מקווה שזו לא חוצפה - שאלה על מבוגרים

אטוול

New member
מקווה שזו לא חוצפה - שאלה על מבוגרים

לא מצאתי פורום אחר להתיעץ בו ומכיוון שאני נעזרת בעצותכם כל כך הרבה חשבתי לשאול כאן. לחמותי מצאו אבן קטנה בכיס המרה. האם אתם מכירים תהליך טבעי ולא פולשני שאפשר לעשות כדי לסלק את האבן המכאיבה? תזונה? דיקור? מה שלא יהיה תודה רבה

Manty

New member
ממש חוצפה ../images/Emo46.gif

סתם, סתם
גם אני אשמח לקבל תשובות מאחר ובעלי מתמודד עם אותה הבעיה

צוקית78

New member
לא בטוחה, אבל

לחברה (שאני לא הכי בקשר איתה) היה אבנים בכיס המרה (או כליה?) היא חרדית והלכה לרב שהוא גם דיאטן והוא נתן לה תפריט ללא הרבה דברים: חלב, מטוגן, קמח. לא זוכרת מה עוד. היא צמחונית כך שממילא לא אוכלת בשר. היו גם צומות פה ושם עם מיץ ירקות בלבד. היא גם ירדה במשקל (היתה די שמנמנה) וגם הרגישה יותר טוב. אני לא יודעת אם זה העלים את האבנים אבל אולי אנסה ליצור איתה קשר בימים הקרובים.

Nia11

New member
גם אני יודעת שניתן לרפא בתזונה

הגוף, שיצר את האבנים, יודע גם לפרק אותן וגם להפסיק לייצר אותן, אבל צריך לתמוך בו בתנאים מתאימים. אפשר גם לשלב נאמר דיקור + צמחים + שינוי תזונתי. רק בריאות.

פעם שמעתי שפטרוזיליה עוזרת לאבנים בכליות

אולי גם לכיס המרה? אני יודע שצריך לחלוט במים רותחים הרבה פטרוזליה לקרר (או לשתות חם) כשלוש פעמים ביום. וכמובן לשתות המון מים אבל נראה לי שצריך משהו מעבר לזה

mise

New member
צריך לדעת ממה להמנע

ומה כן לצרוך ולא רק לשתות מי בישול כאלה או אחרים. כדי לפתור את הבעיה מהשורש צריך לעבוד ולא לחפש פתרונות קסם..

רינתפ

New member
לא! האבנים בכיס מרה

הם אבני שומן (כולסטרול) בעוד האבנים הכליות הם אבני סידן.

mise

New member
וליצור בעיות אחרות.

<בהנחה שזה באמת "פתר" את העניין>.

אטוול

New member
תודה על תשובות אבל...

אם זה בכיס המרה לאן ישטפו האבנים? זה לא מחובר לדרכי השתן אז אין מוצא מהכיס. או שאני טועה? איך שלא יהיה ננסה פטרוזיליה תירס ודיקור נשמע נכון. תודה לכולם

Manty

New member
אז אני רוצה לשמוע יותר בפירוט

למה מי תירס? מה עושה הפטרוזיליה? מה עושה הבירה? ועל איזו תזונה דיברה mise האבן של בעלי, על פי הבנתי, היא אבן כולסטרול היוצרת כאבים כשהוא אוכל יותר מידי כולסטרול (ולדעתי זה גם מגיע בשילוב עם סטרס). כמובן שהרופא המליץ לו על ניתוח. אשמח לשמוע האם לגוף עצמו באמת יש דרך לפרק את האבן ואיך.

רינתפ

New member
הרופא צדק היא אבן של כולסטרול=שומן

שגורמת לכאבים עזים כשצורכים עוד שומן, היות והנוזל מכיס המרה מתרוקן והכיס מרה מצכווץ על האבן. כאבי תופת! ואין קשר לסטרס אלא אם כן כשהוא במתח הוא אוכל דברים שומנים
. לי היו 10 התקפים כאלו, כשהיתי בהריון, הרופא אמר לי שהכאבים יותר כואבים מצירי לידה, צחקתי עליו ואמרתי לו שהיות והוא לא חווה צירי לידה הוא לא יכול לדעת (וגם לא היו לו אבנים בכיס מרה). אבל הוא צדק! עכשיו אחרי לידה טבעית ואחרי התקפי כיס מרה אני יכולה להגיד שההתקפים היו הרבה יותר כואבים. אם היו לו כבר התקפים מידת נחיצות הניתוח תקבע ע"פ בדיקות דם, אם בדיקות הדם תקינות וההתקפים קלים, הוא יכול לנסות דרכים טבעיות וכמובן בנתיים לא לאכול דברים עתירי שומן.

נורקס

New member
יש כל מיני דרכים טבעיות לטיפול

כמובן שראשית כדאי לאבחן ואפילו לקבל מספר חוות דעת מקצועיות על מנת לוודא שאכן אין צורך בניתוח ואפשר לטפל בדרך טבעית. הייתי פונה במקרה כזה למטפל טוב ומומלץ בתחום. יש אפשרות לטפל באבנים בכיס מרה באמצעות דיקור/תזונה/הומאופטיה או טיפול שמשלב כמה טכניקות ביחד. מצרפת לך קישור טוב (בעיני) שמצאתי באטינטרנט. בהצלחה ורפואה שלמה.

צוקית78

New member
דיברתי עם החברה,

ומסתבר שהיא קיבלה הנחיה מהרב (אחר, לא הדיאטן) לשתות כל בוקר חצי כוס שמן זית עם רבע כוס מיץ לימון מעורבב ואח"כ לשכב למשך חצי שעה על צד ימין. ככה במשך שבוע. אתמול, ביום השני כבר יצאו אבנים בצואה, והיא עוד לא סיימה את השבוע אבל מצפה שעוד יצא. כנראה שזה שוטף את כיס המרה וממיס את אבני הכולסטרול. אגב, נדמה לי שפטרוזיליה זה בשביל אבנים בכליה כי זה סידן.

רינתפ

New member
זה לא שוטף את הכיס וממיס אבנים

תפקידו של כיס המרה לאגור את נוזל המרה שמשתחרר כשהגוף זקוק לנוזל לתהליך העיכול. שמן זית (זיתים, שוקולד, ביצה קשה) הם מוצרים שהגוף זקוק להרבה נוזל מרה כדי לעכל אותם. כששותים שמן זית מה שעושים גורמים לכיס מרה להתרוקן באחת מכל הנוזל שלו בתקווה שעם הריקון יצאו גם האבנים. תהליך זה יכול להועיל רק אם האבנים הן אבנים קטנות מאוד (אבק). אם חלילה האבנים גדולות זה יכול לגרום לכאבי תופת. דבר נוסף שיכול להיות מסוכן בתהליך כזה כשהוא לא מוקר ע"י מישהו שיכול לעזור, הוא שהאבנים הקטנות עלולות להתקע בדרכי המרה, מה שיכול לגרום להתקפים ולדלקת בלבלב וזה כבר מצב מסוכן.

צוקית78

New member
בסה"כ סיפרתי

על טיפול טבעי שעושה רושם שמצליח לא רע אצל החברה. גילו לה את האבנים כי היא סבלה מאוד מכאבים. האבנים אינן קטנות, בטח לא אבק כי היא מצאה אותן בצואה, בגדלים שונים...

למעלה