מקווה שכל המטומטמים שענו לי כאן בעבר יקראו

מקווה שכל המטומטמים שענו לי כאן בעבר יקראו

תזכורת השירשור- נכה שחונה בחניית נכה אחרו - דן אבא של לביאו - 15/11/07 שלום, חניתי בחניה של נכה אחר לזמן לא ארוך ולמרות שיש לי תו נכה ואני מתשמש בכיסא גלגלים נתנו לי קנס של 200 ש"ח הגשתי בקשה לביטול או הפחתה ונעניתי בשלילה יש מה לעשות? אפילו את הקיצבת נכות אוכלים לך חזרה אכלו לי, שתו לי - be_roo - 15/11/07 לא מובן לי איך מי שסובל מקיפוח זכויות החניה שלו על בסיס קבוע, אתה מסוגל לעשות אותו הדבר לאחר שסובל בדיוק כמוך. רמת האוטיזם והאטימות הזו היא מעבר לתפיסתי. אולי כשתהיה על כיסא גלגלים אתה תבין - דן אבא של לביא - 16/11/07 < ההודעה הנוכחית אם אתה צריך לרדת לסדר משהו במקום מסויים ואתה חונה מאה מטר משם אם לא יותר זה אומר שאתה צריך לגלגל את עצמך בחום של תל אביב מאה מטר להגיע מזיע כמו חמור במקום לחנות עשר דקות ולפנות את החניה אז האוטיזם הוא לא שני אלא בגלל האטימות וחוסר הרגישות שלך בתור אחד שתרם את גופו למדינה ולתל אביבניקים המסריחים שמשתמטים ומוכנים לחלק את כל המדינה לאוייבים מקווה שלא תתנסה בניסיונות שלי לא הבנת את BEE RO - only god - 16/11/07 היא לא תקפה את נכותך או זכויותך. אם אני כאדם בריא הייתי חונה בחניית נכה רק לדקה בשביל לקנות מסטיק בקיוסק שצמוד, היית מתרעם (גם אם בתוך תוכך בלבד) כשהיית רואה זאת (אני מתרעם אם אני רואה זאת). אבל אתה ביצעת את אותה העבירה בדיוק כלפי אדם שסובל (כנראה) מאותה בעיה שתיארת. ואם אותו אדם שהמקום שמור לו גר שם ובגלל שאתה חונה שם הוא לא יכול להגיע לביתו? למקום עבודתו? האם בגלל שגם לך קשה זה מתיר לפגוע במישהו אחר? יש פה מן הצביעות. את הנכה שיגיע למקום לא יעניין שגם אתה נכה כי אתה גרמת לו נזק. כמו שאותך לא יעניין אם אני יתפוס חניה של נכה כשאתה תגיע ותרצה להחנות שם. אנו חים במדינה נורא קטנה ועמוסה מהכל, אם לא נכבד אחד את השני - לא ישאר לנו כלום!!!!!!! אני לא שופט אותך, אני רק חושב שהתחשבות תעזור לכולנו. אני מוקיר את פועלך למען בטחון המדינה ומבין את התסכול מכך שבנטל לוקחים רק חלק מהאוכלסיה ועוד אחד כמוך שהקריב את הדבר הגדול ביותר שניתן לספר עליו - גופו. אושר בריאות והצלחה. זה בדיוק ההבדל - דן אבא של לביא - 16/11/07 קודם כל תודה על השימוש בשפה מכובדת נכה שחונה בחניית נכה אחר יש בזה מן ההיגיון כל הסוגייה המוסרית כאן היא על הגבול הדק אבל אם את תחני זה בכלל לא על הגבול הדק גם בשביל מסטיק מצפים מאדם בריא ללכת אבל זה מאוד שונה אצל בן אדם שסופר את המטרים.. כן כמו שזה נשמע את הבאת טיעון שזה יפגע בנכה האחר אז יש כאן שני אופציות או שאני יפגע או שהוא יפגע ויש גם אפשרות שאני אחנה והוא לא יפגע מאדם רגיל דורשים לא לקחת את האופציה האחרונה בחשבון אבל אני שואל למה לנכה אסור לקחת את האופציה הזאת בחשבון? למה הוא צריך לנסוע את אותו כביש שבע פעמים בשביל למצוא חנייה עם צרכים מיוחדים (אופציה לכיסא לרדת מהצד.. כבש לעליה למדרכה) ובמקום זה לא להשתמש בשירותים שנתנו ע"י הציבור למישהו אחר ולהשתדל לסיים את עיסוקיו כמה שיותר מהר דבר שני, אני מבין טוב מאוד את החוק ואני מקבל את זה שמגיע לי קנס.. השאלה היא איזה גובה קנס נותנים לנכה... 200 שקל זה המוווון בשביל נכה שחי מקצבת נכות במיוחד במקרה שיש ילדים ... כסף למעונות לימודים וכ'ו.. מה לעשות.. הייתי מצפה לקנס מופחת כפרת עוונות.. מקווה שלא פגעתי בנכה האחר ספר את זה לבחור שתפסת לו את החניה - be_roo - 18/11/07 באותו תירוץ בזוי שכל נהג-בהמה אחר משתמש בו כשהוא תופס חניה של נכה. למה בעצבים?? - only god - 21/11/07 לא צריך לצעוק ככה. חבל! שלם את הקנס - ושלח - ביפו - 16/11/07 בכתב תודה לאותו נכה שאת מקומו תפסת ונקנסת. גם ספר לו שאתה זכית לסדר עניינך במהירות. כך - אולי תרכוש ידיד . באשר לטענתך "זה היה או הוא או אני- ובחרתי באני" - המשפט האנגלי וחוקיו יש בהם תשובה והסבר על טעותך. בשנות השבעים של המאה התשע-עשרה(לפני כמאה וארבעים שנים)- היה מקרה שארבעה מלחים של אוניה טובעת - מצאו הגנה על סירת הצלה אחת והפליגו איתה. המזון והמים הספיקו להם ל 3 ימים ומהיום הרביעי- המשיכו ארבעתם לשוט באוקיאנוס השקט הגדול במרחב שבין אוסטרליה והוואי - ללא אוכל וללא מים. ביום החמישי התייעצו בינם - ואחד מהם קפץ למים בניסיון לתפוס דג אחד מקבוצת הדגים שנעו מסביב לסירת ההצלה. לא הצליח לו גם לאחר 3 שעות. עלה על הסירה והתייבש-בשמש. לעת ערב ותחילת הליל - התלונן על חום וקור חליפות, וכל האחרים הורידו מבגדיהם והוסיפו לשמיכות - והאיש עדיין חש רע. במשך היום השישי הוא סבל - והאחרים סיננו את מי הים בבד ושתו אותם על אף המליחות, כי היו צמאים. החולה - החל הוזה והפך לחסר הכרה. לעת הערב ישבו שלושת האחרים, טיפלו בו כל הלילהובבוקר שראו שהצהיבו פניו - החלו בינם-לעצמם לשוחח בצד על כך- שכשימות, הם יאכלו את בשרו וישתו מדמו ויוכלו כך להחזיק עוד יום. אחד מהשלושה -כבר לא יכול היה להתאפק- נטל סכינו ולעיני חבריו הרג את החולה, ואז הם אכלו אותו. לאחר כ 4 שעות עברה ספינת מסחר במקום - ואספה אותם. כששמע הקברניט איך שרדו - ועל מות חברם - אסר אותם והביאם לאנגליה למשפט. הדיון נערך בבית המשפט העליון בבריטניה והיה מאוד מדובר בציבור. נשיא בימ"ש העליון, שהוא לורד - כתב את פסק הדין וחבריו - קיבלו את החלטתו -פה אחד. פסק דין מוות בעוון רצח מדרגה ראשונה, מתוכנן ומראש- ביצע האיש שהרג אותו - ושני החברים שהיו וראו ולא עצרו בעדו - גם הם "זכו" לעונש מאסר עולם -עם עבודת פרך. את הסיבה מדוע זה נחשב רצח ולא "להציל את עצמם" - קבע הלורד כך: השלושה טיפלו וחיזקו את החולה וכך היו צריכים לעות רק לעוד כמה שעות - ואז היו ניצלים כל הארבעה. ואם חול היה מת - זו היתה זכותם לאכול מבשרו ולשתות מדמו - ולהינצל בבא ספינת המסחר שאספה אותם. כך גם התשובה לחנייה שלך במקומו של נכה אחר- היא פגיעה בכבודו של נכה, ועל כן - עונש של 200 ש"ח - זו רק "תזכורת". אז תודה לאל שקיבלת "הנחה" ושלם את הקנס. שבת שלום ומבורך יש פה היגיון שכנראה לא הבנתם - דן אבא של לביא - 23/11/07 דבר ראשון לא רצחתי אף אחד דבר שני החנייה שאותו נכה מקבל עליה וטו היא חניה ציבורית!!!! שהחליטו להקצות לאותו נכה אם אני ההייתי שולח בקשה בוודאי גם הייתי נענה ככה שאנחנו שווים בזכויות ואולי אני אף יותר מאחר ואני מוגבל לכיסא והוא לא בהכרח אני מקבל שהחניה היא שלו ולא שלי ועל סמך זה נתנו לי קנס אבל אני לא מקבל שני דברים 1. גובה הקנס גבוה סך הכל לא מדובר על אדם שרגיל שחנה בחניית נכים אלא על אדם נכה שנזקק לכך 2. מדוע חניית נכה שביסודה היא ציבורית צריכה להישאר ריקה כל היום ונכים אחרים אינם יכולים להשתמש בה? למה לא לעשות הגבלה בזמן לדוגמא משעות הערב ובין 2-4 זה שלו ובשאר הזמן שיקח בחשבון שנכים אחרים יוכלו להשתמש לו (ד"א במקרה כזה סביר שהוא גם יהנה מזה במקומות אחרים) אבל מאופי התגובות של be_roo אני מבין שאני מדבר אל הקיר ההתנהגות הברוטלית והמגעילה שלך היא זאת שיוצרת אנשים מושחטים ומגעילים ולא החניה שחניתי בתום לב (ד"א גם לא ידעתי שיש את ההגבלה לרכב מסויים) שבת שלום

ועכשיו לפסק בית המשפט

אני שמח שמישהו החליט ללכת עם זה עד הסוף ואם זה ממש מעניין אתכם אני החלטתי לשלם אתהקנס ולהוריד את זה מהראש חנייה אישית לנכה - רק כשהוא נמצא ייחוד החניה לנכה מסוים ללא ציון המילים "רק" או "בלבד", איננה שוללת חניה לזמן קצר של נכה אחר, אם לא נגרמת לנכה המסויים הפרעה. עוזי ברוך שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, רון שפירא, זיכה את אריאל לנדסברג, מעבירה של חנייה בניגוד לחוק, בעת שחנה במקום המיועד ספציפית לנכה, המצויין בתמרור. לנדסברג בעל תו נכה, החנה את רכבו בחיפה, במקום המיועד לרכב של נכה אחר שמספרו צוין בתמרור, לכאורה עבירה לפי הוראת סעיף 6(ב) לחוק העזר. הוא טען כי הואיל והוא עצמו נכה, הרי שמותר לו לחנות באותו מקום לאור הוראות סעיפים 2 ו-3 לחוק חנייה לנכים. בימ"ש השלום לא קיבל את טענתו כי ייחוד מקום חניה לנכה ספציפי גורעת מזכויותיו שלו כנכה בעצמו, והרשיע אותו בעבירה עפ"י חוק העזר והטיל עליו תשלום קנס. לנדסברג לא וויתר וערער. השופט רון שפירא קבע בפסק הדין כי יש לזכות אותו וציין כי חוק העזר איננו נוגד חקיקה ראשית, וראש העיר היה מוסמך לקבוע על פי הוראות חוק העזר את מקום החניה במקרה דנן כחניה ייעודית לנכה ספציפי. "אך אל לשכוח כי תכלית חוק חניה לנכים הינה להקל על נכים, ללא אבחנה בין בעלי תגי נכות שונים, ולאפשר להם נגישות, ניידות וגישה נוחה מטעמים ושיקולים של התחשבות בצרכיהם המיוחדים כנכים. כך גם היא תכליתו של חוק העזר במקרה זה, להקל עם נכה ספציפי בהתחשב בצרכיו המיוחדים, כבעל דרגת נכות גבוהה המתקשה בניידות, וזאת על פי קביעתה של ועדה מיוחדת בעניין". "במקרה זה עוסקים בזכויותיו של נכה אחד המתנגשות עם זכויותיו של נכה ספציפי אחר. במקרה בו שני אנשים נכים, כשבבעלות אחד מהם תג חניה לרכב ספציפי, מגיעים באותה העת לאותו מקום חניה מדובר, הרי שלנכה הספציפי שמקום החניה הוקצה עבורו יש עדיפות, מאחר והוא בעל דרגת נכות גבוהה יותר וקשיים בניידות. אך, במקרה זה חנה המערער, שהינו נכה בעל תג חניה לנכים, במקום חניה שמסומן כמיועד לנכה ספציפי לזמן קצר ביותר ולצורך כניסה לחנות מסוימת. זאת ללא שפגש, בזמן הקצר הזה, את אותו נכה ספציפי, ללא שהפריע לו, וללא שום תלונה מאת אותו אדם ספציפי כנגדו עקב החנייה. המערער החנה במקום בו לא יצר סיכון סביר לעוברי דרך, ולא מנע מעבר חופשי לעגלות ילדים או נכים, כן בחנייתו זו לא הייתה הפרעה ממשית לתנועה. מכאן, יש להתחשב בנסיבות מסוימות ומיוחדות אלו של המערער". עוד ציין השופט כי בנסיבות הספציפיות של העניין, ייחוד החניה לנכה מסוים ללא ציון המילים "רק" או "בלבד" איננה שוללת חניה לזמן קצר של נכה אחר, כל עוד לא נגרמה לאותו נכה מסוים כל הפרעה, וכן מתקיימים תנאי סעיף 2 לחוק החניה נכים. הפרשנות צריכה להיות תכליתית. בשולי פסק הדין, התייחס השופט שפירא לנושא הצדק החלוקתי שהעקרון שבבסיסו הוא שהמשאב החברתי המוגבל בזמינותו יחולק תוך ניצול ויעילות מרביים וציין בין היתר את הדברים הבאים: "... יש להעיר כי נראה שיש מקום לבחון שוב את כל נהל הקצאת חניות לנכים מכוח החוק ולערוך אבחנה בין נכים שנכותם גורעת מכושר נידותם ובין נכים שמגבלותיהם אינן בתחום הניידות. ישנם נכים שכושר ניידותם נפגע והם אלו הנזקקים באמת לסיוע בסידורי חניה. ישנם גם נכים אחרים, שנכותם אולי חמורה ופוגעת באיכות חייהם וכושרם אף במידה משמעותית יותר, ואולם אין היא פוגעת בכושר נידותם. בנוגע לאלו יש לבחון את הצידוק שבהכשרת מקומות חנייה מיוחדים עבורם".

be_roo

New member
התנצלות לא תקבל

מפני שזיכוי במשפט רק אומר שלא עברת על החוק, הוא לא אומר שמה שביצעת הוא מוסרי. מזוית הראיה שלי אתה עדיין שקול לכל נהג נלוז שחונה בחנית נכים. ואם לוקחים את ציטוט השופט "איננה שוללת חניה לזמן קצר של נכה אחר, כל עוד לא נגרמה לאותו נכה מסוים כל הפרעה" היות ולא היתה לך שום דרך לחזות אם ומתי יגיע בעל החניה, הרי שהמעשה שלך בזוי כמו בכל מקרה אחר בו נהג תופס חנית נכה "רק לרגע" ולא מבין למה קיבל דו"ח. אז אולי דו"ח לא מגיע לך, אבל גם לא התנצלות.

מבחינה מוסרית!???.....

אתה/את בוק! לא מדובר בקניין פרטי שרשום בטאבו! מדובר בשטח ציבורי ששמור למישהו שיוכל לחנות שם 24 שעות ביממה. תמרור נכה רגיל ללא מספר מוגבל בזמן (לפעמים).

מבחינה מוסרית!???.....

אתה/את בוק! לא מדובר בקניין פרטי שרשום בטאבו! מדובר בשטח ציבורי ששמור למישהו שיוכל לחנות שם 24 שעות ביממה. תמרור נכה רגיל ללא מספר מוגבל בזמן (לפעמים).

מבחינה מוסרית!???.....

למעלה