מקבץ שאלות - works for you.

flor77

New member
מקבץ שאלות - works for you.

האם הכוונה ב works for you פועלת לטובתך?

When you save or invest, compound interest works for you. When you borrow, compound interest works against you.

צויץ

New member
לדעתי "עובדת" זה בסדר ולא מילולי כאן: עובדת לטובתך או נגדך

flor77

New member
great mental math shortcut / approximation

בנוגע ל mental כדאי להשאיר כמנטלי או אולי מתאים יותר שכלי? קיצור דרך מתמטי שכלי? כרגע הניסוח לא נשמע לי קולח...

approximation - אפשר כאן הערכה? או שיותר מתאים אומדן?

The rule of 72 is a great mental math shortcut to estimate the effect of any growth rate. It's an approximation of the time it takes for money to double.

ה mental מיותר.

כלל ה 72 הוא שיטה מעולה להערכת ההשלכה של שיעור צמיחה כלשהו. הוא נותן לנו קירוב לגבי משך הזמן הדרוש כדי שהשקעה תכפיל את שוויה.

flor77

New member
return

אני ומתמטיקה לא מסתדרים יש לי קטע שאני צריכה לתרגם.
אם rate of return
זה שיעור תשואה אז כשכתוב לי דולר אחד to turn זה מתקשר למושג של תשואה או פשוט אני יכולה לכתוב "דולר אחד יהפוך לשני דולר?"
At a 1% rate of return, it will take 72 years for $1 to turn into $2.

flor77

New member
compounding example

הקטע מתחיל בדיבור על compound interest שזה "ריבית דריבית" כאן הם כותבים compouding example לדעתכם ל compouding כאן יש משמעות שקשורה "לריבית" או שזה יכול להיות "חישוב"? אותו המונח.. רק להיות בטוחה

If we use a steady 4% rate of return in our compounding example,
$10,000 over the same 72 years grows to $168,423.

flor77

New member
מצד שני זה יכול להיות משהו בסגנון "דוגמת הצטברות הריבית שלנו

בינתיים מנחשת

compound interest = ריבית דריבית.

בריבית דריבית מצרפים את הרווח לקרן ומחשבים את הריבית על הקרן המעודכנת.

עבור שיעור ריבית קבוע של 4%, בדוגמה שלנו נקבל שעבור אותה תקופה של 72 שנה, ההשקעה בסך XXX תצמח לשווי של YYYY

flor77

New member
טעיתי לגבי שיעור תשואה? יש לכתוב במקומו שיעור ריבית?

flor77

New member
אז גם בדוגמה פה בפנים זה יהיה שיעור ריבית? עם return

If you double your return from 4% to 8%, it's not double the money, it's actually four times the money.

flor77

New member
visualize / rates of return can make

במקום הניסוח לגבי visualize" - כדי באמת לדמיין את ההבדל, חושבת לכתוב "כדי באמת להמחיש את ההבדל, מה דעתכם?
ובנוגע ל can make - ההבדל ששיעורי תשואה יוצרים?

To really visualize the difference that rates of return can make, let's take it one step further. If we double the rate of return from 4% to 8%,
it takes half the time,

flor77

New member
אולי "לשקף" ואז אני יכולה לכתוב שההבדלים יכולים לעשות"

למעלה