מקדונלדס

gali1984

New member
מקדונלדס

אתמול היה כתוב בעיתון ש-3 צמחונים תבעו את מקדונלדס על כך שבלי לידע את הציבור הם השתמשו בשומן בקר כדי לטגן את הצ´יפס שלהם. התובעים זכו ביותר מ- 12 מיליון דולר (10 מיליון לקרנות צדקה התומכות בצמחונות ו-2.4 מיליון דולר לפרקליטים) בעקבות תביעה זאת הוגשה תביעה נוספת (בשם כל הצמחונים שאכלו מ-1990 צ´יפס במקדונלדס) שעיקריה הם שלמרות שב-1990 מקדונלדס הודיעה שהיא מפסיקה לטגן צ´יפס בשמן בקר (וכי רק שומן צמחי ישמש למטרה זו) היא המשיכה להוסיף כמות קטנה של שמן בקר לצ´יפס (בשביל הטעם). מקדונלדס עושה הכל בשביל לגרום לי לתעב אותם. יהיה טוב (אין ברירה אחרת) ביי ביי גלי

ק א ר ן

New member
אני לא מאמינה!!

וכשאני סירבתי לאכול צ´יפס של מקדונלדס בגלל השמן, אנשים צחקו עליי!! אני לא פרנואידית!!! זו קנוניה, אני אומרת לכם! קנוניה של אכלי הבשר נגדנו! אבל אנחנו חכמים יותר... אנחנו לא ניתן להם להפיל אותנו בפח.... ויום אחד, יום אחד אנחנו ננצח! וכולם ייראו את האור, ולא יהיה יותר ניצול, רצח, ואכזריות... רק אור אהבה וסקס...

ק א ר ן

New member
שכחתי לכתוב

שצריך לקרוא את מה שכתבתי בנימה ילדותית, מתלהבת וטיפה מטורפת (עם ברק בעיניים ותחושת שליחות בקול, אם אפשר).

barzik

New member
Four legs good! two legs better!!!!

סתם בצחוק
אל תעלבי.

ק א ר ן

New member
קשה להיעלב כשאני לא מבינה בדיוק

מה אמרת. מה אפשר לעשות, אני אטומה לפעמים (תמיד)

מור ק

New member
הוא ציטט

מתוך הספר של ג´ורג´ אורוול- "חוות החיות". הספר מדבר במקור על הקומוניזם, אבל יש בו גם מסר אוניברסלי נגד גזענות. המשפט שצוטט לא אומר הרבה. במקור הוא "ארבע רגליים טוב, שתי רגליים רע" (סליחה על חוסר הדיוק, גם אני קראתי את הספר באנגלית) (חובה לציין שכנפיים נחשבות רגליים). בספר המשפט שונה בסוף, למשו בסגנון של "חזיר יותר טוב מארבע רגליים אחר", וזו היתה הסו-קולד גזענות. אני חושבת שברזרק (או איךשלאקוראיםלו) מנסה להראות משהו, רק לא ברור לי מה.

barzik

New member
מה לעשות, בר-זיק זה שם המשפחה שלי

למרות שזה נשמע כמו איזה כינוי אינטרנטי מפוצץ. חוות החיות הוא משל מודרני המלגלג על הקומניזם בעיקר. (לא, לא קשור לגזענות). פשוט חלק ההודעה של קארן הזכיר לי משום מה את חוות החיות

ק א ר ן

New member
אל תגיד "מה לעשות"...

זה מצטייר כדבר שלילי כשההפך הוא הנכון. עם שם כמו בר-זיק אתה יכול לרוץ לראשות הממשלה בשקט.....

Her Circulation

New member
אני לא חושב שהוא מלגלג

על הקומוניזם אלא מציג את אשר היה. חלום יפה ( כך בהתחלת הספר ) שנהרס לא מפני שאינו בר ביצוע, אלא מפני חולשות אנוש לכוח מחד ומחסור חשיבה עצמית של הרוב מאידך

ashmash

New member
והם מנצלים ילדים בנוסף לכל

אפשר לחלק את ניצול הילדים לשתי קטגוריות ילדים ישראלים במקבלים מינימום עבור עבודה קשה, אבל זה באמת קטנוני, כי עוד הרבה מקומות עושים את זה. ובדומה לחברות לייצור נעליים, עד כמה שידוע לי, מי שמכין את הצעצועים בארוחות הילדים של מקדונלד הם ילדים קטנים במזרח הרחוק שעובדים בתנאים מכפירים... ילדים למען ילדים או משהו כזה... גם הפרות במקדונלדס, גודלות בתת תנאים יחסית לאחיותיהן, המיועדות לקציצות אחרות... ובכלל, המבורגרים זה לא ממש בריא, וגם לא צ´יפס - בטח שלא כזה עם שומן מבקר

אתם יודעים נורא יפה לכעוס...

אבל כשזה מגיע לעשייה אקטיבית אתם ממש מאכזבים. פירסמתי לפני מספר חודשים הודעה בפורום זה על הפגנת ענק שאני רוצה לארגן נגד התאגיד המצחין "מקדונלדס", והיו מעט מאוד פניות אליי לשאול היכן דרוש סיוע. אכתוב שוב על מה חשבתי, ואשמח אם הפעם תהיינה פניות רבות יותר: המטרה היא הגברת המודעות בקרב הציבור הרחב לזוועות שמעוללת "מקדונלדס". הגעתי למסקנה שהדרך הטובה ביותר איננה פעילות רציפה בקבוצות קטנות אלא הפגנה עצומה ומתוקשרת שתכיל גימיקים ופרובוקציות. לא רק תנועות למען זכויות בעלי-חיים תוכלנה להשתתף, אני מאמין שגם ארגונים חברתיים המתנגדים לגלובליזציה וכן ארגונים הפועלים למען איכות הסביבה ישמחו ליטול חלק בהפגנה. כמו כן בכוונתי להזמין ידוענים התומכים בנו לשאת דברים. לטעמי, אל לנו להמתין ל-16 באוקטובר כדי לקיים הפגנה כזו. ככל שנעשה זאת מוקדם יותר, אנחנו עשויים להציל יותר עצים, יותר פרות, יותר ילדים ועובדים ויותר חברות קטנות. נתחיל את הארגון מהפורום הזה, בכך שכל אחד שמעוניין להשתתף בהפגנה ובארגונה ייצור עמי קשר ויעביר לי מלבד פרטיו האישיים (שם מלא, גיל, כישורים) גם דרכים בהן ניתן להשיגו (ICQ, טלפון, סלולרי, דואל, שירות המסרים של תפוז, פקס, יונת דואר [לאאאאא!!] או כל אמצעי אחר) וכן רשימת תנועות שהוא חבר בהן, על מנת שנוכל ליצור עמן קשר בעת הצורך ולהיעזר בהן מבחינה כלכלית, רעיונית וביצועית. אנא הפיצו את השמועה בקרב חבריכם, אני ממש לא מעוניין לזכות למספר פניות עלוב כמו זה שקיבלתי בפעם שעברה. משימות נחוצות שכרגע אני מצליח להעלות: (רק על מנת שתחשבו איפה אתם יכולים לתרום) פרסום - כרזות, פליירים לחלוקה, עיתונות, טלוויזיה, אינטרנט ; רעיונות לגימיקים ולסיסמאות ; יצירת קשר עם אישי רלוונטיים ; עבודה מול העמותות השונות לשם קבלת סיוע בכל התחומים ; גיוס כספים בהתרמות ברחוב. בברכת "fuck mcmurder", מאור.

Coma White1

New member
אני מאוד רוצה לעזור.

שלח לי הודעה במסרים האישיים, אני מחכה לתגובה.

barzik

New member
זה מגוחך

ונניח שתצליחו להפסיק את פעילותו של "תאגיד הרשע" מק´דונלדס.. אז מה? תצליחו לעצור את ברגר קינג? ומה על בורגר ראנץ´? אני חושש שבמקרה של מזון מהיר ובשרי הביקוש קובע את ההיצע ולא ההיפך. תפילו "תאגיד רשע" אחד, יבוא אחר במקומו...

בורגר ראנץ´ וברגר קינג

עם כל הסלידה שלי משואת הפרות ששתי החברות הללו מבצעות, מקדונלד´ס לעומתן גם מגדלת את הפרות החמודות במקומות שבהם צמחו עצים לפני שהכוחות הקפיטליסטים כרתו אותם... לא ידוע לי על ניצול עובדים בבורגר ראנץ´, כמו כן מקדונלד´ס היא החברה היחידה שגוזלת אדמות מעניים ברחבי העולם השלישי. אלה מספר סיבות להעדיף צריכה המונית של ברגר קינג ושל בורגר ראנץ´ מאשר של מקדונלד´ס. מעבר לזה - אני מסכים איתך שלא ניתן להתגבר על כל תאגידי הבשר בעולם. אין זו סיבה להתייאש מלכתחילה, לשכב בבית ולייבב על מר גורלנו. ממש כפי שמתקיימת בקביעות פעילות נגד תנובה, החברה המחזיקה בכ-90% מהמניות על "ייצור" חלב וביצים במדינתנו, עלינו לפעול נגד התאגיד הגדול ביותר שמוכר גופות. דוגמה נוספת לסוג פעילות מחאתית כזו היא ההפגנות החוזרות ונשנות והחרמות הנפלאים נגד "קוקה-קולה", שהיא אמנם אינה החברה היחידה בעולם שמזהמת את הסביבה, אך היא בהחלט הגדולה שבהן. ככל שנצמצם את הביקוש לתוצריהן של מקדונלד´ס, תנובה, קוקה-קולה - פחות פרות ייטבחו, פחות ילדים ינוצלו, זיהום הסביבה יצומצם, מפחות עניים תגזלנה אדמותיהם, ליותר חברות קטנות יהיה סיכוי להתקיים בחברה הצרכנית והמבחילה שלנו, פחות תרנגולות יולעטו בהורמונים, פחות אפרוחים יובלו בצפיפות בלתי-אפשרית אל מותם. כוח לאזרחים! מאור.

barzik

New member
מוגחך זו מילה עדינה מדי

אני ממש מצטער, אבל רוח ההודעה ובכלל הטון הכללי הם... איך לומר את זה? מגוחכים, שלא לומר לא חכמים במיוחד. תשמע, אני לא צמחוני, אני משתתף בפורום זה כדי ללמוד יותר על הצמחונות ועל השקפת עולם שהיא שונה משלי. משתתפי פורום זה הם אנשים אינטילגנטיים שעזרו לי להסתכל על העולם בצורה קצת אחרת. ופתאום אתה באת עם ההודעה שלך - הבה וננתח אותה פסקה אחרי פסקה: ראשית, "שואת הפרות" - אין צורך להצביע על בעייתיות המונח הזה, ואני באמת מתאפק מלומר דברים רעים על מי שמצביע על אנאלוגיה בין שואת העם היהודי לכל מאורע היסטורי שהוא. (מלבד אולי, ויסלחו לי קוראי עדיני הנפש שהאנאלוגיה של מאור היא אכן אנאל - לוגיה) שנית, "הכוחות הקפיטלסטיים" גם מונח אווילי למדי, אתה חושב שיש באיזשהו מקום צבא של קפיטליסטים ו"מועצה של קפיטליסטים" החורשת רע וזוממת להרוס את העולם? השחתת יערות הגשם לא נעשית על ידי מקדונלדס בלבד אלא גם על ידי תאגידים אחרים ועל ידי חקלאים ברזילאים מקומיים. אם יום אחד מקדונלדס תעלם - לא תעלם הפגיעה ביערות הגשם כי יהיו תאגידים נוספים או חקלאים מקומיים אחרים. התמקדות במקדונלדס בלבד היא טיפול בסימפטום ולא בבעיה. שלישית, אני באמת לא יודע מאיפה אתה שואב את דבריך על "ניצול" ילדים במקדונלדס - עד כמה שאני זוכר השכר של הילדים שעובדים שם עומד בדרישות החוק ואין שם הלנת שכר. יש לך בעיה עם רמת השכר? תקן את חוק שכר המינימום. בנוגע לתנובה, כיוון שעבדתי שם אני יודע היטב את הנתונים הכלכליים שלהם (שאותם אמנע מלחשוף, עקב הסכמי סודיות). אני יכול לומר לך שכמות הבשר, החלב והביצים שמוכרים שם רק עולה משנה לשנה - וזאת למרות (או אפילו בגלל?) המתנגדים המועטים. המנכ"ל שלהם ניסח את זה באזניי פעם, די בבוטות: מלחמה, לא מלחמה, מיתון, לא מיתון - עם ישראל צריך לאכול. שוב, התנגדות לתנובה או לכל תאגיד אחר היא טיפול בסימפטום ולא בבעייה. ונניח שאכן תשיגו את מטרתכם, אז מה? עם ישראל יפסיק לצרוך בשר וביצים? (ואני לא מדבר על כך שהביטוי היחידי למאבק המגוחך הזה היא כתובת שרוססה על דוכן לחלוקת מזון לחיילים של תנובה - "תנובה רוצחת חיות". אין צורך לציין את הבוז שרחשו החיילים לכתובת ולמטרה שלכם). טענת ש"ככל שנצמצם את הביקוש לתוצריהם של מק´דונלדס...פחות פרות ייטבחו וכו´" אתה כל כך טועה. מקדונלדס בסופו של דבר תעלם או תתפרק, אך הביקוש לבשר יימשך. הביקוש לביצים יימשך וכך גם הביקוש לחלב. רוצה לעצור את זה? תשפיע באופן מושכל וחכם, תנהל קמפיין נבון: לא "נגד מקדונלדס" אלא נגד כריתת יערות גשם (תוך פרסום רשימה שחורה ורשימה לבנה), לא "נגד תנובה" אלא נגד התעללות בתרנגולות. ולסיכום, אני חושב ששבעים שנות קומניזם לימדו את אזרחי העולם להזהר ממי שזועק "כוח לאזרחים!", יש לציין שאם הייתי פוגש בצמחונות במהלך אחת ההפגנות ההזויות של אנשי "האנטי גלובליזציה" (במקום בפורום זה) הייתי מבטל אותה מייד ולא מבין שהצמחונות היא דרך חיים שיש מאחוריה מוסר וחשיבה נכונה.

למעלה