אבל כרגע לא שווה לך כל כך להכנס לקורס תמתיני עד סיום יב אם את מתכננת שירות לאומי אז מומלץ לעשות את הקורס במסגרת השירות אם את לא מתכננת שירות לאומי תוכלי לגשת לתחנה הקרובה לביתך ולעבור קורס חובשים כיוון שאת כרגע ביב את תוכלי להנס רק לקורס 60 (מגישי ע"ר) כיוון שאת עדיין לא נחשבת בוגרת על פי תקנון מד"א לעומת זאת אם תחכי, תוכלי לעבור קורס חובשים בו הידע הנרכש רחב יותר וכך גם הסמכויות
הוא תעודת בגרות בנוסף על פי תקנון מד"א מ תנדב בוגר נחשב מעל גיל 18 וסיים יב המאוחר ביניהם מכאן שאת עדיין לא נחשבת בוגרת. בכל מקרה אני ממליצה לך לפנות לתחנה הקרובה לביתך לפרטים על קורס
מכיוון שאת מנתניה וזהו האיזור שלי(שרון) את יכולה לפנות לאחראי מתנדבים של נתניה,צחי דמבין(את המספר את יכולה לבקש או ב101(מאיזור נתניה) או במספר 09-8623333 והוא יוכל להפנות אותך לקורס המתאים במידה ויש. בהצלחה!
לא כל תחנה, אלא רק התחנות בהן יושבות הנהלות האזורים (נתניה היא אחת כזאת, אז זה תופס). ובהזדמנות זו - האם יש כאן למישהו מס' טל' "רגיל" (קו מנהלתי / קו גיבוי) של תחנת מד"א כפ"ס? אם יש בעיה לפרסם בפורום, אפשר בהחלט לשלוח לי במסר.
לפחות לחובשים נהגים. את מקרה מיוחד את, כנראה בגלל שאת כבר מתנדבת, אבל כנסי בהזדמנות הראשונה למשרד מתנדבים, תסתכלי ליד הדלת יש את הדפי הסבר למתנדבים שחולקו בקורס נהגים האחרון, תקראי אותם ותווכחי בעצמך
תנאי מינימום לקורס חובשים נהגים הוא סיום לימודים תיכוניים ובתור אחת שעברה קורס חובשים לפני שנתיים וסייע במנהלת הקורס (וגם עזרה בהדרכתו בדרך) היה צורך לאסוף מהחניכים המיועדים לנהיגה גם אישור סיום 12שנות לימוד.