שאלת את הילד שלך?
אני לא יודע בן כמה הילד שלך, אבל איי פעם שאלת אותו , אם הוא היה מעדיף שלא להוולד? אם היה מעדיף שהיו מפילים אותו כשהוא היה עוד בבטן?
קשה לי להאמין שהוא יגיד שעדיף היה שלא להוולד.
ויחד עם זאת אני חושב שהגישה של ההורים ומה שהילדים סופגים מהם מאוד משפיעה על איך הם גדלים.
ילד אוטיסט להורה שחושב שעדיף לעשות הפלה בהריון של אוטיסט, עלול לגדול לאדם שלא מקבל את עצמו, ואולי אף רואה את עצמו כמי שבא לעולם הזה בטעות, כלא רצוי ואולי עדיף שלא היה נולד בכלל.
לעומת זאת, ילד שסופג בבית, ערכים שכל חיי אדם הם "קדושים" שלכל אדם יש תכלית ומשמעות לחייו, שאוהבים אותו וששמחים שהוא נולד, לילד כזה לדעתי סיכוי טוב יותר לגדול ולהיות אדם שמקבל את עצמו, ואוהב את עצמו ומרגיש שיש לו מקום בעולם.
אני חושב שהדעות של ההורים לכאן או לכאן ישפיעו גם על ילד רגיל.
ילד רגיל שגודל למשפחה שבה הוא יודע, שלא משנה מה מי ומו, יקבלו אותו כמו שהוא ויואבו אותו אהבה ללא תנאי. יגדל להיות אדם יותר "בריא", מאדם שגדל למשפחה בה, הוא צריך להודות לאלוהים שהוא לא נולד "פגום" כי ככזה היו מפילים אותו, או שהיה גדל בתחושה של אהבה מותנית.
אנחנו לא בוחרים את הילדים שלנו!!!
אני חושב שהגישה של ההורים להפלות והיחס לבעלי "מום" או "לקות" יכולה להשפיע באופן מכריע, במיוחד כשמדובר בילד שהוא בעל "מום" או "לקות".
אני לא אחראי(או אשם) לזה שנולד לי ילד "מיוחד" (אולי כן אם זה גנטי).
אבל אני כן אחראי לדאוג לכך שיגדל בריא בנפשו וישרגיש שאין בעולם אהבה, כמו אהבה של אבא ואמא. ושהאהבה הזו היא ללא תנאים, ושאנחנו שמחים שהוא נולד, ושבחיים לא היינו רוצים ילד אחר במקומו.
את אומרת דברים קשים.
אני מקווה שהילד שלך לא יספוג מהם דברים שיערערו את הביטחון שלו בעולם , באנשים, ובמשפחה שלו, כי גם בלי זה, אני בטוח שמספיק קשה לו.