מקווה שכולכן/ם היגעתן/ם הביתה......

orlu

New member
חשבתי שאני רואה אותך......מתי עזבת

אז לא טעיתי?

צביקהאו

New member
פעם ראשונה שאני משתתף

חיפשתי קבוצת אנשים שלא נראה (חיצונית) שיש קשר ביניהם - ומצאתי את אנשי הפורום... חלקם לפחות. לטעמי הייתי הכי צעיר שם ובזה היה יתרון שקרובת המשפחה שלי העדיפה את חברתי על פני החברות שלה. היא בת 80 והיתה באושוויץ כחודשיים. הטקס עצמו היה ארוך מדי, בעיקר ההרצאה בעברית-הונגרית של הד"ר קינגה. היה שווה ולו רק בשביל לראות ולשמוע את "ירושליים של זהב" מהמקור. צריך לבוא לשם בזמן אחר בלי קהל כזה גדול, אולי עם ההורים,

B T1

New member
גם אני רציתי לכתוב רשמים...

על ביקורנו בצפת, אבל הלכלוך, העזובה והתדרדרות העיר, לעלוב ביותר הוציא לי את הרוח מהמפרשים. ממליץ לשר האוצר, במקום נאומים לבקר בעיר, ולראות את המרכז המסחרי שהתרוקן, רק מחלקת הגביה של העיריה מחזיקה עדיין משרדים במקום. היינו במצודה, ראינו את אנדרטת הזכרון הלא מתוחזקת, גינון של עשרות שנים שיובש בגלל חוסר תקציב. ערמות זבל שלא מפונות, לכלוך, לכלוך ולכלוך. אם חשבתם להזמין צימר לקיץ חשבו פעם נוספת... מקום עצוב ומלוכלך....

עב

New member
צימרים מחוץ לצפת

לפני כמה שנים היה לי מחקר בצפת. העדפנו ללון אצל הדרוזים בבית ג'אן הנקיה ולא בצפת המטונפת. בית ג'אן הייתה ממש מלוקקת עם חצרות מטופחות בבוסתנים וכו'. האירוח היה יפה, החדר וכל התוספות, אבל היו שם יתושים משהו משהו שלא התרשמו מאמצעי ההגנה שלנו. כנראה שצריך לחפש צימרים במושבי הסביבה ולדלג על צפת כי העיר הזאת רק עושה כאב לב על ההחמצה.

ברק 188

New member
ואני לפני כמה שנים צימרתי בצפת...

ממש הכניסה לצפת בצומת הראשית שוברים שמאלה כתוב חדרים להשכרה עולים עליה קצרה וזה המקום, היה מטופח כולל מטבח נקי ,מרפסת עם גפןוענביים נהנו שם לילה אחד טיול למחרת בשמש היוקדת של צפת,ממול צפת כוון "עמוקה" מי שמכיר ארץ אחרת מרגשים ונושמים חו"ל.

orlu

New member
נכון צפת מוזנחת לאללה חבל,פנינה

גלילית שכזו עמוקה זה המקום מדהים מעניין BT1 לשם המלצתי לכם לצאת לאכול הגעתם לשם?

עב

New member
ומה אתי? לא צלמנת אותי?

תמיד מקפחים את ההונגרים, זה ידוע.

B T1

New member
מקפחים את ההונגרים....

(מפאת כבוד לפורום) לא רוצה להגיד מה עושים להונגריות.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gifשמחה שנהניתם וחזרתם

הביתה בשלום, ועצובה שלא יכולתי להשתתף. אבל, יצגתם גם אותי, ואני בטוחה שבכבוד! אני שוב פה, המחשב די מוכן. פורמט, "חלונות" חדש (וחוקי), חסרה רק קצת קוסמטיקה לסדור כמה דברים, שאני משאירה לבן. מספיק שהשאירו לי כמעט את כל העבודה, את כל החבורים והתוכנות, והסתדרתי לא רע. בעלי החמוד אומר על זה, "העץ נפל לא רחוק מהתפוח". את רעידת האדמה הרגשתי ממש חזק. ישבתי על הכסא (כסא תלמיד) תוך כדי העבודה על המחשב, ופתאום זץ חזק בכסא, עם קפיצה. חשבתי שזאת כרמן שבאה לבקר אותי וקפצה ליד הכסא, אבל היא לא. אז חשבתי שהידית של הכסא השתחררה, אבל באותו הרגע הרגשתי את ההרגשה המיוחדת בזמן רעידת אדמה, משהו בין סחרחורת לשיוט על גלי הים. ואז כבר הבנתי שזאת רעידה. הבת התקשרה (מראשון) עוד לפני שהודיעו ברדיו, ושאלה "הרגשת"? זה היה די מלחיץ להיות לבד, כי כמובן לא ידעתי אם יהיה המשך. רובי ריבלין אמר משהו נחמד על זה: "אתמול קבלנו זעזוע של דיכטר, והיום זעזוע של ריכטר"!

חזרה לצפת

קודם כל כל הכבוד לכל אלה שהשתתפו בכנס תרשו לי כמה תגובות לבקורת אין דבר יותר חשוב מבקורת בונה ומתקנת אבל צריך להבין אין מאחורי המוזיאון כל גוף ציבורי או פולטי הכל יוזמה פרטית של הזוג לןסטיג שהצליחו להביא את המוסד הזה עד הלום בעזרת כמה משוגאים לדבר המקום צפת מחוץ לזרמים המרכזיים של המדינה בגלל זה לא היו מחפסי כבוד ומהרהרי ריב והלוסטיגים יכלו לעבוד בשקת לארגן התכנסות כזאת ולהביא קהל במספר מכובד לצפת כבר הסיג בפני עצמו ואכשיו על התנאים הפיזיים זה מה שעיר פתוח- צפת עם כל הותק דומה מאד לערי הפתוח של הדרום והצפון- מסוגל לתת כך הכנין כך המזנון כך השירותים ועיקר העיקרים רוב הקהל מורכב מאנשים שעתידם קצר הייבים להרכיב דור המשיך ותפקידו של הפורום הזה להיות לעזר לבנית ההמשיך להתראות בכל הזדמנות שיעזור לבנות העתיד

למעלה