מקווה שכולכן/ם היגעתן/ם הביתה......

טומי*

New member
מקווה שכולכן/ם היגעתן/ם הביתה......

בשלום. היה מעייף אך מעניין ביותר, וכייף להכיר ולפגוש חברות/ים שטרם היכרנו. בימים הקרובים, או לפחות לאחר מנוחה טובה אעלה כמה וכמה תמונות... בנתיים הראשונה שולי נתן בשיר...Szol a kakas mar

B T1

New member
מה עשיתם לשולה (מעפולה)../images/Emo9.gif?

שהיא נראת כל כך מבוהלת

ברק 188

New member
נבהלה כי לא ראתה חצי מהפורום שהגיע

אבל איזה קול פעמונים וצלול כמים, =גולד בלי ה .

orlu

New member
גם אנחנו הגענו כעת.....2200 עצרנו

בבית גבריאל לארוחת צהרים/ערב ולא תאמינו את רעידת האדמה הרגשתי וחשבתי שזה אפקט חדש על שפת הכינרת יושבים על ספסל ושטים בחדר..... מאוד נהנתי לפגוש את כולם תגידו נידמה לי שאבוטבול היה או שאני טועה? אגי לא הסתפקה בביקור קצר במוזיאון וכניראה תהייה לנו נסיעה נוספת לאויר הפסגות אבל מפגש בפעם הבאה בירושליים הבנוייה עלי...... עב הגעת כבר לבאר שבע? ניראה לי שאת הכי רחוקה........

עב

New member
הגענו, הגענו

הנסיעה מצפת דרומה סחטה לי קצת את המוח והשכיחה כל מיני דברים. אני זוכרת שנהניתי מהחברה המצומצמת של הפורום שהייתה באוטובוס (טומי, ברק וברקית, ורה). במוזיאון פגשנו את בי טי והנסיכה, יו100 אליעזר ואח"כ את אורלו, אגי ורחל. אנשי המוזיאון יצאו מגדרם כדי לארח אבל היה צפוף מדי. נראה לי שהספריה והמוצגים זקוקים למרחב גדול יותר ממה שיש להם. היכל התרבות של צפת מזעזע אבל זה מה יש. אני מוכנה להלשין ברצון להנהלת מוזיאון על מצב שירותי הנשים. המזנון לא עמד בעומס למרות שהיה בו עובד אחד ושני ילדים (בצפת מותר להעסיק ילדים מתחת לגיל 14?) ועל שיטת ההגשה מוטב לא להרחיב. די, בואו לא נדבר על העונש של היכל התרבות בצפת ונעבור לטקס/כנס עצמו. השגריר ההונגרי דיבר דברי טעם (ותודה לרחל ויטלסון על התרגום). ראש העיר של צפת לעומת זאת, לא הבין את המעמד בכלל ולא הזכיר במילה את שואת יהדות הונגריה שאת זכרה רצינו לציין. אבל אין לי ציפיות מראשי ערים (שלי לא יותר טוב). שולי נתן כבשה את לבי בקולה הנפלא ובאישיותה החמה והלבבית ובבחירת השירים הרגישה שלה. מישהו קרא קדיש וכולם חשבו שמדובר בתפילה, אבל היו אלה מחשבות על התפילה. אחד הדוברים היה פסל שקרא שיר בשם "האזכה" (שכחתי מי המחבר) שהיה מרגש במיוחד. הקרינו קטע מסרט ישן ומעניין, אני חושבת שזה תיעוד חשוב ומיוחד שחשף בפנינו את העבודה החשובה של המוזיאון. הייתה הרצאה על הזהות של יהדות טרנסילבניה שהעלתה מחשבות על הזהות של יהודי הונגריה בכלל. שמענו גם הרצאה כבדה של דר' קינגה פרוימוביץ על הגטואיזציה. דר' פרוימוביץ היא אחד החוקרים החשובים בזמננו של יהדות הונגריה, עם אבחנות מיוחדות במינן, אבל שיטת ההרצאה לא התאימה לנוכחים וחבל! התרשמתי שהקהל בא למפגש חברים והכנס הוא רק תירוץ. בעודנו מתאוששים מהכנס ומנסים לדבר זה עם זה וזאת ולהחליף רשמים, האוטובוס כמעט ברח לנו וורה נאבקה על שמירת המקומות שלנו... מזל שיצאנו מצפת לפני רעידת האדמה, כי לצפת יש נטייה להחרב במקרים כאלה. בקיצור, היה טוב אבל מייגע ומתיש. לילה טוב לפורום הנם.

../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif ../images/Emo140.gif

לעב שחלקה עמנו את חוויות היום הזה.
לORLU שהחליפה את מקומי ליד ההגה,נהגה כמו"גדולה" מירושלים לצפת ובחזרה וסייעה ,בעת הצורך, בהורדה והעלאת כסא הגלגלים שלי.
לאגי החמודה שהנעימה את זמננו.
שוב לעב, שעזרה לי להגיע ל"מקום טוב" באולם . (אני מתנצלת מראש על כאבי השרירים שתחושו מחר)
ולמר וגב' לוסטיג בפרט, ולמתנדבים האחרים בכלל, שבזכותם נערך הכנס ובזכותו זכיתי לפגוש את עב לאחר שלושים שנים, את ורה ,טומי, ברק וברקית. בפעם הבאה בירושלים הבנויה.
רחל

טומי*

New member
האמת שלי באופן אישי לא הייתה.....

בעיה כלשהי עם בית העם הזה...בית אלון. הכל יחסי כמובן, היו כסאות נוחים אולם יפה....טוב בשרותי נשים לא הייתי, אבל כל כך הרבה אנשים בטח שלא כולם שומרים על ההיגינה כמו בבית שלהם. בקשר למוזיאון אז הם בטח שהיו רוצים לעבור למקום יותר גדול ונוח, אך מכיוון שהמקום מוחזק מתרומות, גם כך מגיע להם כל הכבוד.

../images/Emo7.gif צר לי שפספסתי את

ju ,BT, גלי , דרדרית ועוד חברי הפורום שהגיעו ונעלמו ביעף.
רחל

דרדרית

New member
הלכנו לחקור את רחובות צפת והמצודה..

לאחר ביקור במוזאון המרשים, ומפגש קצר עם חברי הפורום שנעלמו לנו פתאום בשעה 1300 בדיוק- הלכנו למסע רגלי קצר בחום הכבד ועלינו במעלה גבעה קטנה שם הייתה אנדרטה לזכר חללי הפלמ"ח שנפלו בכיבוש העיר צפת. אח"כ- רצינו לבדוק את המשפט ש"אויר הרים צלול כיין מצדיק ארוחה טעימה"(סופר הונגרי עלום שם..) אבל- את המעט שראינו במפגש פורום הונגריה- ננצור כחוויה בלתי נשכחת. היה נפלא לפגוש את כולם או כמעט כולם -עב- אותך לא פגשנו
. חזרנו עייפים אך מרוצים.

ברק 188

New member
האמת...שבקטע הזה חשבתי עליך

וניסיתי להעביר אליך בכוח מחשבותי את השיר והמנגינה, מסתבר שאני לא אורי גלר-אלא סתם ברק.

אבוטבול

New member
הייתי בצפת

הגעתי מוקדם בסביבות 9:45 סיירתי במוסאון ובבית אלון ולצערי הייתי צריך לנטוש לפני תחילת הטכס לא זיהיתי אנשים מהפורום. חבל. בפעם הבאה

עב

New member
בית אלון

למי שתמה מה יש לי נגד בית אלון, אני רוצה להאיר את עינכם:
המזנון מזעזע ולפי גודלו, הוא ידע ימים טובים יותר. הקונים יכלו להכניס ירקות לכריכים בעזרת אצבעותיהם הענוגות, או כלי חד פעמי ששימש אותנו באופן רב פעמי.
אין כניסה של נכים לאולם, אין מעלית לנכה שרוצה לרדת לשירותים!
המבואה (פואייה, לובי) הייתה קטנה מלהכיל את האורחים ואת הפעילות של המוזיאון (התצוגה והדוכנים).
בגלל הצפיפות הרבה שנוצרה במבואה אנשים נתקלו כל הזמן בגופי התאורה של התערוכה שהיו על הרצפה והסיטו אותם ממקומם.
לכל קהל הנשים הגדול הזה היו שירותים ללא נייר וללא סבון ואפשרות לייבוש ידיים. מאות אנשים מבוגרים למדי טלטלו את עצמם לצפת במאמץ לא מבוטל, כי הם שמחים להיפגש זה עם זה ורוצים להעביר לנו מסר הלאה. נראה לי שהם אוהבים את המוזיאון ומעריכים את פועלו. חבל שאי אפשר להרחיב את המבנה. המדינה לא בונה מוזיאונים הם נשענים על תרומות ותקציבים עירוניים. בהפעלה יש תקציבים ממשלתיים זעומים של משרד הספורט, המדע והתרבות או איך שלא יקראו למשרד הזה.

למעלה