מקווה שאני בפורום הנכון,

• פותח הנושא amysh
  • פורסם בתאריך

אריה127

New member
האמת, שהחיים לא צפויים..

וגם למי שנולד ל"לא בעיות" יכולים להיות חיים קשים.
אלו החיים.. בטח במדינתנו...
לצערנו, דוגמאות לא חסר.
ובכל זאת יש 80% שיוולד נורמלי.
מה שכן, הייתי משקיע בו מרגע שנולד. כיון שכידוע ניתן לנצח את התורשה מהבחינה הקוגנטיבית!

dina199

New member
אף אחד באמת לא יכול להחליט במקומך.

אני לא בעד הפלות אבל אני גם לא נגד. לדעתי כל אישה אמורה להחליט לעצמה.
אם משהי רוצה הפלה , אף אחד לא אמור למנוע ממנה. אבל היא זו שתחייה אם התוצאות של ההחלטה שלה. אולי תהיה מרוצה ואולי לא, את זה אף אחד לא יודע מראש.
אף אחד לא יודע מראש אם ילד יוולד עם מחלה או בעיה מסויימת ואם יוכל לחיות חיים עצמאיים (גם אם נולד 'נורמלי' ו'בריא' לגמרי). הרי גם בלידה עצמה (וגם בחיים א"כ) יכולים להיות קשיים ובעיות.
מי שמחליט להביא ילד לעולם צריך לדעת שזה לא 'תוכנית כבקשתך'. להורים יש חלומות איזה ילד ייוולד ותוכניות בשבילו אבל אין להם שום שליטה על החיים.
אם לא רוצים שום בעיות הכי בטוח לא ללדת בכלל, ז"א לא להיכנס מראש להריון (הפלה זו גם אופציה אבל לא אידיאלית).
מה שאת צריכה לחשוב לגבי עצמך שאם תעשי הפלה איך תרגישי א"כ. אם את לא צעירה וזה הריון ראשון יש סיכוי שתשארי ללא ילדים בכלל. ויש אנשים שיעדיפו מצב בלי ילדים בכלל אם האפשרות השניה זו ילדים עם קשיים. זה דבר לגיטימי לגמרי, אבל שוב זו החלטה שלך. מה שאת צריכה לבדוק שזה איך תחיי את החיים שלך א"כ אחרי כל החלטה שתקבלי.

grayart

New member

SMADAR55

New member
אני חושבת שלפני 12 שנים הייתי חושבת על הפלה ולא הייתי מוכנה

לקחת סיכונים. רציתי ילד מושלם.
אבל..... כיום כשאני אמא ויודעת כמה אושר ילד מביא לחיים הנטיה שלי להגיד שלא להפסיק את ההריון. אני רואה כיום את הדברים אחרת. ......

כתבת שאת לא צעירונת. אז לגבי גילך - אם אכן את בת 39 כפי שרשום בפרופיל שלך, אז את אמנם לא צעירה אך בהחלט יכולה להיות פוריה בשנים הקרובות. .השיקול של הגיל פחות צריך להיכנס למכלול השיקולים. אם תחליטי להפסיק את ההריון יש לך עוד מספר שנים טובות שבהן ניתן לפנות לטיפולי פוריות (במידה ויש בהם צורך). אני התחלתי טיפולי פוריות בגיל 40.5 והריתי פעמיים (הריון אחד לא צלח). ילדתי בגיל 42.
מכירה הרבה נשים שילדו מאוחר יותר עם ביציות שלהן. בגילאים יותר מתקדמים כמובן שניתן להיעזר בתרומת ביצית.

dina199

New member
ויש עוד שיקול. ההפלה עצמה יכולה לגרום לעקרות.

וגם טיפולי פוריות לא תמיד מצליחים (הם גם מעלים את הסיכון לסרטן שחלות).
לכן צריך לקחת בחשון את האפשרות להישאר ללא ילדים.

3מרגו

New member
לגבי עמוד הראשי

כדי שזה לא יתפרסם את צריכה לסמן "וי" במקום המתאים.זה רק בשליטתך.

למעלה