
עדיין מדובר לדעתך בהתפתחות יכולות מחשוב?

שיפור דרמטי- הצעה מעולה תודה

maccarena

New member
אין לי בעיה עם כוח מחשוב

(אני גם לא רואה הבדל מהותי בין כוח מחשוב ליכולות מחשוב), יש לי בעיה עם "הצריכה".

flor77

New member
הבנתי לגבי "הצריכה" יש לי נטייה להוסיף כשלא צריך, תודה

AlteredBeast

New member
computing power - עוצמת חישוב (בפנים)

על פי מילון מעות, מדובר ב-'עוצמת חישוב'. שימי לב גם להבדל בין מחשוב לחישוב - חישוב הוא אופן הפעולה של המחשב, מחשוב הוא המרה של פעולה שלא נעשית באמצעות מחשב לכך שכן תבוצע באמצעות מחשב. גם באנגלית ההבדל ניכר - computing לעומת computerizing.

אם את רוצה להיות מדוייקת, את יכולה לכתוב: "עוצמת החישוב המוגדלת/מוגברת הובילה גם לעלייה דרמטית/משמעותית ברמת הבטיחות של האתר כולו".

אפשר גם להמיר את ה-'עלייה' ב-'שיפור' כפי שכבר הוצע, אם כי זה מוסיף משהו שיכול היה להיאמר במקור לו רצה המחבר לומר זאת, ולא אמר. אפשרי, אבל את תחליטי אם את עושה את הצעד הנוסף או לא.

flor77

New member
תודה שהארת את עיניי לגבי ההבדל של חישוב ומחשוב

flor77

New member
turn it off

לגבי turn it off, לא ברורה לי הכוונה- את מה לכבות/להשבית? כי במערכת הבלוקצ'יין להבנתי אין שום עניין של צנזורה. אשמח לרעיון. אין פירוט נוסף לגבי עניין הצנזורה...

Blockchain has properties like: Borderless - gets round potential geographical and economic borders. Censorship - resistance - nobody can turn it off, or make any changes according to their individual plan.

למעלה