מקווה שמשהו יוכל לעזור לי...

jim30

New member
מקווה שמשהו יוכל לעזור לי...

שלום רב, לפני כשנה רכשתי דירה בקומה 8 מתוך 9 קומות (קומה אחרונה זו דירה פנטאהוס ממרובה במרפסות). את הדירה רכשתי במיטב כספי (שכמובן חלק רב מתוכו זה המשכנתא) בתקופה האחרונה התגלו ליקויים רבים של רטיבויות רבות בקירות ובאיזורים מסויימים בדירה גם בתקרה. (חשוב להדגיש כי בדירה זו אני חי עם אישתי ושני ילדיי הקטנים) את כל הזה לא נאמר לי במעמד קניית הדירה שגם בדיעבד התברר שבעלי הדירה (אילו שרכשתי מהם את הדירה) לא אמרו לי כלום על כך למרות שיהיו מודעים לבעיות אילו. שאלתי היא האם ניתן לבוא ולדרוש מהם להתייחס ללקויים אילו שהתגלו בדיעבד? האם יש חוק שמגן עלי מפני בעיה שאליה נקלתי? אודה לתשובה או הכוונה בנושא זה. תודה מראש

תשובה

בחוזה המכר בוודאי ישנו סעיף לפיו אתה מוותר על כל טענה לגבי כל מום או פגם בדירה, למעט מום נסתר. השאלה אם המוכרים ידעו או לא היא שאלה עובדתית שיהיה עליך להוכיח במידה ותרצה להגיש נגדם תביעה. השאלה אם מדובר במום נסתר או גלוי אף היא עשויה להיות שאלה עובדתית, בהתאם למצב הדירה בעת הרכישה. אם מקור הרטיבות הוא בדירה למעלה עשויה להיות לך עילת תביעה נגד בעל הדירה למעלה. מציע לך להתחיל את הבירור עם מומחה (שרברב, הנדסאי בניין, שיפוצניק מנוסה) ובהתאם לבחון את אפשרויות התביעה שיש לך. אם יש לך ביטוח דירה כדאי גם לראות מה הוא מכסה.

למעלה