מקווה שזה הפורום הנכון לשאול - אשמח לעזרה.

YogevBO

New member
לפי מה שידוע לי...

לבטן כמו לכל שריר אחר יש היפרתרופיה, וצריך לאמן אותו בדיוק באותו האופן כמו כל שריר אחר. פשוט צריך להתאמן בצורה כזו שהבטן עובדת כנגד התנגדות משתנה->עולה ואפשר לראות היפרתרופיה בבטן אבל בצורה מינורית בהשוואה לשריר שהוא נחשוב גדול.

LightBoy8

New member
תודה גם לך YogevBO

יכול להיות שמלכתחילה הייתי צריך לשאול את השאלה שלי בצירוף תמונות (איך שאני, ואיך אני רוצה להיות) ושאתם תגידו אם אני בעל אפשרות להשיג זאת או שאני חי בסרט : - ) אם אני אמצא, אני אשתף פה ותגידו אתם כבר.

oridoron77

New member
יוגב

צריך לאמן את הבטן כמו שריר קטן (תנועתי אחר שיש בגוף) אך למרות זאת שריר הישר בטני אינו מוגדר כשריר שלד. הסיכוי שלמישהו תהיה אותה רמה של היפרטרופיה בבטן כמו לשאר השרירים בגוף היא די קלושה (להוציא בצד חומרים אסורים שעלולים חוץ מהיפרטרופיה, לגרום להיפרפלזיה ברקמה), אני אישית לא נתקלתי באדם כזה. אורי

YogevBO

New member
...

אם שמת לב חצי מהדברים שאמרת הם בעצם חזרה על הדברים שלי. דבר שני, מי אמר שהבטן לא מוגדר כשריר שלד? אז מה הוא שריר חלק?

oridoron77

New member
האמת שעכשיו שקראתי

ואתה צודק. הדברים שאמרנו די חופפים אני מתנצל. הוא לא מוגדר כשריר חלק, אלא כשריר משורטט. למרות זאת אם תסתכל על האחז והתחל שלו, תראה שאינו כמו שאר השרירים התנועתיים שנאחזים בעצמות. אורי

YogevBO

New member
אז ככה...

שריר שלד ושריר מחוספס זה אותו סוג של שריר רק שם אחר. דבר שני יש אחיזה של שרירי הבטן בצלעות שהן בעצם עצמות. RETUS ABDOMINIS תחל- צלעות 5-7 אחז- PUBIS וגם האלכסונים ויש תחל בצלעות ואחז בPUBIS.

oridoron77

New member
...

הכוונה לכך שהשריר אינו לא מבחינה סוג הרקמה שלו, אלא צורת החיבור שלו. זה נכון שהצלעות הם עצמות, אבל היכולת התנועתית שלהם אינה מזכירה יכולת תנועתית של עצמות ארוכות. וחוצמזה שלבטן יש נקודת אחז Linea Alba ועל כן היא שונה (שים לב לניסוח שלי - רשמתי: "שלא כמו שרירים תנועתיים שנאחזים רק בעצמות"). אורי

MidNight Flame

New member
../images/Emo31.gif תראה לי סימוכין שרקטוס אבדומניס ואובליקס

לא יכולים לעבור היפרטרופיה.

oridoron77

New member
../images/Emo26.gif

הכוונה היא לתהליך היפרטרופיה שניתן להבחין בו בעין בלתי מזויינת כמו שאר רקמות השרירים תנועתיות אחרות. אם אתה מתכוון לתנאי מעבדה בה יבדק האם אותו תא שריר גדל ב0.005 מ"מ (או כל גודל מזערי אחר) אז אני מניח שכן. אורי

MidNight Flame

New member
מצטער לאכזב אותך, אתה טועה,

ויותר גרוע מזה שאתה טועה - אין לך שום הוכחה לגבות את הטיעונים שלך. בדומה לתאומים, לא אצל כולם יראו היפרטרופיה ולא יהיה קל להביא להיפרטרופיה אבל זה בהחלט אפשרי וקורה.

oridoron77

New member
יש לך מחקר סותר?

אני לא צריך מחקר בשביל לראות עשרות אנשים טוחנים סטים בשביל הבטן ללא תוצאות, לעומת אנשים שאינם עובדים על הבטן כלל ואותם שרירים נראים אצלהם ברמה הרבה יותר מרשימה (אגב, זה תקף לאנשים שנכנסו לגרעון קלורי וקיבלו תוצאות טובות באותה מידה, של אנשים שעשו זאת בשילוב עם תרגילי בטן). למרות שזה לא מוחלט (אם אני לא מתבלבל כאן) להרבה אנשים יש יותר סיבים אדומים בשרירי התאומים, מה שמוביל לעבודת חזרות גבוהה לתת תוצאות טובות לפעמים. אני אישית ראיתי אנשים שמבצעים קפיצות על חבל (5 דק' פעמים בשבוע) מקבלים יותר היפרטרופיה מאשר כפיפות כפית בטווחי חזרות נפוצים של אימוני כוח. אורי

MidNight Flame

New member
תוכיח שבייספס יכול לעבור היפרטרופיה

והדוגמאות שלך יכולות להחשב בלחץ למחקר אמפירי שהוא בעצם לא מחקר. בתור מי שמתיימר להיות סמכות בפורום הזה אתה לא מסוגל אפילו לגבות את מה שאתה אומר, נהדר.

oridoron77

New member
אתה יודע מייק

אני לא יודע מאיפה קיבלת את הרעיון שכאשר אתה תדרוש לקבל משהו, אתה תקבל (אבל כנראה זו הדרך שלך להתסיס - לבקש מחקרים על כל דבר שנאמר), אבל גם כשאני ביקשתי ממך לא קיבלתי כלום. אגב, משהו יותר מצחיק הוא שהטענה שהעלתי די מזכירה טענות שאתה העלת עוד לפני בפורום שלך להלן: לא נמאס לך להתסיס את הפורום 1 לא נמאס לך להתסיס את הפורום 2

LightBoy8

New member
בבקשה אל תריבו...

אם אתם רוצים, אני אשאל את התזונאית את השאלות שאתם מעלים פה, היא צריכה לדעת אותם לא? ממש אין לי בעיה : - ) בסה"כ אני רוצה שיהיה לי היקף סנטימטרים פחות ממה שהוא עכשיו, כי זה מוריד לי מהביטחון שלי, ואני לא אוהב להסתכל על איזור של עור רפוי כזה. לעשות ניתוח אני ממש ממש לא שוקל, אז רק אם כפיפות בטן אם זה עוזר.

oridoron77

New member
זה בסדר

זו לא הפעם הראשונה שזה קורא עם הגולש הנ"ל (שהוא במקרה גם מנהל פורום בעצמו). מה שכן, זה לא ימשך, ואת זה אני הבטחתי כשלקחתי על עצמי את הניהול כאן. אורי

למעלה