מקווה שזה בסדר לשאול-חבל הטבור

בלינקה

New member
מקווה שזה בסדר לשאול-חבל הטבור

אם אתן זוכרות, אני אשמחח לדעת מתי נותק בליד שלכן חבל הטבור, גם עיתוי (לפני/אחרי יציאת השליה) וגם זמנים (כמה דקות אחרי יציאת התינוק). תודה

אם פי 3

New member
לפני יציאת השיליה

אבל דקות ארוכות אחרי יציאת התינוק (ודקות ארוכות אחרי שהפסיק לפעום). רציתי לחכות יותר (בפעם הבאה, אם וכאשר, אחכה יותר) אבל רציתי שיחזיקו לי רגע את התינוק, שאוכל לצאת מהבריכה בבטחה, וזה לא הלך כשהוא עוד מחובר אלי.

שאלת ../images/Emo163.gif

שאני יודעת שמי כמוך תיטיב לענות לי עליה
אם הוא הפסיק לפעום, מה הטעם להשאיר אותו מחובר? האם רצוי לחכות שהשליה תצא לפני שמנתקים אותו, גם אם הוא כבר פסק מלפעום? ולמה?

אם פי 3

New member
למה ../images/Emo163.gif? בכלל לא!

למה אני לא רוצה לחתוך את החבל, גם לאחר שפסק לפעום? כי גם לאחר שהוא "מפסיק לפעום", עדיין זורם בו דם, למרות שבכמות קטנה יותר (אומרים, שאם בודקים היטב, אפשר לשמוע עוד דופק חלש, למשך שעה ויותר), ואפילו אם זה קצת - זה של התינוק. כי אם מחכים מספיק (כמה שעות), אז הדם שנותר, מתקרש, ואז אפשר לחתוך ולא מטפטף דם, ואז גם אין צורך בקליפס, שהוא זר ומציק משהו לתיוק הרך כל כך(לא נורא, אבל סתם מיותר). כי אני מנחשת שאף חיה בטבע לא חותכת את חבל הטבור (אחרת היו זיהומים) וגם בני האדם לא נולדו עם מספריים סטריליות. מרגיש לי יותר נכון לפעול ככה, אם אין סיבה אחרת. אומרים גם שככה החבל נושר מהר יותר. כי גם במספריים הכי סטריליות יש אופציה לזיהום. זניחה אם זו פעולה חשובה, אבל מיותרת אם הפעולה ללא תועלת. ויש אופציה למשיכה לא מספיק עדינה (שוב - זניח לחלוטין אם היה טעם בחיתוך). כי זה מרגיש לי נכון, לתת לדברים לקרות בקצב שלהם, ולא להתערב ללא סיבה. אם את מתעניינת יותר - חפשי "לידת לוטוס" (עדיף באנגלית) ותשמעי את הסיבות למה לא לחתוך בכלל את חבל הטבור, ולחכות לנשירתו העצמאית (זה דורש טיפול בשיליה, אחרת היא מהר מאד מסריחה ומרקיבה - אבל כנראה לא מסובך). לא יודעת אם אני מסוגלת עד כדי כך (בעיקר בגלל השיליה), אבל זה מרגיש מאד נכון, גם אם מוזר ו"פריקי" בתחילה.

תודה, ידעתי שיהיו לך דברים מעניינים

לחדש לי. רק לגבי החיות בטבע וחיתוך השליה - אם החיות בטבע פועלות באופן דומה לכלבות ולחתולות שהיו לי כשהייתי ילדה, אז הן חותכות גם חותכות - עם השיניים שלהן הן חותכות. השליות של הגורים לא נשארות מחוברות אליהם עד שנושרות. לכן דווקא כן מרגיש לי נכון לחתוך באיזהשהוא שלב את החבל, השאלה היא מתי בדיוק. וזה באמת הגיוני שככל שמחכים התינוק מקבל יותר דם שבאמת שייך לו, ושאם אפשר להמנע מהקליפס הארור אז מה טוב.

אשכר ש

New member
אצלי

לפני יציאת השיליה והחבל נחתך בערך רבע שעה אחרי הלידה.

mise

New member
אצלנו

אחרי יציאת השיליה. בערך חצי שעה או קצת יותר אחרי הלידה.

אני יכולה לספר לך על לידות ביה"ח

שעברתי - ללידת הבית תצטרכי לחכות עד יוני
אז בשתי הלידות, מיד אחרי שהתינוקת יצאה והניחו אותה עליי, חתכו את החבל. לא ספרתי, אבל להערכתי זה היה עניין של דקה-שתיים. וזה בטוח היה לפני שהשליה יצאה. בלידה של יובל ייתכן וזה לקח עוד דקה כי קראו לגבי שיבוא לחתוך את החבל (בלידה של מאיה הוא לא נכח כי לא הספיק להגיע מפאת זריזות הלידה, אז הרופא פשוט חתך ברגע שיצאה).

בלינקה

New member
דקה-שתיים זה לא מיד ../images/Emo13.gif

את ביקשת לחכות עם החיתוך, או שלא היתה לך דעה בעניין?

זהו, שיכול להיות שפחות

אני לא חושבת למען האמת שזה היה אפילו דקה... אני לא התייחסתי כל כך למה שעושים שם, רק לתינוקת שהיתה עליי. לא ביקשתי כלום בעניין החבל.

valeta

New member
גם אני ילדתי בבית חולים, אבל מרוב

כאב ועילפון (המוגלובין 7 אחרי 48 שעות ללא שינה, 4 שקיות זרוז, אפידורל ששיתק את פלג גופי התחתון וניפח אותי, הקאות ורעידות) לא יודעת מתי נחתך חבל הטבור. בעלי אומר שמייד. איך שבני נולד, תוך כמה שניות הרופא חתך את חבל הטבור (בני נולד בלוידת וואקום, והם מיהרו לקחת אותו ולבדוק אותו בשל כך).

mise

New member
בבי"ח לא מחכים יותר מ - 5 דקות.

כך הבנתי ממישהי שילדה בסוף בלניאדו, אבל עשתה בירורים לפני זה בערך בכל בתי החולים בארץ, חלק מהבירורים היו כמה זמן ניתן לחכות עם החיתוך, היא אמרה שלא מאפשרים יותר מ - 5 דקות.

שָׂרָה

New member
מה עם מישהי שמתעקשת על לא לחתוך

ומאד אגרסיבית בנושא, ודואגת שבעלה יעמוד עם אקדח שלא יעיזו (לא שהוא יעשה את זה, אבל שהם יעמדו על זה בתקיפות רבה ויגוננו בידיהם ויקחו את המספריים) האם הרופא או המיילדת ילחמו באופן פיזי?

mise

New member
אין לי מושג.

נראה לי שהם פשוט חותכים אותו וזהו. לא יצא לי לשמוע על מישהי בארץ שהיתה כ"כ נחושה בעניין. אני חושבת שאם מגיעים לרמת נחישות כזו בעניין חבל הטבור, לידת בית זה כבר קטן והם ממילא לא יהיו בבי"ח. אם הם כבר הגיעו לבי"ח עקב סיבוך או משהו, נראה לי שעניין חבל הטבור כבר הופך להיות שולי.

גם למבי

New member
מנצל"ש - איסוף דם טבורי

האם אפשרי גם אם נותנים לחבל הטבור להשאר מחובר עד שמפסיק לפמפם? האם מישהי מכן אספה דם טבורי? ולגבי השאלה המקורית - אני עברתי קיסרי - עניין של אלפית שנייה עד שגל נותק מהחבל

אי אפשר - אם רוצים לאסוף את הדם

חייבים לשים את החסם מיד, אחרת הדם זורם אל התינוק. זה אגב הרגע שאני אמרתי "אה-הא !"

../images/Emo45.gif גם לי עבר בראש ה"א-הא" הזה

ולכן אני לא ממש בעד איסוף הדם הטבורי (לא מהתינוקות שלי לפחות). הדם שייך לתינוק שלי, ומגיע לו לקבל אותו ולא ל"בנק".

ריקי29

New member
קצת מסתייגת

אנחנו שוקלים לאסוף דם טבורי למקרה שחס ושלום נצטרך אותו. הוא לא יילך לבנק ציבורי אלא לשמירה לתינוקת ולמשפחה הקרובה. נראה לי שאם היא או מישהו מהאחים שלה יצטרך תרומת מח עצם, אין ספק שהתרומה היא גדולה בסדרי גודל מהצורך בדם בזמן הלידה.

למעלה