מקווה שזה בסדר לשאול-חבל הטבור

בלינקה

New member
אני לא משוכנעת שאת צודקת

אבל זה שיקול כ"כ קשה. מאד כמו לעשות או לא לעשות מי שפיר ללא אינדיקציה רפואית (זו את עם הסיפור הקשה, נכון?). אם תרצי לראות עבודה שכתבתי בעניין שלחי לי מייל במסר ואעביר לך.

swann

New member
כמה דקות אחרי הלידה

ווידאתי שהוא הפסיק לפעום, כי הייתי צריכה לקבל זריקת זרוז כדי ללדת את השיליה כמה שיותר מהר כיוון שהיה דימום. בלידה הראשונה אספנו דם טבורי - לא חיכו שניה וחתכו ואספו.

Manty

New member
בלידה השלישית

חתכתי אחרי 6 שעות, השיליה יצאה כשעה לאחר הלידה. קשרתי את החבל בשרוך, אך לדעתי זה היה כבד מדי. בלידה הרביעית, חתכתי אחרי 4 שעות, השיליה יצאה חצי שעה לאחר הלידה. קשרתי את החבל בחוט ריקמה. החוט נפל אחרי יום. בשני המקרים, חבל הטבור נפל אחרי 5 ימים. ולמרות שחיכיתי כ"כ הרבה זמן, עדיין היה דימום קל כאשר חתכתי.

שָׂרָה

New member
בלידה השניה חתכתי אחרי שעתיים וחצי

כאשר זה לא פעם בכלל, היה לבן ריק ומצומק. קשרתי חוט דנטלי. החבל נפל תוך 5 ימים. בלידת הבית חולים הראשונה חתכו אחרי כדקה אף על פי שמחיתי וביקשתי בכל לשון של בקשה לא לגעת. הם לא התחשבו בכלל בדעתי! ואז הם אספו את הדם של התינוק. עכשיו מצאתי באינטרנט שהבית חולים שילדתי בו משתייך לפרוייקט מחקר תאי בסיס. אז היה להם אינטרסים לקחת את הדם של השיליה.

debby12

New member
מנהל
בלידה הראשונה ב"ליס"

חתכו אותו אחרי 3 שניות מרגע יציאת התינוקת תוך שהם מניפים את הפגית האומללה אל על מה שוידא שהיא תקבל את המינימום דם שאפשר...
בלידה המופלאה לפני 7 שבועות מחוץ לבית חולים חתכו אותו בערך אחרי דקה וחצי - אבל זה היה מכיון שרצינו לשמור דם טבורי. אז עשו מין פשרת ביניים כזו נתנו לו עוד דקה וחצי ואז חתכו כדי לאסוף את הדם הטבורי - והן הצליחו לאסוף מספיק עבור הדגימה הנדרשת (הן = המיילדת והדולה שעזרה לה). אגב, הנהלים המקצועיים שלהן הם כאלה שאם התינוק "לא נראה להן טוב" כשהוא יוצא מבחינת מצוקה, צבע וכו' - אז הן מסרבות לאסוף את הדם הטבורי ונותנות לחבל הטבור לפעום את המקסימום. בעיקרון המיילדת עושה מה שאת מבקשת...

POOH*

New member
אצלי...

בלידה הרשאונה היה ואקום - אין לי מושג לדעתי חתכו מיד ואח"כ הוציאו את השליה.. בלידה השניה - לידת בית - חתכנו כשהפעימות הפסיקו [משהו בין 5-10 דקות אחרי שהוא יצא] השליה יצא אח"כ... POOH

סירוס ממסד בתי החולים ../images/Emo46.gif

אני כמעט בטוחה שלקח שניות ספורות עד החיתוך ואם אינני טועה ביקשתי להשהות ולא הסכימו(ילדתי ביוספטל באילת ושם גם אולי נהיה בפעם הבאה,אם בבית לא יילך חלק...) אני יודעת שכיום לקראת הפעם השלישית אני מגיעה הרבה יותר אסרטיבית ולא מתפשרת בנושא,אני עומדת "להילחם" על זה לפני שלב הלידה עצמה כדי לא ל"פספס" את זה אח"כ... שלא לדבר על זה שאת השליה שלי עצמי לא מסכימים לתת לקחת הביתה !!! נורא מרגיז ומקומם אותי ההתנהגות המסרסת הזאת והכ"כ פרימיטיבית. מקווה שהכל יילך חלק ומהר ולא נגיע בכלל לבי"הח ואז גם לא תהיה בעיה...

mise

New member
מעניין, את יודעת..

למה את השיליה הם לא נותנים לקחת? כשאני הגעתי מלידת הבית לבי"ח, שמתי את השיליה בשקית על הדלפק ולא היה להם מה לעשות איתה. הם בכלל לא הבינו למה הבאתי אותה. שאלתי "מה אתם עושים עם השיליות אחרי הלידות?" נעניתי: "זורקים לפח". מה אכפת להם לתת שיליה? זה שייך לך, לא?

למעלה