מקווה שזה הפורום הנכון לשאול - אשמח לעזרה.

LightBoy8

New member
מקווה שזה הפורום הנכון לשאול - אשמח לעזרה.

היי לכולם, יש לי שאלה ממש פשוטה, אז מקווה שתגיבו לי : - ) אני התחלתי מאתמול לעשות 50 כפיפות בטן - בוקר, צהריים וערב. אני לא בחור שמן, דווקא ההפך, אבל מפריע לי קצת שהעור באיזור הבטן מדולדל ולא חזק (אין לי כרס כמעט אבל בכל זאת). החלטתי שאני אעשה רק כפיפות בטן, מאחר ואין לי בעיה עם שאר איזורי הגוף. שאלה: זה מספיק לעשות 50 כפיפות בטן 3 פעמים ביום ? כמובן שאני אוכל כבר הרבה זמן בצורה מסודרת ומאוזנת. אני מאוד רוצה שתהיה לי בטן שטוחה ונורמלית, ולא עור מדולדל ורפוי. אשמח אם תגיבו ואם יש מה להוסיף, בשמחה רבה : )

oridoron77

New member
הפורום הנכון

1. אין טעם לבצע כמות כפיפות בטן 3 פעמיים ביום. 2-3 בשבוע יספיקו. 2. רקמת שרירי הבטן אינה יכולה להשפיע על מראה הבטן, מאחר ואין לה יכולת יהתעבות (תהליך הנקרא היפרטרופיה). רקמת השריר הבטן גם אינה יכולה להשפיע על כמות השומן שנאגר בבטן, ולזו אפשר להשפיע רק ע"י תזונה נכונה (שילוב של אימונים נכונים - אירובי ואניאירובי- יכולים לעזור בתהליך). 3. אני ממליץ לבצע תרגילים לכל הגוף, ולהוסיף פעילות אירובית. אם הינך רוצה ליצור את השינוי שאתה מבקש אתה צריך לפנות ליעוץ מקצועי של אנשי מקצוע: תזונאי (רצוי תזונאי ספורט), מדריך מוסמך. בהצלחה אורי

LightBoy8

New member
הוו תודה על תגובתך../images/Emo24.gif

2-3 בשבוע ? אואאה...עוד יותר טוב
לגבי תזונה, אני אוכל מאוד מסודר, 3 ארוחות ביום, בשעות קבועות ומתאימות לי, וכמובן לא אוכל אחרי 18:00 בערב אף פעם. אני לא שואף לבטן שרירית כל-כך, אלא רק לחיזוק השרירים שיהיה חטוב ומספיק לי : - ) האם יעזור לי 3 פעמים בשבוע 50 כפיפות בטן ? ואם תוכל, תסביר לי בקצרה מה זה היפרטרופיה. תודה.

oridoron77

New member
בכיף, בשבל זה אני כאן

הדעה הרווחת היום היא להעדיף לאכול 6 ארוחות ביום במקום 3 (בכמות קטנה יותר כמובן), הסיבות: 1. פונטציאל גבוהה יותר לשמירה על רמת סוכר תקינה בדם, מה שיכול למתן הרגשות רעב קיצוניות. 2. מניעת עומס על מערכת העיכול בארוחות גדולות, ומניעת עייפות לאחר הארוחה. 3. פונטציאל שמירה על שובע גדול יותר. לא לאכול אחרי 18:00 זוהי טעות חמורה, מאחר ואתה מכניס את הגוף לצום של כמעט 12 שעות (בהנחה שאתה אוכל ארוחת בוקר ב6:00 בבוקר, וסביר להניח שלא). מה שמשנה היא כמות הקלוריות הנכנסת ולא זמן השעות שלהן בהקשר של עלייה\ירידה באחוז שומן. חיטוב= שילוב של אחוזי שומן נמוכים (יש הגידו בשילוב עם מסת שריר גבוה). את זה לא תוכל להשיג מתרגילי בטן שאינם משפיעים על רקמת השומן, ואינם מגדילים את רקמת השריר באיזור. היפרטרופיה=הגדלת נפח התא. כלומר אנשים מתאמנים ומעלים מסת שריר ע"י היפרטרופיה (הם אינם מגדילים את כמות סיבי השרירי, אלא רק מעבים\מגדילים את הנפח שלהם, וע"י כך הם מקבלים "יותר מאסת שריר" מאנשים לא מאומנים). אני באמת ממליץ לך למלא את ההמלצות שקיבלת, זה יחסוך לך הרבה זמן ואנרגיית שווא. בהצלחה אורי

LightBoy8

New member
אני אסביר לך

שמעתי הרבה פעמים שכדאי 6 ארוחות קטנות. העניין הוא שאני לא בדיאטה כזו או אחרת. זו פשוט כמות המזון שהגוף שלי דורש ליום, וכמות יותר גדולה "מפוצצת" אותי ואני מרגיש רע מזה. ניסיתי פעם לאכול 4-5 ארוחות, והרגשתי נפיחות ומאוד לא נוח בגוף. אני אוכל מכל אבות המזון בדר"כ. הכל ובקטן. אני 184 ושוקל 76 ק"ג. אחרי 18:00 בערב, זה הרגל מאוד ותיק שאימצתי מתכנית בטלויזיה שסיפרו בה כמה טוב לתת זמן מנוחה למערכת העיכול ולא לאכול אחרי 18:00 בערב. זה מאוד שיפר לי את ההרגשה ואפילו אני לא מרגיש רעב עד למחרת. נכון, אתה צודק, הארוחה אצלי מתחילה מ10:00 בבוקר. כלומר 16 שעות צום. הבנתי בערך את ההסבר על היפרטרופיה, ואני עדיין רוצה להבין: מה כדאי לעשות כדי לחזק את שרירי הבטן ולמתוח את העור שם? שוב, תודה.

oridoron77

New member
שוב

ההנחות שהעלת במרביתן אינן נכונות, ואני יסביר לך למה: 1. אתה מחפש "למתוח" את העור נכון? אי אפשר למתוח את העור (אלא אם בצורה כירוגית), אבל האפקט שאתה מחפש הוא פשוט פחות מסת שומן באיזור הבטן. 2. אם הרגשת רע מ4-5 ארוחות שאכלת, אז כנראה כמות גדולה יותר ממה שהיית צריך. אין כמעט סיכוי שבעולם שב3 ארוחות ביום לא תרגיש את התסמינים שתיארת וב5-6 ארוחות כן. 3. אתה רוצה להוריד אחוז שומן, ולכן אתה צריך ייעוץ של תזונאי חד וחלק. אין אפשרות להוריד אחוז שומן ("למתוח" את העור כמו שתיארת) עם התזונה לא תהיה מאורגנת למטרה הזאת למשך היום. 4. הפסקה למערכת העיכול? תשמע לדברים האלה אין כל ביסוס. האם היה לאותה תוכנית טלויזיה מחקרים תומכים בהם מערכת העיכול זקוקה לזמן מנוחה שכזה? בשעות הלילה היא מקבל מספיק זמן מנוחה, ואני בספק אם היא זקוקה ל16 שעות. אתה צריך להבין שצום של 16 שעות הוא דבר לא בריא, וזה כן מגובה במחקרים לעומת הטענה שהצגת (שהוצגה ע"י איזשהי תוכנית טלויזיה). 5. כדי לחזק את שרירי הבטן צריך לבצע תרגילי בטן 2-3 פעמים בשבוע גג, כ1-2 תרגילים עם שלושה עד ארבעה סטים לכל תרגיל, לא יותר מזה. בכל אופן אני מקווה שאתה מתחיל לקלוט שאתה מחזיק בכמה הנחות יסוד מוטעות (ולא באשמתך חלילה) שאתה צריך לשבור, לפני שתוכל להתקדם לעבר התוצאות שאתה מחפש. אורי

LightBoy8

New member
יכול להיות שאתה צודק, אני מקבל את דעתך.

אני גם ככה קבעתי תור לדיאטנית בעוד שבועיים, ואני רוצה להתייעץ איתה על כל הנושא. אז בעצם לא מוטלת עליי עבודה גדולה כמו שחשבתי לגבי חיזוק השרירים בבטן. זה משמח : - ) תגיד לי בבקשה, אמרת כ1-2 תרגילים עם שלושה ארבעה סטים. איזה תרגילים אלה? אתה יכול לנסות לתאר לי איך עושים אותם? אני מאוד מאוד מודה לך על העזרה.

MidNight Flame

New member
ופה אשמח אם תוכיח לי שיש משהו לא בריא בצום של

16 שעות. מחקרית כמובן...

oridoron77

New member
רשמתי כבר...

צום של 16 שעות על בסיס יומי מוביל ל-פונטציאל- גבוה יותר לרמות סוכר נמוכות בדם (נמוכות מהנורמה המומלצת). ?

oridoron77

New member
פעם הבאה שאני יהיה אצל הרופא

אני יבקש ממנו הפנייה לחומר הרלוונטי *אגב אם תוכל להביא את המחקרים הבאים אני גם אשמח: 1. אדם אינו יכול להתקיים ללא חמצן (אם יש קבוצות ניסוי במחקר, אז עדיף) 2. בני אדם שבעים לאחר ארוחה. 3. מתאמנים חשים תשישות לאחר אימון. אורי

MidNight Flame

New member
אתה דמגוג

אין שום הוכחה מחקרית שיש בעיה עם 16 שעות צום. אני לא אומר שהייתי מעודד צום של 16 שעות זה רק לא אומר שזה מהווה איזושהיא בעיה רפואית. בתור מנהל פורום שמתיימר להיות פורום מקצועי אתה לא יכול לטעון טיעונים ללא סימוכין שברור לחלוטין שאין לך.

oridoron77

New member
קרא את חוקי הפורום בבקשה

זו הפעם האחרונה שאתה שם כותרת עם תגובה כזו. אני לא מבין מה הקשר לדמגוגיה, אבל אני מבין שאתה בעצמך די נרגש עכשיו. הסברתי לך שלא התכוונתי לבעיה רפואית ((אתה צודק, 16 שעות צום אינו גורם סרטן אן כל בעיה רפואית אחרת), אלא לאספקט הבריאותי שעדיף מבין 2 המצבים שהוצגו
ואני לא צריך סימוכין למה שטענתי, כמו שלא צריך סימוכין למה שביקשתי ממך. אורי

oridoron77

New member
ועוד משהו

אם תיקח אינדיבדואל שיהיה על מאזן קלורי ניטרלי ויצרוך אותו עד לשעה 18:00 בערב ומשם יכנס לצום, אז ההנחה היא שאין בזה שום רע. השאלות שצריך לשאול הם: 1. מה תהיה הרגשתו לאורך הצום (מ18:00 בערב עד ל10:00 בבוקר)? 2. האם יש הבטחה לכך שרמת הסוכר תהיה בנורמה? (זכור שאתה לא יודע את המצב הגופני של האדם, וישנן עוד משתנים קלים יותר מסכרת שיכולים להשפיע על הנתון הזה)? 3. האם יתקל בחשק רעב מוגבר, טשטוש, עצבנות ושלל תופעות שאולי ניתן למנוע? כאשר רשמתי את המילה בריא, התכוונתי למכלול של תופעות ותסמינים שכן אפשר למנוע (אפילו תחושת כבדות במערכת העיכול, ורצון לישון, מה שלא קיים אחרי ארוחה קטנה). אם תיקח כהנחת יסוד שיותר מומלץ להמליץ לכל אינדבודאל שנמצא על מאזן קלורי ניטרלי לשמור על הכללים הללו, מאשר לבצע צום משעות הערב, תדע שלא הכל זה למצוא מחקר (ואני יודע שיש בך איזה רצון לבוא לכאן ולעמוד על כל נונסנס קטן, כי חוץ מהתגובות האלה לא רואים אותך פה). אורי

MidNight Flame

New member
בבקשה סימוכין לגבי הצום, תהנה -

Heilbronn, et al. Glucose Tolerance and Skeletal Muscle Gene Expression in Response to Alternate Day Fasting. Obes Res. 2005 Mar;13(3):574-81. Halberg, et al. Effect of intermittent fasting and refeeding on insulin action in healthy men. J Appl Phsiol. 2005 Dec;99 :2128-36. Epub 2005 Jul 28.Effect Heilbronn, et al. Alternate-day fasting in nonobese subjects: effects on body weight, body composition, and energy metabolism. Am J Clin Nutr. Stote, et al. A controlled trial of reduced meal frequency without caloric restriction in healthy, normal-weight, middle-aged adults. Am J Clin Nutr. 2007 Apr;85(4):981-8.

oridoron77

New member
לגבי מחקר 1 ומחקר 3

ב2 המחקרים קבוצות הניסוי נכללו 8 גברים ו8 נשים בתקופת צום יומי למשך 22 יום (יכול להיות שמדובר על אותו מחקר, מזוויות חקירה שונות?). למרות שלא נצפו אילו הן תופעות חריגות אלא רק קלות (בייחוד במגזר הנשי) מבחינת תגובת הגלוקוז לאחר תקופת הצום (לנשים ברמה חריגה קלה), ולגברים בכלל, או לתגובת הגלוקוז. גם כן לא נמצאה שינוי בכל הקשור לחמצון\ניוד חוצמות שומן. המחקר ה3 היה דומה פחות או יותר, מה שכן נמצא זה שהצום אינו הפחית את תחושת הרעב. עכשיו בוא תן לי לשאול אותך (וסלח לי שאני כרגע לא נכנס למחקרים האחרים שהבאת, המחקר הרביעי אינו מדבר על צום, ועל המחקר השני שמתרכז רק באספקט של תגובת האינסולין לאחר צום באוכלוסית הגברים): 1. האם קבוצות הניסוי היו גדולות מספיק כדי להסיק משהו לגבי מישהו אחר? 2. האם תחושת הרעב שלא פחתה (ולדעתי עלתה. מעניין היה להשוות את מצב הצום עם 506 ארוחות קטנות במשך היום) יכולה לגרום לתופעות כמו שהזכרתי - עצבנות, חולשה, סחרור, כאבי ראש וכו'...? 3. אם כן איך תופעות אלו ישפיעו על האינדבידואל ביום יום? 4. האם התופעות שהזכרתי מתקשרות למצב שאמור להיות לכל אדם כחלק מהיום יום המוגדר כמצב בריאותי, או שאולי המצב מתקשר למצב לא בריאותי)? 5. מה הסיכוי לדעת איך כל אדם יגיב לצום, ואם איאפשר לדעת האם לא עדיף לקחת את הworst case scenario? אורי

LightBoy8

New member
אני דיברתי היום עם חברה של אמי

היא אחות במקצוע שלה. שאלתי אותה אם זה לא בריא להפסיק לאכול אחרי 18:00 בערב? היא אמרה לי בפירוש: לאכול צריך מתי שרעבים, נקודה
אם בן אדם מאכיל את הנפש - הוא גורם לעצמו נזק. אם בן אדם אוכל כשהגוף מאותת לו רעב - הוא מזין את עצמו נכון. מאוד לא מומלץ לאכול סתם, כשלא רעבים - העיקר לאכול.

YogevBO

New member
לגבי הבטן..

אורי שלום, אתה בטוח שבבטן את הליך של היפרתרופיה אפילו לא במעט?

oridoron77

New member
כמו שרשמתי בהמשך

יכולה להיות היפרטרופיה על הנייר. הסיכוי שתראה אותה מאימונים הוא די קלוש, והוא מאוד תלוי באחוז השומן שאתה נמצא עליו. אורי

למעלה