מקווה שתוכלו לסייע לי

מצב
הנושא נעול.
מקווה שתוכלו לסייע לי

מקווה שתוכלו לסייע לי
אני עובדת במקום כמעט 3 שנים, לאחר חופשת לידה חזרתי ליום עבודה שהתקצר בשעה ממה שנסגר בחוזה העבודה, אני מועסקת כך מזה שנה. היום עלה נושא שעות העבודה שלי ומבקשים כי אגיע בדיוק בשעה הנקובה בחוזה ולא דקה אח"כ. במידה ואני מסרבת האם זה נקרא שאני מפוטרת או מתפטרת?? האם מגיעים לי פיצויים? האם אוכל לדרוש דמי אבטלה? תודה רבה מראש.

דרישת המעביד לדייק בשעת ההגעה

מקווה שתוכלו לסייע לי
אני עובדת במקום כמעט 3 שנים, לאחר חופשת לידה חזרתי ליום עבודה שהתקצר בשעה ממה שנסגר בחוזה העבודה, אני מועסקת כך מזה שנה. היום עלה נושא שעות העבודה שלי ומבקשים כי אגיע בדיוק בשעה הנקובה בחוזה ולא דקה אח"כ. במידה ואני מסרבת האם זה נקרא שאני מפוטרת או מתפטרת?? האם מגיעים לי פיצויים? האם אוכל לדרוש דמי אבטלה? תודה רבה מראש.
היא לגיטימית. סירוב שלך בהחלט יכול להשתמע כהתפטרות. את נכנסת כאן לניואנסים מאוד בעייתיים ואת בעצם שואלת מי אומר את המילה ראשון. זה כנראה עניין של הצגת הדברים, אם המעביד יגיד כי סירוב שלך כמוהו כהתפטרות בהחלט יתכן שבמבחן של ביה"ד יקבע כי זו אכן התפטרות ועל כן אינך זכאית לפיצויים. אם המעביד שלך יגיד שהסירוב הוא פיטורים, אזי תהיי זכאית לפיצויים. הכל תלוי בהתנהלות הסיטואציה הספציפית. בכל מקרה, אם לא עברו 9 חודשים מיום הלידה, הרי שאם תתפטרי, בהחלט תהיי זכאית לפיצויים. מי שמתפטרת במהלך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד זכאית לפיצויים.

ולעניין דמי האבטלה

היא לגיטימית. סירוב שלך בהחלט יכול להשתמע כהתפטרות. את נכנסת כאן לניואנסים מאוד בעייתיים ואת בעצם שואלת מי אומר את המילה ראשון. זה כנראה עניין של הצגת הדברים, אם המעביד יגיד כי סירוב שלך כמוהו כהתפטרות בהחלט יתכן שבמבחן של ביה"ד יקבע כי זו אכן התפטרות ועל כן אינך זכאית לפיצויים. אם המעביד שלך יגיד שהסירוב הוא פיטורים, אזי תהיי זכאית לפיצויים. הכל תלוי בהתנהלות הסיטואציה הספציפית. בכל מקרה, אם לא עברו 9 חודשים מיום הלידה, הרי שאם תתפטרי, בהחלט תהיי זכאית לפיצויים. מי שמתפטרת במהלך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד זכאית לפיצויים.
ולעניין דמי האבטלה
את זכאית לדמי אבטלה מידיים באם את מפוטרת. אם את מתפטרת תהיי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר המתנה של 90 יום. התפטרות לצורך טיפול בילד אינה בהכרח מזכה בדמי אבטלה. יש לכך כמה סייגים ואפרט בעניין כאשר תעני לי האם זו בכלל אופציה והאם טרם חלפו 9 חודשים מיום הלידה.

שיר ורד

New member
דרישה להגיע בזמן

מקווה שתוכלו לסייע לי
דרישה להגיע בזמן
דרישתו של המעסיק היא לגיטימית, במידה והתפקיד מחייב נוכחות בשעות מסוימות (עבודה עם קהל, תפקיד של מזכירה, עבודת צוות וכדומה). היא לגיטימית גם כאשר אין בכך צורך אמיתי, אבל המדיניות מופעלת כלפי כלל העובדים ללא הפליה ביניהם וזאת מתוך מדיניות של משמעת עבודה ובקרה ניהולית על כלל העובדים. כאשר אופי העבודה איננו מחייב דיוק בשעות העבודה ואין הקפדה על זמן ההגעה של יתר העובדים, יתכן ולעובד ישנה עילה לטענה של הפליה, או של ניסיון להביאו להתפטרות. לגבי קיצור יום העבודה בשעה, הוא הגיע לך על פי חוק, רק עד 7 חודשים מהלידה. אם זה נמשך הלאה עד שנה, זה יכול להחשב להטבה מטעם המעביד , שנהוגה גם במקומות עבודה רבים אחרים. אם זה ימשך הלאה והמעביד לא יודיע לך מראש, מתי ההטבה תפסק, זה יכול להחשב כהטבת תנאים , ששינוים לאחר מכן, יחשב כהרעת תנאים. במידה ובקשת המעביד להגיע בזמן, נובעת מדרישתו שתחזרי למספר שעות העבודה הנקוב בחוזה, אזי דרישתו מוצדקת והוא רשאי להפחית משכרך בגין השעה הנ"ל או לפטרך ולשלם פצויים, או להודיע לך שאם תמשיכי להעדר מהעבודה שעה כל יום זה יחשב כהתפטרות מצדך (ואז יתכן שבית המשפט יפסוק לטובתו).

מצב
הנושא נעול.
למעלה