מקדימה את המאוחר

מקדימה את המאוחר

ראיתי שאלה לגבי תעסוקה של אוטיסטים. אני מרגישה שהבן שלי מסוגל לסיים תואר אקדמי ולהשתלב בעבודה רגילה. האם אני משלה את עצמי?

TikvaBonneh

New member
הלואי

גם אני מקווה. קשה מאוד לדעת מה אפשרי ומה לא. יותם התקשה מאוד להחזיק מעמד במכללה, אבל מקווה לחזור ללמוד בשנת הלימודים הבאה. אני מאוד רוצה שיתחיל לעבוד בינתיים . ההתחלה הוא אמר לי שהמצב שלו עדיין לא מספיק טוב, אבל נראה לי שהוא כן מסוגל. אבל גם אצלי וגם אצלך, אלו תקוות ושאיפות, ולא ביטחון מלא בעתיד. בואי נגיד שבשום מקום עבודה שעבדתי בו לא נתקלתי בעובד על הספקטרום.

השאלה איפה עבדת

נתחיל מזה, שאני לא מוכנה לוותר. אני לא מרגישה שהוא שונה מאד משאר הילדים.
ולגבי העבודה, ברור לי שהכיוון שלו הוא הנדסה / מדעים / מחשבים. הוא מאד מוכשר במתמטיקה ולא וורבלי, באופן לא מפתיע.
בעלי מהנדס, ואצלו בוודאות יש כמה אוטיסטים בעבודה.

TikvaBonneh

New member
עבדתי 17 שנה בהייטק

הכרתי המון אנשים מהכיוון הזה.
לאף אחד מהם לא הייתה סייעת בבית הספר. כולם הסתדרו איכשהו בכיתה רגילה בבית ספר רגיל, ואפילו שרתו בצבא.
עבדו איתי ולמדו איתי אנשים שהיו קצת מוזרים וקצת לא הבינו קודים חברתיים, אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה קלינית - הם לא עשו צחוקים אם סיפרתי להם שסבא שלי מת, ולא היו להם בכלל התקפי זעם או התקפי חרדה, גם כשקרו דברים בלי צפויים.
הייתי בכנס אוטיזם בהרצאה שבה המרצה דיבר על התפלגות תכונות אוטיסטיות באוכלוסיה.
הוא אמר שההתפלגות נראית כמו חצי הפעמון של התפלגות נורמלית.
תסתכלי על הגרף, ותניחי שבדקו מדגם אוכלוסיה גדולה
ציר X - מספר התכונות האוטיסטיות
ציר Y -שיעור האנשים באוכלוסיה, במיליונים
כך שיש אנשים בעלי תכונה אוטיסטית אחת או שתיים, שיכולים בכל זאת לתפקד מצוין בעבודה ולעבור ראיון עבודה ולעשות רושם טוב, אבל - ליותם בני יש מספיק תכונות אוטיסטיות כדי שהן כבר יתחילו להפריע.
וגם לגיס שלי, אחיו של בעלי.
גיסי למד תואר שני - אבל בלי תיזה. את יודעת למה. כי לא הצליח לתקשר מספיק טוב כדי להתקבל אצל אף מנחה.
הוא בן 61 ומעולם לא הצליח לעבור ראיון עבודה.

אז למה לטרוח?

למה לנסות לקדם אותו? אם בכל מקרה הוא יארוז קניות בסופר, במקרה הטוב?
&nbsp

אלה אפשרויות? כמו שאמרתי, שיילך לארוז מוצרים בסופר

אין שם שום דבר נורמלי, סתם תכניות עלובות לאנשים עלובים. לא לאנשים שמנהלים חיים נורמליים יחסית, מתחתנים, מגדלים ילדים. סתם נכים שצריך לשמוח שהם מצליחים לא לרייר על הרצפה כשהם מדברים.
הרגע שהסתכלתי על ההקישורים שצירפת הוא הרגע הכי קשה שהיה לי בכל הנושא זה, יותר קשה מרגע שמסרו לי את האבחון.
&nbsp

ואגב התוכנית באריאל לא עלובה

הם לומדים את התוכנית הרגילה במקצועות השונים עם כולם.
גם לתואר שני.

TikvaBonneh

New member
הבנים שלי לא עלובים, אפילו שהחיים שלהם לא נורמליים

אני אוהבת אותם, נכים או לא נכים. הם לא סתם. הם הילדים שלי. אם המסלול הרגיל לא מתאים להם, אז הם ילכו במסלול שכן מתאים להם.
והם יודעים שיש להם זכות לחיות ולהרגיש טוב עם עצמם גם אם הם זקוקים להרבה תמיכה והכוונה ועזרה.
עלובים בעיני הם אנשים כמו הנשיא קצב שאונס נשים, המחבל סמיר קונטאר שנכנס לתוך בית ורצח את יושביו. לא הבנים החכמים והיפים והטובים שלי.

אבל איך הם יכולים להיות מאושרים ככה?

בלי עבודה מאתגרת ומתגמלת, בלי חברים, בלי משפחה? אני לא רואה איך בן אדם שלא מסוגל להצליח בראיון עבודה, יצליח בדייט, לדוגמה.

TikvaBonneh

New member
לא חייבים בליינד דייט בשביל להכיר

ליותם יש זוגיות כבר ארבע שנים, ויש לו הרבה חברים. רובם גם על הספקטרום. הוא הכיר אותם בבית הספר ובקייטנה שהלך בקיץ ובטיולים מאורגנים שנסע לחול. לא בדייט ולא בראיון.
לגבי עבודה, הכרתי הרבה אנשים שעבדו כבודקי תוכנה, זו עבודה מכובדת, הרבה מעל לסדר מדפים בסופרמרקט.
הגיס שלי לא אובחן ולא טופל. אם היה מטופל כמו שהבנים שלי מטופלים, אני מאמינה שהיה מגיע למצב יותר טוב.

dina199

New member
כל עבודה מכובדת. אם המדפים בסופרים לא היו מסודרים

לא היינו נכנסים אליהם וקונים שם.

dina199

New member
אושר של בן אדם לא נמדד בהצלחה בבראיון עבודה

אפילו כשיש עבודה מתגמלת (אני מניחה שאת מתכוונת לכסף) היא לא מתכון לאושר.רוב האנשים בעולם עובדים כדי להתפרנס.
האושר זו הרגשה אישית של אדם. יש אנשים שהם הכי מאושרים שהם לבד (הם לא מרגישם בודדים) .
המתכון הסטנדרטי שהורים מתכננים עבור הילדים (בגרות,צבא, אוניברסיטה, עבודה, חתונה, ילדים) הוא המסלול החיים הרגיל של רובינו (והרוב לא היו באוניברסיטה
) אבל הוא לא המתכון האוטומטי לאושר.

TikvaBonneh

New member
יותם נמצא בזוגיות מאושרת

הלוואי על כולם כזו זוגיות. דווקא בתחום הזה אני לא מודאגת.

dina199

New member
גם זוגיות זה לא מתכון לאושר.

יש אנשים שמעדיפים להיות לבד.
וגם זה נושא שבינתיים מוקדם לחשוב עליו. הרי אין לך מושג מה יקרה בעוד 5,10 או 15 שנה.

dina199

New member
צריך לזכור שגם לא כל האנשים ה'נורמליים'

מתחתנים ומביאים ילדים. ודווקא יש אוטיסטים שכן עושים את זה.
אי אפשר לנבא שום דבר מראש. מספקים לילד את הבסיס , מה יהיה איתו בבגרות אף אחד לא יודע.

למעלה